Nα που μέσα σε όλα τα άλλα “ξεπετάχτηκε” και το θέμα με την ΛΑΡΚΟ. Εντελώς συμπτωματικά μέσα σε αυτή τη συγκυρία; Όχι ασφαλώς. Κλιμακώνουν τώρα τις πιέσεις για να κλείσει η μπίζνα, που σέρνεται εδώ και αρκετό καιρό και χαρακτηριστικό είναι και το χθεσινό πρωτοσέλιδο της “Καθημερινής” του Αλαφούζου που σπρώχνει προς αυτή την κατεύθυνση.
Το σημερινό όμως είναι ότι μαζί με την ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ των πεθερικών του Γεραπετρίτη του ολιγάρχη Περιστέρη στην κοινοπραξία που πήρε σε πρώτη φάση τον διαγωνισμό υπάρχει και μια ξένη εταιρεία συμμετοχών που ονομάζεται η AD Holdings AG. Μέχρι τώρα αυτή έχει μείνει στο περιθώριο της όλης σχετικής δημοσιότητας κι αυτό μάλιστα δεν είναι καθόλου τυχαίο. Πού …οδηγεί μέσω δαιδαλωδών διαδρομών και άλλων εταιρικών σχημάτων και προσώπων το νήμα των συνεταίρων του υπουργού Εξωτερικών και κατ επέκταση του ίδιου του Μεγαρου Μαξίμου και της άπληστης πρωθυπουργικής οικογένειας του ζεύγους Κούλη – Μαρέβας; Στον γνωστό μας πια από τις εξελίξεις των προηγούμενων ημερών με τα συνεταιριλίκα και ην αγορά του ιταλικού διυλιστηρίου με την Αλεξία Μπακογιάννη, στον Εβραιο καταζητούμενο μεγιστάνα Μπέννυ Στέινμετζ!!!
Η ιστορία και το σκάνδαλο με την ΛΑΡΚΟ έχει μεγάλη διαδρομή και …ποικιλία κομματικών χρωμάτων αφού ξεκίνησε με τα μνημόνια και το ΤΑΙΠΕ, τη ΝΔ επί Σαμαρά, συνεχίστηκε με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και πάει να ολοκληρωθεί επί των ημερών του Κούλη.
Πίσω από το γνωστό ενδιαφέρον για τη ΛΑΡΚΟ, βρίσκεται από την αρχή ένα δαιδαλώδες δίκτυο εταιριών και προσώπων για να χάνονται τα ίχνη και να μην φαίνεται ότι καταλήγουν στον Benny Steinmetz. Άλλωστε, η εξαγορά μιας αντίστοιχης εταιρίας σιδηρονικελίου στα Σκόπια απο τον ίδιο μέσω εταιρειών του είχε προκαλέσει τον εξονυχιστικό έλεγχο της Ελβετικής Diligence, πριν λίγα χρόνια και οδήγησε σε αποκαλύψεις.
Πέρα από την εμπλοκή και διαφόρων πολιτικών προσώπων, κοντά στον Σαμαρά τότε και στον Κούλη σήμερα και τις διαψεύσεις κατά καιρούς από την πλευρά τους, το θέμα απέκτησε άλλο ενδιαφέρον από την στιγμή που το ΤΑΙΠΕΔ τελικά -στις αρχές της φετινής χρονιάς- το ΤΑΙΠΕΔ κατακύρωσε τελικά στην κοινοπραξία των ΓΕΚ Τέρνα – AD Holdings τον διαγωνισμό για τη μίσθωση του μεταλλευτικού εργοστασίου, των μεταλλείων και των σχετικών δικαιωμάτων εξόρυξης ιδιοκτησίας του Ελληνικού Δημοσίου, τα οποία βρίσκονται υπό διαχείριση της Λάρκο.
Στον διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ κατέβηκε μόνο η κοινοπραξία ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ AD HOLDINGS με προσφορά η οποία έφτασε τα 5 εκατ. ευρώ (εντελώς κοχοχρονιά δηλαδή) . , ενώ στον διαγωνισμό του ειδικού διαχειριστή κατέβηκε και η ιρλανδική εταιρεία CMII καταθέτοντας μικρότερη προσφορά σε σχέση με τη συνολική προσφορά του πρώτου σχήματος. Όλοι τότε στάθηκαν λοιπόν περισσότερο στην “γνωστή” ΓΕΚ – ΤΕΡΝΑ αφήνοντας στην άκρη την “άγνωστη” συνεταίρο της.
Έτσι λοιπόν για τον εταίρο της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, την AD Holdings AG, το μόνο “επισήμως γνωστό είναι ότι πρόκειται για εταιρεία συμμετοχών, για την οποία δύσκολα θα βρει κάποιος δημόσιες ή ανοικτές πληροφορίες ως προς τη δραστηριότητά της. Από παλιότερα πάντως είχαν γίνει γνωστές στην επιχειρηματική πιάτσα οι πληροφορίες ότι “αφανής” παίχτης στην υπόθεση της ΛΑΡΚΟ ήταν ο Στένιμετζ ο οποίος όμως σε κάποια φάση άρχισε να αποφεύγει τα φώτα της δημοσιότητας και να καλύπτεται, όταν έσκασαν οι διεθνείς περιπέτειές του με τις διώξεις και τις φυλακίσεις για τςι υποθέσεις διαφθοράς και διεθνών δωροδοκιών. Εξάλλου, όταν είχε έρθει στην επιφάνεια ως εμπλεκόμενου και το όνομα του νυν υπουργού του Κούλη Στ. Παπασταύρου, μία από τις εταιρείες που μέσα στον όλο δαίδαλο σύγχυσης και εξαφάνισης ιχνών συνδέθηκε με την διεκδίκηση της ΛΑΡΚΟ συνδεόταν επίσης με την εταιρεία FAIRWINDS ASSETS INC με έδρα τον Παναμά όπου συνδέεται και η εταιρία INVEL με ιδρυτή τον Στέινμετζ και η οποία, όπως γράψαμε και χθες αναλυτικά, πρωταγωνίστησε παράλληλα στο σκάνδαλο της ΠΑΝΓΑΙΑ για την εξαγορά των ακινήτων της Εθνικής Τράπεζας επί κυβέρνησης Σαμαρά.
Η AD Holdings AG εδρεύει στην Ελβετία και δραστηριοποιείται στην εμπορία (trading) διαφόρων εμπορευμάτων, συμπεριλαμβανομένων μεταξύ άλλων πετρελαίου, φυσικού αερίου, υγροποιημένου φυσικού αερίου, υγραερίου, άνθρακα και βιοκαυσίμων, βασικών και πολύτιμων μετάλλων, σιδηροκραμάτων και λοιπών μεταλλευμάτων και συμπυκνωμάτων. Το τμήμα του ομίλου το οποίο δραστηριοποιείται στον τομέα των μετάλλων αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους εμπόρους διαφόρων μορφών νικελίου και έχει γραφεία σε Λιχτενστάιν, Ελβετία, Βέλγιο, Ηνωμένο Βασίλειο, Ηνωμένες Πολιτείες, Καναδά, Νότια Αφρική, ηπειρωτική Κίνα και Σιγκαπούρη.
Πέρα από τις πληροφορίες και τα δημοσιεύματα που δεν διαψεύστηκαν ποτέ, συνδέει την AD Holdings AG, που πήρε με τον Περιστέρη την Λάρκο και πιέζει για την …τελική υπογραγή, με τον Εβραίο μεγιστάνα και ένα όνομα. Στην AD Holdings AG εμφανίζεται μεταξύ άλλων ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου ένας Έλληνας. Πρόκειται για τον Ανδρέα Δασκαλάκη, ο οποίος είναι γιος του παλιού διοικητικού στελέχους της ΛΑΡΚΟ την περίοδο 1995-2004,Κωνσταντίνου Δασκαλάκη που είχε διατελέσει στη συνέχεια και διευθύνων σύμβουλος της Feni Industries στα Σκόπια η οποία είχε εξαγοραστεί από την Cunico Resources το 2005. Στη συνέχεια, το 2019, το εργοστάσιο στη γειτονική χώρα πέρασε στο fund GSOL, το οποίο και ανήκει στην εταιρεία, όπου μετέχει, τη Euronickel. Ο γιος του, ο Ανδρέας Δασκαλάκης της AD Holdings AG είναι επίσης σήμερα CEO της Arrow Resources, ενώ διατέλεσε και επικεφαλής της διεύθυνσης ανάπτυξης της Cunico Resources, που στη συνέχεια ανέλαβε τη διαχείρισή της το fund GSOL.. Τόσο στην AD Holdings AG όσο και στην Arrow Resources η οικογένεια Δασκαλάκη έχει συμμετοχές. Και στην Cunico Resources που είναι “Επιχειρηματικός όμιλος (Ορυκτοί πόροι και ενέργεια). Προϊόντα Fe-Cr, μεταλλεύματα Fe, Cu, Co, Al με κύρια περιουσιακά στοιχεία στην Αφρική, την πρώην ΕΣΣΔ και τη Βραζιλία, ιδρυτές εμφανίζονται οι IMR και BSGR. Η δεύτερη εταιρεία προσδιορίζεται στα επίσημα έγγραφα της ως εξής:
“BSGR (ΠΌΡΟΙ ΤΟΥ ΟΜΊΛΟΥ BENY STEINMETZ)
Μέρος ενός επενδυτικού ομίλου. Επιχειρηματικές δραστηριότητες: Πετρέλαιο και άλλες δραστηριότητες: Χρηματοοικονομικός τομέας, Ακίνητη περιουσία, Πετρέλαιο & Φυσικό αέριο, ενέργεια, ορυκτοί πόροι: Διαμάντια και άλλα. Κύρια περιουσιακά στοιχεία στην Αφρική,Πρώην ΕΣΣΔ, χώρες της Ανατολικής και Δυτικής Ευρώπης”.
Και για να καταλάβουμε, τα μεταλλεία της ΛΑΡΚΟ διαθέτουν έναν «κρυμμένο θησαυρό»: το νικέλιο και το κοβάλτιο. Πρόκειται για τις δύο ορυκτές πρώτες ύλες που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή των μπαταριών που κινούν τα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα. Σήμερα οι τιμές τους έχουν εκτοξευτεί. Βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της παγκόσμιας ζήτησης λόγω της ολικής στροφής της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας στην ηλεκτροκίνηση.
Σήμερα η ΛΑΡΚΟ παράγει σιδηρονικέλιο που κατευθύνεται στη βιομηχανία χάλυβα. Συγκεκριμένα, είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός σιδηρονικελίου στην Ευρώπη και ένας από τους πέντε μεγαλύτερους παραγωγούς παγκοσμίως. Το σιδηρονικέλιο είναι ένα κράμα που περιέχει νικέλιο και σίδηρο. «Το νικέλιο είναι μια στρατηγική πρώτη ύλη τόσο ως προς τη ζήτηση όσο και ως προς τις τιμές του. Το κοβάλτιο εξάγεται κυρίως ως παραπροϊόν της εξόρυξης νικελίου ή χαλκού. Το 2005 ήταν η μόνη ευρωπαϊκή εταιρεία που παρήγαγε νικέλιο από αυτόχθονες πηγές, ενώ κάλυπτε το 6% της πανευρωπαϊκής ζήτησης σε νικέλιο.
Ρεπορτάζ εφημερίδα Μακελειό για την Εθνική Απελευθέρωση
Εσείς οι Οβριοι που κερδίζετε με τις πλάτες των ηλίθιων Ελλήνων ρίξτε κανένα ψιχουλο σε φτωχαδακια μη τα στέλνετε όλα στη μαμα πατρίδα σας.
Χαχαχα.. ουτε η οικογενεια Σομοζα τετοιες επιτυχιες, απο τα εικοσι τοσα χρονια εκατομμυριουχοι και να αγοραζουν διυλιστηρια. Κουλοτσιπρισταν ,η μεγαλυτερη Μπανανια της Υφηλιου !
Είναι γκόμενα του εβραίου η πατσαβούρα; Οι εβραίοι θέλουν να αποκτήσουν ολόκληρο τον ορυκτό πλούτο της γης για να γίνουν κυρίαρχοί της.
Οι Ρουμανοι κρεμασανε τον Τσαουσέσκου….
Εμείς στην Ελλάδα, πότε θα κρεμασουμε την μαφία του Μητσοτάκη ” ΓΑΜΙΕΣΑΙ ”
Για να ξεβρωμισει ο τόπος???
Πλέον ξέρουμε ποιος από τους πολιτικούς αρχηγούς, γ@μιέται. Ακόμα δεν το έμαθες;
Η ΛΑΡΚΟ ανήκε στον Πρόδρομο ( Μποδοσάκης) Αθανασιάδης.
Στα τέλη της δεκαετίας του ’70 η αγορά του νικελίου δοκιμάστηκε από κρίση. Είχε μεγάλες πωλήσεις στην αυτοκινητοβιομηχανία, μεγάλη χρήση στους προφυλακτήρες, όταν όμως αντικαταστάθηκαν από πλαστικούς, οι πωλήσεις έπεσαν γι’ αυτό είχαμε ζημιογόνα αποτελέσματα.
Κατέστη προβληματική και έτσι πέρασε στο Δημόσιο για εξυγίανση.
Κοπτοράπτης, ο ένας ξεπουλάει, η άλλη αρπάζει ποσοστά για εκχώρηση σε καρχαρίες. Ψάξτε και τους πελάτες της κυρίας ανηψιάς, όλοι έχουν να κάνουν με το δημόσιο, προμηθευτές ή νομικά πρόσωπα δημοσίου.