ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΑΚΕΛΕΙΟ για την Εθνική Απελευθέρωση
Ξέρεις τι είναι το μεσημέρι να χαιρετάς τον Κούλη στο ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» και το απογευματάκι να σε πηγαίνουν σούμπιτο στο Τμήμα Ασφαλείας Ηλιούπολης; Αν δεν ξέρεις φίλε αναγνώστη, κοίτα τι έπαθε ο Δελλατόλας αλλά παρατήρησε και πως κάθε φορά την βγάζει καθαρή, ενώ εσένα σου παίρνουν το σπίτι. Γλύφτες της εξουσίας που εισπράττουν δάνεια άνευ υποθήκης, μίζες δημοσιοκάφρων, παιχνίδια με offshore για να χάνονται οι διαδρομές του μαύρου χρήματος, κομμάτια με «γκρίζες ζώνες» που θα μπορούσαν κάλλιστα να είναι το καλύτερο μάθημα πολιτικής οικονομίας!
Χρήμα στους δημοσιοκάφρους, σανό στον κοσμάκη
Μέσα στη δίνη των εκατομμυρίων και των οικονομικών συναλλαγών που αναμφίβολα ζαλίζουν και μοιάζουν με πρόκληση για την Ελλάδα των κατασχέσεων, το πρώτο θύμα είναι ο κοσμάκης, όπως πάντα, τα υπόλοιπα τα μεγάλα λόγια είναι για το «σανό» … Ο μικροεκδότης Δελλατόλας που κάποτε δούλευε στο «Έθνος» επί Μπόμπολα, την ξαναέβγαλε καθαρή αφού ξανααφέθηκε ελεύθερος χωρίς μάλιστα περιοριστικούς όρους.
Μιλώντας στο Μακελειό, απ’ την Ευελπίδων όπου προσήχθη ο κ. Δελατόλας ανέφερε ότι όλη η διαδικασία της σύλληψης του οφείλεται σε μια παρεξήγηση, καθώς όταν εξεδόθη το σχετικό ένταλμα τον Απρίλη του 2022 ο ίδιος ήταν άρρωστος με κορωνοϊό και βρισκόταν στην Τήνο ενώ η απόφαση κοινοποιήθηκε στο σπίτι του στην Αθήνα. Ουδέποτε, όπως ισχυρίζεται, έπεσε στην αντίληψη του.
Ο ίδιος δηλώνει ότι αν γνώριζε ότι έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης του, θα είχε προσέλθει από μόνος του εγκαίρως στον εισαγγελέα για να δώσει τις απαραίτητες εξηγήσεις και δεν θα ετίθετο θέμα απείθειας, καθώς στην ουσία γι’ αυτό στα ξαφνικά βρέθηκε με χειροπέδες, την Τρίτη, λίγη ώρα μετά το μεσημέρι, αφότου εμφανίζονταν στα τηλεοπτικά κανάλια, να χαιρετά θερμά τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, σε εκδήλωση στο Ίδρυμα Νιάρχος.
Σύμφωνα με πληροφορίες, που δεν διέψευσε ούτε ο ίδιος, το ένταλμα εκδόθηκε επειδή από κάποιο λάθος ένα εταιρικό δάνειο ύψους ενός εκατομμυρίου ευρώ, που έλαβε το 2013, χρεώθηκε από την εφορεία ως προσωπικό εισόδημα και φορολογήθηκε αντιστοίχως. Για το θέμα αυτό όπως λέει ο ίδιος, έχει γίνει προσφυγή από τον ίδιο, η υπόθεση βρίσκεται στα δικαστήρια και ήδη έχει καταβάλλει ποσά ύψους 300.000 ευρώ προς το κράτος, κάτι το οποίο προφανώς δεν φαίνεται να συμμερίζονται οι αρμόδιες δικαστικές αρχές που παρήγγειλαν το ένταλμα σύλληψης του.
Δελλατόλας πίνει, Ρέστης κερνάει [τα δάνεια]
Ποιο όμως είναι αυτό το δάνειο με το εκατομμυριάκι; Όλα ξεκίνησαν όταν δύο πολλοί γνωστοί δημοσιογράφοι και αναμφίβολα διαμορφωτές της κοινής γνώμης πήραν δάνεια εκατοντάδων εκατομμυρίων χωρίς εγγυήσεις, δεν πλήρωσαν τις δόσεις τους και τελικά τα αποπλήρωσε για χάρη τους ο τραπεζίτης. Ο Γιώργος Οικονομέας, γνωστός [τότε] παρουσιαστής του Mega, και ο Αντώνης Δελλατόλας, εκδότης της εφημερίδας «Το Ποντίκι», δανειοδοτήθηκαν από την τράπεζα FΒΒ του Βίκτορα Ρέστη, χωρίς να έχουν εγγυήσεις, με τη σύμφωνη γνώμη του τραπεζίτη, ο οποίος έπαιξε και τον ρόλο του εγγυητή τους.
Στις 12 Δεκεμβρίου 2013 ο εφοπλιστής και τραπεζίτης Βίκτορας Ρέστης αφέθηκε ελεύθερος, μετά από τέσσερις μήνες προφυλάκισης. Ο Ρέστης κατηγορείται πως χρησιμοποίησε την τράπεζα FΒΒ για να δανειοδοτεί επιχειρήσεις συμφερόντων του. Επιχειρήσεις οι οποίες δεν παρείχαν στην τράπεζα τις απαραίτητες εγγυήσεις. Προκειμένου να αποφυλακιστεί, ο Βίκτορας Ρέστης έπρεπε να καταβάλλει το ποσό που αντιστοιχούσε στα δάνεια που έδωσε στις δικές του εταιρίες ή offshore εταιρίες συμφερόντων του.
Σε αντίθεση με τον άλλο τραπεζίτη, Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, ο οποίος παρέμενε τότε προφυλακισμένος, ο Ρέστης προτίμησε την ελευθερία με την καταβολή 22.625.333 ευρώ και 1.179-000 δολαρίων. Η ανακρίτρια Κυριακή Κατσιβέλη, με τη διάταξη της 54/2013, με βάση την πρόταση του εισαγγελέα Κωνσταντίνου Σπηλιώπουλου, άφησε ελεύθερο τον εφοπλιστή και τραπεζίτη.
«Μάσησε» και 500.000 ευρώ από Κυριακίδη-Λαυρεντιάδη
Δεν ήταν μόνον αυτό, στις 9-5-2013 ο Αντωνάκης είχε συλληφθεί αλλά αφέθηκε και πάλι ελεύθερος χωρίς όρους αφού επέστρεψε τα 500.000 ευρώ που του είχε δώσει ο φυγόδικος [μέχρι και σήμερα] Πέτρος Κυριακίδης, συνέταιρος τότε του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη. Ο μικροεκδότης είχε απολογηθεί στην ανακρίτρια Ιωάννα Χατζάκη, που ερευνούσε το σκάνδαλο της PROTON BANK και σε βάρος του είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για συνέργεια σε ξέπλυμα μαύρου χρήματος μετά από έμβασμα ύψους 500.000 ευρώ, που φέρεται να έλαβε από το φυγόδικο Πέτρο Κυριακίδη. Κατά τον Αντωνάκη, το έμβασμα ήταν «νομιμότατο» αφού αφορούσε τη σύμβαση πώλησης ποσοστού της εφημερίδας «Το Ποντήκι». Και μια λεπτομέρεια τότε ο μικροεκδότης, απολογήθηκε παρουσία του συνηγόρου του Νίκου Κωνσταντόπουλου, του «δικαστή» του σκανδάλου Κοσκωτά!
Χάνει το πατρικό της για ρεπορτάζ που δεν έγραψε
Την ίδια ώρα συγκλονίζει με ανάρτησή της στο fecabook η ρεπόρτερ Γιούλη Σταρίδα, που της παίρνουν το πατρικό της στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας για την απλήρωτη αγωγή που άφησε πίσω του ο φυγόδικος εκδότης Κυριακίδης που στο παρελθόν είχε αγοράσει και την εφημερίδα Espresso. Πιο αναλυτικά η συνάδελφος γράφει: «Σήμερα αποφάσισα να κάνω το τελευταίο μου post στο facebook για να σας ενημερώσω πως από την μια στιγμή στην άλλη μπορεί να καταστραφεί μια ολόκληρη οικογένεια και να βρεθεί στο δρόμο. Το 1996 όταν τελείωσα το σχολείο αποφάσισα να ακολουθήσω το όνειρό μου και να ασχοληθώ με αυτό που λαχταρούσε η ψυχή μου…. Την δημοσιογραφία.
Ο μακαρίτης ο πατέρας μου προσπάθησε να με αποτρέψει, αλλά μάταια. Σήμερα, λοιπόν σκέφτομαι πόσο δίκιο είχε τότε… Στις 6 Ιουλίου το πατρικό μου σπίτι στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας, στο οποίο διαμένει η μητέρα μου, η οποία αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας, βγαίνει σε πλειστηριασμό για χρέος 60.000 ευρώ, μετά από δικαστική απόφαση που εκδόθηκε ερήμην μου για συκοφαντική δυσφήμιση δια του τύπου!
Ο πρώην εισαγγελέας του Αρείου Πάγου και πρώην πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών, Αχιλλέας Ζήσης, είχε κάνει μήνυση και αγωγή το 2009 κατά της εφημερίδας Espresso και της εταιρείας ΝΕΠ, ιδιοκτησίας τότε του Πέτρου Κυριακίδη. Ο τελευταίος όπως γνωρίζεται είναι φυγόδικος και όλη η περιουσία της ΝΕΠ έχει δεσμευτεί και κατασχεθεί. Έτσι ο κ. Ζήσης στράφηκε κατά εμού και του τότε Διευθυντή Χρίστου Μουλίνου. Τα δικαστήρια έγιναν όλα ερήμην μας καθώς οι κλητεύσεις ρίχνονταν κάτω από την σφραγισμένη πόρτα του κτιρίου της ΝΕΠ στην Καλλιθέα. Χωρίς καν να έχω το δικαίωμα να υπερασπιστώ το εαυτό μου, δικάστηκα τελεσίδικα.
Ο κ. Μουλίνος δεν έχει τίποτα στο όνομά του, ο Πέτρος Κυριακίδης είναι φυγόδικος. Όσο για μένα; ο πατέρας μου πέθανε δουλεύοντας προσπαθώντας να μου φτιάξει ένα σπίτι για να είμαι εξασφαλισμένη. Αυτό λοιπόν το σπίτι βγαίνει στο σφυρί. Πλέον είμαι η μοναδική εργαζόμενη σε αυτή την χώρα που αντί να πληρώνομαι για να δημιουργώ, χάνω και ότι είχα.
ΥΣ: Το συγκεκριμένο δημοσίευμα για το οποίο χάνω το σπίτι μου, δεν το είχα γράψει καν εγώ… Το όνομά μου είχε μπει από λάθος του ατελιέ.
Καλή συνέχεια σε όλους! Κρατήστε τα παιδιά σας τώρα που δίνουν πανελλήνιες μακριά από την δημοσιογραφία», καταλήγει με πόνο ψυχής η Γιούλυ Σταρίδα!
Μετά το ατελιέ δεν ελέγχουν για τυχόν λάθη?άσε μας κοπέλα μου με το παραμυθι
Φεύγω γιά Κολομβία. Εκεί τουλάχιστον παραδέχονται οτι, Ναί είμαστε μαφιόζοι.