ΣΟΚ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ! Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΚΥΛΑΚΑΚΗ ΓΙΑ ΝΕΑ ΜΕΙΩΣΗ ΕΝΟΙΚΙΩΝ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕ ΣΤΑ ΨΙΛΑ – ΑΓΡΙΟ “ΔΑΓΚΩΜΑ” ΣΤΟΥΣ ΝΟΙΚΟΚΥΡΑΙΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΤΙΣΑΝ ΜΕ ΙΔΡΩΤΑ ΚΑΙ ΘΥΣΙΕΣ ΜΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΠΟΥ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕ “ΧΑΡΤΟΠΟΛΕΜΟ” (ΒΙΝΤΕΟ)

    Κοινοποίηση:
    Image2

    Η αγορά των ακινήτων και συγκεκριμένα των ενοικίων θα πρέπει να προσαρμοστεί ανάλογα με τις πολύ δύσκολες συνθήκες ενώ δεν μπορεί το κράτος να επεμβαίνει για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα διότι δημιουργούνται αδικίες, ανέφερε σήμερα ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Σκυλακάκης μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

    «Η πολιτεία δεν μπορεί να επιβάλει με κρατική απόφαση για περισσότερο χρόνο την μείωση των ενοικίων, άλλο το ένα δίμηνο που επιβλήθηκε το μέτρο» προαναγγέλλοντας με αυτό τον τρόπο το τέλος του μέτρου της μείωσης των ενοικίων για τους πληττόμενους.

    Σε ανάλογη κατεύθυνση κινήθηκε σε δηλώσεις του χθες και ο υπουργός Οικονομικών κ. Σταϊκούρας

    Αναφορικά με τη μείωση του ενοικίου κατά 40% για επαγγελματικές μισθώσεις, είπε ότι «δεν θα ισχύει για τις επιχειρήσεις που θα ανοίξουν, ενώ θα εξεταστεί τι θα γίνει για όσες παραμείνουν κλειστές, αφήνοντας το ενδεχόμενο της κατάργησης του μέτρου με την σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων λειτουργίας των επιχειρήσεων».

    Mε απλά λόγια η κυβέρνηση φόρτωσε πάλι όλο το κόστος που προκύπτει λόγω μέτρων για τον κορωνοϊο στους ιδιοκτήτες. Ούτε σκέψη ούτε κουβέντα για μείωση του ΦΠΑ ώστε να πάρει ανάσα η αγορά, γιατί;;; Που είναι τα παραμύθια με τα εκατομμύρια ευρώ για μέτρα στήριξης;

    Οι ιδιοκτήτες πως θα ισορροπήσουν την χασούρα; Με μέτρα της πλάκας;

    Kαι η ΠΟΜΙΔΑ τι κάνει για όλα αυτά, την πάπια;;;

    Δείτε την δήλωση Σκυλακάκη:

    ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΣΚΥΛΑΚΑΚΗΣ – Υφυπουργός Οικονομικών | makeleio.gr from Makeleio WebTV on Vimeo.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    21 Σχόλια

    1. Μην βάζουμε όλους τους ιδιοκτήτες σε ένα τσουβάλι. Κανείς δε γνωρίζει για το καθένα προσωπικά πως τα απέκτησε. Δε μπορεί όλα να είναι από κληρονομιές και φοροδιαφυγη. Τις προηγολύμενες δεκαετίες πέρασαν τρελά λεφτά από 9 στους 10 έλληνες. Τι τα κάναν όμως; Γνωρίζω από πρώτο χέρι οτι τους γαργαλούσε η τσέπη . Γιατί λοιπόν να δαιμονοποιούντσι όσοι κάναν οικονομία και δε τα ξοδέψανε εδω κι εκεί; Η γν.ωμη κου είναι πως θα πρέπει να βρεθεί κια χρυση τομή μεταξύ ιδιοκτητών και ενοικιαστών και θέλω να πιστεύω πως η πλειοψηφία θα τα βρούνε

    2. Τι ωραία, κατάφεραν να στρέψουν τους μισους Ελληνες εναντιον των άλλων μισών. Αντι να ενωθουμε ολοι μαζι και να στραφούμε εναντιον όλων αυτών που μας εφεραν σε αυτην την θεση. Και σε αυτην την θεση δεν ήρθαμε λόγω ιου, αλλα πολυ πιο πριν.

    3. Άλλο ιδιοκτήτες ενός διαμερίσματος και άλλο ιδιοκτήτες πάνω από τρία διαμερίσματα, νομίζω; Όταν η εκάστοτε κυβέρνηση αφήνει ανεξέλεγκτη την κατάσταση επίτηδες λόγο κέρδους φόρων και οι ιδιοκτήτες ανεβάζουν τα ενοίκια στον ουρανό, ακόμα και πάνω από τον μισθό ενός μέσου εργάτη ,τι γίνεται τότε; Πως μπορεί κάποιος με τίς σημερινές συνθήκες να ανταπεξέλθει οικονομικά ; Απλά οι ιδιοκτήτες δεν ενδιαφέρονται για αυτό και το κράτος δεν μιλάει, μόνο ντροπή τίποτα άλλο ..

    4. Χώρις να ανέβουνε οι μισθοί τα ενοίκια έχουνε φτάσει σε εποχές πρό κρίσης.

    5. ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ ΡΕ ΓΕΛΟΙΕ ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΙΣ ΜΩΡΗ ΤΡΕΛΛΗ ????ΕΤΣΙ ΝΑ ΠΕΙΣ ΤΗΝ ΜΑΝΑ ΣΟΥ !!!!!ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΛΟΥΓΚΡΑ ΤΗΣ ΑΝΑΡΧΟΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΓΥΦΤΟ ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΕΟΝΤΑ ΝΑ ΤΟΝ ΒΑΛΕΙΣ ΠΙΣΩ ΣΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΕΣΥ ΑΝ ΘΑ ΕΚΦΡΑΣΩ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΤΙ ΕΙΣΑΙ ΚΩΛΟΓΛΥΦΤΗΣ ΤΗΣ ΚΟΥΛΑΣ ????? ΑΝΤΕ ΚΑΝΕ ΜΟΚΟ !!!!!

    6. Ποιοί ιδιοκτήτες ακριβώς; Αυτοί που πήραν ένα σπιτάκι με δάνειο 25 ετών από την εργατική κατοικία για να βάλουν μέσα την οικογένεια τους ή οι άλλοι που κληρνόμησαν από τους κατοχικούς παπούδες και πατέρες τους 10, 20, 30 ή και παραπάνω ακίνητα, κατοικίες και καταστήματα χωρίς να έχουν κολλήσει ούτε ένα ένσημο; Που τα βρήκαν και πως τα έφτιαξαν οι πρόγονοι τους εν μέσω γερμανικής κατοχής; Μήπως με τον “επενδυτικό” κανόνα της εποχής ένα ακίνητο για ένα ντενεκέ λάδι;

    7. Α ρε έχιδνες, πάλι το δηλητήριό σας να ρίξετε κατά των ιδιοκτητών…

    8. Οι ιδιοκτήτες εμπορικών ακινήτων χάνουν 40% του ενοικίου τους. Εισπράτουν όμως το 60%. Οι ενοικιαστές από την άλλη δεν εισπράτουν τίποτα και παράλληλα πληρώνουν ενοίκιο για ένα ακίνητο που το κράτος τους το εχει κλείσει υποχρεωτικά. Διερωτώμαι ποιός τελικά είναι το μεγάλο θύμα. Αυτός που χάνει λίγο ή αυτός που τα χάνει όλα και πληρώνει κι από πάνω.

    9. Οι ιδιοκτήτες εμπορικών ακινήτων χάνουν 40% του ενοικίου τους. Εισπράτουν όμως το 60%. Οι ενοικιαστές από την άλλη δεν εισπράτουν τίποτα και παράλληλα πληρώνουν ενοίκιο για ένα ακίνητο που το κράτος τους το κλείσει υποχρεωτικά. Διερωτώμαι ποιός τελικά είναι το μεγάλο θύμα. Αυτός που χάνει λίγο ή αυτός που τα χάνει όλα και πληρώνει κι από πάνω.

    10. ΤΑ ΣΚΟΥΠΗΔΙΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΒΑΛΑΝΑΙ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΜΕ ΕΝΑ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΑΦΑΝΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΟΥΝ ΟΤΙ ΕΜΕΙΝΕ ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΦΑΝΕΡΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΚΟΥΜΑΝΤΟ ΑΥΤΟΙ…….ΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΚΑΙ ΑΥΤΗΝ Η ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗ ΔΙΚΤΑΤΟΥΡΑ ΤΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΘΑ ΦΥΓΕΙ ΜΕ ΕΚΛΟΓΕΣ

    11. ΜΕΙΩΣΗ ΔΙΟΤΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΛΑΘΡΟΠΙΘΗΚΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΝΗΣΙΑ…ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΟΙΞΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑΣ ΜΑΣ ΤΣΑΜΠΑ…ΚΑΤΑΤΡΕΓΜΕΝΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

    12. Η ΠΟΜΙΔΑ να κοιτάξει τα νοίκια να τα πάει σε βατα επίπεδα. Αλλιώς με την πείνα που έρχεται θα φάνε τα ντουβάρια οι ιδιοκτήτες.Άληθεια πως κάποιος έχει 7 κ 8 διαμερίσματα στην Αθηνα; Σταικουρα με τη δουλειά τα έκανε;

    13. Τι λέτε βρε πνευματικά τέκνα του Μπακούνιν, ζηλόφθονοι μισάνθρωποι που θα μας πείτε πώς ο κοσμάκης απέκτησε τις περιουσίες του, ξερόλες κηφήνες που οι προπάτορές σας (όταν οι άλλοι δημιουργούσαν περιουσίες) τρώγαν τα φράγκα τους στα χαμαιτυπεία! Ουστ ρε!!!

    14. Ρε παιδιά για ένα δυάρι ζητάνε 400 ευρώ στον Κολωνό και για τριάρι 600 να πάνε να γ@@@νε όλοι η ιδιοκτήτες

      1. Μην νοικιάσεις, βρες λοιπόν τα “φράγκα” και αγόρασε να δεις τη γλύκα.

    15. ΤΙ ΔΙΑΟΛΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΔΩ ????ΕΧΕΙ ΜΑΖΕΨΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΕΑΤΕΡΝΤΑΛ ΒΡΩΜΟΚΡΗΤΙΚΟΥΣ ΣΤΟ ΜΠΟΥΡΔΕΛΟΚΟΜΜΑ ΤΟΥ????ΟΣΟΙ ΕΧΕΤΕ ΣΠΙΤΙΑ ΜΗΝ ΔΕΧΘΕΙΤΕ ΜΕΙΩΣΗ ΕΝΟΙΚΙΟΥ ΚΑΙ ΔΙΩΞΤΕ ΤΟΥΣ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΝΕ ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΑ ΚΕΡΑΤΙΑΤΙΚΑ ΤΗΣ ΚΟΥΛΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ ΤΗΣ ΑΜΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΞΑΛΑΦΡΩΣΕΙ ΤΟΥΣ ΕΝΟΙΚΙΑΣΤΕΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΩΣΕΙ ΑΥΤΟΣ ΛΕΦΤΑ ΟΧΙ ΚΛΑΦΤΕ ΤΟΝ ΚΑΙ ΕΓΩ ΠΑΩ ΣΤΟ ΓΑΜΟ ΒΓΑΙΝΕΙ ΤΟ ΚΑΘΕ ΣΟΥΡΓΕΛΟ ΚΑΙ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΤΟΥ ΚΑΤΕΒΕΙ ΣΤΗΝ ΣΚΑΤΟΚΕΦΑΛΑ ΤΟΥ !!!!!!

      1. Ποια ειναι η Κουλα μωρη τρελη; Βουτα τη γλωσσα σου στο μυαλο που δεν εχεις πεμπτοφαλαγγιτακο και υστερα εκφραζεις κι αποψη. Εχετε βγει ολες οι καθυστερημενες λουγκρες της αναρχοαριστερας και μας ζαλιζετε τον πεοντα.

    16. Νοικοκυραιοι που χτυσανε με τον ιδρωτα τους 4-5 σπιτια δεν υπαρχουν…πρωην απογονοι τσιφλικάδων είναι που εκμεταλευτηκανε καλές εποχες αντιπαροχης και δανειων σε χωραφια μεγαλων πολεων και απο το πουθενα φτιαξανε περιουσιες..οι απατεωνες και βολεμεοι που φοροκλεβανε η περνανε κατι τρελα εφαπαξ χωρις να εχουν δουλεψει ποτε και εχοντας βγαλει το δημοτικο…νοικοκυραιοι με ιδρωτα ειναι μονο αυτοι που φτιαξανε ενα με δυο σπιτια για τον ευατο τους και τα παιδια τους…

      1. Πεστα γμα το μουνι πεστα!!! ΠΌΤΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΓΕΗΡΑΜΜΕΝΗ ΙΣΤΟΡΊΑ ΔΕΝ ΈΚΑΝΕ ΛΕΦΤΑΣΝΤΙΜΙΑ, ΜΑ ΠΟΤΈ ΟΜΩΣ(ακόμα κ οι δήθεν αυτοδημιοθργητοινπατησανε στο υπάρχον σάπιο σύστημα κι ακόμα κ έτσι είχαν σπρώξιμο κ πληροφορίες εκ των έσω, κ σιγά τις διαπιστώσεις δλδ!!!)

    17. Δικιο εχει ρε παιδια,που το περιεργο.Κι οι ιδιοκτητες ειχαν ανεβασει τον αμανε.Νομισαν οτι γυρισαμε στα λεφτοδεντρα του 2005,επειδη ο Κουλης εκοψε κατι ψιλα στον ΕΝΦΙΑ και εδωσε 1,5 ευρω αυξηση σε καποιες λιγες συνταξεις,και ζηταγανε και αυξησεις 50 και 100 ευρω στα νοικια.Εδω οι μισθοι θα πεσουν στο μισο,ο ιδιωτικος τομεας θα καταρρευσει,τα μαγαζια θα βαρανε μυγες,δεν μπορει τα νοικια να αυξηθουν η να μεινουν εκει που ειναι.Για Airbnb ουτε λογος πια.Ας μειωσουν τη φορολογια στα ενοικια να βολευτουν καπως και οι ιδιοκτητες.

    Comments are closed.