«ΠΥΡΙΝΗ ΡΟΜΦΑΙΑ» ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΑΙΣΧΗ ΜΕ ΤΟΝ «ΜΥΣΤΙΚΟ ΔΕΙΠΝΟ» ΣΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ – ΠΥΡΙΝΑ ΚΗΡΥΓΜΑΤΑ ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ – ΓΙΑ “ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΑΙΣΘΗΤΙΚΑ” ΜΙΛΗΣΕ Ο ΚΟΥΛΗΣ ΑΝΤΙ ΝΑ ΣΗΚΩΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ

Κοινοποίηση:
d9fba610-dionisos-simposio

Σφοδρή ήταν η αντίδραση Μητροπολιτών της Ελλαδικής Εκκλησίας για όσα έλαβαν χώρα στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι.

Στο Ιερό Παρεκκλήσιο της Οσίας Ειρήνης της Χρυσοβαλάντου, τον υπόγειο ναό του Προφήτου Ηλιού Λαρίσης, χοροστάτησε σήμερα το πρωί στον Όρθρο και τέλεσε την Θεία Λειτουργία ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος.
Σχολιάζοντας αρχικά τους Ολυμπιακούς Αγώνες γενικότερα, ανέφερε: «Όταν ο Μέγας Θεοδόσιος τους κατήργησε είχαν παρακμάσει, είχαν χάσει την αξία τους γιατί χάθηκε το φρόνημα των Αγώνων. Κατά την αναβίωση το 1896 οι Ολυμπιακού Αγώνες έγιναν με το ήθος των προγόνων μας».
«Τους έχουν μετατρέψει σε εμπορική υπόθεση, όταν άρχισε να ρέει το χρήμα οι Αγώνες έγιναν υπόθεση επενδύσεων, δωροδοκιών. Και ερχόμαστε στους 33ους Ολυμπιακούς Αγώνες, το 33 είναι ιερός αριθμός, τα χρόνια του Χριστού. Σαν να το φυλάγανε στον Χριστό μας, τον πρσέβαλαν όσο ποτέ άλλοτε. Άνθρωποι που προάγουν την woke ατζέντα διακωμώδησαν το φριχτό Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας, παραλλάσσοντας τον γνωστό πίνακα του Λεονάρντο Ντα Βίντσι περί του Μυστικού Δείπνου, προσέβαλαν το πρόσωπο του Χριστού μας άνθρωποι που ανήκουν στη λεγομένη drag και queer κοινότητα, δηλαδή αυτοί που πιστεύουν ότι δεν υπάρχει μόνο άνδρας και γυναίκα αλλά ότι ο καθένας μπορεί να έχει όποιο φύλο επιθυμεί, όποιο κοινωνικό φύλο. Ό,τι δηλώσεις είσαι. Ακόμη και αν θες μπορείς να εκφράζεσαι με ουδέτερο τρόπο κι όχι με αρσενικό ή θηλυκό», είπε στο κήρυγμά του.

«Άνδρες ντυμένοι γυναίκες δηλώνοντας διάφορα αναπαράστησαν του μαθητές, μια γυναίκα στον τόπο του Διδασκάλου, πράγματα φριχτά και μπέρδεμα χοντρό, στη μέση ένας που παρίστανε τον Διόνυσο. Ο Διόνυσος δεν έχει σχέση με τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Καλά καλά η θεότητα του Διονύσου δεν είναι ελληνική, μας ήρθε από τους Σκύθες από επηρεασμό των Ελλήνων Θρακών», πρόσθεσε και τόνισε ότι όσα συνδέονται με την λατρεία του Διονύσου είναι συγκριτιστικά φαινόμενα άλλων εποχών.

«Ο Χριστός κατέστη αντικείμενο ευτελισμού», ανέφερε ο Μητροπολίτης τονίζοντας ότι αντέδρασαν πέραν των Καθολικών, ακόμη και Ινδουιστές και μουσουλμάνοι και βουδιστές.

«Προσβάλαν και έκαναν πράγματα τα οποία δεν ταιριάζουν στον σύγχρονο άνθρωπο που καυχάται ότι είναι προοδευμένος. Αυτή είναι η πρόοδος;»

«Η Εκκλησία μας είναι κάτι το πολύ προκλητικό για όσους αποδέχονται τα προκρίματα της woke ατζέντας και νομίζουν πως μέσα από τον φαύλο κύκλο της ανηθικότητας και της έκπτωσης του ανθρώπου σε ζωώδη ένστικτα μπορούν να προσβάλλουν την Εκκλησία, αλλά δεν έχουν επιχειρήματα κι έτσι το κάνουν με τρόπο φοβερά προκλητικό», πρόσθεσε.

larisis.jpg

Σε άλλο σημείο της προσλαλιάς του, είπε ότι «όταν οι Αρειανοί κατέστρεφαν τους αρχαίους ναούς οι ειδωλολάτρες το χρέωναν σε εμάς. Εμείς ως Ορθόδοξοι δεν πειράξαμε σύμβολο άλλης πίστης ούτε προσβάλαμε»

Πώς πρέπει να αντιδράσουν οι Χριστιανοί

Ωστόσο συνέστησε εγκράτεια. «Δεν είναι αφορμή αυτό που έγινε να ξεσηκώσουμε ιερό πόλεμο αλλά είναι αφορμή να συνειδητοποιήσουμε την παγκόσμια επίθεση που δέχεται η Εκκλησίας μας από την woke ατζέντα. Πριν από λίγους μήνες κατόρθωσαν και πέρασαν το άνομο νομοθέτημα περί γάμου ομοφυλοφίλων», είπε ωστόσο πρόσθεσε:

«Δεν είναι δυνατόν να αφήσουμε να επελαύνουν όσοι προσβάλουν την πίστη μας»

Ζήτησε να κρατήσουμε την ψυχραιμία μας γιατί όλα αυτά δεν φτάνουν και δεν αγγίζουν τον Χριστό μας. «Ήξερε να συγχωρεί. Κι εμείς με πολλή προσευχή για όσους μας προκαλούν. Οφείλουμε πάντως να διαμαρτυρόμαστε. Είναι έκπτωση της ανθρώπινης φύσης, κορύφωση της ανηθικότητας, προδοσία του πνεύματος των Ολυμπιακών Αγώνων, κα δεν μπορούν να είναι παράδειγμα για τα παιδιά μας», κατέληξε.
Λάβρος και ο Μητροπολίτης Δημητριάδος

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος από τον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Τσαγκαράδας.

Σχετικά με τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στο Παρίσι και όσα συνέβησαν στην έναρξη, στους ολυμπιακούς αγώνες, ο κ. Ιγνάτιος επεσήμανε: «είναι ακριβώς μία άρνηση του Χριστού. Αυτοί που αποφάσισαν να δημιουργήσουν αυτό το “φιάσκο” -σε εισαγωγικά-, […] παραβιάζοντας ιερά και όσια, παραβιάζοντας τη χριστιανική πίστη με τον πιο εξευτελιστικό τρόπο, θέλησαν να αποδείξουν ότι δεν έχουν καμία σχέση με τον Χριστό και τον Χριστιανισμό. Αυτή είναι η Ευρώπη; Δεν είναι αυτή… όμως κάποια στιγμή, θα θέλουν να επιβάλλουν αυτή την τάση. Και ξέρουν πολύ καλά τη σημασία της. Με έναν σχεδόν δικτατορικό τρόπο θα επιβάλλουν τη δική τους άποψη περί πολιτισμού. Και θα πρέπει να αντιδράσουμε. Και θα πρέπει τουλάχιστον οι δικοί μας ηγέτες να καταλάβουν ότι δεν είναι αυτή η Ευρώπη στην οποία θέλουμε να ανήκουμε. Ναι, θέλουμε την Ευρώπη που έχει πυλώνες την αρχαία ιστορία μας, τη δικαιοσύνη και τον Χριστιανισμό. Όσο είναι λοιπόν καιρός θα πρέπει να υπάρχει αντίδραση!»
Να θυμίσουμε ότι ο Μητσοτάκης δήλωσε για αυτά τα αίσχη ότι “κάποια πράγματα αισθητικά μπορεί να μην μας άρεσαν”. Και πολλά είπε…
ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

11 Σχόλια

  1. ΟΙ μητροπολίτες απο κοκόρια γίνανε κότες η υποχείρια του κούλη . Γιατί δεν κατεβαίνει κανένας τους στους δρόμους ; που είναι ο τσαμπουκάς που δείχναν σε άλλες περιπτώσεις;

  2. ΕΧΩ ΤΗΝ ΕΞΗΣ ΑΠΟΡΙΑ ,ΓΙΑΤΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΜΥΣΤΙΚΟΥ ΔΕΙΠΝΟΥ ΔΕΝ ΒΑΛΑΝΕ ΤΙΣ ΚΟΠΕΛΕΣ ΜΑΚΡΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ,ΤΡΙΝΤΩ ΣΒΑΜΠ .ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΜΕ ΖΑΡΤΙΕΡΕΣ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΕΒΑΛΑΝ

  3. Το ένα τσίρκο κράζει το άλλο λόγω επαγγελματικού ανταγωνισμού.

  4. Να δω τι θα πουνε το Σεπτεμβρη,που γινεται νομος η ηλεκτρονικη ταυτοτητα εμβολιασμου. Τρεχτε να εμβολιαστειτε,μη χασετε. Οποιος δε θα την εχη,δε θα μπορει ουτε απο το σπιτι του να βγει,πιστευω οτι θα του κοβουν αυτοματως τον τραπεζικο λογαριασμο και τερμα,ουτε επιδομα,ουτε συνταξη,ουτε τιποτα. Μετα ερχεται το τσιπακι εμβολιασμου κλπ, . Τα καλυτερα ερχονται , Ατζεντα 2030, τοτε να δω τι θα λενε ολοι οι κυριοι. ( Οι πολιτικοι κλπ ,κανουν το εμβολιο- μουφα,περα απο τα λεφτα που πηραν για να τα διαφημιζουν)

  5. Λογια του αερα οτι και καλα αντιδρουνε για να μην τους παρει στο κυνηγι το ποιμνιο τους,οπως θα παρει τους πωλητικους σε λιγο……

    1. Δεν πρόλαβαν, έτοιμοι ήταν να τον βγάλουν πρώτη μούρη πασαρέλα αλλά τους ξέφυγε απ’ το ποτάμι που καθάριζαν…

  6. “…συνέστησε εγκράτεια…, “..να κρατήσουμε την ψυχραιμία μας…”, ..”πρέπει να αντιδράσουμε..” κλπ κλπ παπαδίστικες μπούρδες. Αυτοί μόνο λογίδρια είναι και χοντραίνουν τις κοιλιές τους. Κατά τα άλλα, μια απ’ τα ίδια και τιποτα δε θα κάνουν. Κι εκκλησίες στα νησιά κατάντησαν απόπατοι των λαθρο και οι τούρκοι τρίβουν τα βρωμόχερά τους.

  7. Οι συγκεκριμένοι μητροπολιτες έχουν δώσει δείγματα γραφής. Προσπαθούν να αποκτήσουν την εμπιστοσύνη του κόσμου κ λένε για να λένε… κ αυτός της Λάρισας επί κορωνοιου ήτανε βασιλικοτερος του βασιλέως κ ο Δημητριάδος με τα οικουμενιστικα του ανοίγματα. Μιλάνε τόσο όσο….

  8. Φτάνει βαρεθήκαμε. Μίλησε κιόλας αυτός που το σκέφτηκε αυτό. Ένα τσογλανι της νέας γενιάς. Νόμιζε ότι θα άρεσε και τελικά κατάλαβε ότι δεν άρεσε αυτό το θέαμα. Τέλος. Πήρε και λεφτά κιόλας για αυτό το έκτρωμα

  9. Ο κουλης και σχεδον όλοι οι πολιτικοί του κόσμου υπηρετούν την ατζέντα της αθειας και της ανωμαλίας.

Comments are closed.