ΣΚΗΝΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟΥ ΣΤΗΝΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΤΑ ΙΜΙΑ! ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΩΝ ΔΡΑΜΑΤΙΚΩΝ ΕΠΕΙΣΟΔΙΩΝ ΕΧΟΥΝ ΣΤΕΙΛΕΙ ΘΩΡΗΚΤΑ, ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΠΛΟΙΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΚΤΑΙΩΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΕΣ ΝΑ ΠΛΗΣΙΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ! ΈΤΣΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΟ 1996 (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

    Κοινοποίηση:
    1

    1996…. Κρίση των Ιμίων: Ο νέος πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, στέλνει μήνυμα προς την Τουρκία, ότι σε οποιαδήποτε πρόκληση η Ελλάδα θα αντιδράσει άμεσα και δυναμικά.

    Η πρωθυπουργός της Τουρκίας, Τανσού Τσιλέρ, ζητά διαπραγματεύσεις για το καθεστώς των βραχονησίδων του Αιγαίου. Τουρκικά πολεμικά πλοία παραβιάζουν τα ελληνικά χωρικά ύδατα και πλησιάζουν τα Ίμια. Γίνονται διαβήματα από την Ελλάδα σε Ευρωπαϊκή Ένωση και ΗΠΑ.

    Συνεχίζεται η τουρκική προπαγάνδα για την επέτειο των Ιμίων και βγαίνουν συντονισμένα δημοσιεύματα από τα τουρκικά ΜΜΕ (σ.σ. όπως η Hurriyet, το CNN Turk, η Milliyet και η Sabah) τα οποία αναφέρουν πως το απόγευμα της Δευτέρας, 28.01.2019, στα Ίμια εστάλησαν τρία πολεμικά πλοία του τουρκικού Ναυτικού και μια τουρκική ακταιωρός της τουρκικής Ακτοφυλακής προκειμένου να περιπολούν και να αποτρέψουν «ελληνικές προκλήσεις».

    Ως  «ελληνική πρόκληση», τα τουρκικά ΜΜΕ εννοούν την προσέγγιση των Ιμίων για την κατάθεση στεφάνων.

    Τηλεοπτικά συνεργεία της Τουρκίας έχουν ήδη στείλει συνεργεία στα παράλια, μεταδίδοντας εικόνες από τα τουρκικά πλοία που «περιπολούν» την περιοχή.

    Στα δημοσιεύματα, μάλιστα, τονίζεται ως επιτυχία του πολεμικού ναυτικού της Τουρκίας ότι τη Δευτέρα, 28 Ιανουαρίου -ημέρα που το 1996 ξεκίνησαν τα γεγονότα, με την υποστολή της τουρκική σημαίας στα Ίμια, «οι Ελληνες δεν πλησίασαν».

    Χαρακτηριστικό είναι το δημοσίευμα της Sabah, που ξεκινά ως εξής: “Έλληνες αξιωματούχοι, που κάθε χρόνο πετούν στεφάνι στα Ίμια. δεν μπόρεσαν καν να πλησιάσουν τις βραχονησίδες φέτος. Με αφορμή την 23η επέτειο, τρία πολεμικά πλοία κι ένα σκάφος της ακτοφυλακής περιπολούν στην περιοχή και “εκφοβίζουν” τους Έλληνες στρατιώτες“.

    «Κάθε χρόνο οι Έλληνες επισκέπτονται τα Ίμια για τη ρίψη στεφάνων. Φέτος δεν τα κατάφεραν»αναφέρει, ενδεικτικά, το παρακάτω tweet στο… πνεύμα της Sabah.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    5 Σχόλια

    1. αφου ελεχθει προ ολιγον ημερων ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΣΙΑ.///Εαν ανεβει ΜΕΜΜΕΤΙ ΣΕ ΝΗΣΙΔΑ, η νησιδα ΘΑ ισοπεδωθει./// νησιδα ΔΕΝ ισοπεδωθηκε./// ΑΡΑ σε βραχονισιδα ΜΕΜΜΕΤΙ ΔΕΝ ΠΑΤΗΣΕ.

    2. 100 χρόνια εντεταλμένη προδοσία

      Ρωτώ τον προδότη γιό του προδότη, το γατάκι γκόουμπάκ και τους λογιστικούς μηδενιστές
      – Τα 6 ναυτικά μίλια είναι κυριαρχικό δικαίωμα του ελληνικού κράτους απο το 1931, ναι η όχι ?
      – Διάταξη του ΝΑΤΟ περιόρισε στα δέκα ναυτικά μίλια τον χώρο ελέγχου μεταξύ δύο μελών σε οτι αφορά τό επιχειρείν του θεσμού, ναι η όχι?
      – Υπάρχει εξ αρχής συμφωνία οτι με έξοδο από το ΝΑΤΟ επανέρχονται τα έξι ναυτικά μίλια στο ελληνικό κράτος, ναι ή όχι ?
      – Τις ημέρες του 1974 γνώριζαν οι Τούρκοι το μυστικό για αποχώρηση από το ΝΑΤΟ του ελληνικού κράτους ναι ή όχι ?
      – Υπάρχει περίπτωση μέσα στην βουλή να γνωρίζεται για αποχώρηση των ΗΠΑ από το ΝΑΤΟ και διάλυση τού μέσα από το Διευθυντήριο σας, ναι η όχι ?
      – Γιατί ο Τσίπρας πάει Τουρκία άρων – άρων σχετίζεται η επίσκεψη με την επικείμενη αποχώρηση τών ΗΠΑ από το ΝΑΤΟ και την διευθέτηση εδαφικών θεμάτων ειρηνικά, ναι η όχι ?
      – Υπάρχει περίπτωση στα εδάφη που θα δωθούν, τα σπίτια του πληθυσμού που θα μεταβούν οικειοθελώς στην κεντρική Ελλάδα να δωθούν στον απέναντι μεταναστευτικό πληθυσμό με σύμφωνο της χάγης και την αγκαλιά του ΟΗΕ, ναι η όχι ?
      – Υπάρχει περίπτωση να προδόσετε πάλι το μυστικό, ναι η όχι ?

      ΨΗΦΙΣΤΕ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ 300 ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΕΤΕ.
      ———————-ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΣΑΣ ΑΝΗΚΕΙ————————
      ————————— ΖΗΤΩ Ο ΒΑΣΙΛΕΥΣ —————————

    3. ΌΠΩΣ ΞΕΠΟΎΛΗΣΑΝ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΊΑ ΜΑΣ, ΈΤΣΙ ΘΑ ΞΕΠΟΥΛΉΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΑΙΓΑΊΟ ΜΑΣ.
      Η ΕΝΤΟΛΟΔΌΧΟΙ ΤΩΝ ΞΈΝΩΝ ΣΥΜΦΕΡΌΝΤΩΝ, ΠΟΥ ΚΆΠΟΙΟΙ ΑΝΌΗΤΟΙ ΑΚΌΜΑ ΚΑΙ ΤΏΡΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΡΊΖΟΥΝ.

    4. Άιντε βρε!…. με το καλο να δούμε και την τουρκική σημαία να κυματίζει στην Ακρόπολη!

    Comments are closed.