ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΩΡΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ! ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΣΕΙΣΜΙΚΕΣ ΕΡΕΥΝΕΣ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΥΦΑΛΟΚΡΗΠΙΔΑΣ ΤΟ ORUC REIS- ΚΟΥΛΗ ΓΙΝΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΝΔΡΑΣ! ΒΥΘΙΣΤΕ ΤΑ ΜΕΜΕΤΙΑ. ΣΤΕΙΛΤΕ ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΠΑΤΟ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ. ΤΕΛΕΙΩΣΤΕ ΤΟΥΣ. ΚΑΝΤΕ ΤΟ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΨΥΧΗ» ΤΩΝ ΗΡΩΩΝ ΤΩΝ ΙΜΙΩΝ

    Κοινοποίηση:
    ellada-tourkia

    Ξεκίνησε έρευνες εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας το Oruc Reis σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πηγές.

    Τόσο ισραηλινά μέσα επιτήρησης όσο και η εικόνα που έχει το ελληνικό ΓΕΕΘΑ είναι ότι έχει απλώσει καλώδιο ηχοβολιστικό και έχει ξεκινήσει σεισμικές έρευνες εντός της υφαλοκρηπίδας.

    Για την ακρίβεια το Oruc Reis βρίσκεται στα 128 ναυτικά μίλια από το Καστελόριζο και 292 ναυτικά μίλια από το ανατολικό άκρο της Κρήτης.

    Η ελληνική φρεγάτα «Νικηφόρος Φωκάς» εξέπεμψε το προκαθορισμένο μήνυμα μέσω ασυρμάτου να απομακρυνθεί γατί βρίσκεται εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας αλλά φυσικά το τουρκικό ερευνητικό δεν απάντησε.

    Την περιοχή προσεγγίζει ελληνικό υποβρύχιο το οποίο υπολογίζει ότι θα φτάσει τις επόμενες 2 ώρες σε ακτίνα βολής του Oruc Reis.

    Στην περιοχή εμφανίστηκαν και 2 συνοδευτικά του Oruc Reis κάτι που σημαίνει ότι πρόκειται για μείζονος έκτασης ερευνητική προσπάθεια.

    Απόπειρες υποβάθμισης από την πλευρά κυβερνητικών κύκλων του γεγονότος με διαρροή (παρά-)πληροφοριών όπως ότι «ανέκρουσε πρύμνα και αποχωρεί το Oruc Reis» αλλά και ότι «οριακά λόγω καιρού εισήλθε εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας», διαψεύδονται απόλυτα και κατηγορηματικά από απόλυτα έγκυρες στρατιωτικές πηγές

    «Περίεργο» περιστατικό

    Το «περίεργο» περιστατικό με το Ορούτς Ρέις αξιολογείται ενδελεχώς από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας σχετικά με τη σοβαρότητά του. Τα μέχρι τώρα στοιχεία δείχνουν ότι πιθανότατα η Άγκυρα προχώρησε σε αυτή την κίνηση προκειμένου να δοκιμάσει τις αντοχές της Αθήνας, σε μία περίοδο όπου οι προκλήσεις από τη γειτονική χώρα αποτελούν καθημερινότητα.

    Εκτός από τις υπερπτήσεις τουρκικών μαχητικών στο Αιγαίο που έχουν αυξηθεί τα τελευταία 24ωρα, τη δραστηριότητα του Γιαβούζ εντός της κυπριακής ΑΟΖ αλλά και τους «τσαμπουκάδες» από τον  Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος συχνά – πυκνά προβάλλει ανιστόρητες διεκδικήσεις για Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο, η διέλευση του Ορούτς Ρέις εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας φαίνεται πως εντάσσεται στον «πόλεμο» νεύρων που έχει ξεκινήσει η τουρκική πλευρά.

    Το γεγονός πάντως ότι το τουρκικό ερευνητικό σκάφος δεν έχει χρησιμοποιήσει εργαλεία για σεισμικές έρευνες κάτι που θα συνιστούσε ακραία πρόκληση και παραβίαση των «κόκκινων γραμμών» που έχει χαράξει η Ελλάδα καθώς και ότι δεν συνοδευόταν από πολεμικό πλοίο, δείχνουν ότι η Άγκυρα δεν ήθελε να φτάσει στα άκρα.

    Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, εξετάζει και μία ακόμη παράμετρο για το σημερινό περιστατικό που έχει να κάνει με τις δυσμενείς συνθήκες του καιρού καθώς όπως λένε  δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο το τουρκικό ερευνητικό να κινήθηκε εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας λόγων των κακών καιρικών συνθηκών που έπνεαν στην περιοχή.

    Η επέτειος των Ιμίων

    Η νέα τουρκική πρόκληση δεν γίνεται σε μία τυχαία ημέρα, καθώς συμπίπτει με τη συμπλήρωση 24 ετών από την κρίση των Ιμίων όπου είχαν χάσει τη ζωή τους  ο υποπλοίαρχος Χριστόδουλος Καραθανάσης, ο υποπλοίαρχος Παναγιώτης Βλαχάκος και ο αρχικελευστής Έκτορας Γιαλοψός.

    Η τουρκική Navtex

    Υπενθυμίζεται ότι οι Τούρκοι είχαν εκδώσει Navtex δηλώνοντας ότι το τουρκικό ερευνητικό θα ήταν σε περιοχή δυτικά της Κύπρου. Τελικά όμως το Oruc Reis κατευθύνθηκε δυτικότερα προς την ελληνική υφαλοκρηπίδα.

    Πιο συγκεκριμένα, οι Τούρκοι στις 12 Ιανουαρίου είχαν δηλώσει με Navtex ότι το ερευνητικό – σεισμογραφικό σκάφος Oruc Reis από 14 Ιανουαρίου έως 10 Απριλίου επρόκειτο να κάνει σεισμικές έρευνες δυτικά της Κύπρου σε περιοχές που επικάλυπτε μέρος των τεμαχίων 4 και 5 της Κυπριακής ΑΟΖ.

    Ήταν κοντά στα όρια κυπριακής και ελληνικής υφαλοκρηπίδας. Eίχαν δεσμεύσει δηλαδή μία μεγάλη περιοχή.

    Η σχετική Navtex που είχαν εκδώσει:

    TURNHOS N/W : 0114/20
    MEDITERRANEAN SEA
    1. SEISMIC SURVEY, BY R/V ORUÇ REİS, ATAMAN AND CENGİZ HAN BETWEEN 14 JAN-10 APR 20 IN AREA BOUNDED BY;
    34 31.53 N – 030 27.08 E
    33 51.65 N – 030 28.27 E
    33 53.40 N – 030 46.78 E
    34 31.92 N – 030 45.92 E
    6 NM BERTH REQUESTED.
    2. CANCEL THIS MESSAGE 102059Z APR 20.

    Μπαράζ τουρκικών προκλήσεων

    Η είσοδος του τουρκικού ερευνητικού σκάφους στην ελληνική υφαλοκρηπίδα έρχεται, όπως εκτιμάται, ως συνέχεια των προκλήσεων της γειτονικής χώρας η οποία επιχειρεί με ποικίλους τρόπους να αμφισβητήσει κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας.

    Επίσης, έρχεται σε μία περίοδο όπου η Τουρκία εμφανίζεται εκνευρισμένη με την ολόπλευρη στήριξη της Γαλλίας υπέρ των ελληνικών θέσεων αλλά και τα «πυρά» που εκτόξευσε ο Εμανουέλ Μακρόν κατά Ερντογάν τόσο για την εμπλοκή της Άγκυρας στη Λιβύη.

    Υπενθυμίζεται ότι στο πρόσφατο τετ α τετ Μακρόν – Μητσοτάκη, ο γάλλος πρόεδρος επανέλαβε τη στήριξή του στην Ελλάδα σε σχέση με την τουρκική προκλητικότητα, την οποία καταδίκασε, εκφράζοντας την πλήρη στήριξή του στα κυριαρχικά δικαιώματα Ελλάδας και Κύπρου ενώ δεν απέφυγε να κάνει αναφορά και στην κατάσταση που επικρατεί στη Λιβύη, στρέφοντας τα βέλη του κατά του της Τουρκίας η οποία – όπως χαρακτηριστικά είπε – παραβίασε την υπόσχεση που έδωσε στη Διάσκεψη του Βερολίνου για τήρηση της εκεχειρίας.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    22 Σχόλια

    1. αν εχουν κοτσια, ας ελθουν να κανουν ερευνες και στην γλυφαδα ΑΤΤΙΚΗΣ. θα …..θα…… θα….. ο ΘΑΝΑΣΗΣ

    2. Να πέσει η κυβέρνηση.. Έλληνες…σταματήστε να πληρώνεται φόρους….δεν θέλουμε να πληρώνουμε άχρηστα σώματα ασφαλείας…και Έλληνες πολιτικούς προδότες.. πάρτε τους με τις πέτρες…αργήσαμε….μα και τώρα δεν είναι αργά ότι μπορούμε ας περισσοσουμε…!!!!

    3. δεν ειναι αυτο που νομιζετε. να σας εξηγησω. η Fatmaye dolma sultan ως τουρκογυφτισσα που κανει βολτα τα πρικια της

    4. Γιατι δεν λετε ευθεως οτι κλασαμε πατατες; Και καλα αφηστε τους πολιτικους στην ακρη αυτοι ετσι κι αλλιως βαρανε ενα.ρολο. Ο στρατος μας που ο θεος να τον κανει στρατο τις λαθροκαμαριερες δεν εκλασε πατατες λετε; Οι ελληναραδες της “ενδοξης” γενιας του i phone των 16-40 δεν εκλασε πατατες μην γινει κανας πολεμος λετε; Ρε ποιος θα πολεμησει; Τα ξερει ολα αυτα ο ερντογαν καλα..

    5. Και γιατί έπρεπε να είναι τόσο κοντά στην υφαλοκρηπιδα μας που να υπάρχει ενδεχομενο να παρασύρθηκε τάχα από κύμα, και μάλιστα στην επέτειο Ιμίων. Κάντε κάτι ρεεεεε, σας σιχάθηκαμε πια

    6. αρεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε προδοτες πολιτικοι τι καθεστεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε αναθεμα ετσι μας προδοσατε αι μετην , μικρα ασια και τον ξεριζωμο του ελληνα απο εκει ετσιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι προστχοιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι δεν ειστε ελληνεςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςς και εσεις ρε στρατιωτικοι τι κεθεστε ρεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε γιατι υπητετειτε ρεεεεεεεεεεεεεεε ποιον να προστατευετεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε ποιονννννννννννννννννννννννννννννννννννν ριξτε ρε και ο λαος ειναι μαζι σαςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςς ρεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε γινετε αντρες για μια φορα ρεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεστρατιωτικοιιιιιιιιιιιιιι γινετε αντρες ρεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε

    7. ΑΝ ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΟΥΝ ΒΟΥΛΙΑΧΤΕ ΤΟΥΣ. ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΥΤΟ ΘΕΛΟΥΜΕ. ΣΤΑΘΕΙΤΕ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΡΕΜΑΛΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΚΑΝΤΕ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΣΑΣ. ΧΑΡΑΜΟΦΑΗΔΕΣ.

    8. Σιγα καλε!!!;;; θα χαλασετε τα πληκτρολογια σας ,μην ειμσαστε τοσο πολεμοχαρείς ανδρες!!!!

      1. ΑΝΤΕ ΠΗΔΗΞΟΥ ΞΕΝΟΦΕΡΤΟ ΣΚΟΥΠΙΔΙ. ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΙΚΑΝΟΣ ΝΑ ΠΙΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΣΟΥ ΤΟΥΣ ΑΘΑΝΑΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΜΑΣ.

    9. Η ΣΚΛΗΡΗ ΔΕΞΙΑ ΧΕΣΤΗΚΕ ΣΤΑ ΜΠΑΟΚΙΑ………….ΕΔΩ ΘΑ ΚΩΛΩΣΕΙ;……….ΧΑΑΑΧΧΧΑ
      Α ΡΕ ΡΑΓΙΑΔΟΥΛΗΔΕΣ…ΘΑ ΒΑΛΕΙ ΤΑ ΣΤΗΘΗ ΤΟΥ Ο ΛΑΓΟΣ Κ ΤΟ ΕΛΑΣΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ………………ΧΑΑΧΧΑΑ ΘΑ ΣΩΣΟΥΝ ΤΟ ΕΘΝΟΣΣΣ

    10. Μόνο με την γκαντεμιά σου είσαι ικανός να το βυθισεις….

    11. Πόσο τα χρεώνει τα αυγά η κότα του Μαξίμου;

    12. ΚΑΘΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΜΑΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ 301 ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ….ΟΙ ΓΑΛΟΝΑΔΕΣ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΣΗΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ,ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ? ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ? ΑΧΡΙΣΤΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ….ΕΜΕΙΣ ΣΑΝ ΛΑΟΣ ΑΡΑΧΤΟΙ ΚΑΙ ΛΑΙΤ…..ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΚΑΤΣΙΚΩΘΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ. ΚΑΘΗΣΤΕ ΡΑΓΙΑΔΕΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣ……..ΜΑΛΑΚΕΣΣΣΣΣΣ ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑ. ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΡΕΕΕΕ ΝΑ ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΝ ΟΙ 60-70-80 ΧΡΟΝΩΝ?.

      1. ΖΤ Ο ΚΟΥΛΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΔΕΡΦΑΤΟ ΤΟΥ ΤΩΡΑ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΕ ΜΕ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ.

    13. Το υποβρυχιο βιαζεται για να μη κρυωσουν οι μπουγατσες και οι καφεδες που εχουν για τους τουρκους?

    14. ΔΟΣΑΤΕ ΣΗΜΑ ΟΤΙ ΕΥΡΙΣΚΕΣΘΕ ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΟΖ. ΑΠΟΧΩΡΗΣΤΕ ΑΜΕΣΑ ΕΙΔΑΛΛΩΣ ΒΑΛΩ.
      ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ Ο ΞΕΡΞΗΣ ΕΡΝΤΟΓΚΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ ΔΕΝ ΧΑΜΠΑΡΙΖΟΥΝ. ΨΥΧΡΕΜΙΑ ΕΛΕΓΧΟΣ ΝΕΥΡΩΝ ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΤΟΥΣ ΓΥΦΤΟΥΣ, ΑΠΟΧΩΡΟΥΝ ΑΜΑ ΔΟΥΝ ΤΑ ΣΚΟΥΡΑ. ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΓΙΑ ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΒΟΛΗ . ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΙΜΙΑ ΣΗΜΙΤΗ-ΑΡΣΕΝΗ-ΠΑΓΚΑΛΟΥ.
      ΠΟΛΙΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
      31/01/2020

      1. Ο 1 κηδεύτηκε με τιμές υπουργού σαν τους ήρωες που “σκότωσε” και οι άλλοι 2 ζουν και βασιλεύουν

    15. Άντε ρε κράτος θα κάνεις αυτό που πρέπει να κάνεις ή μαγκιες μόνο στο αναρχοσκουπιδι τον μηχαηλιδη. Ώρα μηδεν για να ανυψωσετε ή να ντροπιασετε τους Έλληνες.

    16. ΣΕ ΜΙΑ ΑΚΥΒΈΡΝΗΤΗ ΧΏΡΑ ΤΙ ΠΕΡΊΜΕΝΕΣ ΝΑ ΓΊΝΕΙ;

    17. Τι να βυθίσουν βρε παιδιά? Από το πρωί το μόνο που κάνει η κυβέρνηση είναι να δικαιολογεί την τουρκική εισβολή. Στην αρχή μας έλεγαν πως έφταιγε λέει ο καιρός και μπήκαν κατά λάθος. Μετά λέει δεν έφταιγε ο καιρός αλλά δεν κάνουν έρευνες. Το ότι έχουμε μπλέξει με μεγάλα μ@υνοπανα και π@υτανες της Γερμανίας ούτε που πάει το μυαλό? Τσιπρας και Μητσοτάκης ξέρετε τι είναι? Το δεξί και το αριστερό @ των Γερμανών. Σε όλη την γερμανική πολιτική σκηνή αποκαλούν τον τσιπρα και τον Μητσοτάκη ως γλοιωδη κουραστικά ατομα. Τους έχουν δεμένους σίγουρους για αυτό δεν τους καλούν πουθενά ούτε τον τσιπρα ούτε τον κουλη. Ντροπή ρε φίλε.

      1. Αυτό είναι εθνική ντροπή απάτη του λαού και εσχάτη προδοσία αν δεν απαντήσουν εθνικά
        Ρε πάμε καλά μέσα Σε ύδατα μας τους αφήνουν έτσι ? Στο διάολο το ΝΑΤΟ και η Αμερική αν τους συνοδεύουν, εδώ πατάνε ελληνική γη και ελληνικό ύδωρ. Πρέπει να απαντήσουν όπως απαντάει ο Έλληνας αλλιώς θα γίνει μεγάλο μακελιό κρατήστε το αυτό

    Comments are closed.