“ΠΝΙΓΟΥΝ” ΣΑΝ ΤΟ ΚΟΥΝΕΛΙ ΤΗΝ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΚΛΩΝΗ – ΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΠΕΙ Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΤΟ “ΨΥΓΕΙΟ”;; – “ΞΕΠΛΕΝΟΥΝ” ΤΟ ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ ΤΟΥ “ΠΕΡΙΕΡΓΟΥ” ΤΗΛΕΑΣΤΕΡΑ ΜΕ ΤΟ ΓΚΡΙΖΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ;;;

    Κοινοποίηση:
    κοκλωνης

    Εννιά και πλέον μήνες έχουν περάσει από τότε που η Εισαγγελία Οικονομικού Εγκλήματος ξεκίνησε να ερευνά το γνωστό τηλεαστέρα Νίκο Κοκλώνη, μετά και τη διαβίβαση πολυσέλιδου πόρισματος της Aρχής για το ξέπλυμα βρόμικου χρήματος που αφορούσε στα έργα και τις ημέρες του τηλεαστέρα.

    Ωστόσο, αν και έχουν περάσει τόσοι μήνες οι έρευνες συνεχίζονται δίχως αποτέλεσμα, κάτι που εγείρει ερωτήματα για τους «αργούς» ρυθμούς που κινείται η Δικαιοσύνη.

    Σημειώνεται ότι η υπόθεση Κοκλώνη παρουσιάζει μεγάλο μιντιακό αλλά και κυβερνητικό ενδιαφέρον. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, διάφοροι υψηλά ιστάμενοι εξαρχής ήθελαν η δικογραφία Κοκλώνη να μπει στο ψυγείο.

    Η έρευνα-φωτιά του Βουρλιώτη

    Στο πόρισμα της αρχής για το ξέπλυμα βρόμικου χρήματος, στην οποία προΐσταται ο επίτιμος αντεισαγγελέας του Αρειου Πάγου Χαράλαμπος Βουρλιώτης, γινόταν λόγος για λειτουργία εγκληματικής οργάνωσης υπό τη διεύθυνση του Κοκλώνη, ενώ έχουν ερευνηθεί συνολικά επτά πρόσωπα και 13 εταιρείες.

    Στην υπόθεση εμπλέκονται, εκτός του τηλεαστέρα, μία δικηγόρος, δύο διαχειριστές εταιρειών και ένας λογιστής. Οι εμπλεκόμενοι φέρονται να ίδρυαν επιχειρήσεις με σκοπό αφενός να καταχραστούν χρήματα του ελληνικού δημοσίου και της ΕΕ, αφετέρου να προσδώσουν νομιμοφανή προέλευση σε χρήματα από παράνομες δραστηριότητες του Κοκλώνη και άλλων προσώπων στο εξωτερικό.

    Ο Ν. Κοκλώνης φέρεται να χρησιμοποίησε ανύπαρκτο διαχειριστή στις εταιρείες προκειμένου να αναλάβει την ποινική και ατομική ευθύνη των χρεών που θα συσσώρευαν οι εταιρείες του. Τα χρέη δημιουργούνταν είτε από παράνομη ιδιοποίηση ΦΠΑ είτε από ανεξόφλητους φόρους εισοδήματος ή φόρους μισθωτών υπηρεσιών.

    Μεταξύ των εταιρειών που ίδρυσε ο τηλεαστέρας είναι και τέσσερις εικονικές, σύμφωνα με όσα διαπίστωσε η έρευνα της αρχής για το ξέπλυμα βρόμικου χρήματος. Επίσης, δύο από τις συνολικά 13 εταιρείες χαρακτηρίζονται εταιρείες-κέλυφος, με τη μητρική τους εταιρεία να βρίσκεται στο εξωτερικό, ενώ ακόμη δύο εταιρείες φέρονται να είχαν χρησιμοποιηθεί ως όχημα νομιμοποίησης παράνομων εσόδων.

    Μέσω των συναλλαγών από τις εικονικές εταιρείες ο Ν. Κοκλώνης φέρεται να έλαβε πάνω από 2 εκατ. ευρώ ως επιστροφή ΦΠΑ, εξαπατώντας στην ουσία το δημόσιο, και ακόμη 615.000 ευρώ μέσω της επιστροφής φόρου εισοδήματος. Επίσης φέρεται να δημιούργησε χρέη άνω των 10 εκατ. ευρώ προς το δημόσιο καθώς δεν κατέβαλλε φόρους, με τη συνολική ζημία να ανέρχεται σε 12,6 εκατ. ευρώ.

    Ο επιχειρηματίας βέβαια σε δηλώσεις του αρνήθηκε όσα του καταλογίζονται στο πόρισμα Βουρλιώτη λέγοντας μεταξύ άλλων ότι «η επαγγελματική μου δραστηριότητα όπως και οι επιχειρήσεις μου έχουν ελεγχθεί επανειλημμένα ανά τον κόσμο χωρίς ποτέ να μου καταλογιστεί οτιδήποτε παράνομο».

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    14 Σχόλια

    1. Αθάνατη πουστρομεταπολίτευση, αν δεν υπάρχει αρχιπουσταράς στην tv,να καθοδηγεί την νεολαία στην ανωμαλία, κινδυνεύει το πολίτευμα.
      Λιάκο άμα τη αναλήψη των καθηκόντων παραδίδουμε τις κραγμένες λέρες στους Ταλιμπάν

    2. Είχαμε να τους τρώμε στη μάπα Λάκη Γαβαλά, Τάκη Ζαχαράτο, Τρύφωνα Σαμαρά, Μουτσινά, Ηλία Ψινάκη, Βασίλειο Κωστέτσο κλπ και τώρα φορτωθήκαμε και τον Νίκο Κοκλώνη, που το παίζει και επιχειρηματίας.
      Το θέμα είναι ποιος κρύβεται από πίσω.

    3. ετσι οι αγριοπουσταρες αλληλουποστηριζονται τι να κανουν και οι δικαστες τους εταξαν μπακσισι και κανουν στραβα ματια ενω σε αλλες υποθεσεις κανουν το καθηκον τους οσο για την ιδιοτικη τηλεοραση ειναι ενα απεραντο πορνειο τα κλουβια με τις τρελλες ου να χαθειτε ανωμαλα στοιχεια

    4. Έχετε καταλάβει ότι αυτή η τσατσά γιατί τσατσά είναι, έχει αντικαταστήσει την άλλη, το Φουρθιώτη; που επειδή εκτέθηκε και τους εξέθεσε “κάηκε” και τον θάψανε για πάντα; και πριν το Φουρθιώτη είχαν το Τάκη Φόνη… όλο το σύστημα εξουσίας μαζί με αυτό των κάθε είδους “επωνύμων”, χρειάζεται μια τσατσά να τους βρίσκει τα ναρκωτικά και τις τάνες ή τα τεκνά τους, δε βγαίνουν αυτοί στη γύρα για “ψώνια” και “ψαρέματα” φυσικά. Άντε ξυπνάτε σε αυτή τη χώρα. Μέχρι να τον εκθέσουν και αυτόν ως το τέρμα οι δημοσιογράφοι σαν το Χίο και να αναγκαστεί και αυτός να εκθέσει τις πλάτες που έχει και θα πάει και αυτός στον αγύριστο, μετά θα βρουν άλλη τσατσά.

    5. Ο/Η ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ... μόνον εξαρτημένα πιόνια λέει:

      Με τις πλάτες των πολιτικών καθικιών, κουνιέται η γοβάτη κοκκώνα … Αν υπήρχε κράτος δικαίου, θα τον είχε αρπάξει η τσιμπίδα της Ανεξάρτητης Δικαιοσύνης και θα τον είχε κάνει με τα κρεμμυδάκια.
      Το “δικαίωμα” της πολύχρωμης κοκκώνας να έχει την δυνατότητα να κλέβει το Ελληνικό Δημόσιο εις βάρος του δημοσίου συμφέροντος, του το έχει δώσει η Πολιτεία με τους αμφιλεγόμενους νόμους της … Αυτή η ίδια Πολιτεία που μπαγλαρώνει -χωρίς ενοχές- τον φουκαριάρη καστανά και την ταλαιπωρημένη γιαγιά με τα τερλίκια (με αμελητέα ζημία για το Δημόσιο), εθελοτυφλεί και κωφεύει στην μπάζα εκατομμυρίων της κραγμένης κοκκώνας …
      Κι αυτά τα πολιτικά καθίκια ψηφίζονται και ξαναψηφίζονται διαχρονικά, για να συνεχίσουν τις ανισότητες και τις αδικίες ανάμεσα σε πολίτες, πρώτης, δεύτερης, τρίτης ή εκατοστής κατηγορίας … “Εύγε” μας, ως λαός … Είμαστε άξιοι της μοίρας μας …

    6. Για ποιον μαφιοζο ξεπλενει χρημα βρηκαν; Οχι αρα το μηνυμα ειναι δεν ακουμπαμε τους μεγαλολωποδυτες ξεβρακωστε αυτους που μπορειτε να ακουμπατε με το νεο φορολογικο. Τις ζημιες που προκαλεσε στο δημοσιο το ποπολο θα τις πληρωσει.

    7. Εχει πνιξει τοσα κουνελια το παλικαρι με τις γοβες πουενα ακομη δεν ενοχλει κανενα

      αλλωστε ολη μερα με τα πουσταρια σε δημοσια θεα τους εχουμε συνηθισει

    8. Φουρθιώτης Ν2 ο τύπος…Η σαπίλα της χώρας δεν έχει πάτο…

    9. ΑΣ ΗΤΑΝ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ Ο ΜΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΗΤΑΝ ΣΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ ΓΙΑ ΨΗΣΙΜΟ.

    Comments are closed.