ΣΟΒΑΡΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΕΛΛΕΙΨΗ ΜΕΤΡΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΛΙΝΙΚΗ ΠΟΥ ΞΕΣΠΑΣΕ ΠΥΡΚΑΓΙΑ – ΣΟΚΑΡΕΙ ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑΤΡΟΥ: “ΜΥΡΙΣΑ ΚΑΠΝΟ, ΑΚΟΥΣΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΤΡΕΧΕΙ” – ΕΣΒΗΣΕ Η ΦΩΤΙΑ – 4 ΑΤΟΜΑ ΣΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ(ΕΙΚΟΝΕΣ)

    Κοινοποίηση:
    FOTIA-THESS

    Η φωτιά που ξέσπασε νωρίτερα το πρωί της Τρίτης (11/7) σε ιδιωτική κλινική στην οδό Μητροπόλεως, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης έφερε στο φως καταγγελίες για την έλλειψη μέτρων ασφαλείας και συστήματος πυρόσβεσης.

    Συγκεκριμένα, σύμφωνα με καταγγελίες που έγιναν στην ΕΡΤ από περίοικους στο σημείο όπου ξέσπασε η φωτιά, στην κλινική δεν υπήρχε σύστημα πυρόσβεσης, ως όφειλε, παρά μόνο πυροσβεστήρες.

    Επίσης οι κάτοικοι γύρω από την περιοχή άκουγαν σήμερα το πρωί εκρήξεις και ενώ είχαν γεμίσει καπνούς οι οικίες τους κανένας δεν τους ενημέρωσε για τη φωτιά και τον κίνδυνο που προέκυψε.

    Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ περίοικος “πανικοβληθήκαμε από τους καπνούς, είδαμε τα ρούχα που είχαμε απλωμένα στο μπαλκόνι να καίγονται και αρχίσαμε να τρέχουμε και να χτυπάμε κουδούνια για να ειδοποιήσουμε τους γείτονες”.

    Οι φωτογραφίες που συνοδεύουν τις καταγγελίες:

    FOTIA-THESS FOTIA-THESS1 FOTIA-THESS2 FOTIA-THESS3

    Σύμφωνα με τη μαρτυρία γιατρού «η φωτιά ξέσπασε πιθανότατα από το χώρο της αποστείρωσης. Εγώ ήμουν μέσα και ξαφνικά άκουσα κόσμο να τρέχει. Μύρισα καπνούς, άκουσα τσιρίδες. Όλα έγιναν όπως έπρεπε και δεν κινδύνεψε κάποιος».

    Στο σημείο βρίσκεται και η διευθύντρια του Κέντρου Επιχειρήσεων Βορείου Ελλάδος – ΕΚΑΒ, Τζίνα Λεπτοκαρίδου-Λακασά, η οποία δήλωσε πως οι ασθενείς θα μεταφερθούν με ασφάλεια στα νοσοκομεία της πόλης. «Έχουμε ενημερώσει όλα τα νοσοκομεία της πόλης, όχι μόνο αυτά που εφημερεύουν ώστε αν χρειαστεί να νοσηλευτούν οι ασθενείς εκεί. Προς το παρόν έχουμε στείλει ένα περιστατικό», είπε σε δηλώσεις.

    Ο Παύλος Παυλίδης, χειρουργός της κλινικής δήλωσε πως την ώρα που ξέσπασε η φωτιά βρισκόταν χειρουργείο σε εξέλιξη. «Όταν ξέσπασε η φωτιά ήμουν στο χειρουργείο και έκανα επέμβαση σε ασθενή, όταν αναγκαστήκαμε να εγκαταλείψουμε για να μην κινδυνεύσουμε. Ο ασθενής έμεινε μέσα με αναισθησία και διασωληνωμένος», ανέφερε χαρακτηριστικά.

    Έσβησε η φωτιά

    Συνολικά 4 άτομα διακομίστηκαν στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου και σε ιδιωτική κλινική της πόλης. Μεταξύ των 4 ατόμων μια έγκυος και μια χειρουργημένη ασθενής.

    Σύμφωνα με τον υποστράτηγο και συντονιστή επιχειρήσεων Μακεδονίας Θράκης, Καρασαββίδη Δημήτρη,  «στις 08:43 ειδοποιηθήκαμε για πυρκαγιά σε κλινική στην οδό Μητροπόλεως στον ημιώροφο στη μονάδα αποστείρωσης. Υπήρξε μεγάλη κινητοποίησης με 10 οχήματα εκ των οποίων 2 ειδικά, με 30 πυροσβέστες και 4 βοηθητικά οχήματα. Άμεσα κατασβήσαμε την πυρκαγιά. Έγινε ομαλά και με ασφάλεια η μεταφορά πάνω από 40 ατόμων -ασθενών και ιατρονοσηλευτικού προσωπικού- σε ασφαλείς χώρους. Στο τέλος μεταφέραμε ασθενή από τον τρίτο όροφο με χρήση φορείου. Την κατεβάσαμε από το κλιμακοστάσιο, παρελήφθη από το ΕΚΑΒ. Όλη η επιχείρηση στέφθηκε με επιτυχία χάρη στην καλή συνεργασία με ο προσωπικό της κλινικής».

    «Αν και η πυρκαγιά δεν επεκτάθηκε, μιλάμε για μια κλινική με 9 ορόφους αν και υπάρχουν πυροδιαμερίσματα στους χώρους της κλινικής, ορισμένοι από το φόβο τους άνοιξαν τις πόρτες της πυρασφάλειας και έτσι εισχώρησε ο καπνός στο υπόλοιπο κτίριο. Αερίσαμε και ελέγξανε όλους τους χώρους. Όλα πήγαν καλά. Το συμβάν ολοκληρώθηκε» κατέληξε ο ίδιος.

    Διαβάστε επίσης:

    Θεσσαλονίκη: Φωτιά σε κλινική στο κέντρο – Απομακρύνονται οι ασθενείς

    Περισσότεροι από 40 απεγκλωβισμοί μετά την φωτιά στην ιδιωτική κλινική

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    2 Σχόλια

    1. Καλή δουλειά ρε.
      Δε πειράζει που δε με συμπαθείτε επειδή σας βρίζω κατά διαστήματα.
      Οικείοι μας είναι όμως όσοι αισθάνονται ότι μπορούν να μας πουν αυτά που σκέφτονται για μας και ξένοι αυτοί που προσποιούνται ότι είναι φίλοι μας ενώ μας τα κρύβουν

    Comments are closed.