ΣΑΡΩΝΕΙ Η ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ – ΣΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ – ΚΟΒΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΟΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ – ΣΤΟ ΑΠΡΟΧΩΡΗΤΟ ΕΧΕΙ ΦΤΑΣΕΙ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ “ΑΡΙΣΤΩΝ” ΠΕΤΑΕΙ ΧΑΡΤΑΕΤΟ

    Κοινοποίηση:
    ΦΤΩΧΕΙΑ

    Λόγω της ακρίβειας, το 70% των Ελλήνων έχει μειώσει ή σταματήσει τελείως την κατανάλωση ακόμα και σε είδη που θεωρούνται πρώτης ανάγκης, σύμφωνα με έρευνα της Focus Bari | YouGov.
    Η μεγάλη πλειονότητα θεωρεί υπερβολικές / αρκετά μεγάλες αυξήσεις στις τιμές 11 προϊόντων / αγαθών από τα 18 που εξετάστηκαν, με το ρεύμα, καύσιμα αυτοκινήτου, θέρμανσης, είδη σουπερμάρκετ και τρόφιμα / ποτά να προηγούνται.
    Το αποτέλεσμα της ακρίβειας είναι πως περισσότεροι από 7 στους 10 Έλληνες έχουν μειώσει ή σταματήσει τελείως την κατανάλωση ακόμα και σε είδη που θεωρούνται πρώτης ανάγκης.

    Τα μεγαλύτερα «θύματα» της ακρίβειας είναι τα είδη σπιτιού, τα ταξίδια και οι διακοπές και τα είδη τεχνολογίας, καθώς 3 στους 10 να έχουν σταματήσει τελείως τις αγορές.

    Μεταξύ όσων έχουν περικόψει / μειώσει την κατανάλωση κάθε κατηγορίας, οι 7 στους 10 το έχουν κάνει γιατί δεν επαρκεί το εισόδημά τους, ενώ οι 3 στους 10 το έχουν κάνει προληπτικά / από φόβο για τα «χειρότερα».

    1
    Εκτός από μειώσεις και περικοπές, οι Έλληνες καταναλωτές ήδη κάνουν πληθώρα επιλογών που εξασφαλίζουν έξυπνες αγορές, και τις εντείνουν από τον Ιανουάριο του 2022.

    2

    Η ακρίβεια και οι πιθανές ελλείψεις σε βασικά είδη διατροφής είναι σήμερα τα πρώτα σε ανησυχία θέματα που απασχολούν τους Έλληνες, περισσότερο κι από τον πόλεμο, την πανδημία και την ενδοοικογενειακή βία.

    3 4

     

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    17 Σχόλια

    1. Ευτυχώς θα έλθουν εκλογές και θα δουμε πόσα απίδια πιάνει ο σάκος που έλεγαν καιοι παλιοί.

    2. Κούληδες, πλεύρηδες και γεωργιάδηδες που τώρα νοιάζεστε για την …ευρωπαική προοπτική των σκοπίων!!! Σας λέω ότι έρχονται εκλογές και δεν θα βρείτε ούτε την ψήφο σας από εμάς τους συντηρητικούς ψηφοφόρους που μας εκβιάζατε τόσο χρόνια μη βγουν οι κλέφτες πασόκοι και οι ανθέλληνες συριζαίοι! Ο Το κόμμα των γαλάζιων συριζαίων είναι χειρότετο γιατί οι γαλάζιοι συριζαίοι είναι και υποκριτές, είναι υπέρ της …ιδιωτικής πρωτοβουλίας και είναι όλοι κρατικοδίαιυοι! Πλεύρη, σε βλέπω να ζηφάς ψήφο από τον …σαιντου(που δέχτηκε ο μητσοτάκης στο μαξίμου) που αρνείται να δεχτεί τους ήρωες υγειονομικούς απεργούς πείνας. Πρόσεξε μόνο μη σου πει ο μητσοτάκης να ζητήσεις συγνώμη και από τον σαιντού όπως ζήτησες από τους εβραίους για όσα τους έλεγες παλιά! Τη μέρα που ανέλαβες το υπουργείο!

    3. ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΗΝ ΚΟΠΑΝΗΣΑΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΤΡΕΧΑΜΕΝΟΙ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ,ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΑΧΡΗΣΤΩΝ ΣΥΝ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ ,ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΤΙΜΟΙ ΚΑΙ ΣΩΣΤΟΙ NO!!!

    4. Παραμύθι φούρναρης η ανέχεια. Έχει τόσο μαύρο χρήμα ο ελληναράς, που δεν τελειώνει με τίποτα. Στη Θεσσαλονίκης καφετέριες, γυράδικα, ταβέρνες θέλει μέσο να βρεις θέση, η κίνηση των αυτοκινήτων έχει αυξηθεί αντί να μειωθεί με 2 ευρώ βενζίνη, οι λογαριασμοί νερού, τηλεφώνων, Ρεύματος στα ύψη, αλλά τα φακελάκια στο δημόσιο τομέα με 900.000 δημόσιους υπαλλήλους (κράτος τέρας) πάνε και έρχονται η, αισχροκέρδεια στην αγορά κάνει πάρτι και όλα καλά, κατά τα άλλα κλάμααααααα. Ε ρε αρχιλαμόγιο ελληναρά

    5. Αλίμονο στον ιδιωτικό τομέα. Χθες βλέπαμε να φεύγουν οι κηφήνες του δημοσίου και βούλιαξαν τα λιμάνια. Τελικά μετά από 10+ χρόνια μνημόνια τίποτα δεν έχει αλλάξει στη χώρα εκτός από τον ιδιωτικό τομέα που έχει ρημάξει στην κυριολεξία.

    6. Μητσοτάκη γαμησε μας! Κατά βάθος το γουστάρουμε το οθωμανικό.

    7. Οι Έλληνες είναι πλούσιοι είπε ο βλάκας τους ρώτησες όλους;;;

    8. η ΔΕΗ και η ΒΕΝΖΙΝΗ κουλα …
      θα γινει ο ΤΑΦΟΣ ΣΟΥ ΚΑΘΑΡΜΑ …

    9. Οι δρόμοι και τα λιμάνια όμως βούλιαξαν χτες. Ας μην είμαστε υπερβολικοί.

      1. Όπως βουλιάζουν τα τελευταία 45 χρόνια, την κοπανάνε όλοι οι κηφήνες του δημοσίου, τραπεζών κτλ. Ήταν που η ΝΔ θα έστρωνε το δημόσιο και τελικά έχει καταστρέψει τον ιδιωτικό τομέα.

        1. Μια χαρά έφυγαν και οι ιδιωτικοί υπάλληλοι. Για ταξιδάκια και κοψίδια έχει πάντα ο Έλληνας.

    10. Πράσινη ανάπτυξη Μητσοτάκη και πράσινα άλογα, μαύρη πείνα για τους Έλληνες. Ο κ. Σβαμπ, ο φίλος του πρωθυπουργού μας είπε πως ξεκίνησε η επανεκκίνηση. Ο Κυριάκος έκανε ήδη τα πρώτα βήματα, κατάργησε τον λιγνίτη από την παραγωγή ενέργειας και άφησε ελεύθερο το χρηματιστήριο ενέργειας για να γδέρνει τους Έλληνες για λογαριασμό των ολιγαρχών. Η άνοδος της τιμής της ενέργειας επιφέρει σειρά αυξήσεων στην αγορά, η στάση του Κυριάκου στο ουκρανικό δίνει και την επιπλέον ώθηση και να ο ζόφος της ακρίβειας.

    11. Εγω ξερω οτι ολοι θα φανε το κατσικακι τους το Πασχα και οι Βουλγαροι κανουν 2 φορες Πασχα με τις εξαγωγες τους στα αμνοεριφια..Ολοι πηγαν στα χωρια τους οπως παντα οι δρομοι ηταν φουλ,οι Γερμανοι παλι κερδισαν εκατομμυρια παο τα διοδια και φυσικα ο Βαρδινογιαννης απο την αυξηση της Βενζινης.
      Για αυτο μη μιλατε για ανεχεια στο Ελλαδισταν. Δεν υπαρχει.

    12. Μια χαρα ειναι ειδατε τι γινοταν εθνικη οδο κτελ λιμανια ,, αυτα ο αδωνις θα τα πει για πασχα εχουν λεφτα για ρευμα δεν εχουν ,, εμεις που μειναμε σπιτια μας δεν εχουμε να παμε διακοπες //// .

      1. αυτο ειπα και εγω μολις ειδα τις εικονες απο την μια κλαιγονται απο την αλλη ομως το ταξειδακι θα το κανουν τελικα αυτος ο λαος μια ζωη γκρινιαζει εμεις που δεν εχουμε κατσαμε σπιτι μας

    13. Ο Σβαμπ είπε: είναι βασικό τα τρόφιμα της τέταρτης βιομηχανικής επανάστασης να τα μοιράζονται όλοι.
      Δεν είπε να τα αγοράζουν όλοι.
      Κατανοείτε τι σημαίνει αυτό;;
      Ας χαίρεστε λοιπόν όσοι λοιπόν είστε μικροί.
      Να χαρώ εγώ τη ζωή που σας περιμενει.
      Οι προφητείες λένε ότι θα έρθουν εποχές που οι ζωντανοί θα ζηλεύουν τους πεθαμένους.
      ΑΘΛΙΕΣ
      Ζήστε ότι προλάβετε.
      Σας εύχομαι καλό Πάσχα και καλή Ανάσταση και προπαντός με ΥΓΕΙΑ.
      Του χρόνου δε ξέρω πως θα είμαστε.

    14. Το σύνολο των δαπανών του Δημοσίου μέσω απευθείας αναθέσεων , για διάστημα 22 μηνών, ανέρχεται σε 6.500.000.000 ευρώ. ( 6μιση δισεκατομυρια )

    Comments are closed.