ΠΙΣΩ ΑΛΗΤΕΣ – ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ «ΕΠΙΤΥΧΙΑ» ΕΠΙΤΕΛΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ: ΤΟ 37% ΤΩΝ ΔΑΣΩΝ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΗΚΕ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 8 ΧΡΟΝΙΑ, ΣΥΝΟΛΙΚΑ 700.000 ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ ΕΓΙΝΑΝ ΣΤΑΧΤΗ – ΜΕ ΞΕΦΤΙΛΕΣ ΤΗΣ ΝΔ ΑΛΛΑ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΟΥΤΕ ΝΕΡΑΝΤΖΙΑ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ

    Κοινοποίηση:
    6290364-1024x683

    Εντυπωσιακά και ανησυχητικά αποτελέσματα προκύπτουν από την επικαιροποιημένη ανάλυση των καμένων εκτάσεων από τις δασικές πυρκαγιές των τελευταίων 8 ετών (2017-σήμερα) στο ηπειρωτικό κομμάτι της Περιφέρεια Αττικής, όπως τα καταγράφει το meteo.gr

    Από το 2017 μέχρι και τις 13 Αυγούστου 2024, 13 μεγάλες πυρκαγιές έχουν κάψει περισσότερα από 700.000 στρέμματα σύμφωνα με τις αναφορές από την Υπηρεσία Ταχείας Χαρτογράφησης Copernicus και το Ευρωπαϊκό Παρατηρητήριο για Δασικές Πυρκαγιές (EFFIS). Η περίμετρος των καμένων εκτάσεων δίνεται στο χάρτη που ακολουθεί.

    Περίμετρος των καμένων εκτάσεων στην Περιφέρεια Αττικής από το 2017 ως σήμερα. Με αποχρώσεις του κόκκινου και ροζ σημειώνονται οι εκτάσεις που έχουν καεί το 2023 και 2024 (ως τις 13/8) και με κίτρινα και πορτοκαλί χρώματα οι εκτάσεις που κάηκαν τα προηγούμενα 8 έτη. Με γκρι χρώμα σημειώνεται η ευρύτερη περιοχή του λεκανοπεδίου Αττικής (meteo.gr)

    fires_attica_2017_2024_forests

    Η συνολική επιφάνεια της Περιφέρειας Αττικής (χωρίς την περιοχή της Τροιζηνίας, των νησιών και του Λεκανοπεδίου) είναι 2.500.000 στρέμματα, οπότε τα τελευταία 8 έτη το 26% της συνολικής επιφάνειας έχει καεί από δασικές πυρκαγιές.

    Στην Περιφέρεια Αττικής η επιφάνεια των δασικών εκτάσεων είναι περίπου 1.230.000 στρέμματα και τα τελευταία 8 χρόνια έχουν καεί 450.000 στρέμματα δάσους, δηλαδή το 37% της επιφάνειας των δασών.

    Η πρόσφατη πυρκαγιά που ξεκίνησε από τον Βαρνάβα Αττικής και έφτασε μέχρι την οικιστική ζώνη του Λεκανοπεδίου, έκαψε ένα μεγάλο τμήμα δασικής έκτασης της Βορειοανατολικής Αττικής.

    fires_attica_2017_2024_forests_table

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    17 Σχόλια

    1. Εδώ μέχρι και τα δέντρα στη πλατεία Κολωνακίου έκοψαν …

    2. Τελικά έχουν δίκιο οι ψέκες ανεμβολίαστοι ανεγκέφαλοι. Θα μπουν ανεμογεννήτριες στο Χαλάνδρι και στην Ν. Πεντέλη. Ναι, αλήθεια είναι.

    3. 700000 στρέμματα οικόπεδα και ανεμογεννήτριες ! Είναι πολλά τα λεφτά !

    4. ΑΣΕ ,ΑΝΤΡΙΑΝΑ, ΔΕΝ ΣΕ ΠΑΙΡΝΕΙ ΝΑ ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΑΤΚΙ ΓΙΑΤΙ Ο ΓΟΥΡΛΟΜΑΤΗΣ ΣΟΥ ΨΗΦΙΣΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥΣ.
      Υ.Γ. ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ,ΠΩΣ ΜΑΣ ΣΩΝΕΙ Ο ΔΡΑΚΟΥΜΕΛ……

    5. Μονο στην αθηνα αμα δουμε σε ολη την ελλαδα το τι εχουνε καψει θα κλαιμε.
      Ειπαμε εχουνε να κανουμε με τους εχθρους της χωρας μας που το μονο που τους αξιζει ειναι η θανατικη ποινη..η φυλακη δεν κανει τιποτα θα βγουνε και θα το ξανακανουνε.

    6. Στο τέλος της ιστορίας είναι πάντα ο πέλεκυς

    7. Αυτός μας είπε ότι εμείς είμαστε στην σωστή πλευρά τις ιστορίας,,μήπως θα ήταν καλό ο ίδιος να δει σε ποιο σημείο τις ιστορίας βρίσκεται και τι ακολουθεί;;

    8. Να ψηφίσετε τότε την κασελάκαινα να σας σωσει!

    9. Εκεί στον Μαραθώνα στα θερμοκήπια κάηκε και η τροφή. Και που είσαι ακόμα,,, συντομα έρχεται να κυβερνήσει και ο πισωκούνας.

    10. Τα τελευταία χρονια οι κυβερνήσεις άλλαζαν συνεχώς και ο κόσμος ξέχναγε τα οποία δεινά έκαναν οι προηγούμενες,(ωραίο κόλπο), πάντα ελπίζοντας,,,,,,..Ο γνωστός “τύπος” τώρα ,,επέλεξε να παραμείνει για να δούμε την επιλογή του είναι σωστή;η θα πληρώσει και τα λάθη των προηγούμενων;;

    11. Το σίγουρο είναι
      1) ΘΑ ΓΕΜΙΣΕΙ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ Η ΑΤΤΙΚΗ
      2) ΘΑ ΑΠΟΚΤΗΣΟΥΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΝΕΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ ΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ
      3) ΤΑ ΚΑΜΕΝΑ ΔΕΝ ΚΑΙΓΟΝΤΑΙ ΞΑΝΑ.

    12. Τι ψηφίσατε αλβαναριά του 28 τακατό ; (!) 🤮

    13. είχαμε κλιματική αλλαγή στην Αττική, οι γειτονικές χώρες δεν έχουν ούτε μία φωτιά….

      1. είχαμε και έχουμε κλιματική αλλαγή στον εγκέφαλο !

    14. Ωρε ουλοι στου μαντρι να…. δρουσιζιστε ! Εφαε αυτη η ατμουσφιρα διουξειδιου πως του λιενι για ιναν οιουνα! ….κλιματκη αλλαη λιεγιται…επιστημουνικα!

    Comments are closed.