ΣΤΑΧΤΗ ΗΔΗ 935.000 ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ – ΝΕΑ ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ ΠΟΥ ΣΟΚΑΡΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΚΑΝΕΙΣ! ΡΕ ΜΑΦΙΟΖΟΙ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΕΙΣΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ;

    Κοινοποίηση:
    ΣΤΑΧΤΗ

    Για 16η συνεχόμενη ημέρα εξακολουθεί να μαίνεται η μεγαλύτερη δασική πυρκαγιά της Ευρώπης, με τις αναζωπυρώσεις συνεχίζονται με αμείωτη ένταση προκαλώντας ανυπολόγιστη περιβαλλοντική και οικολογική καταστροφή. Τα νεότερα δορυφορικά δεδομένα που διατέθηκαν σήμερα από την Υπηρεσία Ταχείας Χαρτογράφησης Copernicus της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αποτυπώνουν την καταστροφή, καθώς έχουν γίνει στάχτη 935.000 στρέμματα.

    Όπως προκύπτει από την ανάλυση των δορυφορικών δεδομένων, η συνολική έκταση που κατέκαψε η δασική πυρκαγιά του Έβρου, η οποία προέκυψε από τη συνένωση των πυρκαγιών σε Αλεξανδρούπολη και Δαδιά, ξεπερνά τα 935.000 στρέμματα (έως την 02.09.2023, 11:31 τοπική ώρα).

    Από τα συνολικά 935.000 στρέμματα καμένης έκτασης, προσεγγιστικά έχουμε αυτούς τους τρεις αριθμούς:

    • 440.180 στρ αφορούν δασικές εκτάσεις (47%).
    • 318.700 στρ αφορούν θαμνώδεις εκτάσεις (34%).
    • 81.140 στρ αφορούν αγροτικές εκτάσεις (9%).

    Η οπτικοποίηση της καμένης έκτασης πραγματοποιήθηκε από την μονάδα METEO του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

    Πώς εξελίσσεται το πύρινο μέτωπο

    Αυτή την ώρα το μόνο ενεργό μέτωπο στον Έβρο είναι σε Λευκίμμη και Προβατώνα και σύμφωνα με τα όσα είπε ο Γιάννης Αρτοποιός στην ΕΡΤ όλα τα υπόλοιπα μέτωπα έχουν αντιμετωπιστεί. Ο ίδιος ανέφερε ότι η πυρκαγιά έχει τα χαρακτηριστικά μιας μεγάλης πυρκαγιάς που μαίνεται σε ένα συμπαγές δάσος με αποτέλεσμα το νερό να μη μπορεί να φτάσει στο έδαφος και να σβήσει τη φωτιά.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    17 Σχόλια

    1. Κικίλιας: για την επερχόμενη κακοκαιρία: Όλος ο μηχανισμός σε εγρήγορση και ετοιμότητα…ετσι για να λέμε και καμία μ@λ@κια να περνάει η ώρα.

    2. Ναι αλλα το μα@@κισμενο ποπολο κανει πικετοφοριες για τις ταυτοτητες που υπαρχει νομολογια (Αρρειος παγος + ΣτΕ 0οτι κανενας καρ@@λης δεν μπορει να αρνηθει τις παλιες γιατι ετσι του ειπαν οι συμμοριες της αντιπολιτευσης και της εκκλησιας σ’αγαστη συνεργασια με τον ψυχακια ηλιθιο

    3. Σταχτη και μπουρμπερη ολα! Εχει κατακαει ολη η Ελλαδα για να γινει μια τεραστια ανεμογενητρια εχουν κατακαει και τα μυαλα των νεοελληνων που εδωσαν 41 τα κατο..Οσοι λοιπον το 41 τα κατο που ψηφισαν την λεβεντογεννα νου.δου μηπως καποτε θα πρεπει να δωσουν λογο για την καταστροφη της Ελλαδας? Τι θα επρεπε να παθουν ολοι αυτοι οι νοματεοι? Και αυτοι οι παλιανθρωποι τωρα κρυβονται και το παιζουν δηθεν κατα των πεπραγμενων της κυβερνησης αλλα οταν και εαν θα ξαναγινουν εκλογες παλι το ιδιο θα ψηφισουν!! Δυστυχως η χωρα δεν σωζεται..

    4. Ειπαμε ρε ευρωπαιοι οι φωτιες στην μπανανια σβηνουν στην θαλασσα.

    5. Έτοιμη η Τουρκογερμανική ΕΟΖ………
      Τιιιιιιιιιιιιιί;;;;;;Όχι;

    6. Εμάς μας νοιάζουν οι εκλογές το ΣΥΡΙΖΑ!
      Δεν μπορούν να μισθωσουν αεροπλάνα της προκοπής από άλλες χώρες, κατά τα άλλα είναι νοιάζονται για το περιβάλλον για τα καλαμάκια, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, όπου έχει χρήμα δηλαδή!

    7. …..ΡΩΤΑΩ ΕΥΘΕΩΣ ΤΟΥΣ ΜΠΑΤΣΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΧΑΚΙ ΜΕ ΤΟ ΕΘΝΟΣΗΜΟ:
      Α)ΝΙΩΘΕΤΕ ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΦΥΛΑΤΕ ΜΙΑ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ??…ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΔΗΛΑΔΗ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ??….ΜΗΠΩΣ ΑΝΗΚΕΤΕ ΣΤΗΝ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΕΠΕΙΔΗ ΣΑΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ???….
      Β)ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΧΑΚΙ ΠΟΥ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΜΑΣ ΦΥΛΑΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ,ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΚΑΗΚΕ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΕΜΠΟΔΙΟ ΚΑΙ Η ΚΑΛΥΨΗ-ΑΠΟΚΡΥΨΗ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΤΑΞΕΙ???…ΝΙΩΘΕΤΕ ΑΣΦΑΛΕΙΣ???…..ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΠΑΙΔΙΑ??….ΝΑ ΕΤΟΙΜΑΖΟΜΑΣΤΕ???

    8. για τους χιλιάδες νεκρούς από κορωνοϊό καθημερινά δεν νοιάζεται κανείς αντί να έχουμε ήδη εγκλεισμό και μάσκες και τεστ παντού υποχρεωτικά!!!!!

      1. αυτα ειναι τα εργα των ψεκασμενων αντιεμβολιαστων

    9. Εκλογές επαναληπτικές λόγο νοθείας εδώ και τώρα απαίτησε το πρόβατο και ραγιά Έλληνα.

    10. Για αεροπυρόσβεση δεν υπάρχουν λεφτά για νέα και περισσότερα αεροπλάνα, για αναδρομικά τεμπέληδων δικαστάκηδων και καραβανάδων και μπόνους 600 ευρώ σε μπάτσους’ υπάρχουν λεφτά. Εκεί ρε, 41ο/ο σε νδ και 20ο/ο σε σφύριζα, ήτοι πάνω από 60ο/ο σε ανίκανους αλήτες. Το αξίζετε!

    11. Η ΝΔ είναι το κόμμα της τσιμεντοποίησης και του σεληνιακού τοπίου παντού. Άρχισαν με τον κόπρο κομματάρχη τους που γκρέμισε όλα τα νεοκλασικά της Αττικής για να στήσει πολυκατοικίες για να φτιάξει το αθηνοκεντρικο κράτος! Τώρα καταστρέφουν το φυσικό κάλλος για να στήσουν ανεμογεννήτριες. Κομπιναδοροι, λαμόγια, ανθελληνες από τα γενοφασκια τους.

      1. Απολυτα σωστος εισαι Chris. Απο τις αντιπαροχες της Αθηνας την δεκαετια του ’50, στο καψιμο των εθνικων δρυμων για εγκατασταση ανεμογεννητριων, οτι δεν τελειωσανε την προηγουμενη τετραετια το αποτελειωνουν τωρα.

    12. Φιλτατοι εμπρηστες αγαντα φτανουμε σιγα σιγα το μυριο! Η επιστημονικη μελετη των αφεντικων σας για εγκατασταση ποσων…. ανεμογεννητριων μιλαει?
      Καταντησανε τη Πατριδα το ΒΩΘΡΟ της Ευρωπης τη μεταπολιτευση μου μεσα!

    Comments are closed.