ΠΛΟΙΑ: ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΑ ΜΑΛΤΑΣ, ΣΕ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΑΦΡΙΚΗΣ – ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ, ΜΗΧΑΝΙΚΕΣ ΒΛΑΒΕΣ, ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΛΗΓΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ – ΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΦΩΤΙΖΟΥΝ ΤΗ ΓΥΜΝΙΑ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ

    Κοινοποίηση:
    ploio-limani-taxidiotes

    Από τη μια τα πανάκριβα ακτοπλοϊκά εισιτήρια κι από την άλλη ταχύπλοα και συμβατικά πλοία να χαλάνε, αυτά που αντιμετωπίζουν οι ταξιδιώτες φέτος είναι πρωτοφανές.

    Καθυστερήσεις δρομολογίων, μηχανικές βλάβες, ατυχήματα και συλλήψεις. Μέσα σε λίγες ημέρες εκατοντάδες επιβάτες ταχυπλόων αλλά και συμβατικών πλοίων έχουν ταλαιπωρηθεί.

    Μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις οι εταιρείες αντί να αποζημιώσουν τον κόσμο -όπως θα όφειλαν- κερνάνε τους επιβάτες που ταλαιπωρούνται μεσοπέλαγα, μια… πορτοκαλάδα.

     

    Παράδειγμα 1ο

    7 επιβάτες που είχαν βγάλει εισιτήριο για τον Πειραιά, καταβάλλοντας 79,70 ευρώ το άτομο, είδαν έκπληκτοι το ταχύπλοο να αναχωρεί πέντε λεπτά νωρίτερα. Δεν πρόλαβαν να επιβιβαστούν και ειδοποίησαν το Λιμενικό. Ο πλοίαρχος κλήθηκε μέσω διαύλου να επιστρέψει στο λιμάνι, δεν απάντησε, το πλοίο συνέχισε το ταξίδι. Με τον κατάπλου στο Πειραιά, ο καπετάνιος συνελήφθη.

     

    Παράδειγμα 2ο

    Το ταχύπλοο της ίδιας εταιρίας, ήταν να αποπλεύσει για τη Νάξο στις εννέα και μισή το πρωί με άφιξη στις 2 παρά δέκα το μεσημέρι. Οι επιβάτες όμως βρέθηκαν αντιμέτωποι με μια δυσάρεστη έκπληξη. «Ένα μεγάλο βραβείο που με το που μπήκαμε στο πλοίο μας είπαν ότι θα κάνουμε κάποιες ώρες παραπάνω γιατί θα πάμε με μείον κινητήρα. Δεν χάλασε στην πορεία. Όχι έτσι ξεκινήσαμε. Αλλά δεν προβληματίστηκαν. Σας κερνάμε και για την καθυστέρηση μια πορτοκαλάδα όσο βλέπετε να μας προσπερνάνε ψαροκάϊκα και φουσκωτά φλαμίνγκο», περιέγραψε επιβάτης στο facebook. «Είχαμε κλείσει τα εισιτήρια για να ταξιδέψουμε για Νάξο εδώ και μέρες, χθες λάβαμε ένα mail, το οποίο μας ενημέρωνε ότι το ταξίδι θα διαρκέσει μια ώρα παραπάνω, σήμερα με το που επιβιβαστήκαμε μας ενημέρωσαν ότι έχει χαλάσει κινητήρας και το ταξίδι θα διαρκέσει παραπάνω. Είναι ένα πολύ συνηθισμένο γεγονός με την συγκεκριμένη εταιρεία», τόνισε επιβάτης.

     

    Παράδειγμα 3ο

     

    Το επιβατηγό αποπλέει από το νησί. Από τις μηχανές του πλοίου προκαλούνται μεγάλα κύματα που φθάνουν στην ακτή. Λουόμενοι χάνουν την ισορροπία τους, δύο τραυματίζονται, ξαπλώστρες και πετσέτες παρασύρονται από τα νερά. Με τον κατάπλου στη Ραφήνα ο πλοίαρχος συνελήφθη.

     

    Παράδειγμα 4ο

     

    Επιβάτες περιμένουν υπομονετικά να επιβιβαστούν. Ξαφνικά ένας από τους κάβους κόπηκε και έπεσε πάνω σε μια μοτοσυκλέτα με δύο επιβαίνοντες. Χάνουν την ισορροπία τους, πέφτουν στην προβλήτα. Ευτυχώς, δεν τραυματίστηκαν.

     

    «Πετάνε» οι τιμές των ακτοπλοϊκών

    Κι όλα αυτά με τις τιμές των εισιτηρίων να παραμένουν στα ύψη. «Τα εισιτήρια ήταν πολύ πιο ακριβά σε σχέση με πέρσι, είναι αισθητή η διαφορά της τιμής, δεν ξέρω πως θα πάει ο κόσμος διακοπές με αυτές τις τιμές». «Πανάκριβα! τι με ρωτάτε; εγώ ήρθα από την Ικαρία κι έχω πληρώσει τα πάντα, 100 ευρώ καλύτερα να πήγαινα Μάλτα».

    Στο «στόχαστρο» της Επιτροπής Ανταγωνισμού έχουν μπει συγκεκριμένες καταγγελίες για αθέμιτο ανταγωνισμό.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    12 Σχόλια

    1. Ρε ρωμιοί πότε επιτέλους θα καταλάβετε ότι είστε τρίτος κόσμος και ποτέ δεν θα μπορέσετε να ακολουθήσετε τα σύγχρονα και προοδευτικά κράτη του δυτικού κόσμου; Από γεννησιμιού του μορφώματος που ονομάσατε κράτος είστε τελευταίοι και περίγελως του πολιτισμένου κόσμου. Αναρχία, τσαπατσουλιά, ραθυμία, ωχαδερφισμός, επιπολαιότητα, γυφτιά, απατεωνιά, διαφθορά σε όλες τις διαστάσεις της ζωής σας. Και ζητάτε από την εκάστοτε κυβέρνησή σας τις ευθύνες, ενώ οι πραγματικοί υπεύθυνοι είστε ο καθένας σας με τη γυφτονοοτροπία που κουβαλάτε. Οποιοσδήποτε και να έρθει στην εξουσία στο προτεκτοράτο σας, είτε είναι χούντα, είτε κομμουνιστές, είτε ο κούλης είτε ο μιχαλολιάκος, τίποτα δεν θα αλλάξει ποτέ. Καλή δυστοπία.

    2. Πιάσε το λεβιέ, κούνα το λεβιέ, πάμε πρώτη, πάμε τρίτη, όπισθεν καλη…

    3. Κουλη δεν ήθελες ραγια?? Πλεμπαιε..παρτα τώρα Νεοέλληνα..κ που είσαι ακόμα στο δρόμο θα μείνετε δεν σας λυπάμαι καθόλου..οπως στρώνει ο καθένας κοιμάται..τα χειρότερα έρχονται..κ μάλιστα πολύ σύντομα!!

    4. Αυτο ειναι το ελλαδισταν οπως όπως το ξέρουν όλοι…..και το μαθαινουν και οι ορδες των τουριστων που κατακλύζουν τον χωρο των ελλαδιστανικων κατοικιδιων…..για ακριβα ευρω ινκλουσιβ “”σπεσιαλ περιπετειών””……… ευτυχως που ο τακουλας κανει τις μπιζνες σε ολους τους τομεις και ανθιζουν…..ζωα διποδα….με το κεφαλι κατω..μεσα στον καυσωνα περιμενετε σαν τα ζωα πριν το σφαγείο….φτουυυυ

    5. Για τους κάβους φταίει ο μηχανοβιος πάνε σαν τα ζώα και κάθονται δίπλα,δεν κατεβαίνουν από τα αμάξια και άλλα τέτοια,δε φταίνε οι εταιρείες πάντα.οχι ότι είναι άγιες αλλά μια ώρα καθυστέρηση τυχαίνει.ο Κούλης απλά έβαλε φόρο στα καύσιμα και πάνε να κόψουν από αλλού αναγκάστικα

    6. Δεν καταλαβαινει τιποτε ο Ελληνας ρε απο τετοια. Και με κουπια να τους πανε στα νησια θα πανε κανονικα.Και κολυμπωντας αν χρειαστει με διοδια οταν φτανουν στον προορισμο θα το κανουν. Αρκει να πανε στο νησι . Αυτο λεει το τσιπακι στον εγκεφαλο αυτο θα κανουν. Μια βδομαδα στο νησι και μια στο εξοχικο για οικονομια.Παλια πηγαιναμε 2 βδομαδες . Αλλα και οι καπετανιοι ηταν ανθρωποι πριν 25 χρονια. Τωρα ειναι λαμογια κι αυτοι κατι τελειωμενοι οι περισσοτεροι . Ολα οδηγουν στον πατο αυτη τη χωρα. Απο τρενα απο πλοια και αεροπλανα ? Ολα ειναι ενα τιποτα. Καποιοι ισως θυμουνται την Ολυμπιακη Αεροπορια που πεταγε σε ολο το πλανητη με ποιοτητα . Τωρα που πανε οι αεροπορικες που εχουμε? Τη μιση Ευρωπη με το ζορι κια αυτο. Και να σκεφτει καποιος οτι τωρα οι πτησεις εχουν εκαταντοπλασιαστει.

    7. ελληναραδες μη διαμαρτυρεστε αυτο ειναι γιδια η ΕΛΛΑΔΑ 2.0 αφου αυτο θελατε

    8. ΜΑΓΕΙΑ!!!!! ΕΛΛΑΔΙΣΤΑΝ 2.0….LIVE YOUR MYTH IN ELLADISTAN….

    9. Γραμμές Αδριατικής σαπιοκάραβα με μπόχα, άπλυτα που μυρίζουν ψαρίλα στα γκαράζ και τουαλέττες βουλωμένες από τις ακαθαρσίες, ντρέπεσαι να τις επισκεφτείς, καμπίνες απλησίαστες σε τιμές, κοιμούνται όλοι στα πατώματα, κατοικίδια που περιφέρονται παντού, εικόνες τριτοκοσμικές, καμμία μα καμμία σχέση με τις γραμμές της Μαγχης, της βαλτικής, καθυστερήσεις ατέλειωτες και απρόβλεπτεςμη ανακοινώσιμες για τους ταξιδιώτες, απορώ αν κάνουν στοιχειώδες σερβις στα καράβια ερείπια οι πλοιοκτήτες νταβατζήδες. Κάντε ένα ρεπορτάζ να διαπιστώσετε οι ίδιοι τη κατάντια και την παντελή ελλειψη σεβασμού στον ταξιδιώτη

    10. ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΕΤΕ. Όταν μάθετε τι σημαίνει μποϋκοτάζ τα ξαναλέμε…

    11. Να αναφέρετε ονόματα πλοίων και εταιριών. Όχι έτσι αόριστα γιατί η κατάσταση αν δεν γίνει μποϊκοτάζ θα διαιωνίζεται.

    12. Διακοπες στο Κουλιστάν…..

    Comments are closed.