ΣΟΪΜΠΛΕ “ΑΧΟΡΤΑΓΟΣ” ΖΗΤΑ ΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ – ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΘΥΣΙΕΣ ΚΑΙ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ

    Κοινοποίηση:
    σοιμπλε

    Ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας και νυν πρόεδρος της Βουλής Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, μιλώντας στο συνέδριο που διοργάνωσε ο «Economist» ζήτησε και πάλι να κάνουν θυσίες οι Έλληνες πολίτες. Επιμένει στα σκληρά προγράμματα και στις μεταρρυθμίσεις, κάτι που σημαίνει επί της ουσίας νέα Μνημόνια, την ώρα που η ελληνική οικονομία βρίσκεται στα τάρταρα εξαιτίας των πολύμηνων lockdowns.

    Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ύστερα από σχεδόν δύο χρόνια απουσίας του από τα ελληνικά δεδομένα δεν θα μπορούσε να μην υπεραμυνθεί των πεπραγμένων του κατά τη διάρκεια των Μνημονίων, που οδήγησαν στην οικονομική αφαίμαξη των ελληνικών νοικοκυριών, και κάλεσε την κυβέρνηση να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις και μετά το πέρας της πανδημίας. Aυτό την ώρα που οι χώρες του Βορρά ασκούν ήδη ασφυκτικές πιέσεις για προσφυγή στον ESM των χωρών κυρίως του ευρωπαϊκού Νότου που αντιμετωπίζουν υψηλά ελλείμματα και χρέη και βέβαια αυτό σημαίνει νέο Μνημόνιο.

    Οπως παραδέχθηκε ο Σόιμπλε, τα τελευταία χρόνια έχουν υλοποιηθεί μια σειρά μεταρρυθμίσεις, ωστόσο δήλωσε κυνικά πως οι Έλληνες πολίτες θα πρέπει να πληρώσουν βαρύ τίμημα για να αυξηθεί η ανταγωνιστικότητα της χώρας. Θυμίζοντας τις εποχές που κουνούσε το δάχτυλο στην Ελλάδα και διέταζε περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, αυτή τη φορά δήλωσε: «Θα πρέπει να πείσουμε τους Ελληνες να προχωρήσουν σε μεταρρυθμίσεις για να ανακτήσουν την ανταγωνιστικότητά τους».

    Αν και ρωτήθηκε σχετικά, δεν θέλησε να σχολιάσει τα της εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, ένα σχέδιο που είχε υποστηρίξει και ο ίδιος το 2015. Ο πρόεδρος της γερμανικής Βουλής ανέφερε: «Είμαι υπέρ, πάντα υπέρ της ενότητας της Ε.Ε. και των χωρών οι οποίες τιμούν τις δεσμεύσεις τους προς τους εταίρους της και τους κοινούς δημοσιονομικούς κανόνες που έχουμε θεσπίσει και θα επανέλθουν μετά το τέλος της πανδημίας».

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    29 Σχόλια

    1. ΓΙΑΤΙ ΡΕ ΕΜΕΙΣ ΦΤΑΙΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ( ΠΑΝΔΗΜΙΑ ) ? ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΠΕΡΝΟΥΝ ΧΡΗΜΑ ΕΜΕΙΣ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ? ΧΑΣΑΜΕ 60 ΔΙΣΣ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΜΟΝΟ 9 ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΕ ΒΛΕΠΩ ΣΑΝ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ,, ΑΠΟ ΤΟ 40% ΣΤΟ 8% ΕΚΕΙ ΘΑ ΠΑΣ .

    2. Η σκατομουρα ποντικομαμη να κοιταξει να μας δωσει αυτα που μας χρωσταει γιατι η σαπισμενη του ψυχη θα τυρανιεται με το διαβολο.Πρεπει να πλενει χιλιες φορες το στομα του που θα μιλα για Ελληνες ο σαπισμενος και να ριχνει χλωρινη απο τα αυτια του που ειναι σαν χωνια για να καθαριζεται εσωτερικα απο την βρωμια της ψυχης του.Αντε το @@@@

    3. Κι όμως κύριοι και κυρίες,ο μόνος που ενδιαφέρεται για τα χώρα μας είναι ο σοιμπλε. εγώ αυτό το κατάλαβα το 2015 όταν είπε να φύγουμε από το ευρώ και θα μας καθάριζε τα πάντα. Μνημόνια τέλος σβήσιμο χρέους, έξοδο από το αγγλικό δίκαιο χρήματα θα μας έδινε για να στηρίξουμε το νόμισμα μας κτλ. Αλλα το ιερατείο εδώ είχε άλλα σχέδια δυστυχώς. Η μεγάλη ευκαιρία χάθηκε. Τώρα σανό για την πεινα που έρχεται άλλα είμαστε στην ευρωζώνη με τους ισχυρούς. Good good.

    4. Τα κρεματόρια των Ναζί έχουν αλλάξει μορφή, έχουν ‘εκσυγχρονισθεί’. Τότε σε ξαπόστελναν άμεσα, τώρα σου βγάζουν την ψυχή λίγο λίγο, με το μαγείρεμα του βατράχου. Ο Σόιμπλε φταίει όμως, η ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟΝ ΥΠΑΚΟΥΟΥΝ;;;γιατί, όπως είχε πει και ο Μ.Λ.ΚΙΝΓΚ, ‘κανένας δεν μπορεί να σου ανέβει στην πλάτη, εάν ΕΣΥ ΠΡΩΤΑ ΔΕΝ ΤΟΥ ΣΚΥΨΕΙΣ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ..” Διαχρονικό πάντα!

    5. Τα μελη των κομματων , καθως και οι ψηφοφοροι τους να δωσουν αμεσα αυτα που χρωστανε στις τραπεζες.
      Αυτο επρεπε να ειχε γινει απο καιρο.Ναι και οι ψηφοφοροι να δωσουν τα δανεικα των κομματων τους γιατι ειναι συνυπευθυνοι.Γνωριζαν απο πριν να ψηφισουν το τι χρωστανε τα κομματα τους.Αυτο που ελεγε ο παγκαλος οτι “μαζι τα φαγαμε” μαλλον τον βολευει για να κατανεμηθουν σ ολοκληρο τον ελληνικο λαο ενω αφορουν συγκεκριμενους

    6. Να δώσουν τα κομματα αυτά που χρωστούν, για να ξεχρεωθη η χώρα.

    7. H νέα δημοκρατία, ο κυριάκος μιζοτάκης και ο Σόιμπλε ΠΑΝΕ ΠΑΚΕΤΟ !
      Έπρεπε να το ξέρατε ζώα όταν ψηφίζατε ξανά ΝΔ !!!!!

    8. Ο Κουλης ειναι τοσο γερμανοφιλος που οταν πεθανει ο σκατοψυχος Σοιμπλε θα παει στο Βερολινο στην κηδεια

    9. Άθλιοι βρωμογερμανοθ με τα τσιράκια σας τους δωσιλογους Έλληνες, να σας δω που θα είσαστε όταν η Ελλάδα θ ανέβη ψηλά. Γιατί όσο κι αν τη στριμωγνουν δε θα καταφέρουν να τη βουλιαξουν.

    10. ο επίλεκτος της κόρης του χίτλερ …τυχαίο ;; ο σακατης Wolfgang Schäuble,νόθος γιός της σκύλας του Ράβενσμπρουκ Elisabeth Wolfgang , και αγνώστου ες ες συμμετείχε προσωπικά στις μαζικές δολοφονίες των θυμάτων, απολαμβάνοντας κάθε στιγμή της διαδικασίας, ακολουθώντας σε αυτό τη «δασκάλα» της Binz. Όπως και η Binz βέβαια, η Wolfgang εχει εκτελεστεί για τα εγκλήματά της…μας έμεινε ο μούλος σακατης γιος με αβυσσαλέο μίσος για την Ελλαδα να συνεχίσει το εργο της

    11. Οι Έλληνες κύριε Χίο από ό,τι ξέρω, σε ποσοστό άνω του 80ο/ο επιθυμούν παραμονή της χώρσς στην Ε.Ε.. Οι πολιτικές τους επιλογές αυτό δείχνουν. Προς τι η βαβούρα… λοιπόν;

    12. Εκεί που είπαμε πως τελειώσαμε με Σόιμπλε, νάτος πάλι, μας τον έφερε ο άθλιος Μητσοτάκης.

    13. Είναι προσωπικός φίλος της οικογένειας Μητσοτάκης αυτός. Εντελώ ΣΙΚΕ δήλωση. Φοβερίζει ο Σοιμπλε για να φοβάσται εσείς και να φανούν Μέρελ-Μητσοτάκης καλοί. Πιθανόν να μας πει ο Μητσοτάκης οτι η Γερμανία έθεσε θέμα νέων μνημονίων και αυτος τους το ξέκοψε. Και κάπως έτσι θα σας πουλήσει παληκαριά.

      Με μία διαφορα: οι πράσινες/ψηφιακές επιδοτήσεις είναι ένα νέο μνημόνιο αν όχι χειρότερο. Εχει αυστηρότερους κανόνες και τρόπο εγκρίσεων. Όταν θα το καταλάβετε θα είναι ως συνήθως αργά.

    14. Είναι φανερό πλέον ότι θα πεθάνει με δύο καημούς. Έναν που δεν περπατεί κι έναν που δεν κατάφερε ποτέ να γίνει Έλλην.

    15. Αυτός ό Obersturmbannführer είπε τότε μέ άβυσο μίσος:”Οί Ελληνες νά πουλήσουν τά νησιά τους γιά νά κληρώσουν τά χρέη τους”.Χρέη πού μάς τά φόρτωσε ή Γερμανία.
      Τόν οκτώβριο του 1990 πυροβόλησε ένας Γερμανός πολίτης τόν Βόλφγκανγκαν Σόιμπλε καί τού έριξε 8 σφαίρες.Από τότε είναι παράλυτος.Τό 2004 απελυθη ό δράστης από τήν φυλακή καί τόν ρώτησαν οί δημοσιογράφοι τί έχει νά πεί γιά τόν Σόιμπλε:”Κρίμα πού δέν τόν σκότωσα”.
      Γιάννης Λάκων

      1. Γτ δεν τα ξεπουλαμε τα νησιά μας και βραχονησίδες; Ξένοι τα παίρνουν.ή νομίζετε ότι την αθηναϊκή Ριβιέρα θα την χαίρονται ελληνες; Με 25000 το m2 και κοστος εκατομμυρίων του ουρανοξύστη , ξένοι θα τα πάρουν. Και οι Έλληνες θα περνουν από κάτω μην και τους ριξουν κάνα ψίχουλο.

    16. Και να μην ξεχάσουμε να αγοράζουμε μόνο γερμανικά αυτοκίνητα για να βοηθήσουμε την Γερμανία μας 😀

    17. Το κτήνος, σαν κτήνος που είναι κάνει τι δουλειά του. Αυτά τα ΜΝΠΝ που ψηφίζουν οι μαλακες έχουν όλη την ευθύνη.

      1. Πατριωτης

        Συνελληνα, την ευθυνη την εχουν αυτοι, που ενω τους παρουσιαζω στοιχεια, για την διαχρονικη Νοθεια των εκλογων, δεν ασχολουνται καν! Αγνοια; Δολος; Ποιος ξερει! Θεωρω, οτι αν το θεμα επαιρνε τις αναλογες διαστασεις και γνωστοποιουντο οι τροποι, μεσω των οποιων μαγειρευουν τα αποτελεσματα, θα μπορουσαμε να τους εχουμε τελειωσει! Αν μη τι αλλο, οι Πολιτες θα ηταν ενημερωμενοι! Και ο Κουλης – Μωυσης, μεσω Νοθειας εξελεγη προεδρος της Ν.Δ.!

    18. Αν δεν ήταν αυτός, θα τρώγατε τα εσώψυχά σας στην Αθήνα, από τα σκουπίδια όπως οι γιαγιάδες μας.
      Αρκετά πια. Ο Σόιμπλε είπε στον άλλον να αγοράσει μισό εκατομμύριο σπίτι με μισθό ένα χιλιάρικο και σε αποπληρωμή τα 35 χρόνια. Πλάκα μας κάνετε. Όλοι γνωρίζετε πολύ καλά και μην κάνετε τις πάπιες. Ναι ρε, εγώ δεν είμαι μαλάκας να μένω στο νοίκι, να γυρίζω όλη την Ελλάδα και ο άλλος που χρωστάει σε όποιον αναπνέει να μήν τον αγγίζουν.
      Δεν φταίει κανένας Σόιμπλε, αλλά η καλοπέραση, ο ζαμανφουτισμός και πολλά άλλα. Έτσι συγγραφέα μου;;; Κυβερνήτες στην Ελλάδα είναι άλλοι…

    19. Άγιος Σόιμπλε!
      Μπείτε στις σπηλιές σας…. Πιστεύετε πως οτιδήποτε ανεβάζει το μακελειό είναι έγκυρο;
      Τρίχες. Που ξέρει τι είπε; Βλέπει οράματα; Άντε φάτε σανό, μας έχετε πρήξει πια με τις μπούρδες που ανεβάζετε για να έχετε προβολές.
      Από τα 10 που ανεβάζετε το ένα να είναι σωστό τα υπόλοιπα είναι μπαρούφες.
      Αν δεν την παλεύετε στην Αθήνα, να φύγετε ρε, να πάτε στην επαρχία να αεριστεί το μυαλό σας από καθαρό αέρα.
      Άι σιχτίρ.
      Και μην σβήνετε τα μηνύματα που δεν σας αρέσουν και ανεβάζετε εκείνα που σας ταιριάζουν.

    20. Να τα πληρωσεο ο Μητσοτακης και οι βουλευτες
      που περνουν τους παχεις μισθους.
      Ο Μητσοτακης προπαντων που κανει τις κραθαζιερες του μαζι με τη συμβια του σε ολο το αιγαιο
      και αγωραζει καινουριο πολιτελη αεροπλανο εις βαρος του Ελληνικου λαου
      και επιβαλλει τα σκληρωτερα λοκ νταουν
      απ ολο τον κοσμο και οδηγει τους Ελληνες στην οικομικη εξαθλιωση

    21. Aυτος ο χιτλερικος αρχιφασιστας αν δεν μας καταστρεψει δεν θα ηρεμησει

    22. Τις περικοπές των μισθών και συντάξεων που απαιτούσε τις ονομάζει μεταρρύθμιση. Όταν πέσει πάνω σου η Θεία δίκη όμως κανείς δεν θα μπορεί να σε σώσει και η τιμωρία που θα σου έρθει και σε εσένα και στους όμοιους σου θα είναι πάρα πολύ σκληρή! Θα παρακαλείς να μην είχες γεννηθεί ποτέ!

    Comments are closed.