«ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ» ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΛΟΓΩ ΠΟΛΕΜΟΥ – Η ΤIΜΗ ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ, ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ

Κοινοποίηση:
Καταγραφή

Πετρέλαιο θέρμανσης: Ξεκινά η διάθεση στις 15 Οκτωβρίου, όμως ακόμα δεν έχει «κλειδώσει» η τιμή. Τι θα γίνει, τι εκτιμούν οι παράγοντες της αγοράς και όλα τα νεότερα από το μέτωπο του πολέμου

Το Ιράν «μπήκε» στον πόλεμο Ισραήλ – Λιβάνου και η Μέση Ανατολή «φλέγεται». Παραδόξως, η τιμή της βενζίνης στην Ελλάδα μειώνεται λόγω αποθεματικών από Αμερική, όμως το μεγάλο ερωτηματικό τώρα είναι τι θα γίνει με την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης.

Η διάθεση ξεκινά στις 15 Οκτωβρίου και ήδη οι αρμόδιοι κάνουν λόγω για μικρή αύξηση από τις πρώτες εκτιμήσεις. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, οι επόμενες μέρες θα «κλειδώσουν» την τιμή εκκίνησης, η οποία θα εξαρτηθεί και από το ενδιαφέρον των καταναλωτών για αγορά.

Πιο αναλυτικά, την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου, η πρόεδρος βενζινοπωλών Αττικής Μαρία Ζάγκα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, εκτίμησε ότι το πετρέλαιο θέρμανσης θα ξεκινήσει να διατίθεται κοντά σε μια τιμή 1,10 – 1,15 ευρώ ανά λίτρο. Ακόμη, ανάφερε ότι «με τα σημερινά δεδομένα θα πάει στο 1,10 – 1,15 ευρώ στην Αττική, αφού οι τιμές για το πετρέλαιο θέρμανσης έχουν πέσει σε σχέση με πέρυσι».

Όμως, την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου, ο Γιώργος Ασμάτογλου, πρώην Πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων, μίλησε στο Action24 και είπε:

«Μικρές αυξήσεις παρατηρούνται αυτές τις δύο ημέρες, ωστόσο δεν προκαλούν ιδιαίτερη ανησυχία. Με βάση τα σημερινά δεδομένα, η τιμή αναμένεται να διαμορφωθεί κοντά στα 1,18 ευρώ ανά λίτρο. Πέρυσι, είχε ξεκινήσει στο 1,40 ευρώ».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. Τον Μητσοτάκη τον πιάσανε;
    ή…..ακόμα;
    τους εγκληματίες βουλευτές;
    τους τραπεζο-μαφιόζους;
    τα συμμροριτο- αστυνομικάκια;
    ΠΟΥΣΤΑΔΑ – ΧΟΥΝΤΑ – ΠΑΙΔΟΦΙΛΙΑ ΚΑΙ ΑΝΩΜΑΛΙΑ
    αυτό το χωράφι πλέον.
    που ξανάδατε “δημοκρατία”με 21% ρε πουστα@κια δημόσια;

Leave a Response