Τα κέντρα καρκίνου πρέπει να προετοιμαστούν για ένα «τσουνάμι» εκατομμυρίων ηλικιωμένων καρκινοπαθών, αλλιώς τα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης κινδυνεύουν να μην μπορούν να ανταπεξέλθουν, προειδοποιούν κορυφαίοι γιατροί.
Η άνοδος του προσδόκιμου ζωής και η ταχεία αύξηση του πληθυσμού των ηλικιωμένων, μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση των ηλικιωμένων ασθενών με καρκίνο σύμφωνα με έκθεση της Αμερικανικής Εταιρείας Κλινικής Ογκολογίας (ASCO).
Στο ετήσιο συνέδριο της ASCO στο Σικάγο, το μεγαλύτερο συνέδριο για τον καρκίνο στον κόσμο, ο Δρ Άντριου Τσάπμαν, διευθυντής του Sidney Kimmel Cancer Center-Jefferson Health και ειδικός στη γηριατρική ογκολογία, δήλωσε: «Καθώς ο πληθυσμός διευρύνεται και η συχνότητα εμφάνισης καρκίνου αυξάνεται κατακόρυφα, είμαστε πραγματικά προετοιμασμένοι να αντιμετωπίσουμε αυτές τις ανάγκες; Νομίζω ότι σε παγκόσμιο επίπεδο δεν είμαστε προετοιμασμένοι».
Η σημασία της ενσωμάτωσης αξιολογήσεων για τους ηλικιωμένους στη διάγνωση, τη φροντίδα και τη θεραπεία του καρκίνου δεν έχει αναγνωριστεί επαρκώς εδώ και χρόνια.
«Γνωρίζουμε ότι ο καρκίνος είναι μια ασθένεια που σχετίζεται με τη γήρανση και υπάρχουν διάφοροι βιολογικοί μηχανισμοί που ευθύνονται για αυτό», πρόσθεσε ο Τσάπμαν. «Αυτό που συχνά διαφεύγει είναι ότι οι στόχοι, οι επιθυμίες, οι ανάγκες, οι προτιμήσεις και τα ζητήματα των ηλικιωμένων είναι πολύ διαφορετικά από εκείνα του μέσου ενήλικα. Μερικές φορές υπάρχει ένας μηδενισμός του τύπου ‘αν είσαι μεγαλύτερος δεν θα ασχοληθούμε’ ο οποίος είναι φρικτός», τόνισε.
Οι ηλικιωμένοι ασθενείς συχνά δίνουν προτεραιότητα στη διατήρηση της ανεξαρτησίας τους παρά στην αναζήτηση θεραπευτικών θεραπειών, είπε ο Τσάπμαν. Τους ενδιαφέρει να είναι σε θέση να εκτελούν δραστηριότητες όπως η οδήγηση, να περνούν χρόνο με την οικογένειά τους και να κάνουν τα χόμπι τους, πρόσθεσε.
«Αν πρόκειται να δώσετε σε κάποιον μια θεραπεία που θα του το στερήσει αυτό, μπορεί να μην το θέλει. Είναι πολύ διαφορετικό από κάποιον 45χρονο που θέλει να ζήσει άλλα 40 χρόνια», είπε.
Η δρ Τζούλι Γκράλοου, επικεφαλής γιατρός και εκτελεστική αντιπρόεδρος της ASCO, δήλωσε ότι τα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης θα πρέπει να δράσουν άμεσα για να αποφύγουν την υπερφόρτωση από τη δραματική αύξηση των ηλικιωμένων ασθενών με καρκίνο.
«Μέχρι το 2040, η παγκόσμια επιβάρυνση αναμένεται να αυξηθεί σε 27,5 εκατ. νέα περιστατικά καρκίνου και 16,3 εκατ. θανάτους από καρκίνο απλώς και μόνο λόγω της αύξησης και της γήρανσης του πληθυσμού», σημείωσε.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Διεθνούς Οργανισμού Έρευνας για τον Καρκίνο (IARC), το 2018 υπήρχαν 17 εκατομμύρια νέες περιστατικά καρκίνου και 9,5 εκατομμύρια θάνατοι από καρκίνο παγκοσμίως.
Ο φοβος πρεπει να μην ξεχαστει, διοτι ετοιμαζουν και εμβολιο mRNA κατα του καρκινου και καποιας ιωσης X, για να γινει η προβλεπομενη καταναλωση των προιοντων της Pharma, μια και τα Lockdowns τους τελειωσαν, λογω του οτι κοστισαν ακριβα στα Κρατη.
Δηλαδη τα προηγουμενα 30 χρονια δεν καταφεραν να βρουν ενα εμβολιο κατα του AIDS αλλα σε λιγους μηνες, εγινε ανακαλυψη και παραγωγη για τον Covid-19.
Περαστικα σε οσους το πιστεψουν κι αυτο το παραμυθι, διοτι οπως με ενημερωσε φιλος ογκολογος σε ηλικιες ανω των 80 ετων, τα περισσοτερα κυτταρα βαινουν προς το τελος της ζωης τους και ειναι δυσκολο να αναπαραξουν καρκινους και μεταστασεις.
τα δοκιμια πειραματα ελαβαν τελος το γνωστο παιχνιδι των επιστημονων των κυβερνησεων και του στρατου…..
πανω απο 70 ετων αποδημησαν σχεδον το 18% των εμβολιασμενων μεχρι το 25 θα φυγουν ολλοι δυστηχως αλα αυτη ειναι η αληθεια ,
καντε τον μπουρλα θεο παντου να τον καμνετε επιτιμο προεδρο δημοτη , σε γραφειο τελετων δουλευω , οσοι εζησαν απο τα εμβολια ειναι με εγγεφαλικο η καπιο αλο νοσημα ψεκασμενος ειμαι οπως ολοι οι αλλοι . μεχρι το 25 αυτοι που εμβολιαστηκαν μεχρι και το 22 λυπαμαι μακαρι να ζησουν οι ανθρωποι αλα δεν το βλεπω με αυτα που ειδα και συνεχιζω να βλεπω . οι οσοι εκαναν πλασιμπο ειναι τυχεροι και αυτοι οι υπολοιποι δεν εχω ιδεα ρωτηστε τον μαγιορκινη ξερει καλυτερα απο ολλους αυτος .
Κάπως πρέπει και η επιστήμη να δικαιολογήσει την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων, τα κέντρα αυτά και οι επιστήμονες που δημοσιεύουν τις έρευνες ελέγχονται από τον ΠΟΥ, δεν μιλάμε μόνο για μεγάλης ηλικίας ανθρώπους που άρχισαν να νοσούν τον τελευταίο ένα χρόνο αλλά και νέους, στο άρθρο τα λένε όπως τους βολεύει χειραγωγώντας την κοινή γνώμη
Μπουρλά στο Φόρουμ Δελφών: Στα επόμενα τρία χρόνια πιθανό να έχουμε εμβόλιο mRNA για τον καρκίνο!
μας καρκινιαζουν από παντού φαγητά νερό γη και ουρανό .όσο για τα μπολια μόνο ακίνδυνα δεν είναι .
Το τσουναμι εμφραγματων, πνευμονικων οιδηματων και εγκεφαλικων παραλειψατε χαρις στα γενετικα μπουρδομπολια ! Μιζες απο Ουρσουλες μεχρι Κουλες! Καντηλαναφτη την επιστημονικη σου αποψη παρακαλω!
Κανένα από τα μπόλια για τον κορονοϊό δεν είχε μελέτη καρκινογενέσεων.