ΡΟΥΚΕΤΕΣ ΕΚΤΟΞΕΥΤΗΚΑΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΠΡΟΞΕΝΕΙOΥ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ERBIL ΤΟΥ ΒΟΡΕΙΟΥ ΙΡΑΚ

    Κοινοποίηση:
    erbil-

    Αμερικανοί και Ιρακινοί αξιωματούχοι λένε ότι δεν υπάρχουν αναφορές για απώλειες από τους πυραύλους, οι οποίοι πιστεύεται ότι εκτοξεύτηκαν από το Ιράν

    Μέχρι και 12 βαλλιστικοί πύραυλοι έπληξαν την περιφερειακή πρωτεύουσα του βόρειου Κουρδιστάν του Ιράκ, Ερμπίλ, με ορισμένες αναφορές να αναφέρουν ότι αρκετοί έπληξαν το κτίριο του προξενείου των ΗΠΑ.

    Αμερικανός αξιωματούχος είπε ότι οι πύραυλοι εκτοξεύτηκαν από το γειτονικό Ιράν νωρίς το πρωί της Κυριακής, αλλά δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα.

    Αξιωματούχοι στο Ιράκ και στις ΗΠΑ έδωσαν διαφορετικές αναφορές για ζημιές. Ένας δεύτερος Αμερικανός αξιωματούχος είπε ότι δεν υπήρξαν ζημιές και θύματα σε καμία αμερικανική κυβερνητική εγκατάσταση, αλλά Ιρακινοί αξιωματούχοι είπαν ότι αρκετοί πύραυλοι έπληξαν το αμερικανικό προξενείο. Το κτίριο του προξενείου είναι καινούργιο και επί του παρόντος ακατοίκητο.

    Ο αμερικανός αξιωματούχος άμυνας, ο οποίος μίλησε υπό τον όρο της ανωνυμίας επειδή εξακολουθούσαν να έρχονται πληροφορίες, είπε ότι δεν είναι ακόμα σίγουρο πόσοι ακριβώς πύραυλοι εκτοξεύτηκαν και πού ακριβώς προσγειώθηκαν. Ένας εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών το χαρακτήρισε «εξωφρενική επίθεση».

    Το υπουργείο Υγείας στο Ερμπίλ είπε ότι δεν υπήρξαν θύματα.

    «Πολλοί πύραυλοι έπεσαν στην πόλη Ερμπίλ», δήλωσε ο κυβερνήτης Omid Khoshnaw, σύμφωνα με το ιρακινό πρακτορείο ειδήσεων INA.

    Ο κυβερνήτης είπε ότι δεν είναι σαφές εάν ο επιδιωκόμενος στόχος ήταν το προξενείο των ΗΠΑ ή το αεροδρόμιο, όπου υπάρχει μια βάση υπό την ηγεσία των ΗΠΑ..

    «Καταδικάζουμε αυτή την τρομοκρατική επίθεση που εξαπολύθηκε εναντίον του Ερμπίλ, καλούμε τους κατοίκους να παραμείνουν ψύχραιμοι», δήλωσε ο πρωθυπουργός του Κουρδιστάν Μασρούρ Μπαρζανί.

    Η επίθεση έρχεται αρκετές ημέρες μετά το ισραηλινό χτύπημα κοντά στη Δαμασκό της Συρίας που σκότωσε δύο μέλη της Φρουράς της Επανάστασης του Ιράν.

    Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA του Ιράν επικαλέστηκε ιρακινά μέσα ενημέρωσης που αναγνώρισαν τις επιθέσεις, χωρίς να διευκρινίσουν από πού προήλθαν.

    Το δορυφορικό κανάλι Kurdistan24, το οποίο βρίσκεται κοντά στο προξενείο των ΗΠΑ, βγήκε στον αέρα από το στούντιο του λίγο μετά την επίθεση, δείχνοντας σπασμένα γυαλιά και συντρίμμια στο πάτωμα του στούντιο.

    Στο παρελθόν, οι αμερικανικές δυνάμεις που σταθμεύουν στο διεθνές συγκρότημα του αεροδρομίου του Ερμπίλ δέχθηκαν πυρά με ρουκέτες από μη επανδρωμένα αεροσκάφη για τα οποία οι Αμερικανοί αξιωματούχοι κατηγορούν τις ομάδες πολιτοφυλακών που ευθυγραμμίζονται με το Ιράν, αλλά δεν έχουν συμβεί τέτοιες επιθέσεις εδώ και αρκετούς μήνες.

    Εκπρόσωπος των περιφερειακών αρχών είπε ότι δεν σημειώθηκαν διακοπές πτήσεων στο αεροδρόμιο του Ερμπίλ.

    Δεν υπήρξε άμεση ανάληψη ευθύνης.

    Κάτοικοι του Ερμπίλ δημοσίευσαν βίντεο στο Διαδίκτυο που δείχνουν πολλές μεγάλες εκρήξεις και ορισμένοι είπαν ότι οι εκρήξεις τάραξαν τα σπίτια τους. Το Reuters δεν μπόρεσε να επαληθεύσει ανεξάρτητα αυτά τα βίντεο.

    Το Ιράκ συγκλονίζεται από χρόνια αστάθειας μετά την ήττα της σουνιτικής ισλαμιστικής οργάνωσης…

    Τα ιρακινά πολιτικά κόμματα, τα περισσότερα από τα οποία έχουν ένοπλες πτέρυγες, εμπλέκονται επίσης σε τεταμένες συνομιλίες για το σχηματισμό κυβέρνησης μετά τις εκλογές του Οκτωβρίου.

    Ομάδες σιιτικής πολιτοφυλακής κοντά στο Ιράν προειδοποιούν κατ’ ιδίαν ότι θα καταφύγουν στη βία εάν μείνουν εκτός οποιουδήποτε κυβερνώντος συνασπισμού.

    Οι κύριοι πολιτικοί εχθροί αυτών των ομάδων περιλαμβάνουν τον ισχυρό σιίτη αντίπαλό τους, τον λαϊκιστή κληρικό Muqtada al-Sadr , ο οποίος έχει ορκιστεί να σχηματίσει μια κυβέρνηση που θα αφήνει έξω τους συμμάχους του Ιράν και θα περιλαμβάνει Κούρδους και Σουνίτες.

    Πηγή:the Guardian

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    7 Σχόλια

    1. Διορθώστε το άρθρο, πύραυλοι ήταν όχι ρουκέτες έχει μεγάλη διαφορά.. Ρουκέτες μπορεί να ρίξει σήμερα ο κάθε κακομοίρης ενώ εδώ μιλάμε για βαλιστικους πυραύλους. Δικαιολογημενα βέβαια γιατί οι εβραιοαμερικανοσιωνιστες δολοφόνησαν πάλι 2 Ιρανούς αξιωματούχους. Όχι που θα άφηναν οι Εβραίοι να υπογραφεί συμφωνία Αμερικής Ιράν. Ο λαός του διαβόλου που σταύρωσε τον Χριστό.

    2. Έτσι να ξεβρωμισει ο τόπος από δαύτους παντού Αμερικανοί χωμένοι

    3. Πρέπει να μετατρέψουμε τη Ρωσία σε μια έρημο που κατοικείται από λευκούς νέγρους στους οποίους θα επιβάλουμε μια τυραννία όπως δεν ονειρεύτηκαν ποτέ οι πιο τρομεροί ανατολικοί δεσπότες. Η μόνη διαφορά είναι ότι αυτή θα είναι μια αριστερή τυραννία και όχι μια δεξιά τυραννία. Θα είναι μια κόκκινη τυραννία και όχι μια λευκή.
      “Εννοούμε τη λέξη “κόκκινη” κυριολεκτικά γιατί θα χύσουμε τέτοιες πλημμύρες αίματος που θα κάνουν όλες τις ανθρώπινες απώλειες που υπέστησαν οι καπιταλιστικοί πόλεμοι να τρέμουν και να ωχριούν μπροστά τους. Οι μεγαλύτεροι τραπεζίτες στην άλλη πλευρά του ωκεανού θα δουλεύουν σε όσο το δυνατόν στενότερη επαφή μαζί μας. Αν κερδίσουμε την επανάσταση, θα εγκαθιδρύσουμε την εξουσία του Σιωνισμού πάνω στα συντρίμμια της κηδείας της επανάστασης και θα γίνουμε μια δύναμη μπροστά στην οποία όλος ο κόσμος θα γονατίσει. Θα δείξουμε τι είναι η πραγματική δύναμη. Με την τρομοκρατία και τα λουτρά αίματος, θα μειώσουμε τη ρωσική διανόηση σε κατάσταση πλήρους αποχαύνωσης και ηλιθιότητας και σε μια ζωώδη ύπαρξη… Αυτή τη στιγμή, οι νέοι μας με τα δερμάτινα μπουφάν, οι οποίοι είναι γιοι ωρολογοποιών από την Οδησσό, την Όρσα, το Γκόμελ και τη Βίννιτσα, ξέρουν πώς να μισούν οτιδήποτε ρωσικό! Τι ευχαρίστηση παίρνουν με το να καταστρέφουν σωματικά τη ρωσική διανόηση – αξιωματικούς, ακαδημαϊκούς και συγγραφείς

    4. Όλεεεεε…..Άντε να ξεσηκώνονται όλοι οι λαοί !!!Κάτω τα Ναζιδια των Αμερικανοσιωνιστων!

    5. Blockchain technology and cryptocurrency economic system.
      Digital identities ΚΑΤΑΡΓΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΩΝΥΜΙΑ ΠΑΝΤΟΥ.
      ΕΚΛΟΓΕΣ 2023;;; e-vote with block chain technology;;;

    6. Αναφέρεται ότι η Ρωσία πρόκειται να αποσυνδεθεί από το παγκόσμιο Διαδίκτυο έως τις 11 Μαρτίου. Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF) αφαίρεσε επίσης μυστηριωδώς τη σελίδα Cyber ​​Polygon (πανδημία στον κυβερνοχώρο) από τον ιστότοπό του.
      Ακούμε επίσης ότι ένα ρωσικό κατασκοπευτικό πλοίο που είναι γνωστό ότι καταστρέφει υποβρύχια καλώδια Διαδικτύου υποτίθεται ότι εξαφανίστηκε από τα συστήματα ραντάρ.
      Μήπως ο Βλαντιμίρ Πούτιν ετοιμάζεται να επιτεθεί στη Δύση με κάποιου είδους ηλεκτρομαγνητικό παλμό (EMP), βυθίζοντας τον δυτικό πολιτισμό στο σκοτάδι;
      «Τι θα συμβεί αν η Ουκρανία είναι απλώς το δόλωμα, ώστε η Δύση (ΝΑΤΟ) να συρθεί σε πόλεμο και τότε ο Πούτιν έχει την ευκαιρία να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα, όχι όπως έχουμε δει πριν, αλλά ως EMP;»

    Comments are closed.