ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΑ ΕΥΡΩΠΗΣ ΣΤΗ ΔΙΑΦΘΟΡΑ Η ΕΛΛΑΔΑ – ΚΑΜΙΑ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΧΩΡΕΣ – ΤΟ 98% ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΣΕΚΟΥΡΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ! ΣΕ ΠΟΙΑ ΑΛΛΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΕΝΤΟΠΙΖΕΤΑΙ ΚΡΙΣΗ ΑΞΙΩΝ

    Κοινοποίηση:
    shutterstock_280126958

    Πάνω από τα δύο τρίτα των πολιτών στην Ευρωπαϊκή Ένωση πιστεύουν ότι η διαφθορά «καλπάζει» στις χώρες τους, σύμφωνα με το Ευρωβαρόμετρο που δημοσιεύτηκε την Τετάρτη.

    Αναλυτικότερα, το 68% των Ευρωπαίων πιστεύουν ότι η διαφθορά είναι γενικευμένη, με τα υψηλότερα ποσοστά να καταγράφονται μεταξύ των πολιτών στην Ελλάδα (98%), στην Πορτογαλία (96%), στη Μάλτα (95%) και τη Σλοβενία (95%).

    Τα χαμηλότερα ποσοστά καταγράφηκαν στη Φινλανδία (18%), τη Δανία (26%) και το Λουξεμβούργο (43%).

    Περίπου το ένα τέταρτο των Ευρωπαίων (27 %) δήλωσαν ότι είχαν προσωπική εμπειρία από διαφθορά στην καθημερινή τους ζωή και το 75% δήλωσε ότι οι επιχειρήσεις και η πολιτική είναι πολύ στενά συνδεδεμένες, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για την άνθηση της διαφθοράς.

    Πηγή: Ευρωβαρόμετρο

    Τα στοιχεία για την Ελλάδα

    Όπως μπορείτε να δείτε παρακάτω, το 98% στην Ελλάδα θεωρεί ότι η διαφθορά υπάρχει παντού, ενώ ο μέσος όρος για τις ευρωπαϊκές χώρες είναι 68% (δείτε τον εσωτερικό και τον εξωτερικό κύκλο αντίστοιχα).

    Ενδιαφέρον έχει τι πιστεύουν οι πολίτες για τα τρία περασμένα χρόνια.

    Το 53% στην Ελλάδα πιστεύει ότι η διαφθορά έχει αυξηθεί, το 38% ότι η κατάσταση έχει παραμείνει το ίδιο, ενώ μόλις το 5% θεωρεί ότι η κατάσταση έχει καλυτερεύσει.

    Τα αντίστοιχα ποσοστά για τις ευρωπαϊκές χώρες είναι 41%, 43% και 9%.

    Τι άποψη έχουν οι πολίτες για τους θεσμούς

    Σε σχέση με τους θεσμούς, το 71% στην Ελλάδα θεωρεί ότι υπάρχει διαφθορά στα πολιτικά κόμματα (53% στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες).

    Το 68% πιστεύει ότι οι πολιτικοί χρηματίζονται και χρησιμοποιούν την εξουσία τους για προσωπική ανέλιξη (το 50% στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες).

    Το 67% θεωρεί ότι υπάρχει διαφθορά ανάμεσα στους αξιωματούχους που αναθέτουν δημόσιους διαγωνισμούς (το 37% σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες).

    Το 63% πιστεύει ότι υπάρχει διαφθορά ανάμεσα στους αξιωματούχους που εκδίδουν οικοδομικές άδειες (το 36% στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες).

    Το 24% θεωρεί ότι υπάρχει διαφθορά στις ιδιωτικές επιχειρήσεις (το 31% στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες).

    Το 89% πιστεύει ότι υπάρχει διαφθορά στο σύστημα υγείας (το 27% στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες).

    Το 59% θεωρεί ότι υπάρχει διαφθορά στις εποπτικές αρχές (το 27% στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες).

    Το 29% πιστεύει ότι υπάρχει διαφθορά στις τράπεζες και άλλους οικονομικούς οργανισμούς (το 25% στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες).

    Πηγή: Ευρωβαρόμετρο

    Το 56% στην Ελλάδα θεωρεί ότι υπάρχει διαφθορά στην αστυνομία (το 24% στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες).

    Το 57% πιστεύει ότι υπάρχει διαφθορά στις φορολογικές αρχές (μόλις το 18% στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες).

    Το 38% θεωρεί ότι υπάρχει διαφθορά στα δικαστήρια (το 18% στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες).

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    8 Σχόλια

    1. Στην Ελλάδα περνάνε καλά μόνο τα λαμόγια και οι κοπρίτες ΔΥ εδώ και 1000 χρόνια (ίσως και περισσότερο). Σιγά μην ξυπνήσει το λαμόγιο που μοναδικό του όνειρο (εν έτει 2024) είναι να μπει στο δημόσιο ή να ανοίξει μια επιχείρηση και να παίρνει μούφα επιδοτήσεις. Μερικές RDS-220 να μας ρίξει ο Βλαδίμηρος και κλείσαμε. Οι κατσαρίδες που θα επιζήσουν, θα λάβουν τις αποφάσεις για την επόμενη κυβέρνηση.

    2. ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ.

      ΟΤΑΝ ΕΙΣΑΙ ΣΕ ΕΚΤΑΚΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ,ΕΠΙΒΙΩΝΕΙΣ ΜΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΤΡΟΠΟ.
      ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΜΑΣ ΕΤΡΩΓΑΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ,ΑΠΟ ΧΟΡΤΑ ΜΕΧΡΙ ΣΚΥΛΟΥΣ ,ΓΑΤΕΣ ΚΑΙ ΠΟΝΤΙΚΙΑ.
      ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΩΡΑ.
      Η ΧΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΚΤΗΜΕΝΗ.
      ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΒΑΛΑΝ ΜΙΑ ΤΑΜΠΕΛΑ.
      “ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ”

      ΚΑΙ ΧΘΕΣ 1500 ΤΟΜΑΡΙΑ,ΕΦΑΓΑΝ ΗΠΙΑΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΚΟΡΟΙΔΟΥ.ΓΙΑ ΤΑ 50 ΧΡΟΝΙΑ.
      ΚΑΝΕΙΣ ΦΤΩΧΟΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΤΟΥΣ.

    3. Oι χειρότεροι είμαστε. Πριν τις εκλογές ό.ωςτο ξεχνάτε και ψηφίζετε τα ίδια σκατά.

    4. Μπούρδες. Το 98% τσεκουρώνει δήθεν τους πολιτικούς όταν ταυτόχρονα το 98% του κόσμου ψηφίζει ή στηρίζει με την αποχή τους ίδιους πολιτικούς. Αυτά βλέπει η κουλα και γλεντάει το 98% των ηλίθιων ραγιάδων. Το θέμα είναι εμείς το 2% τι φταίμε; Πιο ηλίθιος λαός πάντως από τον ελληνικό -2.0 δεν πρέπει να υπάρχει στον κόσμο. Αλλά για στάσου. Πρόσφατα έγινε διεθνής διαγωνισμός τεστ IQ και βγήκαμε ηλίθιοι. Μα έτσι εξηγούνται όλα.

    5. Η σημερινές κυβερνήσεις μακράν η πιο διεφθαρμένες από συστάσεως του ελληνικού κράτους
      (Νέα Δημοκρατία, Σύριζα, ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ)

    6. Να ντρεπεσαι να λες οτι εισαι Ελληνας οπως πολυ καλα ειπε κι ο Οικονομοπουλος! Δυστυχως μπασταρδος γιδοπληθυσμος! Γεια σου Ανδρεα εμπρος για μια Ελλαδα…νεα!

    Comments are closed.