Ο αριθμός των τουριστών διεθνώς μπορεί να μειωθεί κατά 60% έως 80% το 2020 λόγω των επιπτώσεων του νέου κορονοϊού, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού (UNWTO), που στα τέλη Μαρτίου προέβλεπε μείωση 20-30% στις τουριστικές αφίξεις.
«Είναι μακράν η πλέον σοβαρή κρίση που έχει αντιμετωπίσει ο παγκόσμιος τουρισμός από την έναρξη των μελετών αυτών» το 1950, ανέφερε σε ανακοίνωση του ο Οργανισμός.
Οι αφίξεις μειώθηκαν ήδη κατά 22% το πρώτο τρίμηνο σε ετήσια βάση και 57% τον Μάρτιο αφού τέθηκαν σε ισχύ τα μέτρα περιορισμού σε πολλές χώρες, διευκρίνισε ο UNWTO.
Ο κλάδος έχει χάσει έτσι 80 δισεκ. δολάρια (74 δισεκ. ευρώ) τους τρεις πρώτους μήνες του έτους. Συνολικά, οι απώλειες σε έσοδα μπορεί να φθάσουν τα 910 δισεκ. δολάρια (843 δισεκ. ευρώ) έως το 1,2 τρισεκ. δολάρια (1,111 τρισεκ. ευρώ).
«Ο αντίκτυπος θα γίνει αισθητός σε διαφορετικό βαθμό στις διαφορές περιοχές και με χρονική αλληλεπικάλυψη, με την Ασία και την περιοχή του Ειρηνικού να είναι μεταξύ των πρώτων που αναμένεται να ανακάμψουν», σύμφωνα με τον Οργανισμό.
Οι νέες προβλέψεις βασίζονται σε τρία σενάρια για έξοδο από την κρίση: άνοιγμα και πάλι των συνόρων και άρση των περιορισμών στα ταξίδια στις αρχές Ιουλίου (μείωση 58% των αφίξεων), στις αρχές Σεπτεμβρίου (-70%) και στις αρχές Δεκεμβρίου (-78%).
Ο UNWTO εκφράζει φόβους ότι «τίθενται σε κίνδυνο 100 με 120 εκατ. άμεσες θέσεις εργασίας στον τουρισμό».
Οι ειδικοί του Οργανισμού «αναμένουν να δουν ενδείξεις ανάκαμψης στο τελευταίο τρίμηνο του 2020 και κυρίως το 2021», με την ανάκαμψη της εσωτερικής ζήτησης να είναι ταχύτερη από αυτή της εξωτερικής ζήτησης.
«Τα ταξίδια αναψυχής, και ειδικότερα αυτά που αφορούν τις επισκέψεις σε φίλους και γονείς, αναμένεται να ανακάμψουν ταχύτερα απ’ ό,τι τα επαγγελματικά ταξίδια», σύμφωνα με την έκθεση.
Οι πιο θετικές προοπτικές αφορούν την Αφρική και τη Μέση Ανατολή, με «την πλειονότητα των ειδικών να προβλέπει ανάκαμψη το 2020», ενώ για την Αμερική οι προοπτικές είναι οι πλέον απαισιόδοξες, καθώς θεωρείται δύσκολη μια ανάκαμψη το 2020.
Για την Ευρώπη και την Ασία, «οι προοπτικές είναι μικτές, με το ήμισυ των ειδικών να αναμένει ανάκαμψη κατά τη διάρκεια αυτής της χρονιάς».
πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Να γιατί τόση πρεμουρα με τον κοροιδοιο.!!!
1.Οι κεραιοστοιχίες μεγάλης κλίμακας αποτελούνται με δεκάδες εκατοντάδες/χιλιάδες κεραιοστοιχεία στο σταθμό βάσης, αυξάνουν επιπλέον το πλήθος των εξυπηρετούμενων χρηστών και εξομαλύνουν τις Η/Μ ΟΜΟΔΙΑΥΛΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΟΛΕΣ. Από την άλλη, τα ετερογενή δίκτυα ενσωματώνουν στη δομή τους μεγάλης πυκνότητας μικρές κυψέλες με σκοπό τη δημιουργία ΚΟΝΤΙΝΟΤΕΡΩΝ ΖΕΥΞΕΩΝ ΣΤΑΘΜΟΣ ΒΑΣΗΣ-ΧΡΗΣΤΗΣ, καθώς και την αποφόρτιση των μεγαλύτερων κυψελών. (Υπάρχουν παρεμβολές ,για αυτό θέλουν αποστάσεις)
2.Η τεχνολογία του 5G θα προσδώσει μια ΝΕΑ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΕΝΟΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗ. Η τεχνολογία αυτή επιτρέπει στους τουρίστες να βρεθούν στα αξιοθέατα της Ελλάδας και να ΕΠΙΣΚΕΥΘΟΥΝ ΕΙΚΟΝΙΚΑ τα μουσεία της Χώρας χωρίς να χρειαστεί να μεταβούν στις τοποθεσίες αυτές. Με τον τρόπο αυτό δημιουργούνται νέες πηγές εισοδήματος για την ανάπτυξη των μουσείων ενώ και ο ΕΟΤ θα μπορεί να προσφέρει καλύτερες υπηρεσίες έναντι αντιτίμου στις τουριστικές περιοχές(Στις περισσότερες αρχαιολογικές περιοχές τα δικαιώματα έχουν ήδη πουληθεί). Σε συνδυασμό με την παροχή υπηρεσιών infotainment στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ο Τουρίστας
μπορεί να περιηγηθεί επι παραδείγματι στο ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ καταβάλλοντας αντίτιμο, μέσω εικονικής πραγματικότητας, ενώ βρίσκεται καθ’ οδόν προς μια άλλη περιοχή η σε μια ΑΛΛΗ ΧΩΡΑ.
2.Υπηρεσίες Infotainment στα ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ .Σε μεγάλες πόλεις στην Ευρώπη θα υπάρχει δυνατότητα παροχής υπηρεσιών πληροφόρησηςδιασκέδασης (infotainment) στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς σε πυκνοκατοικημένες περιοχές. Αυτές οι υπηρεσίες περιλαμβάνουν την μετάδοση εικόνας και ήχου υψηλής ευκρίνειας, επαυξημένη και εικονική πραγματικότητα καθώς και την δυνατότητα βιντεοκλήσεων και βιντεοπαιχνιδιών. Για τα συστήματα μαζικής μεταφοράς, οι υπηρεσίες infotainment αποτελούν ένα ολοκληρωμένο
σύστημα επικοινωνίας με τους επιβάτες(Σκέψου που θα φτάσει η ήδη υπα
ρχουσα αποβλακωση). Το σύστημα λειτουργεί συμπληρωματικά με τα συστήματα public announcement, το website και τις υπηρεσίες πληροφόρησης με SMS. Οι υπηρεσίες αυτές συχνά αποτελούν μέρος ενός ολοκληρωμένου συστήματος εποπτείας και διαχείρισης, επιτρέπουν την συλλογή δεδομένων στην λογική του crowd sourcing και την ανάπτυξη νέων πηγών εισοδήματος για τις εταιρίες διαχείρισης του μεταφορικού έργου.
3.Ολα αυτά επιτυγχάνονται με ΜΑΣΚΕΣ ΕΠΑΥ
ΞΗΜΕΝΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ.
Να γιατί με το κοροιδοιο μας ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ
νταβέλλιες ΜΑΣΚΕΣ.
Τα παραπάνω αν και φαινονται πολλά και
κουραστικά έστω και για μια πρόχειρη
ανάγνωση,είναι ΣΤΑΛΑ στον ΩΚΕΑΝΟ μπρο
στα στο ευρως χρήσεως της τεχνολογίας
5g στη ζωή μας.
“Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω”
ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ,για να ξεσκάσουμε και λίγο!!
Άντε να πέσουν και οι τιμές γιατί το είχαν παρακάνει..να εκτιμήσουν και λίγο τους Έλληνες τουρίστες γιατί τους είχαν γραμμένους
ΕΡΧΕΤΕ Η ΑΝΑΠΤΥΞΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗ
ΕΧΕΙΣ ΒΥΣΜΑ? ΠΑΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟ
ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΒΥΣΜΑ?
ΑΝΑΚΑΜΨΗ ΤΟ 2100 ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΒΑΡΕΘΗΚΑ
Ε βεβαια, τωρα κλαινε….
Γινανε τα γκαρσονια των Ευρωλιγουρηδων….στο τσαμπα…και στην επιχορηγηση παντα οι ξενοδοχοι…
Τα ιδια και οι Ακτοπλοοι….ζητανε λεει επιχορηγηση….
Να πληρωσουν παλι τα κοροιδα….