ΠΕΣΑΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ – ΤΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΕΜΠΡΗΣΜΩΝ ΕΞΕΤΑΖΕΙ Η ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΤΙΕΣ ΣΤΗΝ ΗΛΕΙΑ – ΕΝΝΕΑ ΦΩΤΙΕΣ ΜΠΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ, ΤΡΙΑ ΜΕΤΩΠΑ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ

Κοινοποίηση:
6329111

Συναγερμός έχει σημάνει από το πρωί στην περιοχή της Ηλείας με την πυροσβεστική να καλείται να αντιμετωπίσει αλλεπάλληλες ενάρξεις πυρκαγιών και εύλογα να προκαλούνται υποψίες για εμπρησμούς

Συνολικά μέχρι τις 5 το απόγευμα εκδηλώθηκαν 9 φωτιές στην περιοχή.

Εκτός ελέγχου
Η πυρκαγιά που ξέσπασε περίπου στις 2 το μεσημέρι σε δασική έκταση στην περιοχή Γεράκι Αμαλιάδας έλαβε ανεξέλεγκτες διαστάσεις λόγω των ισχυρών ανέμων.

Περίπου μισή ώρα αργότερα σε μια απόσταση 20 χλμ. εκδηλώθηκε νέα πυρκαγιά που έλαβε διαστάσεις στην περιοχή Πανόπουλο ενώ η τελευταία φωτιά ξέσπασε στη Νέα Μανωλάδα σε καλαμιές όπου και εκεί χρειάστηκε να κινητοποιηθούν εναέρια μέσα για την κατάσβεση.

Γενική επιφυλακή
Στην περιοχή έχει σπεύσει κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες εκδήλωσης των πυρκαγιών και αν πρόκειται για εμπρησμούς.

Παράλληλα με εντολή του Διοικητής της Πυροσβεστικής Δυτικής Ελλάδας από τις 14.30 όλο το προσωπικό του Πυροσβεστικού Σώματος της περιφέρειας τέθηκε σε κατάσταση γενικής επιφυλακής.

Επί ποδός βρίσκεται και η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Ηλείας καθώς όλα τα μηχανήματα τα οποία διαθέτει βρίσκονται ήδη στα μέτωπα της πυρκαγιάς.

Ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Νίκος Κοροβέσης παρατηρεί στενά την εξέλιξη της πυρκαγιάς ενώ όπως επεσήμανε στο ilialive.gr ύστερα από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Κικίλια εστάλησαν 10 εναέρια μέσα στην περιοχή προκειμένου να συνδράμουν στο έργο της κατάσβεσης.

Ειδικότερα η ΠΔΕ έχει διαθέσει 29 μηχανήματα με υδροφόρες ενώ επιχειρούν 65 οχήματα της Π.Υ, 12 εναέρια, ο δήμος συνδράμει με 7 μηχανήματα και η Ολυμπία Οδός έχει διαθέσει δικά της μέσα.

Την ίδια στιγμή οι συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή Μπουμπούνα Κρυονερίου είναι δραματικές, με την φωτιά να έχει φτάσει στα σπίτια.

Συγκεκριμένα το ένα μέτωπο βρίσκεται στο Γεράκι, το δεύτερο στην περιοχή Μπουμπούνα και το τρίτο στο Χάβαρι, με τους άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας να εξακολουθούν να μάχονται για την πλήρη κατάσβεση της πυρκαγιάς.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

4 Σχόλια

  1. Σηκώθηκε από τον τάφο του ο ΙΜΠΡΑΉΜ ΠΑΣΑΣ και έχει βάλει φωτιά σε όλη την Πελοπόννησο.?
    Η μαφία των ανεμογεννητριων σε πλήρη δράση.

  2. Ο βρομιάρης μιζαδωρος θα κάψει τα πάντα μας κυβερνάει η γαλάζια ΜΑΦΙΑ Όλα για to χρήμα o φίλος του ο klaus tou είπε δεν χρειάζονται δέντρα ούτε ζώα να βγάλουν καρκίνο όλοι τους αυτοί και οι οικογένειες τους βρώμικοι αλήτες

  3. τι δεν καταλαβαίνετε χαζή είσαστε ο ΚΟΥΛΗΣ και το σινάφι του καίνε την χώρα για να μπουν παντού Ανεμογεννήτριες έχουν πάρει πολλά εκατομμύρια για αυτήν την δουλειά ψάξτε και δείτε όπου κάηκαν μπήκαν Ανεμογεννήτριες τέλος είναι κόμμα δολοφόνων και μαφιόζων.

    1. ….και όχι μόνο, ψηφίστηκαν και νομοθετήθηκαν από τους δημάρχους και την τοπική κοινωνία για να δώσουν το πράσινο φως για να κάψουν τις συγκεκριμένες περιοχές. Δείτε ποιες περιοχές κάηκαν μέσα στο καλοκαίρι και πότε νομοθετήθηκαν οι συγκεκριμένες περιοχές ώστε πρώτα να καούν και μετά να γίνουν τα υπόλοιπα. Δεν μιλάμε για περιοχές όπου κάηκαν τυχαία, για ένα χωραφάκι με έναν ηλικιωμένο, αλλά σε περιοχές δύσβατες για τον άνθρωπο αλλά εύκολα προσβάσιμες για εκείνους που έχουν το χρήμα για να το κάνουν προσβάσιμο.

Leave a Response