ΣΕ ΥΦΕΣΗ Η ΦΩΤΙΑ ΣΕ ΒΟΥΛΑ ΚΑΙ ΒΑΡΗ, ΑΛΛΑ…: ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ ΚΑΝΕΙΣ; ΚΡΙΣΙΜΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ ΓΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΑ ΛΑΘΗ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΣΤΟ ΜΑΚΕΛΕΙΟ! ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΕΙΝΑΙ ΙΟΥΝΙΟΣ…

    Κοινοποίηση:
    ΒΟΥΛΑ

    Καλύτερη εικόνα εμφανίζει η φωτιά που ξεκίνησε από την Άνω Γλυφάδα αλλά εξαπλώθηκε γρήγορα σε Βούλα και Βάρη.

    Η φωτιά είναι σε εξέλιξη με πολλές εστίες να συνεχίζουν να καίνε σε δύσβατη περιοχή. Με το πρώτο φως της ημέρας δύο αεροσκάφη ξεκίνησαν τις ρίψεις νερού ενώ ενισχύθηκαν και οι επίγειες δυνάμεις, με την πυροσβεστική να κάνει λόγο για πολλά και διάφορα μέτωπα φωτιάς.

    Οι εστίες που μαίνονται είναι διάσπαρτες ανάμεσα σε αστικό ιστό αλλά και σε οικόπεδα, στα σύνορα με τη Βάρη στο ύψος του κοιμητηρίου, με την πυροσβεστική να μετακινείται από δρόμο σε δρόμο για να τις περιορίσει.

    Οι δυνάμεις που επιχειρούν ενισχύθηκαν με Πυροσβέστες, οχήματα και πεζοπόρα τμήματα από τις Περιφέρειες Πελοποννήσου, Στερεάς και Δυτικής Ελλάδας, Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, Ηπείρου και Θεσσαλίας.

    Συνολικά επιχειρούν, 283 πυροσβέστες με 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 65 οχήματα, το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο «ΟΛΥΜΠΟΣ», ομάδα Σ.μη.Ε.Α., 2 Α/φ και 2 Ε/Π εκ των οποίων το ένα ως συντονιστικό.

    Το οποίο Υπουργείο μόλις πρόσφατα, στις 17 Μαΐου παρουσίασε τον στρατηγικό σχεδιασμό της φετινής αντιπυρικής περιόδου, με τον κ.Στυλιανίδη να λέει ότι «ο φετινός στρατηγικός σχεδιασμός βασίζεται στην εμπειρία τού παρελθόντος και ειδικότερα των περσινών πυρκαγιών»! Το διαπιστώνουμε μερικές ημέρες αργότερα…

    Λίγο αργότερα, ο ΔΕΔΔΗΕ, υποσταθμός του οποίου «έσκασε» στην Άνω Γλυφάδα και ξεκίνησε την τεράστια πυρκαγιά κατά τις μαρτυρίες-καταγγελίες δύο Δημάρχων και αρκετών πολιτών, αρνήθηκε ότι ευθύνεται για το ξεκίνημα της φωτιάς.

    Για άλλη μια φορά ο κρατικός μηχανισμός συλλαμβάνεται κοιμώμενος!! Έχοντας μόλις εισέλθει στους θερινούς μήνες η καρδιά της Αθήνας έχει παραδοθεί στις φλόγες. Με τους υπεύθυνους φορείς να επαναλαμβάνουν τα ίδια εγκληματικά λάθη αφήνοντας τον ελληνικό λαό και την περιουσία του έρμαιο της πύρινης λαίλαπας. Και πέραν της ανικανότητας της κυβέρνησης τα περσινά εξόφθαλμα γεγονότα δεν αφήνουν πολλά περιθώρια αμφισβήτησης ως προς τα πιθανά κίνητρα και το αίτιο της πυρκαγιάς. Στο συμπέρασμα αυτό οδηγούμαστε βάση εμπλεκόμενων προσώπων και εταιρειών που συνδέονται με στελέχη της κυβέρνησης Μητσοτάκη οι οποίοι επωφελούνται από την στοχευμένη καταστροφή του περιβάλλοντος δημιουργώντας την ψευδαίσθηση της πράσινης ανάπτυξης τοποθετώντας ανεμογεννήτριες και ηλιακά  πάνελ.  Οι περσινές καταστροφές και οι ολέθριες συνέπειες τους δεν αφύπνισαν την κυβέρνηση ώστε να ανασυγκροτήσει και να εξοπλίσει κατάλληλα την πυροσβεστική υπηρεσία για ενδεχόμενες παλινωδίες ακούσιες η εκούσιες.

    Αρκέστηκαν στην διανομή κρατικού χρήματος μέσω της Λίστας Πέτσα και Κικίλια στα Μέσα Μαζικής Εξαπάτησης ώστε να προπαγανδίζουν υπέρ της ανεύθυνης και καταστροφικής πολιτικής τους. Ώστε να κτίσουν την απαραίτητη προπαγάνδα με στόχο να κερδίσουν μια ακόμη τετραετία.

    Επίσης, σύμφωνα και με αυτά που μας κατήγγειλαν αναγνώστες μας, πρέπει κάποια στιγμή να απαντηθούν κρίσιμα ερωτήματα:

    Γιατί, κάτοικοι της περιοχής δεν έλαβαν τελικά SMS στα κινητά τους για την εκκένωση;

    Γιατί, δεν απομακρύνουν μόνο γυναίκες, παιδιά και ηλικιωμένους και κόβουν την πρόσβαση ακόμα και σε άντρες μάχιμης ηλικίας;

    Γιατί, δεν αφήνουν έστω συγγενείς να απομακρύνουν τον κόσμο από τα σπίτια του, αλλά τους απαντούσαν χαρακτηριστικά “ας καλέσουν το 100”, ενώ είχαν αποκόψει τη δίοδο από πολύ μακρυά;

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    2 Σχόλια

    1. Με τόσες δυνάμεις πυρόσβεσης σήμερα σε μια ομολογουμένως όχι κ τόσο πυκνής βλάστησης περιοχή, με τόσα ολέθρια αποτελέσματα ΤΡΕΜΩ όταν θα βάλουν φωτιά κάπου με πιο πιλυκνη βλάστηση…εχθές έριχναν νερό δέκα πτητικά κ σήμερα τέσσερα με 283 πυροσβέστες που ήρθαν ακόμα κ από τη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ; Στέφανε δε ξέρω αν είναι οι ανεμογεννήτριες εγώ νομίζω ότι κάποιοι πάσα θυσία θέλουν νέο Μάτι…κ νομίζω ότι είναι επίθεση από τη Πέμπτη φάλαγγα….

    2. H κυβέρνηση έχει κάνει καλό στρατηγικό σχεδιασμό. Έχει γίνει ικανότατη στο να αποδίδει ευθύνες, να ρουφιανεύει, να βρίσκει εξιλαστήρια θύματα, για να τη βγάζει λάδι.

    Comments are closed.