ΠΕΤΡΑΔΑΚΙ ΠΕΤΡΑΔΑΚΙ, ΧΩΡΙΟ ΧΩΡΙΟ ΞΕΠΟΥΛΙΕΤΑΙ Η ΩΡΑΙΑ ΜΑΣ ΕΛΛΑΔΑ: ΕΚΜΑΘΗΣΗ ΑΛΒΑΝΙΚΩΝ ΣΕ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΟ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ – Η ΔΑΣΚΑΛΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΑΛΒΑΝΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ! ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ ΜΙΛΑΜΕ;

Κοινοποίηση:
Καταγραφή

Εκμάθηση αλβανικών σε δημοτικό σχολείο στο Ξυλόκαστρο με απόφαση του Δήμου

Με δασκάλα που ανήκει στην Ένωση Αλβανών Εκπαιδευτικών Ελλάδος

Δωρεάν μαθήματα εκμάθησης της αλβανικής γλώσσας, στο πλαίσιο των ενδοσχολικών δραστηριοτήτων εκτός του σχολικού ωραρίου, αποφάσισε το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ξυλοκάστρου.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα υλοποιείται από τον Δήμο Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης που με ανακοίνωσή του αναφέρει: «Με χαρά ανακοινώνουμε τη συνεργασία μας με την Ένωση Αλβανών Εκπαιδευτικών στην Ελλάδα και την έναρξη των δωρεάν μαθημάτων αλβανικής γλώσσας στον Δήμο μας. Η Ένωση Αλβανών Εκπαιδευτικών στην Ελλάδα έχει σαν σκοπό την ενσωμάτωση και την συνύπαρξη των μελών στην ελληνική και ευρωπαϊκή κοινωνία, διατηρώντας παράλληλα την ταυτότητά τους. Τα μαθήματα πραγματοποιούνται εθελοντικά από την δασκάλα, μέλος της Ένωσης, κα Ilira Ndrio Bakali, η οποία προσφέρει τις υπηρεσίες της αφιλοκερδώς, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην εκπαιδευτική διαδικασία».

Μάλιστα ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του συγκεκριμένου δημοτικού προτρέπουν να ξεκινήσουμε να μαθαίνουμε αλβανικά, καθώς «τα αλβανικά ανήκουν στην οικογένεια των ινδοευρωπαικών γλωσσών και έχουν δανειστεί λέξεις από άλλες γλώσσες, όπως τα ιταλικά, τα τούρκικα και τα σλαβικά. Η γλωσσική δομή είναι ξεχωριστή όπως πολύπλοκη είναι και η γραμματική».

Η πρώτη συνάντηση έχει προγραμματιστεί για την Κυριακή 20 Οκτωβρίου στις 11 το πρωί με την δασκάλα που ανήκει στην Ένωση Αλβανών Εκπαιδευτικών Ελλάδος.

Πολύ ευαίσθητος στην εκμάθηση ξένων γλωσσών είναι ο Δήμος Ξυλοκάστρου… Για τη δε επιλογή γλώσσας, τι να σχολιάσει κανείς…

Καταγραφή

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

11 Σχόλια

  1. Η ΤΙΜΩΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΑΝΕΧΤΗΚΑΤΕ ΚΑΠΝΙΟΛΙΑ ΝΕΟΕΛΛΕΕΙΝΟΦΩΝΟΙ. ΨΑΞΤΕ ΤΙ ΕΠΑΘΕ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΦΥΣΙΚΟΧΗΜΙΚΟΣ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΤΟ 1991 ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΔΙΚΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΟΥΣΤΙΕΣ ΤΟΥ

  2. χαχαχα αναρωτιουνται οι τυποι εδω μεσα τι συμβαινει………….. χαχαχαχαχαχ
    μιλαμε για ολικη λοβοτομη.
    καταρχην κυβερναει ενα κομμα η ΝΔ οπου πιστευει οτι οι κατοικοι του κρατους αυτου ειναι Οθωμανοι….. οπως κ αυτοι στο Ξυλοκαστρο μαλλον.
    ουτε ξερουν που ζουν καποιοι μιλαμε….. εχει αλωθει πληρως εδω κ δεκαετιες η χωρα.
    κανουν οτι δε καταλαβαινουν. χαχαχα
    δηθεν τουρκικη μειονοτητα λεει ο αλλος…. οι Πομακ δλδ ελληνες ειναι κ αυτοι…… χαχαχαχ οι Πομακ….. … .
    ουτε καν κατοικειται απο ελληνες η χωρα … απο που να αρχισω…. ….ποσο δε η Αθηνα….. απο που να το πιασω…. στη κυριολεξια τους λες καποιους δε ξερουν σε τι χχωρα ζουν κ αδυνατουν λογω πλυσης εγκεφαλου να σε ακουσουν καν….. νομιζουν οτι τους επιτιθεσαι…. λοβοτομημενοι….
    οι κομουνιστες ειναι ελληνες ?…… ….

  3. Απ τη μια οι μογγολοι με την δηθεν τουρκικη μειονοτητα τωρα και οι αλβανοι απαιτουν κι αυτοι.
    Αμ οι σκοπιανοι με τον μεγα αλεξανδρο?
    Οι βουλγαροι?
    Τελικα τι σκατα μας εμεινε μονο ναχουμε να λεμε

  4. ‘σας δινουμε το ξυλοκαστρο, μας δινετε το αργυροκαστρο?’ ντροπες πραγματα. Ελλαδα Μητσοτακη, 0.2

  5. Αρβανιτες ειναι,οπως η Κορινθος,το Λουτρακι,η Σαλαμινα,τα Μεσογεια κλπ. Τι το περιεργο? Οι γεροι εκει ,παλαιοτερα ,μιλαγαν αλβανικα μεταξυ τους στα χωρισ. Η μονη λυση ειναι ,προς το παρον, τα αλβανοπουλα να εχουν δικα τους σχολεια,που να τα χρηματοδοτει το αλβανικο κρατος. Αλλιως, οπως ειναι τωρα, η παιδεια,οση υπαρχει πλεον,θα καταστραφει εντελως.

  6. ενσωματωση……… στην αλβανια.
    δεν ειμαστε ολοι ελληνεσ στην ελλαδα.. .χωνεψτε το….. δεν υπαρχει καμια ‘ εθνικη’ ενοτητα…….

Leave a Response