ΑΝΑΖΩΠΥΡΩΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ – ΣΤΙΣ ΑΥΛΕΣ ΤΩΝ ΣΠΙΤΙΩΝ ΕΦΤΑΣΑΝ ΟΙ ΦΛΟΓΕΣ ΣΕ ΠΛΑΤΑΝΙΣΤΟ ΚΑΙ ΠΟΤΑΜΙ ΣΤΗΝ ΕΥΒΟΙΑ- ΕΝΙΣΧΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΤΗ ΘΗΒΑ

    Κοινοποίηση:
    thiva

    Αντιμέτωποι με δύο μεγάλες αναζωπυρώσεις στην Άνω Περίθεια και στον Άγιο Γεώργιο Κασσιόπης είναι οι πυροσβέστες από νωρίς το απόγευμα στην Κέρκυρα. Μαζί με τους πυροσβέστες μάχη με τις φλόγες δίνουν οι άνδρες της πολιτικής προστασίας του δήμου της Βόρειας Κέρκυρας, κάτοικοι και εθελοντές.

    Οι υπεράνθρωπες προσπάθειες όλη τη νύχτα είχαν σαν αποτέλεσμα να μην καεί κανένα σπίτι. Στο έργο της κατάσβεσης καθοριστική συμβολή έχουν τα εναέρια μέσα. Ειδικότερα επιχειρούν ένα ελικόπτερο Αυγούστα Μπελ, δύο πυροσβεστικά ουκρανικά αεροπλάνα και δύο αεροπλάνα τύπου PZL.

    Από τις υψηλές θερμοκρασίες και τους καπνούς αντιμετώπισε αναπνευστικό πρόβλημα ο περιφερειακός διοικητής Ιονίων νήσων Νίκος Κολοβός ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και σύμφωνα με πληροφορίες είναι καλά στην υγεία του.

    ===================

    Συνεχείς είναι οι αναζωπυρώσεις, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή, στην πυρκαγιά της Καρύστου με τις φλόγες να πλησιάζουν οικισμούς.

    «Η κατάσταση είναι εφιαλτική για τα χωριά Πλατανιστός και Ποτάμι γιατί η φωτιά έχει μπει μέσα σε αυλές, έχει κάψει κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις και ισχυροί άνεμοι συνεχίζουν να σπρώχνουν τις φλόγες μέσα σε κατοικημένες περιοχές» υπογραμμίζει μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης της Εύβοιας Γιώργος Κελαϊδίτης.

    Από το μεσημέρι οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή ξεπερνούν τα 6 με 7 μποφόρ. Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Καρύστου Δημήτρη Ξυπόλητο «η φωτιά έχει μπει στα πρώτα σπίτια του πάνω Πλατανιστού, οικισμού δηλαδή που απέχει ελάχιστα από τον κυρίως κορμό του χωριού».

    Όπως υπογραμμίζει «η φωτιά μπήκε μέσα στις αυλές των σπιτιών αλλά εκείνη τη στιγμή έκανε ρίψη ένα καναντέρ και προλάβαμε τα χειρότερα. Τα μποφόρ στην περιοχή είναι πολλά. Ο αέρας οδηγεί τη φωτιά ανεξέλεγκτα. Στην επικίνδυνη ζώνη είναι ο πάνω Πλατανιστός, που η φωτιά είναι γύρω-γύρω από τα σπίτια και ο κάτω Πλατανιστός που απέχει ελάχιστα, ενώ παράλληλα προβλήματα υπάρχουν στο Ποτάμι και το Λιβάδι» και σημειώνει ότι εκτός από τις ιδιαίτερα ισχυρές επίγειες δυνάμεις επιχειρούν και τέσσερα καναντέρ για να προλάβουν την επέκταση των μετώπων και τις αναζωπυρώσεις.

    Ενισχύονται οι δυνάμεις στη Θήβα

    Μεγάλη φωτιά ξέσπασε στη Θήβα το απόγευμα της Δευτέρας -στις 17:40- και συγκεκριμένα στην Αγία Τριάδα, όπου καίει κοντά σε σπίτια.

    Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, η η φωτιά καίει πολύ κοντά σε σπίτια που υπάρχουν τριγύρω, με τους πυροσβέστες να δίνουν «μάχη» για να μην πλησιάσουν οι φλόγες. Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής ενισχύθηκαν και πλέον επιχειρούν 22 πυροσβέστες με 11 οχήματα και τρία αεροσκάφη.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    5 Σχόλια

    1. Ουκρανικά πυροσβεστικά;;; Είναι σε θέση η Ουκρανία, στην κατάσταση που βρίσκεται, να διαθέσει οποιουδήποτε τύπου εξοπλισμό από τα διαθέσιμά της;;;

      1. φαε σκουρο στιγγα του 4,6% χα χα χα αιωνιο θυμα

    2. μην καούν οι τεκτονικές στοές!!! ελπίζω τα λοάτκι της αστυνομίας και της πυροσβεστικής να τα καταφέρουν αφού είναι και ατσαλωμένοι με τις 5 δόσεις που ελπίζω να γίνουν και 10 και 15 και να τελειώνουμε

    3. Η Ρωσια προσφερθηκε να στειλει τα αεροπλανα της για τις φωτιες, αλλα οι γκεσταμπιτες που μας κυβερνουν αρνηθηκαν…
      Επιβεβαιωμενο απο την Μοσχα και αν τολμουν εκει στην Νεα Δοσιλογια , ας το διαψευσουν.

    Comments are closed.