ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΣΤΗ ΛΙΒΥΗ!!! ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΟΧΗΜΑ ΜΠΗΚΕ ΣΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΡΕΥΜΑ ΚΑΙ ΕΠΕΣΕ ΠΑΝΩ ΤΟΥΣ – ΣΕ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΣΙΝΑ

    Κοινοποίηση:
    livyi01

    Σε τροχαίο ατύχημα ενεπλάκησαν μέλη της ελληνικής αποστολής που μετέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια στη Λιβύη μετά τη φονική επέλαση της κακοκαιρίας Daniel και τις καταστροφικές πλημμύρες. Οι τραυματίες δεν διατρέχουν, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Άμυνας, κίνδυνο ενώ έχουν ήδη διακομιστεί σε κοντινά νοσοκομεία.

    Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά από το υπουργείο Άμυνας, το λεωφορείο που μετέφερε το υγειονομικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων που είχε μεταβεί στην Λιβύη συγκρούστηκε με όχημα που κινείτο στην αντίθετη κατεύθυνση.

    Από τη σύγκρουση, στελέχη της ελληνικής αποστολής έχουν υποστεί ελαφρείς τραυματισμούς. Όλοι οι τραυματίες έχουν μεταφερθεί σε κοντινά νοσοκομεία της περιοχής.

    Ακόμη δεν είναι σαφής ο αριθμός των τραυματιών που έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομείο στη Βεγγάζη. Τόσο στο λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν Έλληνες στρατιωτικοί όσο και στο άλλο ΙΧ, οι οδηγοί ήταν Λίβυοι.

    Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η ελληνική αποστολή θα επιστρέψει αύριο, Δευτέρα, με C-130.

    Η ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας

    «Από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας ανακοινώνεται ότι τις μεσημβρινές ώρες της Κυριακής 17 Σεπτεμβρίου 2023, το λεωφορείο που μετέφερε το υγειονομικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων που είχε μεταβεί στην Λιβύη στο πλαίσιο συνδρομής της Χώρας μας, συγκρούστηκε με όχημα που κινούνταν στην αντίθετη κατεύθυνση.

    Συγκεκριμένα σύμφωνα με πληροφορίες από τις αρμόδιες διπλωματικές αρχές της Ελλάδας, από την σύγκρουση που συνέβη κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, στελέχη έχουν υποστεί ελαφρούς τραυματισμούς. Όλοι οι τραυματίες έχουν μεταφερθεί σε κοντινά νοσοκομεία της περιοχής.

    Τα αίτια και οι συνθήκες του περιστατικού διερευνώνται σε συνεργασία με τις Λιβυκές αρχές, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση συγκέντρωσης του προσωπικού στην Βεγγάζη και επαναπατρισμού του. Αεροσκάφος C-130 στην 112 ΠΜ στην Ελευσίνα με νοσηλευτικό προσωπικό βρίσκεται σε ετοιμότητα απογείωσης».

    Η Ελλάδα απέστειλε νωρίτερα ανθρωπιστική βοήθεια στις πληγείσες από τις φονικές πλημμύρες «Daniel» περιοχές της Λιβύης, αποδεικνύοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη της χώρας μας προς τον λιβυκό λαό, όπως αναφερόταν σε σχετική ανακοίνωση του ΥΠΕΞ.

    Η βοήθεια συνίστατο στην αποστολή ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, το οποίο αφίχθη στη Βεγγάζη με αεροσκάφος τύπου C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας, καθώς και στην παροχή ιατροφαρμακευτικού εξοπλισμού και τροφίμων.

    Με εντολή του υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Γεραπετρίτη, την αποστολή συνόδευσε και ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Βεγγάζη, Πρέσβης Σταύρος Βενιζέλος, για να παράσχει διπλωματική αρωγή στην επιχείρηση.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    21 Σχόλια

    1. Τέλος δεν έχουν τα κακά μαντάτα σε αυτή τη χώρα.Οποιος εισηγήθηκε και όποιος ενέκρινε την αποστολή να πάει σπίτι του. Καμία δουλειά δεν εχει η Ελλάδα σε εχθρική χώρα .

    2. Οκ τώρα θα πλέξουν το εγκώμιο οι τηλεοράσεις..θα βγουν οι κλασσικοί φονιάδες να τους ονομάσουν ήρωες και…από δω πάνε και άλλοι… Αναλώσιμα προϊόντα…τι ψάχνεις… αύριο δεν θα τους θυμάται κανείς…παν θαύμα τριήμερο…

    3. Μονιμάς εκτός Ελλάδας πάει με ευθύνη του και με έξτρα λεφτά. Πρόβλημά τους λοιπόν.

    4. Μόλις διάβασα ότι τα παιδιά είναι πλέον νεκρά. Αν είναι έτσι Φλώρος και Κούλης θέλουν σκότωμα σε κοινή θέα στην πλατεία Συντάγματος!!!

    5. σιωνιστικη συνωμοσια!!

    6. Στην Θεσσαλία αργήσανε αλλά στην Λιβύη από τους πρώτους πήγανε…..

    7. Καλα να παθουν δεν εχουν καμμια δουλεια σε κρατος πιονη των Τουρκων καμμια δουλεια

    8. Χερωμε για την Ελλάδα έκανε αυτό που έπρεπε τα άλλα είναι ένα ατυχές γεγονός χωρίς προεκτάσεις κλπ

    9. Τουρκοπροβοκατσια ακομα κι οταν βοηθαμε γειτονικη χωρα? Αι σιχτιρ Ερντοκλαν!

    10. Ανάλογα το έδαφος που πατάς σαν αποστολή σκέψου ότι ότι έγινε εκεί δεν συμφωνούσαν δύο στρατιωτικοί κλπ πρεπι να είσαι προσεκτικός όσο αγάπη και να δεχτείς κλπ ο κόσμος πάντα είναι διαφορετικός σκέψου των μπάτσο που σήκωσε το αραποπουλο και του έλεγε μπαμπινο πικολο έχω και εγώ μικρό και το φιλαγε κλπ τα καταλαβενω αλλά τα ξεχνάω γιατί δεν τα μιλάω

    11. Δεν είχατε καμία δουλειά να πάτε υποτακτικοί καλά να πάθετε

      1. Δεν είναι απλά υποτακτικοί προδότες είναι και με την βούλα επίσημα από το 2005 με την ορκωμοσία Παπούλια

        1. Ποτε πηραμαι βοηθεια και απο ποιους????Και ποσο μετα εις πενταπλουν την δωσαμαι πισω???

          1. στις πυρκαγιες και στις πλυμμηρες τωρα τοσοι ξενοι ηρθαν να βοιηθησουν. Ανιδεος τελειως εισαι??

    Comments are closed.