ΣΗΜΕΡΑ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΕΓΙΝΕ ΚΟΥΛΗΣ! ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΡΓΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΠΑΖΟΕΙΣΠΡΑΚΤΟΡΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΥ ΠΡΟΣΒΑΛΛΕ ΤΗ ΧΩΡΑ – ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΤΗΣ ΞΕΦΤΙΛΑΣ

    Κοινοποίηση:
    δσωσ

    Ούτε για… τσάι δεν θέλησε να συναντήσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο Ρίσι Σούνακ, καθώς πριν από λίγο ανακοινώθηκε ότι ο Βρετανός πρωθυπουργός αποφάσισε «ξαφνικά» να ακυρώσει την -προγραμματισμένη για αύριο Τρίτη- συνάντησή τους!

    Ο Έλληνας πρωθυπουργός, μάλιστα, έσπευσε να εκφράσει τη δυσαρέσκειά του για το γεγονός: «Εκφράζω την ενόχλησή μου για το γεγονός ότι ο Βρετανός Πρωθυπουργός ακύρωσε την προγραμματισμένη μας συνάντηση λίγες ώρες πριν αυτή πραγματοποιηθεί. Ελλάδα και Βρετανία ενώνονται από παραδοσιακούς δεσμούς φιλίας και το πλαίσιο των διμερών μας σχέσεων είναι εξαιρετικά ευρύ. Οι θέσεις της Ελλάδος για το ζήτημα των Γλυπτών του Παρθενώνα είναι γνωστές. Ήλπιζα να έχω την ευκαιρία να τις συζητήσω και με τον Βρετανό ομόλογό μου, μαζί με τις μεγάλες προκλήσεις της διεθνούς συγκυρίας: Γάζα, Ουκρανία, Κλιματική κρίση, μετανάστευση. Όποιος πιστεύει στην ορθότητα και το δίκαιο των θέσεών του δεν φοβάται ποτέ την αντιπαράθεση επιχειρημάτων».

    Σύμφωνα με σχετικές πληροφορίες, η άρνηση του Σούνακ να συναντηθεί με τον Έλληνα ομόλογό του φέρεται να οφείλεται στη δυσαρέσκειά του για τις δηλώσεις του περί επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα που βρίσκονται στο Βρετανικό Μουσείο στα πάτρια εδάφη. Άλλωστε, νωρίτερα σήμερα, εκπρόσωπος του Βρετανού πρωθυπουργού δήλωσε στους δημοσιογράφους πως «η θέση μας είναι γνωστή και εις γνώση του Έλληνα πρωθυπουργού ότι τα Γλυπτά του Παρθενώνα αποκτήθηκαν νόμιμα από το Βρετανικό Μουσείο, σύμφωνα με τους νόμους εκείνης της εποχής. Ανήκουν νόμιμα στο Βρετανικό Μουσείο».

    Το θέμα είναι πως, κατ’ αυτόν τον τρόπο, επιβεβαιώνονται και οι «κακές γλώσσες», που υποστήριζαν ότι ο Μητσοτάκης ουσιαστικά πήγε στο Λονδίνο για προσωπικές υποθέσεις.

    Και κάπου εδώ αξίζει να υπενθυμίσουμε πως, μόλις την περασμένη Πέμπτη, η Βρετανία υπέγραψε συμφωνία αμυντικής συνεργασίας με την Τουρκία…

    Μαξίμου: Πολιτικά απρεπής ο Σούνακ

    Κυβερνητικές πηγές μιλούν για φάουλ και πολιτική απρέπεια και τόνιζαν ότι όσα είπε στο BBC ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν ακούγονται για πρώτη φορά, είναι πάγιες ελληνικές θέσεις και πως άλλωστε δεν διαπραγματευόμαστε με την βρετανική κυβέρνηση, αλλά με το βρετανικό μουσείο.

    Η βρετανική πλευρά φέρεται να ενοχλήθηκε από την φράση του πρωθυπουργού στο BBC ότι τα Γλυπτά του Παρθενώνα εκλάπησαν και ανήκουν στην Ελλάδα.

    «Θεωρούμε ότι τα γλυπτά αυτά ανήκουν στην Ελλάδα και ότι ουσιαστικά εκλάπησαν, άρα αυτό δεν είναι, κατά τη γνώμη μου, ένα ζήτημα ιδιοκτησίας, το ζήτημα είναι η επανένωσή τους» δήλωσε χαρακτηριστικά στο BBC, λίγες ώρες μετά την άφιξη του στο Λονδίνο.

    «Είναι σαν να σας έλεγα να κόψετε τη Μόνα Λίζα στη μέση και θα έχετε τη μισή στο Λούβρο και τη μισή στο Βρετανικό Μουσείο. Αυτό ακριβώς συνέβη με τα Γλυπτά του Παρθενώνα και γι’ αυτό συνεχίζουμε να ασκούμε πίεση για μία συμφωνία που θα είναι ουσιαστικά μια συνεργασία μεταξύ της Ελλάδας και του Βρετανικού Μουσείου, αλλά που θα μας επιτρέψει να επιστρέψουμε τα Γλυπτά στην Ελλάδα και να τα εκτιμήσει ο κόσμος στο αρχικό τους περιβάλλον» πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.

    Ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι δεν έχει σημειωθεί τόση πρόοδος όσο θα ήθελε στις διαπραγματεύσεις, ωστόσο, όπως είπε, η κυβέρνηση θα επιμείνει σε αυτές τις συζητήσεις.

    Όλη η δήλωση του πρωθυπουργού για την ακύρωση της συνάντησης

    “Εκφράζω την ενόχλησή μου για το γεγονός ότι ο Βρετανός Πρωθυπουργός ακύρωσε την προγραμματισμένη μας συνάντηση λίγες ώρες πριν αυτή πραγματοποιηθεί.

    Ελλάδα και Βρετανία ενώνονται από παραδοσιακούς δεσμούς φιλίας και το πλαίσιο των διμερών μας σχέσεων είναι εξαιρετικά ευρύ.

    Οι θέσεις της Ελλάδος για το ζήτημα των Γλυπτών του Παρθενώνα είναι γνωστές. Ήλπιζα να έχω την ευκαιρία να τις συζητήσω και με τον Βρετανό ομόλογό μου, μαζί με τις μεγάλες προκλήσεις της διεθνούς συγκυρίας: Γάζα, Ουκρανία, Κλιματική κρίση, μετανάστευση.

    Όποιος πιστεύει στην ορθότητα και το δίκαιο των θέσεών του δεν φοβάται ποτέ την αντιπαράθεση επιχειρημάτων”.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    36 Σχόλια

    1. This is just the beginning!!!!!!!
      Του αξίζει και όχι μόνο μια φορά.

    2. Αν το δει κανείς αντικειμενικά, θα πει ότι ο Κούλης καλά τους τα είπε ότι πρόκειται για κλοπή, διότι έτσι είναι. Φαντάσου η Γερμανία ή η Γαλλία παλαιότερα να έκλεβαν από τους Άγγλους, ας πούμε, το Στόουνχετζ ή κάτι άλλο κτίσμα, που έχει ειδικό ιστορικό βάρος. Σιγά τα αρχαία που έχουν, άλλωστε. Όμως δεν εμπιστεύομαι τον Κούλη, διότι, όπως και ο πατέρας του και η αδελφή του, είναι βρωμόσογο και προδοτόσογο. Πολύ πιθανόν να ετοιμάζει κάτι κακό στην Ελλάδα και θέλει να έχει άλλοθι. Πολύ πιθανόν να ξεπουλήσει κάτι ακόμη στον Τούρκο και, για να μην τον πουν προδότη, προετοιμάζει το έδαφος, ώστε να τον αποκαλούν πατριώτη, επειδή επιμένει να επιστραφούν τα κλεμμένα μάρμαρα. Ίσως επιδιώκει να θολώσει το τοπίο. Εάν ήθελε να λέγεται πατριώτης, ας μην εφήρμοζε το ξεπούλημα της Μακεδονίας μας. Εκεί δεν είναι κλοπή; Με την συμφωνία των Πρεσπών που την εφάρμοσε η Ν.Δ. δεν αποδέχεται την κλοπή του ονόματος της Μακεδονίας μας; Μόνο στα μάρμαρα δείχνει πατριώτης ο πρωθυπουργός μας; Τόσο πολύ τον νοιάζουν; Εάν τον ένοιαζαν τα απομεινάρια του ελληνικού μας πολιτισμού, ας φρόντιζε να αναστηλώσει τα ελληνικά μας μνημεία και να γκάζωνε τους αρχαιολόγους και την κωλο – ΟΥΝΕΣΚΟ, που θέλει να βλέπει ερείπια παντού και δεν αφήνει να γίνονται αναστηλώσεις. Λες και πρέπει να τους δίνουμε λόγο για την εθνική μας περιουσία. Τα αρχαία μας είναι η ελληνικότητά μας και η πραγματική μας περιουσία και όχι κάτι αρχιτεκτονικά εξαμβλώματα, που βρίσκονται κάπου αλλού. Ο νοών νοήτω.

    3. Ενας σας δεν εγραψε οτι ο ινδος που ξερει απο αποικιοκρατια λογω καταγωγης εδωσε ακυρο στον πρωθυπουργο μιας χωρας που ειναι αποικια καθως επι συριζα και δημοκρατικου τοξου εκχωρηθηκε το συνολο της χωρας για 100 χρονια γιαυτο τον λογο δεν μιλησε και ουτε προκειται. αν δεν ξυπνησετε ολοι να δυναμωσουμε την Ελλαδα θα ξαναφαμε πορτα και θα ειμαστε ες αει αποικια.

    4. ….Ο σιχαμένος Ινδός έβαλε αυτογκόλ, ένας Άγγλος δεν θα το έκανε ποτέ. Ο Κυριάκος είναι ο νικητής από αυτό το γεγονός και θα το δείτε πολύ σύντομα που θα πάει ο σιχαμένος Ινδός και που ο Κυριάκος και ας βγάλατε όλοι κακίες και λανθασμένα συμπεράσματα.

      1. @ Κ ΟΜΩΣ..Εσενα σε φτυνουν και νομιζεις οτι Βρεχει….θαυμασια!!!!!!!

    5. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΠΡΟΣΕΧΕ ΤΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΟΥ, ΓΙΑ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ ΓΛΥΠΤΑ ΠΗΓΕΣ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ , Η ΓΙΑ ΑΛΛΕΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ. ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΦΗΣΕ ΤΑ ΧΑΧΑΧΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΧΑΣΚΟΓΕΛΙΑ ΝΑ ΕΙΜΕΘΑ ΣΟΒΑΡΟΙ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΜΕ ΟΤΑΝ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ. ΑΥΤΟΙ ΤΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΟΛΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΜΠΑΣΤΑΡΔΟΙ ΕΙΝΑΙ.
      ΠΟΛΙΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
      28/11/2023

    6. Τον φτύνουν όλοι και σίγουρα Κανείς δεν τον παίρνει στα σοβαρά τον αφορισμένο.

    7. τις αποικίες με καρπαζοεισπράκτορες διαχειριστες που εφαρμόζουν ότι τους προστάξουν τα ξένα αφεντικά δεν τις σέβεται κανείς… δεν κοιτάει το ζαβό να βοηθήσει το λαό που τον διέλυσε , τάχα μου κάνει τον μάγκα , γραμμένους μας έχουν , το ξέραμε

    8. Η Μελίνα τα έλεγε αυτά, όταν είχανε πέραση. Τώρα μόνο πόρτα.

    9. Αφού συμφωνεί σε όλα και εκτελεί τις εντολές τους, δεν υπήρχε λόγος να ακυρωθεί η επίσκεψη και μάλιστα τη στιγμή που ο Μητσοτάκης ήταν στο Λονδίνο. Αυτός ότι του είπανε είπε ναι στην Ουκρανία, στη Γάζα, στον Νετανιάχου, στον Ερντογάν. Σε όλα λέει ναι. Ισως υπάρχει κάτι που δεν ξέρουμε. Ίσως να έχει σχέση με την επίσκεψη Ερντογάν εδώ Θα το δούμε τις επόμενες μέρες

    10. Μην πιστεύετε ό,τι γίνεται.

      Κάποια απάτη ετοιμάζει ο δολοφόνος Μητσοδράκουλας και προσπαθεί να μαζέψει κοινωνική στήριξη.
      Τα ίδια δεν έγινε με τα στημένα επεισόδια το Φεβρουάριο 2020 στα σύνορα, για να επιβάλει τον επόμενο μήνα εγκλεισμούς και την κορονοχούντα; Τα ξεχάσατε.

      Όλοι αυτοί που ήταν στα σύνορα τους έβαλε Ελλάδα το Μάρτιο-Απρίλιο 2020. Δεν θυμάστε τα βίντεο με τα εκατοντάδες λεωφορεία με λαθρό που μετέφεραν κόσμο μέσα στην νύχτα, κάθε νύχτα, όταν είχε πέσει περιορισμός κυκλοφορίας των Ελλήνων;

      Ξυπνάτε αδέλφια. Νεοταξίτες του ΠΟΦ (Σβαμπ) είναι και οι 2.

      Όσον αφορά το Σούνακ ήδη ετοιμάζονται για καθαίρεση μπας και σωθεί το κόμμα, όλα γίνονται για να χαϊδέψουν τα αφτιά των ψηφοφόρων τους. Μην τρώτε το σανό.

      Όποιος εμπιστεύτηκε κυβέρνηση και πολιτικούς, δεν γνωρίζει Ιστορία.

    11. Ο γνωστός αλαζόνας κ. Μητσοτάκης, αυτός που είπε τους Έλληνες ψεκασμένους δημιούργησε διπλωματικό επεισόδιο στο Ηνωμένο Βασίλειο. Νόμισε πως μιλάει στα μπουκωμένα ελληνικά ΜΜΕ, όμως διέπραξε τραγικό λάθος. Ο γουρλομάτης δεν κάνει ούτε για πρόβατα, το χειρότερο είναι πως πίστεψε πως είναι μεγάλος ηγέτης.

    12. Σοβαροί δεσμοί φιλίας μας συνδέουν με την Αγγλία αίματος που εξ αιτίας τους έχουν χαθεί ζωές, και έχουν διχάσει τους Έλληνες. Δεν τα ξεπούλησε καλά στην Ελλάδα και τον έκανε ντα το αφεντικό. Ο ραγιάς τους παρακαλάει κι από πάνω τους διεθνείς κλέφτες αλκοολικούς που δεχόμαστε κάθε καλοκαίρι.

    13. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΦΑΜΕ-ΖΕΣΤΑΘΟΥΜΕ Κ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥΣ ΝΟΙΑΖΟΥΝ ΤΑ ΜΑΡΜΑΡΑ………
      ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΟΣ ΝΑ ΕΛΠΙΖΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ?….

      1. Είσαι καραγκιόζης, καραγκιόζη.
        Απαιδευτο σκουπίδι.

    14. Όταν σου ρίχνουν συνέχεια σφαλιάρες και κλωτσιές σιγά μην κάτσουν να σκεφτούν αν στην επόμενη σφαλιάρα σε προσβάλλουν. Δυστυχώς έχουμε καταντήσει ο λαός της φάπας και της κλωτσιάς.

    15. ΚΟΥΛΑ ΦΑΕ ΕΝΑ ΑΛΟΜΑ ΑΓΓΟΥΡΙ ΚΑΛΥΒΙΩΤΙΚΟ

    16. Οι καυμενοι αγγλοι έχουν λάθρο πρωθυπουργό, στις πόλεις δεν βλέπεις πλέον αγγλους παρά μόνο λαθρομετανάστες καί θέλουν καί αρχαία καί τίς μαλβινες.Εθνικες ομάδες αγγλιας,Γαλλίας,ολλανδιας παίζουν όλοι ξένοι,μια αηδία πού δείχνει την κατάντια τους.Καλυτερα πού δεν συνάντησε τον λάθρο ο Μητσοτάκης.

    17. Ακόμα μια μέρα για βολτούλες και shopping κι άσε τα πρόβατα να ψάχνουν τις προσφορές στα σούπερ μάρκετ και στα τιμολόγια του ηλεκτρικού

    18. Eχεις διαλυσει την Ελλαδα , τα γλυπτα σε μαράνανε

    19. Ο Μητσοτάκης δεν είχε καμμία δουλειά να θέσει επιπλέον θέματα προς συζήτηση με τον Βρετανό Πρωθυπουργό.
      Για μία ακόμη φορά ήθελε να το παίξει διεθνής παράγοντας & την πάτησε.
      Οι Βρετανοί δεν είναι Αμερικανοί & ως επισκέπτης δεν θέτεις εσύ την ατζέντα.
      Να υπενθυμίσω ότι ο Βρετανός Πρωθυπουργός δεν είχε επιτρέψει στον Κάρολο, να πάει σε μία Ημερίδα με θέμα την κλιματική αλλαγή, διότι η Οικονομία της Βρετανίας προέχει της τρέλας στην Συμφωνία που είχαν υπογράψει στο Παρίσι. (Ο Trump είχε βγάλει την Αμερική & την ξανάβαλε ο Biden, καταχρεώνοντας πάλι την Αμερική).
      Όσον αφορά την Μετανάστευση η Βρετανία έχει ειδική Συμφωνία μόνο με την Γαλλία λόγω Dover-Calais & δεν προτίθεται να υπογράψει νέα συμφωνία με χώρα της ΕΕ.

    20. Ντιγκινταγκηδες φιλότουρκοι και ανθελληνες εγγλεζοι τα μάρμαρα είναι εθνική μας κληρονομιά και θα πρέπει ο μελαμψός αυτιας σας να παρέμβει στο κλεπταποδοχο βρετανικό μουσείο για την επιστροφή τους στην Ελλάδα.

    21. Αρχισαν οι φαπες και οι ροχαλες Κουληηηηη. Οχι δε βρεχει σε φτυνει ο Θεος Κουληηη. !!!!! Τι νομισες οτι θα επαιρνες ? Παρε το τριτο το μακρυτερο και τραβα στη μανα σου να κλαφτεις.

    22. Αυτός ο Ινδος Σουνακ ρεζίλι των Άγγλων που αφού πλήρωσε χοντρά τους βρωμο βουλευτες των συντηρητικών που είναι μια σπατη δεν έχει λόγο να ομιλεί να πάει στην Ινδία που υπάγεται Το πολύ σε 8 μήνες θα εξαφανιστεί από την πολιτική σκηνή Η Ελλαδα πρέπει να προσφύγει στο διεθνές δικαστήριο αφού ευθύνη φέρει και η ΟΥΝΕΣΚΟ όπως και ΕΕ που πρέπει επιτέλους να επέμβουν για την επιστροφή των μαρμάρων Κανένας Έλληνας και Κύπριος δεν ψηφίζει τον Ινδό στις εκλογές του 2024

    23. Ο Κούλης με αυτη τη δημοσιευμένη δυσαρέσκεια του δημιουργησε αλλοθι για να δικαιολογήσει κάποια πουστια που έχει κάνει η πρόκειται να κάνει.Κατι που αφορά λαθροπροσφυγες;Δεν έστειλε ορφανά ανηλικα;Δεν αγοράσαμε οπλικά συστήματα;Μήπως οι στοές τους έχουν παλιές διαφωνιες;Τα μάτια μας ανοιχτά.

    24. σε γα…σε στα 4 μέχρι και ο ινδός ….
      ΞΕΦΤΙΛΙΣΤΗΚΕΣ ΚΟΥΛΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗΗ

    25. λογικό, αφού ό,τι τον διατάξουν τον Κούλη το κάνει, γιατί να χάσει χρόνο μαζί του την ώρα που υπάρχουν σκληροπυρηνικοί αρχηγοί κρατών της ΕΕ που λένε ΟΧΙ στην λαθρατζέντα και προστατεύουν τον γηγενή πληθυσμό σταματώντας την λαθροεισβολή

    Comments are closed.