20/09/2024 Τηλέφωνο καταγγελιών: 694 635 77 33 - 698 632 33 23 | email: info@makeleio.gr | kataggelies@makeleio.gr

ΟΛΑ ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΠΟΥ ΕΞΕΤΑΖΟΥΝ ΟΙ ΑΡΧΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟ ΤΟΥ ΣΥΝΟΡΙΟΦΥΛΑΚΑ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ – ΝΟΣΗΛΕΥΕΤΑΙ ΕΚΤΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥ

Κοινοποίηση:
sinora

Τραυματισμός συνοριοφύλακα στον Έβρο από τουρκικά πυρά: «Δεν αποκλείεται κανένα σενάριο»

Νοσηλεύεται εκτός κινδύνου – Δέχτηκε τουλάχιστον τρεις πυροβολισμούς

Εκτός κινδύνου νοσηλεύεται ο Έλληνας συνοριοφύλακας που τραυματίστηκε στην κοιλιά από τουρκικά πυρά κατά τη διάρκεια της χθεσινής του περιπολίας, στο Σουφλί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άνδρας ήταν μέλος μιας ομάδας Ελλήνων συνοριοφυλάκων που περιπολούσε στην παραποτάμια περιοχή κοντά στη θέση «Αμπέλια», όπου δεν έχει κατασκευαστεί φράχτης.

Εκεί, στη διάρκεια επιχείρησης αποτροπής παράνομης εισόδου μεταναστών από την Τουρκία στην Ελλάδα, οι συνοριοφύλακες, δέχθηκαν γύρω στις 18:20 πυροβολισμούς από «άγνωστα άτομα» που βρίσκονταν στην τουρκική πλευρά.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο τραυματίας δέχτηκε τουλάχιστον τρεις πυροβολισμούς με αποτέλεσμα να τραυματιστεί και να διακομισθεί με το ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας Σουφλίου, στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου.

Στην συνέχεια, ο Έλληνας συνοριοφύλακας χειρουργήθηκε, καθώς έφερε τραύμα από πυροβολισμό με όπλο στην αριστερή πλάγια κοιλιακή περιοχή και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου σε μονάδα αυξημένης φροντίδας.

Τα σενάρια

Από πλευράς της, έρευνα για το περιστατικό διενεργεί η ΕΛΑΣ, καθώς ζητούμενο αποτελεί η ταυτοποίηση του δράστη, ο οποίος πυροβόλησε τον συνοριοφύλακα κι ενώ εξελισσόταν η επιχείρηση αποτροπής της εισόδου παράνομων μεταναστών, στον Έβρο.

Σύμφωνα με  πληροφορίες  από τοπικές πηγές τα πυρά είναι πιθανό να προήλθαν από την Τουρκική Χωροφυλακή (Türk Jandarması) η οποία αποτελεί κλάδο των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, υπεύθυνο για τη διατήρηση της δημόσιας τάξης σε περιοχές που δεν εμπίπτουν στη δικαιοδοσία των αστυνομικών δυνάμεων.

Oι δράστες κατά ασφαλείς πηγές του makeleio.gr ήταν Τούρκοι Στρατοχωροφύλακες

Για «εγκληματικά κυκλώματα διακινητών» έκανε λόγο προ ημερών ο Πρόεδρος της Ένωσης Συνοριοφυλάκων Έβρου, Χρυσοβαλάντης Γιαλαμάς, ο οποίος, ωστόσο, χαρακτήρισε «βατό» ως τότε το φετινό καλοκαίρι ως προς τον όγκο των μεταναστευτικών ροών.

Μιλώντας στο ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ, ο κ. Γιαλαμάς υποστήριξε πως «βλέπουμε πάλι τα εγκληματικά κυκλώματα των διακινητών να λειτουργούν μη λογαριάζοντας ανθρώπινες ψυχές, μη λογαριάζοντας τους ίδιους τους εαυτούς τους».

«Δύσκολες καταστάσεις, οι οποίες με πολύ μεγάλο επαγγελματισμό, συνάδελφοί μου όλοι μαζί προσπαθούμε να επιχειρήσουμε και σε πολύ μεγάλο βαθμό το καταφέρνουμε», κατέληξε ο κ. Γιαλαμάς.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ:

«Σήμερα, Σάββατο 20 Ιουλίου 2024 και περί ώρα 18.20 σε παρέβρια περιοχή του Σουφλίου Έβρου, Έλληνες συνοριοφύλακες που περιπολούσαν στην περιοχή και κατά τη διάρκεια επιχείρησης αποτροπής παράνομης εισόδου μεταναστών από την Τουρκία στη χώρα μας, δέχθηκαν πυροβολισμούς από άγνωστα άτομα ευρισκόμενα στην τουρκική πλευρά.

Από τους πυροβολισμούς τραυματίσθηκε Έλληνας συνοριοφύλακας, ο οποίος μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου για παροχή πρώτων βοηθειών. Το όλο περιστατικό ερευνάται από τις αρμόδιες ελληνικές αρχές».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

24 Σχόλια

  1. Θερμό επεισόδιο μυρίζουμε… Αλλά έχουμε τους φίλους μας τους Αμερικάνους. Στο τέλος μας βλέπω με τους Τούρκους στα δύο ( σαν τσιουάουα) να μας ταιζει λουκάνικο ο Μπάιντεν.

  2. Μάζεμα σε ένα ξερονήσι μέχρι να βρεθούμε και αφού πληρώσουν το εισιτήριο δρόμο στον αγύριστο…γέμισε η Ελλάδα λαθροσκατα…ζήτω ο Παπαδόπουλος ζήτω ο Κασιδιάρης…τα χρόνια πολλά Ηλία με το πατριό ημερολόγιο…

  3. Για πες μας ρε πυγμαχε του πληκτρολογίου τι ήθελες να κάνει ο Ελληνικός στρατός ??? Να κατεβάσει τα άρματα και να κάνει στάχτη την απέναντι όχθη ??? Σε περίπτωση που δεν το κατάλαβες με το λιγοστό μυαλό σου σε συνοριοφύλακα έριξαν άνανδρα άγνωστοι άνθρωποι από την απέναντι πλευρά της όχθης . Σύμφωνα με το κλούβιο μυαλό σου σε ένα επεισόδιο μεταξύ λαθρεμπόρων η προβοκατόρων έπρεπε ο στρατός να αντιδράσει βίαια για να μεγαλώσουν λίγο τα μπομπόλια σου για να μπορέσεις να παίξεις πυγμαχία μαζί τους . Ξύπνα όργιο στο ΝΑΤΟ ήμαστε τις συνέπειες απο θερμά επεισόδια τις έχεις σκεφτεί ποτέ ??? Έχεις ένα εχθρό που δεν γνωρίζεις την ιδιότητα του, αν είναι ένστολος η απλά ένας λάθρο που η απέναντι πλευρά θα εκμεταλλευτεί την κάθε βλακεία σου . Το θέμα είναι ρευστό και καλύτερα τις αποφάσεις να τις περνούν άνθρωποι που σκέφτονται με το μυαλό όχι με τα μπομπόλια του πληκτρολογίου . Ένα μπράβο στα παιδιά που με τις οποίες συνθήκες κράτησαν την ψυχραιμία τους και δεν γίνανε χειρότερα ( βλέπε τι έγινε πέρσι χωρίς πυρά αλλά με ένα ψέμα για το δήθεν Τσίμπημα σκορπιού και σφίξιμο από βασιλικό ανακόντα και το θάνατο της λάθρο Μαρίας ) . Και για να μην πεις τίποτε παπάρες, για ηττοπάθεια και τέτοια Ράμπο πραγματικοί υπάρχουν απλά ευτυχώς για εσένα σκέφτονται και μετά ενεργούν. Και αν δεν κάλυψαν πάρε τα γάντια του μποξ και το φυσικλί σου και βγες μια βόλτα στα πέριξ τόσους μαύριδερους έχει !!! Κάθε γκαργκαλι με την κολάρα του στην πολυθρόνα αποκαλεί δειλούς ανθρώπους που ούτε καν ξέρει τι κάνουν και τι προσφέρουν αμάν ποια !!!

  4. Η ΦΡΟΝΤΕΞ ΤΙ ΚΑΝΕΙ????? ΧΑΛΑΡΑ ΣΤΟΥΣ ΦΡΑΠΕΔΕΣ ΕΙΝΑΙ…..

  5. Άκουσε κάποιος να αναφέρεται το θέμα στα τσοντοκάναλα;;;;;;;;
    Γαργάρα. Κουβέντα.

  6. Καλά σας κάνουν οι Τούρκοι και κάθε λογής λαθραιοι που έχουν μαζευτεί εδώ μέσα. Φαπες και σφαίρες από παντού και θα λέτε και συγγνώμη. 41 τακατο.

  7. Εσείς στα σχόλια τι κάθεστε ωρε περεκεντεδες. Μαζευτείτε και με επικεφαλής το Στέφανο ορματε. Όχι μόνο τζαπα μαγκιες από τα πληκτρολόγια

  8. Τα νταηλίκια τα έκαναν με τις μάσκες κατακαλόκαιρο, εκεί όμως στα μεμέτια έκατσαν σούζα. Ποια συνοριοφύλαξη; Αφού όλοι οι μαυρόγυφτοι μουσλιμοασιάτες εδώ ήρθαν. Κακώς πληρώνονται.

  9. Ποσο δειλος είναι ο Ελληνικός στρατός…ποσο δειλοι οι Ελληνες αξιωματικοί.. τρώνε ξυλο,τρωνε σφαίρες και αντί να απαντήσουν καθονται και κλαίνε σαν τα κοριτσάκια ότι πάλι τους έκανε νταντά ο κακός τουρκος…α ρε κοτόπουλα καλά σας κάνουν…

    1. Αναθεμα με κι αν ξερεις τι σχημα εχει το ριγκ…..

  10. Ο αρχηγός ενός κράτους είναι για την πρώτη γραμμή,δεν είναι για τα μετωπισθεν και για την καρέκλα.Πήρε 41%,βάλτε τον ανίκανο στα σύνορα η τον γιό του που δεν γνωρίζουν απο οπλα στρατου……Για να μην τον πω αλλοιώς…..Αλήτες….

    1. Να πεις τα ίδια και για τα έμμισθα καραβάνια που κάθονται στα γραφεία. Τι να γράψουν, αλλά λέμε τώρα.

  11. Έτσι τους έχουν εκπαιδεύσει να φυλάνε τα σύνορα , κόβοντας βόλτες ; Οποιοσδήποτε από απέναντι μπορεί να σε σκοτώσει ανά πάσα στιγμή .

    1. Τον κακο σου τον καιρο…Εχουν εκπαιδευτει αριστα αλλα πολιτικη βουληση δεν εχουν να ριξουν στο ψαχνο….Αντε βλακες καναπεδατοι γινατε ολοι ειδήμονες

      1. Έτσι σε έμαθε η μαννούλα σου ; Φαντάρος πότε πήγες ; Στον Έβρο πήγες ποτέ σου ; Το ΄74 επιστρατεύτηκες η δεν είχες γεννηθεί ;

        1. Προς στο σχόλιο . ΕΡΩΤΗΣΗ!!! Τι εκπαίδευση ήθελες να έχουν δηλαδή ??? Η μήπως φαντάζεστε τίποτε περιπόλους του στυλ Βιετνάμ η Ιράκ που πάνε σκυφτοί και σε σχηματισμό αναμένοντας τα πυρά του εχθρού . Οι άνθρωποι δέχτηκαν πυρά άνανδρα και απροειδοποίητα από την πλευρά μιας χώρας που σύμφωνα με τα χαρτιά είναι σύμμαχος στο ΝΑΤΟ . Η μόνη εκπαίδευση σε αυτή την περίπτωση που βοηθά είναι η προετοιμασία της ατομικής προστασία κράνος γιλέκο και η άμεση κάλυψη πράγμα που όπως φαίνεται τα είχαν και τα έπραξαν ,διατήρησαν την ψυχραιμία ,βοήθησαν το τραυματία τι ήθελες ακόμη να κάνουν ? Α και κάτι ακόμη το ότι ίσως σε επιστράτευσαν το 74 όπως και τον πατέρα μου δε μου λέει κάτι αγαπητέ ,στην τρύπα που κοιμόταν ο πατέρας στις καστανιές στην ίδια κοιμάμαι και εγώ όταν χρειάζεται , άρα μπάρμπα για να μην έχει ακόμη Τούρκους μέσα η τρύπα μάλλον δεν κόβω μόνο βόλτες !! Και ένα τελευταίο άλλο το 74 που μόλις είχε χαθεί η Κύπρος , άρα εμπόλεμη κατάσταση άλλο 87 αν θυμάσαι και την άλλη επιστράτευση άλλο το 96 Ίμια και άλλο το 2024 με όλες αυτές τις συνθήκες κλτ κτλ .

  12. Σε αντίστοιχο περιστατικό όταν δολοφονήθηκε ο Καραγώγος, τους τσάκισε ο ελληνικός στρατός. Σήμερα την εποχή της μασονοκρατίας του σιωνισμού της μογγολοκρατίας των ψευτοκρητικών Χαζάρων μητσοτακηδων από τα εβραϊκα της Μονεμβασιάς και των υπολοίπων απάτριδων της λεγόμενης αντιπολίτευσης, πάλι καλά που δε τους έριξαν και κανένα μανίκι μαζί με τις σφαίρες. Να συλληφθεί όλο το λοατκι πολιτικό τόξο και να αναλάβει ένας νέος Παπαδόπουλος. Αλλιώς θα φταίνε τα 8 πραξικοπήματα στην Αφρική για την τιμή του ρεύματος στην Ελλάδα.

  13. Δόξα τω Θεώ το παλικάρι!
    Πολύ ωραίο άρθρο.
    Θερμά συγχαρητήρια!

  14. Το σεναριο ειναι ενα! Απελαση εδω και τωρα ολων των μαιμουδων και εγκληματιων που λυμαινονται τη Πατριδα! Ερμητικο σφραγισμα χερσαιων και θαλασσιων συνορων! Οποιος μπαινει παρανομα να εκτελειται!
    Περαστικα και ταχεια αναρρωση στον Ελληναρα που φυλαττει Θερμοπυλες!

  15. ποιες αρχες; οι τουρκικες; η η ελληνικες…. μηπως και οι δυο αρχες ειναι το ιδιο; ερωτηση κανω . ..

Comments are closed.