ΡΟΥΚΕΤΟΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ: Η ΧΕΖΜΠΟΛΑΧ ΕΡΙΞΕ ΦΟΝΙΚΕΣ ΒΟΛΕΣ ΚΑΤΑ ΣΤΑΤΕΥΜΑΤΩΝ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ – ΣΦΥΡΟΚΟΠΗΣΕ ΜΕ ΒΟΜΒΕΣ ΤΟΝ ΛΙΒΑΝΟ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ – ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ: «ΘΑ ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΓΑΖΑ», ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ… ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΜΑ

    Κοινοποίηση:
    462479992_875938597963551_8254917643335420271_n

    Η Χεζμπολάχ στοχοποίησε ισραηλινούς στρατιώτες κοντά στο συνοριακό χωριό Λαμπούνε του Λιβάνου με βλήματα πυροβολικού και ρουκέτες, ανέφερε η οργάνωση, μια ημέρα αφότου το Ισραήλ δήλωσε ότι σκότωσε δύο διαδόχους του νεκρού ηγέτη της Χεζμπολάχ.

     Σειρήνες εν τω μεταξύ ήχησαν στο βόρειο Ισραήλ, δήλωσε ο ισραηλινός στρατός, προσθέτοντας ότι τρεις ισραηλινοί στρατιωτικοί τραυματίστηκαν σοβαρά την Τρίτη και την Τετάρτη κατά τη διάρκεια μαχών στο νότιο Λίβανο. Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε την Τρίτη (8/10) ότι οι ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές σκότωσαν δύο διαδόχους του ηγέτη της Χεζμπολάχ.
     Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ απηύθυνε ευθεία έκκληση στον λαό του Λιβάνου να διώξει τη Χεζμπολάχ και να αποφύγει «την καταστροφή και τα δεινά που βλέπουμε στη Γάζα». Ο Νετανιάχου μίλησε σε βίντεο που κυκλοφόρησε από το γραφείο του λίγες ώρες αφότου ο υπαρχηγός της Χεζμπολάχ άφησε ανοιχτή την πόρτα για μια κατάπαυση του πυρός κατόπιν διαπραγματεύσεων. «Υποβιβάσαμε τις δυνατότητες της Χεζμπολάχ. Εξαφανίσαμε χιλιάδες τρομοκράτες, συμπεριλαμβανομένου του ίδιου του Νασράλα και του αντικαταστάτη του και του αντικαταστάτη του» είπε χωρίς να κατονομάσει τους δύο τελευταίους.
     Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Γιόαβ Γκάλαντ είπε ότι ο Χασέμ Σαφιεντίν, ο άνθρωπος που αναμένεται να διαδεχθεί τον Nασράλα πιθανότατα «εξολοθρεύτηκε». Δεν έγινε αμέσως σαφές ποιον εννοούσε ο Νετανιάχου με τον όρο «αντικατάσταση του αντικαταστάτη».

    Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και τα αραβικά κράτη εν τω μεταξύ ξεκίνησαν μυστικές συνομιλίες με το Ιράν για μια συνολική κατάπαυση του πυρός, σύμφωνα με την ισραηλινή τηλεόραση. Το ισραηλινό δίκτυο Channel 12 ανέφερε τα ξημερώματα της Τετάρτης ότι το Ισραήλ δεν εμπλέκεται επί του παρόντος στην πρωτοβουλία, αλλά ότι ανώτεροι Ισραηλινοί αξιωματούχοι έχουν ενημερωθεί σχετικά.

    Συνεχείς επιθέσεις σε Λίβανο και Συρία

    Στα πεδία των μαχών, «μεγάλες καταστροφές» προκλήθηκαν στα νότια προάστια της Βηρυτού από «σειρά πληγμάτων» όπως μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο του Λιβάνου ANI. Η περιοχή αυτή θεωρείται προπύργιο της Χεζμπολάχ.

    Νωρίτερα, ο ισραηλινός στρατός εξέδωσε εντολή εκκένωσης ορισμένων κτηρίων. «Τα νότια προάστια της Βηρυτού δέχονται σειρά πληγμάτων που προκάλεσαν μεγάλες καταστροφές», ανέφερε το πρακτορείο.

    Νωρίτερα οι ισραηλινές δυνάμεις πραγματοποίησαν επίθεση στη Δαμασκό. Από την αεροπορική επιδρομή του Ισραήλ στη Δαμασκό σε κτήριο, το οποίο επισκέπτονται αξιωματούχοι των Φρουρών της Επανάστασης, όταν επισκέπτονται την Συρία, σκοτώθηκαν τουλάχιστον επτά άτομα.

    Σύμφωνα με πληροφορίες στόχος της επίθεσης ήταν ο επικεφαλής της «Μονάδας 4400» της Χεζμπολάχ, υπεύθυνης για την μεταφορά όπλων από το Ιράν και τις άλλες δυνάμεις του «άξονα της Αντίστασης» στον Λίβανο.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    Leave a Response