ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΨΩΡΟΚΩΣΤΑΙΝΑ ΑΥΤΑ! ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2020: ΕΓΡΑΨΑΝ ΑΠΛΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΕΡΑΣΑΝ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ – Η ΣΧΟΛΗ ΜΕ ΤΑ 625 ΜΟΡΙΑ – ΠΟΣΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΘΑ ΦΟΙΤΗΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΜΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΑΛΙΑ; ΟΛΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΡΟΛΟΪ

    Κοινοποίηση:
    1

    Ανακοινώθηκαν σήμερα οι βάσεις εισαγωγής για την τριτοβάθμια εκπαίδευση και σε κάποιες σχολές λόγω μειωμένης ζήτησης, οι υποψήφιοι για να περάσουν έπρεπε απλά να γράψουν το… όνομά τους….


    Στις φετινές βάσεις υπάρχει μια σχολή όπου οι υποψήφιοι μπορούν να εισαχθούν γράφοντας κάτω από μονάδα! Πρόκειται για το τμήμα του Γεωπονικού Πανεπιστημίου «Δασολογίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος» στο Καρπενήσι με βάση εισαγωγής τα 625 μόρια. Κάτι που σημαίνει ότι ο εν λόγω υποψήφιος απλώς… έγραψε το όνομά του και έδωσε λευκή κόλλα. Το Τμήμα Δασολογίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος ιδρύθηκε με το Ν.4589 ΦΕΚ 13Α/29-1-2019 και εντάχθηκε στη Σχολή Επιστημών των Φυτών του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Το Τμήμα λειτουργεί από το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020 και έχει έδρα το Καρπενήσι. Στεγάζεται στις κτιριακές εγκαταστάσεις του Τμήματος Δασοπονίας και Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος του πρώην ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας, που λειτούργησε στο Καρπενήσι από το 1983 έως το 2019, όταν καταργήθηκε με τον παραπάνω νόμο Στο τμήμα Φυτικής Παραγωγής στο Μεσολόγγι, υποψήφιος κατέλαβε μια θέση με 1700 μόρια, ενώ άλλος υποψήφιος κατάφερε να εισαχθεί σε τμήμα Μαθηματικών με 3.125 μόρια – πρόκειται για το τμήμα Μαθηματικών Σάμου.

    Οι φετινές εξετάσεις πραγματοποιήθηκαν παράλληλα με την κρίση της πανδημίας του κορωνοϊού, κάτι που φαίνεται να επηρέασε την πλειοψηφία των μαθητών, αφού σε σχέση με το 2019 οι βάσεις έπεσαν στο 70% των τμημάτων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα οι Ιατρικές Σχολές, με το ιστορικό χαμηλό των 17.400 μορίων στην Ιατρική Αλεξανδρούπολης. Από την άλλη, «έκπληξη» αποτέλεσαν οι Νομικές Σχολές όπου σημειώθηκε άνοδος στις βάσεις, παρά τις εκτιμήσεις που έκαναν λόγο για μικρή πτώση τη φετινή χρονιά. Μάλιστα όπως δήλωσε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως το 77% των υποψηφίων φέτος κατάφερε να πετύχει την εισαγωγή του στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση.

    Το σχόλιο αναγνώστριας μας 

    “Eπι ευκαιρία του αλαλούμ με τα σχολεία,ΠΟΣΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ θα φοιτήσουν στα Ελληνικά Πανεπιστήμια στο άμεσο μέλλον .
    Δωρεάν,και συ έλληνα πλήρωνε φόρους για να τους συντηρείς.
    Ετσι γίνετε οταν ¨κάποιοι ¨ ( οι γνωστοί ) κάνουν ΑΠΟΙΚΙΣΜΟ.
    Τα σκέφτονται ΟΛΑ”.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    8 Σχόλια

    1. Το μαθηματικό ειδικά άτομο με τέτοια βαθμολογία δεν θα ήταν λογικό να το τελειώσει.

    2. Δεν μας φταινε τα παιδιά αλλα ολο το συστημα όπως το χουν κανει…– ίσης δυσκολίας καθε χρόνο για ΟΛΑ τα πεδία ..φετος έσφαξαν 2ο και 3ο πεδιο (εξου και ο καταποντισμός των ιατρικών σχολών)κι ας επαναφερουν τα μαθηματα βαρυτητας ούτως ώστε αυτος που θελει μαθηματικό να χει και καποιες γνωσεις αυτου του μαθηματος……..

    3. “Οτι σου λαλανε, χορευεις” λαϊκη παροιμια!
      δηλαδη ατην περιπτωση μας, αναλογα της δυσκολιας των θεματων, γραφεις!
      Οι Επιτροπες Θεματων φετος, μη λαμβανοντας υποψη τις ιδιαιτερες συνθηκες λογω cov-19, εξαντλησαν την αυστηροτητα τους και σε πολλα μαθηματα εβαλαν τα δυσκολοτερα ως τωρα θεματα.
      Προφανες& αναμενομενο το να δουμε επομενως βαθμους κατω απο τη βαση και μαθητες με τοσο χαμηλη αποδοση, αφου ο αριθμος εισακτεων ειναι δεδομενος!
      Το ερωτημα ειναι το εξης:
      τα ΜΜΕ θα παιξουν το παιχνιδι της “Βασης του 10” που προωθει το υπουργειο για τη νεα σχ. χρονια, με τελικο στοχο την αποτυχια πολλων και την κατευθυνση των αποτυχοντων σε ΙΧ Ιδρυματα?

      1. ΡΕ ΑΣΧΕΤΕ ΗΛΙΘΙΕ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΕΝΑ ΤΟΥΒΛΟ ΜΑΘΗΤΗΣ ΝΑ ΦΟΙΤΗΣΕΙ ΣΕ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗ ΣΧΟΛΗ ΜΕ ΤΕΤΟΙΟ ΧΑΛΙ? ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ ΧΩΡΑ ΔΕΝ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ. ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΟ.

        1. Στο εξωτερικό δεν τους κρατάνε αιώνιους φοιτητές να δίνουν συνέχεια το ίδιο μάθημα. Το πολύ ένα χρόνο να τους επιτρέπουν να μείνουν παραπάνω ή και κανένα.

    4. Αντιθετως στα ΕΠΑΛ υπήρξε αύξηση βάσεων στις περισσότερες περιπτώσεις. Μάλιστα σε αρκετές περιπτώσεις ήταν μεσοσταθμικά 4000 μόρια….

    5. Καί πόσοι ακόμη γνωρίζουν γιά τήν ποσόστωση τήν οποία έχουμε αποδεχθεί ώς Κράτος ;
      (Ποσόστωση… Εμείς…. Λές καί χρωστάμε τίποτα σέ κανένα…)

    Comments are closed.