ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΦΟΡΑ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ – “ΕΙΡΗΝΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ” ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΕ ΤΗΝ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΣΤΗ ΦΙΕΣΤΑ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ – Ο ΚΟΥΛΗΣ ΑΠΛΑ… ΚΟΙΤΑΕΙ!

Κοινοποίηση:
erdogan

Στην ομιλία για την 50η επέτειο από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο που πραγματοποίησε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην κατεχόμενη Λευκωσία, υποστήριξε ότι η Τουρκία είναι έτοιμη να διαπραγματευτεί, να συζητήσει και να επιτύχει ειρηνική λύση στην Κύπρο.

«Το να αγνοούμε τις πραγματικότητες στο νησί δεν οδηγεί πουθενά», ισχυρίστηκε ο Ερντογάν, επισημαίνοντας πως «πιστεύουμε ότι η ομοσπονδιακή λύση δεν είναι δυνατή για την Κύπρο».

«Πρέπει να έχουμε κατά νου γιατί πραγματοποιήθηκε η “ειρηνευτική επιχείρηση” στην Κύπρο και γιατί η Τουρκία πήρε μια τέτοια απόφαση», δήλωσε ο Ερντογάν, κατά τη διάρκεια της φιέστας του κατοχικού καθεστώτος για τη μαύρη επέτειο της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο.

«Χαίρομαι που βρίσκομαι μαζί σας στην 50η επέτειο της ειρηνευτικής επιχείρησης», είπε ο Ερντογάν και συνέχισε: «Μνημονεύω τους ηρωικούς μας μάρτυρες που έδωσαν τη ζωή τους για να κρατήσουν τη χώρα ζωντανή. Θυμάμαι τον πρωθυπουργό Ετσεβίτ, ο οποίος ήταν ο αρχιτέκτονας της ειρηνευτικής επιχείρησης στην Κύπρο και άλλους πολιτικούς. Μνημονεύω επίσης τους μεχμετσίκ (Τούρκους στρατιώτες) και τους μουτζαχίντ (Τουρκοκύπριους μαχητές) των οποίων το αίμα αναμείχθηκε με το αίμα τους.

«Αν θέλετε λύση, αναγνωρίστε τα κεκτημένα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων. Ελπίζω ότι θα δούμε την ημέρα που οι ηγέτες των εγγυητριών χωρών του νησιού θα επισκεφθούν μαζί και τα δύο κράτη. Προσωπικά εξέφρασα αυτή την ειλικρινή επιθυμία στον Έλληνα πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη, τον οποίο συνάντησα στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουάσιγκτον. Η ενίσχυση του διαλόγου μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδας θα συμβάλει αναμφίβολα στη λύση του Κυπριακού» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Ταγίπ Ερντογάν .

Ο Τούρκος πρόεδρος επιτέθηκε παράλληλα κατά του υπουργού Εθνικής ‘Αμυνας, Νίκου Δένδια, χαρακτηρίζοντας «παράλογες» τις δηλώσεις του κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Κύπρο. Ισχυρίστηκε μάλιστα ότι, κατά την πρόσφατη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη του είχε πει «ελπίζω να μην μας παρενοχλήσεις και εσύ από εκεί όπως ο Δένδιας».

Νωρίτερα, ο Ερντογάν, συνοδευόμενος από τον ηγέτη των Τουρκοκυπρίων, Ερσίν Τατάρ -που υποδέχθηκε τον Τούρκο πρόεδρο στο αεροδρόμιο της Τύμπου- και τον πρόεδρο του κόμματος της Εθνικιστικής Δράσης, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, κατέθεσαν στεφάνι στο άγαλμα του Κεμάλ Ατατούρκ στην κατεχόμενη Λευκωσία.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

3 Σχόλια

  1. ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗ ΚΥΠΡΟ!!!!!
    ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟ!!!!!
    ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗ ΒΑΣΙΛΕΥΟΥΣΑ ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ ΣΤΗ ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ!!!!
    ΣΚΑΤΑ ΣΤΗΝ ΗΜΙΣΕΛΗΝΟ!!!!!!!
    ΣΤΗ ΘΑΛΛΑΣΑ ΕΠΟΙΚΟΙ ΚΑΤΟΧΙΚΟΙ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΟΣΠΟΡΟΙ!!!!!
    ΦΡΙΚΤΟΣ ΑΡΓΟΣ ΚΑΙ ΒΑΣΑΝΙΣΤΙΚΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΤΟΥ!!!!!

  2. Για τους Ελληνοκύπριους δεν τον ενδιαφέρει , αλλά ξέρει πόσα τουρκάκια σκοτώθηκαν στην … “ειρηνευτική επιχείρηση ;

Comments are closed.