ΣΟΚ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΗ ΚΑΡΑΙΒΑΖ – «ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΤΗΣ ΤΩΝ ΥΠΟΚΛΟΠΩΝ ΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ», ΕΙΠΕ Ο ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΜΑΚΕΛΕΙΟ – ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ: ΥΠΑΡΧΕΙ Ή ΟΧΙ ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΤΟΥ CD ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΡΥΒΟΥΝ;

    Κοινοποίηση:
    Image3-7

    Επεισοδιακή ήταν η συνεδρίαση της επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης στη Βουλή, μετά την αποκάλυψη ότι καταστράφηκε CD με συνομιλίες του δολοφονημένου δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ με τον διευθυντή του πρωθυπουργού κ. Δημητριάδη και τον τότε διοικητή της ΕΥΠ κ. Κοντολέοντα.

    Ο βουλευτής της Νέας Αριστεράς, Νάσος Ηλιόπουλος αποχώρησε από την συνεδρίαση ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τη σιωπή της κυβέρνησης απέναντι στις νέες συνταρακτικές αποκαλύψεις στη δίκη για τη δολοφονία του δημοσιογράφου, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι είναι αυτή που οργάνωσε το σκάνδαλο των υποκλοπών, επιβεβαιώνοντας όλα όσα γράφει εδώ και πολλούς μήνες η εφημερίδα ΜΑΚΕΛΕΙΟ.

    Του ζήτησαν «να πάρει πίσω όσα είπε»

    Μάλιστα, οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που συμμετείχαν στην επιτροπή απείλησαν τον κ. Ηλιόπουλο ότι θα τον παραπέμψουν στο πειθαρχικό, ζητώντας του να «πάρει πίσω όσα είπε».

    «Αναρωτιέμαι πως γίνεται ο πρόεδρος της Επιτροπής να δηλώνει περήφανος για το Κράτος Δικαίου μετά από όσα αποκαλύπτονται για την καταστροφή στοιχείων και συγκεκριμένα του αναγνωστέου 33. Του CD δηλαδή που έχει επαφές τους δολοφονημένου Καραϊβάζ με τον διευθυντή του πρωθυπουργού κ. Δημητριάδη και τον τότε διοικητή της ΕΥΠ κ. Κοντολέοντα» ανέφερε ο Νάσος Ηλιόπουλος στην απάντησή του.

    Παράλληλα, τόνισε ότι οι συνήγοροι της οικογένειας του δολοφονημένου δημοσιογράφου δήλωσαν ότι έχουν το συγκεκριμένο υλικό. «Γιατί το δικαστήριο δεν έχει παραλάβει το σχετικό υλικό;» αναρωτήθηκε ο κ. Ηλιόπουλος.

    «Πως γίνεται από το σύνολο των στοιχείων να έχει καταστραφεί μόνο το συγκεκριμένο CD; Υπάρχει κάποια έρευνα για τις ευθύνες που προκύπτουν;» συμπλήρωσε ο βουλευτής της Νέας Αριστεράς.

    «Η κυβέρνηση δείχνει ανοχή απέναντι στο οργανωμένο έγκλημα»

    «Διαρρέεται ότι στο υλικό περιέχονται μόνο επαφές του δολοφονημένου δημοσιογράφου και όχι οι συνομιλίες. Πως γίνεται να υπάρχει το πρώτο χωρίς το δεύτερο; Δεν υπάρχουν ευθύνες της διεύθυνσης εγκληματικών ερευνών της ΕΛΑΣ;» πρόσθεσε ο Νάσος Ηλιόπουλος, τονίζοντας ότι η «η κυβέρνηση δείχνει ότι έχει ανοχή απέναντι στο οργανωμένο έγκλημα».

    Μάλιστα, ο βουλευτής της Νέας Αριστεράς δεν δίστασε να δώσει ρόλο οργανωτή των υποκλοπών στο Μαξίμου.

    «Λέω άδικα την λέξη ανοχή γιατί στο ζήτημα των παράνομων παρακολουθήσεων η κυβέρνηση είναι αυτή που οργάνωσε το συγκεκριμένο έγκλημα με τις παρακολουθήσεις δημοσιογράφων, πολιτικών αντιπάλων, του μισού υπουργικού συμβουλίου και της ηγεσίας του στρατού» συμπλήρωσε.

    Περίεργα «ήξεις αφίξεις» από τους δικηγόρους της οικογένειας Καραϊβάζ

    Την ίδια στιγμή, περίεργα πράγματα συμβαίνουν σε αυτή την δίκη αφού κατά την έναρξη της χθεσινής δικασίμου οι συνήγοροι προς υποστήριξη της κατηγορίας Σπύρος Χαριτάτος (πρώην συστημικός δημοσιογράφος) και Ρόη Παυλέα (εκπροσωπούν την μητέρα και την αδελφή του Γ. Καραιβάζ) είπαν μεταξύ άλλων πως έχουν στην κατοχή τους το υλικό από το επίμαχο CD. Ωστόσο, δεν αναφέρθηκε κάτι σχετικό παρότι η εισαγγελέας της έδρας ανέφερε πως πρόκειται για κατεστραμμένο υλικό και έτσι ζητήθηκε να αναγνωστούν τα ονόματα με τα οποία ο δημοσιογράφος φέρεται να συνομιλούσε.

    Τα περίεργα συνεχίζονται με τους συνηγόρους να υποστηρίζουν πως το CD περιείχε μόνο επαφές από την εφαρμογή WhatsApp και όχι συνομιλίες ή μηνύματα και έθεσαν το αντίγραφο στην διάθεση του δικαστηρίου, εφόσον ζητηθεί. Σε άλλη περίπτωση αναφέρθηκε πως θα μπορούσε να κατατεθεί αίτημα στην αρμόδια υπηρεσία της ΕΛΑΣ. Κι όμως, από την πλευρά της έδρας δεν έγινε κάποιο ανάλογο αίτημα.

    Για ποιο λόγο λοιπόν και οι δύο πλευρές δείχνουν μία απροθυμία στο να βγει το CD στη φόρα; Η οικογένειά του δεν θέλει να βρεθεί ο φυσικός αλλά και ο ηθικός αυτουργός της δολοφονίας; Μήπως σπιλώνουν τη μνήμη του, όσα λέγονται στις συνομιλίες με αντικείμενο όλα όσα έγραφε το ΜΑΚΕΛΕΙΟ στο προχθεσινό του φύλλο; Και γιατί;

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    2 Σχόλια

    1. αφου το ειπε ο Ηλιοπουλος ετσι θα ναι

    2. Που είστε ρε Ηλιόπουλε ; Τώρα σας πονάει στην δική στο εφετείο της χρυσής Αυγής να δεις το γίνεται και εκεί εσείς και το ΚΚΕ καλύπτετε τον Σαμαρά ,Ντογιακο και Μπαλτακο. Εσείς του ΣΥΡΙΖΑ δεν καλύψετε την άρση ασυλίας του Σαμαρά όταν ήρθε από την εισαγγελία. Τώρα τα βλέπετε μαζί με αυτό το παρακράτος δεν βάλατε φυλακή τους αθώους Έλληνες εθνικιστές για δολοφονίες που δεν τις έκαναν η πλημμελήματα. Είστε όλοι με στα σκατα του παρακράτους. Λευτεριά στον πολιτικό κρατούμενο Ιωάννη Λαγό και τους Έλληνες εθνικιστές.

    Comments are closed.