ΣΕ ΜΙΝΙ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ Η ΕΛΛΑΔΑ – ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ! ΕΚΤΑΚΤΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ. ΆΔΕΙΑ ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΚΟΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΝΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΓΟΝΕΙΣ ΜΕ ΠΛΗΡΕΙΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ – ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΣΟΚ! ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. “ΑΝ ΔΕΝ ΚΟΛΛΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΙΟ, ΘΑ ΜΑΣ ΦΑΕΙ Η ΚΡΙΣΗ”

    Κοινοποίηση:
    ΑΦΟΡ

    Μέτρα για τη διευκόλυνση των εργαζόμενων γονέων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα με δεδομένο το κλείσιμο των σχολείων λόγω κορονοϊού ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

    Στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της κυβέρνησης, προβλέπεται:

    –          Άδεια ειδικού σκοπού επιπρόσθετη της κανονικής για τον έναν εκ των δύο γονέων με πλήρεις αποδοχές για όσο διάστημα ανασταλεί η λειτουργία των σχολείων και έως τις 10 Απριλίου.

    –          Για κάθε 4 ημέρες άδειας, 3 θα προσμετρώνται ως ειδικού σκοπού, 1 ως κανονική άδεια

    –          Στον ιδιωτικό τομέα το κράτος καλύπτει το 1/3 των αποδοχών

    –          Στον δημόσιο τομέα το κράτος καλύπτει το σύνολο των αποδοχών

    –          Εάν πάρει την άδεια ο ένας γονέας δεν τη δικαιούται και ο άλλος γονιός ταυτόχρονα

    –          Αν ο ένας γονιός δεν εργάζεται ο άλλος δεν δικαιούται άδεια ειδικού σκοπού

    –          Στον ιδιωτικό τομέα ο εργοδότης μπορεί να προτείνει ευέλικτο ωράριο ή εργασία εξ αποστάσεως

    –          Δυνατότητα ευέλικτου ωραρίου εργασίας υπάρχει και στο δημόσιο

    Για τις προσλήψεις στο χώρο της υγείας είπε ότι θα γίνουν μέχρι και 2.000 προσλήψεις το αμέσως επόμενο διάστημα.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    4 Σχόλια

    1. δυστυχώς οι μέρες που έρχονται για μεγάλη μερίδα πολιτών της χώρας μας θα είναι χειρότερες και απο το καλοκαίρι του 2015. εννοείται ότι και πάλι κάποιοι θα τρώνε με χρυσά κουτάλια..

    2. ρε παιδια ενταξει εκλεισαν τα σχολεια, αν δεν κανω λαθος με την προυποθεση να μην βγουν εξω προληπτικα … εδω που ειμαι (φανταζομαι και αλλου) γυριζουν στα μαγαζια, παιδικες χαρες, πλατειες, δρομους κλπ … μηπως ειναι χειροτερα αφου δεν καθονται σπιτι? … τελος παντων οτι ειναι να παθουμε-θα παθουμε, αλλιως δεν βαζουμε μυαλο

      1. Έχεις δίκιο,εγώ σήμερα είδα σε παιδικη χαρά μια ομάδα παιδιών να παίζει που τα συνόδευαν δύο μαμάδες εκ των οποίων η μια είναι δασκάλα,και δίπλα στα παγκάκια καθόντουσαν ηλικιωμένοι,φαίνεται σε μερικές υπηρεσίες οι υπάλληλοι είναι μες την τρελλη χαρα Από το απρόσμενο καθησιο

    3. Χίο είσαι αρχηγός τα προείπες 2 εβδομάδες πριν στο live ενημέρωσε μας αν έχεις σήμερα live χαιρετισμούς Βασίλης από Ρόδο πρώην έφεδρος ειδικών δυνάμεων.

    Comments are closed.