ΣΤΕΝΑΖΕΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ, ΑΠΑΘΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΓΡΑΙΚΥΛΩΝ: ΤΡΟΜΑΖΕΙ Η ΑΝΟΔΟΣ ΤΩΝ ΤΙΜΩΝ ΤΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ – «ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΟΛΥΒΔΗ ΣΤΑ 2,3 ΕΥΡΩ» – ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΡΑΛΙ ΑΝΑΤΙΜΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΕ ΒΑΣΙΚΑ ΑΓΑΘΑ – ΜΙΣΟ ΜΗΝΙΑΤΙΚΟ ΓΙΑ ΛΙΓΑ ΦΡΟΥΤΑ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ! ΤΟ ΛΑΔΙ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΑΠΛΗΣΙΑΣΤΟ

    Κοινοποίηση:
    ΑΚΡΙΒΕΙΑ

    Η ακρίβεια στα ράφια χτυπά… «κόκκινο», αφού παρατηρείται αλματώδης αύξηση των τιμών σε σειρά βασικών προϊόντων. Το κόστος για τους καταναλωτές είναι ιδιαίτερα «βαρύ», με τα νοικοκυριά να βλέπουν το διαθέσιμο εισόδημα να «εξανεμίζεται» και να αγοράζουν μονάχα τα απολύτως απαραίτητα.

    Ντοματίνια με 9,90€ το κιλό, κολοκυθάκια με 4,95 το κιλό, αγγουράκια με 3,50€ το κιλό και ένα ματσάκι δυόσμου με 1,10€. Νέα άνοδος των τιμών στα προϊόντα μαναβικής παρατηρήθηκε σε κατάστημα της Αττικής, με τη γενικότερη… διάθεση να συνοψίζεται σε αύξηση ύψους άνω του 50% σε σύγκριση με πέρυσι, σύμφωνα με την Ένωση Καταναλωτών.

    «Η τιμή του προϊόντος, αλλάζοντας τουλάχιστον τέσσερα χέρια έως ότου φθάσει στον καταναλωτή, τετραπλασιάζεται», ανέφερε ο Πρόεδρος της Ένωσης, Απόστολος Ραυτόπουλος, μιλώντας στο OPEN.

    Οι αυξήσεις έχουν λάβει μορφή «καταιγίδας». Όχι μονάχα σε σύγκριση με πέρυσι, αλλά ακόμη και με την περασμένη εβδομάδα. Αναλυτικά, οι συσκευασίες του ενός λίτρου ελαιολάδου φθάνουν ακόμη και τα 13€ (από 9€), ενώ, αυτές των πέντε λίτρων πωλούνται πλέον πάνω από 50€ (από 20€).

    Συγκεκριμένα, επεσήμανε μεγάλες αυξήσεις:

    Τα μήλα από 1,10 ευρώ το κιλό πέρυσι, πωλούνται εφέτος μέχρι και 3 ευρώ το κιλό.
    Οι ντομάτες από 1,5 ευρώ το κιλό πέρυσι, πωλούνται εφέτος μέχρι και 3,29 ευρώ το κιλό.
    Τα κολοκύθια από 1,3 ευρώ το κιλό πέρυσι, πωλούνται εφέτος μέχρι και 2,98 ευρώ το κιλό.
    Τα αχλάδια από 1,5 ευρώ το κιλό πέρυσι, πωλούνται εφέτος μέχρι και 3,29 ευρώ το κιλό.
    Τα νεκταρίνια Νάουσας από 1,6 ευρώ το κιλό πέρυσι, πωλούνται εφέτος μέχρι και 3,29 ευρώ το κιλό.
    Το κουνουπίδι από 2 ευρώ το κιλό πέρυσι, πωλείται εφέτος μέχρι και 3,98 ευρώ το κιλό.
    «Από χέρι σε χέρι, η τιμή των προϊόντων αυξάνεται έως και τέσσερις φορές. Ζητάμε τον έλεγχο της αλυσίδας, από το χωράφι μέχρι το ράφι», υπογράμμισε εν συνεχεία ο κ. Ραυτόπουλος, μιλώντας στο OPEN.

    Αυξήσεις δίχως τέλος στο ελαιόλαδο, «καλπάζει» η τιμή του «υγρού χρυσού»
    Αυξήσεις τιμών δίχως τέλος στο ελαιόλαδο σε Ελλάδα και Ευρώπη με την παραγωγή να μειώνεται φέτος αισθητά και να φέρνει ράλι ανατιμήσεων, προκαλώντας ένα ντόμινο προβλημάτων.

    Ήδη οι παραγωγοί δίνουν το λάδι από 8 μέχρι 10 ευρώ με αποτέλεσμα να φτάνει στα ράφια των σούπερ μάρκετ από 12 μέχρι 16 ευρώ, με παραγωγούς και εμπόρους να κρούουν το καμπανάκι κινδύνου για όσα μέλλουν να γίνουν μέχρι τον χειμώνα.

    Οι εκτιμήσεις για την παραγωγή στην Ελλάδα είναι δυσοίωνες, καθώς γίνεται λόγος ακόμα και για 60% μείωση σε σχέση με πέρσι. Υπάρχουν, μάλιστα, και ακραία σενάρια που αναφέρουν πως η μείωση στην παραγωγή μπορεί να αγγίξει ακόμα και το 90%!

    Την ίδια στιγμή, μειωμένη παραγωγή αναμένεται να έχει και η Ισπανία, η οποία παράγει το 45% της παγκόσμιας αγοράς ελαιόλαδου, κάτι που οδηγεί προφανώς σε εκτίναξη των τιμών αλλά και σε φαινόμενα έλλειψης στα ράφια των σούπερ μάρκετ. Ήδη η αύξηση των τιμών έχει ξεπεράσει το 100% και συνεχίζεται το ράλι ανόδου, με τον καταναλωτή να είναι αυτός που πληρώνει το… μάρμαρο.

    Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις παραγόντων της αγοράς, μία σχετική ισορροπία αναμένεται να αποκατασταθεί τον χειμώνα του 2024-2025, καθώς υπάρχει αισιοδοξία για καλύτερη παραγωγή την επόμενη χρονιά. Σε κάθε περίπτωση, όμως, η τιμή έχει φτάσει σε σημεία που καθιστούν το ελαιόλαδο τον «υγρό χρυσό» της εποχής.

    Η άνοδος της βενζίνης συνεχίζει να ανεβαίνει και οι εκτιμήσεις για το άμεσο μέλλον τρομάζουν  τους πολίτες την ώρα μάλιστα που η ακρίβεια χτυπά ανελέητα τα ελληνικά νοικοκυριά.

    Ο Πρόεδρος των Πρατηριούχων Αττικής, Νίκος Παπαγεωργίου μιλώντας για την αύξηση της τιμής της βενζίνης εκτίμησε ότι σύντομα θα δούμε την αμόλυβδη στα 2,2 ευρώ το λίτρο

    Όπως είπε δεν υπάρχουν καλές ειδήσεις εδώ και καιρό, ώστε να ρίξουν τις τιμές, αντιθέτως οι κινήσεις της Ρωσίας συντηρούν το ράλι ανόδου στις διεθνείς τιμές και ακόλουθα στις λιανικές τιμές των καυσίμων παγκοσμίως

    Ο πρόεδρος των πρατηριούχων Αττική έκανε λόγο για «νευρική περίοδο για τα καύσιμα. Μέσα σε 2,5 μήνες έχουν αυξηθεί 20 λεπτά οι τιμές. Δυστυχώς, θα είναι μια παρατεταμένη περίοδος ανόδου των τιμών και θα ξαναδούμε την τιμή της βενζίνης στα 2,20 ευρώ ανά λίτρο».

    Οι διεθνείς τιμές του μαύρου χρυσού έχουν σκαρφαλώσει στα 95 δολάρια το βαρέλι καταγράφοντας άνοδο της τάξης του 30% από την 1η Ιουνίου, παράγοντας που συμπαρασύρει τα υγρά καύσιμα σε όλη την Ευρώπη και ιδιαίτερα στη χώρα μας.

    Πρόκειται για πρόσθετη επιβάρυνση για τα νοικοκυριά που καλούνται ήδη να αντιμετωπίσουν τον πολύ υψηλό πληθωρισμό, όχι μόνο στην ενέργεια αλλά και στα τρόφιμα και αλλού.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    12 Σχόλια

    1. Τεχνητή κρίση=αύξηση τιμών=μείωση κατανάλωσης=μείωση παραγωγής=φτωχοποιηση=έλεγχος

    2. Θα μειωνετε η παραγωγη και η τιμες θα ανεβαινουνε….παραλληλα θα ανεβαινει και η ανεργια.
      Ετσι οποιος εχει λεφτα θα αγοραζει η υπολοιποι θα περιμενουνε μπας και δωσει κανα market pass,fuel pass.

    3. Η απάθεια είναι του λοβοτομημένου Νεοέλληνα.
      Αλλά τι περιμένεις από γραικύλους όταν οι μισοί ζουν εις βάρος των άλλων μισών που δέχονται αδιαμαρτύρτηρα ψυχωτικά τον βιασμό τους?

    4. Τα… εσοδα του κρατους αυξανονται για κανα παντελονιασμα και ξεχρεωση των δανεικων! Παρα το διευρω και βαλε η κινηση στο κοκκινο καθημερινα! Που να δεις πεζο στο δρομο! Λιεφτα υπαρχουνε! Γεια σου ρε Κουλαρα που κυβερνας τον νεοελληνα!

    5. Kαι ομως ειναι απιστευτο εδω στην ξανθη οι ουγγροι (saracatsan) και οι ρουμανοι ψηφισαν κανονικα την ΝΔ.

    6. Βάλθηκε να μας ξεκάνει ο Μητσοτάκης και η συμμορία του γιατί περί συμμορίας πρόκειται και όχι Κυβέρνησης συνεργατών του ..

    7. Η λεζάντα σου φίλε Στέφανε δεν είναι υπερβολική είναι η αλήθεια Καθαρή αλήθεια Πεινάει Ο κόσμος και φοβάμαι μην τραγουδάμε το τραγούδι Ήταν ένα μικρό καράβι που ήταν αταξίδευτο και που οταν τελείωσαν τα τρόφιμα το γύριζαν σε κλήρο να δούνε ποιος θα φαγωθεί .

    8. Οι ηλιθιοι ψηφισαν τη Μαφια στις 25 Ιουνιου και μαλιστα με 40%.
      Φατε τη Μαφια τωρα στη μαπα πανηλιθιοι και σκασμος.
      Να σας παρουνε και τα σωβρακα,μαλακες,αυτα σας αξιζουν,αφου ψηφιζετε τους Μαφιοζους.
      Ζωαδια εισαστε και σαν ζωαδια σας εχουνε.
      Καμμια λυπηση για ηλιθιους.

        1. ΑΝΤΕ ΣΤΗ ΤΡΥΠΑ ΣΟΥ ΒΟΛΕΜΕΝΟ ΤΡΟΛ! ΒΓΑΖΕΙΣ ΣΟΥΡΙΑ ΑΝ ΣΟΥ ΘΙΞΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΤΟΝ ΚΟΥΛΗ! ΦΑΓΕ ΛΑΔΙ ΜΕ 20Ε ΤΟ ΚΙΛΟ ΚΑΙ ΒΕΝΖΙΝΗ 5 Ε . ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΕΣΑΙ ΚΑΙ ΜΟΥΓΚΑ!!!!

    Comments are closed.