ΈΚΑΝΕ ΠΙΣΩ ΜΕ ΤΗΝ ΟΥΡΑ ΣΤΑ ΣΚΕΛΙΑ Ο ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΘΑ ΠΑΡΑΣΤΕΙ ΣΤΗΝ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ! ΤΙ ΑΝΤΑΛΑΓΜΑΤΑ ΑΡΑΓΕ ΠΗΡΕ;

    Κοινοποίηση:
    ιερωνυμος

    Ανατροπή στην… ανατροπή είχαμε στο θέμα της συνάντησης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, καθώς ο Αρχιεπίσκοπος θα παρευρεθεί τελικά στην ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης και συγκεκριμένα σε αυτή του 1ου γκρουπ στις 11:00.

    Αυτό δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Ιεράς Συνόδου, Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως Αθηναγόρας σε τηλεοπτική εκπομπή.

    Nωρίτερα ο ίδιος είχε δηλώσει (σε άλλη τηλεοπτική εκπομπή)  πως ο Αρχιεπίσκοπος δεν θα παρευρεθεί στην ορκωμοσία και δεν θα ορκίσει τους υπουργούς γιατί «αυτό είναι το τυπικό» και δεν θα γίνει η συνάντηση με τον πρωθυπουργό.

    Όπως όλα δείχνουν τελικά η συνάντηση θα γίνει όπως και η προσπάθεια να βρεθεί η «χρυσή τομή» για τα Θεοφάνια.

     «Η Αστυνομία θα κάνει τη δουλειά της κι εμείς τη δική μας» λέει ο εκπρόσωπος τύπου της ΔΙΣ Μητροπολίτης Αθηναγόρας δίνοντας το στίγμα της αυριανής ημέρας του εορτασμού των Φώτων, μετά την απόφαση της κυβέρνησης να πραγματοποιηθεί ο Αγιασμός χωρίς πιστούς και την απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου να ανοίξει τους ναούς.

    Με φόντο την τροχιά σύγκρουσης που έχει δημιουργηθεί μεταξύ Εκκλησίας και Πολιτείας η Εκκλησία της Ελλάδος προσφεύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας μαζί με τις 82 Μητροπόλεις, ενώ ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος θα τελέσει αύριο τον αγιασμό των υδάτων σε ανοιχτή θάλασσα στην περιοχή της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

    Εκκλησιαστικοί κύκλοι κάνουν λόγο για μία κίνηση του Αρχιεπισκόπου που έχει συσπειρώσει γύρω του όλη την Εκκλησία λίγες εβδομάδες μετά την περιπέτεια της υγείας του στέλνοντας το μήνυμα «ως εδώ», τα συμφωνηθέντα πρέπει να τηρηθούν.

    Σε αυστηρό τόνο η αντίδραση του Μεγάρου Μαξίμου ανέφερε: «Ο νόμος δεν μπορεί να εφαρμόζεται κατά το δοκούν» ενώ η Η Ιερά Σύνοδος δήλωνε «αιφινιδιασμένη» και είχε αποφασίσει οι Εκκλησίες να λειτουργήσουν με τα περιοριστικά μέτρα που ίσχυαν τα Χριστούγεννα.

    Από την πλευρά της Εκκλησίας αρχικά αναζητήθηκε λύση απομακλιμάκωσης καθώς τονίστηκε ότι δεν επιθυμούν ο Αρχιεπίσκοπος και ο πρωθυπουργός «να παρασταθούν ως αντίπαλοι», στα Φώτα όπως λένε χαρακτηριστικά εκκλησιαστικοί κύκλοι ενώ η κυβέρνηση στην απόφαση της ΔΙΣ για ανοιχτούς ναούς λέει ότι «ο νόμος δεν μπορεί να εφαρμόζεται κατά το δοκούν ώστε να τον αγνοεί όποιος διαφωνεί».

    Να τηρήσει τα συμφωνηθέντα με την Εκκλησία κάλεσε την κυβέρνηση η Ιερά Σύνοδος η οποία αποφάσισε ότι οι ναοί θα παραμείνουν ανοιχτοί τα Θεοφάνεια , όπως προέβλεπε η αρχική ΚΥΑ. Εκκλησιαστικοί κύκλοι λένε ότι λέει η κυβέρνηση οι « ο νόμος δεν μπορεί να εφαρμόζεται κατά το δοκούν θυμίζοντας την 17η Νοεμβρίου και την Πρωτομαγιά με συλλαλητήρια και συγκεντρώσεις».

    Ερωτηματικό παραμένει για την Εκκλησίας τι θα γίνει αν αστυνομικές αρχές επιδώσουν πρόστιμα σε πιστούς καθώς οι ιερέας του ανοιχτού ναού θα πληρώσει πρόστιμο αν του επιβληθεί.

    Η απάντηση της κυβέρνησης στην απόφαση της ΔΙΣ να μείνουν ανοιχτοί οι ναοί όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση:

    «Η Κυβέρνηση σε όλα τα στάδια της πανδημίας βρισκόταν σε διαρκή διαβούλευση με την Εκκλησία για τα θέματα των λειτουργιών, με σεβασμό στη δημόσια υγεία αλλά και την πίστη των ανθρώπων. Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιήθηκαν οι λειτουργίες Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς και προβλέφθηκε η λειτουργία των Θεοφανείων. Η ανάγκη να μην διακυβευθεί η σταθερή πορεία για την καταπολέμηση του ιού, εν όψει ιδίως και της επαναλειτουργίας των σχολείων, επέβαλε για την τρέχουσα εβδομάδα την επιστροφή στο προηγούμενο καθεστώς περιορισμών στην αγορά και την κοινωνία, μεταξύ των οποίων και η πρόβλεψη να γίνει η λειτουργία των Θεοφανείων χωρίς την παρουσία πιστών. Βεβαίως, παραμένει η δυνατότητα παρεμπίπτουσας ατομικής προσευχής των πιστών στους ναούς.

    Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος με την απόφασή της δεν συναινεί στα νέα μέτρα που αφορούν τις λειτουργίες. Όμως ο νόμος δεν μπορεί να εφαρμόζεται κατά το δοκούν ώστε να τον αγνοεί όποιος διαφωνεί. Ευελπιστούμε ότι η Εκκλησία θα αντιληφθεί την κρισιμότητα των στιγμών για την κοινωνία, όπως έως σήμερα με υπευθυνότητα έπραξε. Η εφαρμογή των μέτρων πρόληψης και προφύλαξης αποτελεί υποχρέωση αλλά και πράξη κοινωνικής αλληλεγγύης και ευθύνης όλων μας».

    «Κόκκινη γραμμή» τα Θεοφάνεια

    Κόκκινη γραμμή χαρακτήρισε τα Θεοφάνεια για την Εκκλησία ο εκπρόσωπος της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, μητροπολίτης Ιλίου, Αθηναγόρας. Ο κ. Αθηναγόρας μιλώντας στο MEGA δήλωσε πως «η Αστυνομία θα κάνει τη δουλειά της κι εμείς τη δική μας».

    «Η Εκκλησία θα πληρώσει τα πρόστιμα που της αναλογούν»  σημείωσε, ενώ πρόσθεσε πως «κάνω μία έκκληση σε όλους αυτούς τους ζηλωτές λαϊκούς, οι οποίοι ευκαίρως ακαίρως ζητούν πράγματα, να έρθουν και να αποδείξουν στην πράξη ότι είναι μάρτυρες της Εκκλησίας και της Ορθοδοξίας βοηθώντας σε αυτό το έργο».

    Ο Μητροπολίτης Αθηναγόρας τόνισε το γεγονός πως «η Εκκλησία συμμορφώθηκε πλήρως στα μέτρα»  καθώς και ότι «έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να τηρήσουμε πλήρως τους όρους που έθεσε η Κυβέρνηση για τα Χριστούγεννα».

    Υπογράμμισε όμως πως «όταν γίνεται μια συμφωνία από δύο μέρη και το ένα μέρος αποφασίζει να την αλλάξει, τότε πρέπει να ενημερώσει και το άλλο μέρος», αφήνοντας αιχμές στην Κυβέρνηση για τον χειρισμό της κατάστασης και σημειώνοντας πως «υπάρχει μια μικρή απογοήτευση στον τρόπο επικοινωνίας».

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    29 Σχόλια

    1. ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΞΑΝΑ ΠΕΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ .
      ΑΥΤΟΙ ΕΔΩ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΜΙΣΘΟΥΛΑΚΟ ΤΟΥΣ ΣΚΕΦΤΟΝΤΕ ΓΑΜΩ ΤΗΝ ΜΑΣΩΝΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΣΑ .

    2. Πέθανε ο Σπαθάρης και εμεινανε οι καραγκιοζηδες.

    3. Εδώ μέσα πρέπει να γράφουν πολλοί παπάδες.
      Φαίνεται από τον τρόπο που γράφουν.
      Έχουν μεγάλο θυμό και μισούν την κοινωνία και θέλουν να την τιμωρήσουν.
      Κατάλαβα ότι ο τρόπος είναι ή να τους ψοφήσουν με τον κορονοιο ή να το παίξουν μάγκες στον Ερντογάν να τους αγαπήσει..
      Μην τσιμπάτε Έλληνες οι τσοπάνηδες θέλουν να ανανεώσουν το κοπάδι και σφάζουν τα πρόβατα.

    4. Αη να χαθει ο ξεφτυλας!!! Ο Χριστοδουλος θα ειχε κυρηξει την εκκλησια υπο διωγμο!! Γι’ αλλη μια φορα ειναι αχρηστος κι επικινδυνος για την Ορθοδοξη Εκκλησια και την πιστη στον ενα Θεο!! Ακομη και για την Ελλαδα ειναι αχρηστος κι επικινδυνος πολιτικαντης συν του οτι φλερταρει με τον κομμουνισμο σαν μωροπιστη γρια!!!

    5. Δηλαδη ο εκπροσωπος του Θεου εν ολιγοις μας λεει οτι δεν εχει ο Θεος δυναμη ουτε μπορει να κανει θαυματα και οτι πιστευαμε αιωνες τωρα ηταν ψεμματα ΩΡαια μαθηματα κανει στα παιδια και γενικα στους Χριστιανουε Απλα βαζει και αυτος το λιθαρακι του για την κατρακυλα της κοινωνιας μας Θλιψη και μονο θλιψη πατερ………..

    6. μπα ????????? πεφτω απ τα συνεφφα τι λες μωρε ??? αυτο το παλικαρι ??? αυτη η ελανια ψυχη ??? ΡΕ ΑΙ ΑΠΟ ΕΔΩ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΕΞΩ ΑΠ ΤΟΝ ΝΑΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ Ο ΛΑΟς ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥς ΚΑΘΕΡΕΣΕΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    7. Καταρχάς όλοι αύριο στις Εκκλησίες για να κάνουμε έστω κ μια μικρή Ομολογία της Πίστεως μας!Θα είναι κ ενα τεστ να αποδείξουμε πως είμαστε πάρα πολλοί ,γιατί περιμένουν στην γωνία να δούνε αν αντιδράσουμε!Μόνο αν υπάρχει ένας δικηγόρος εδώ μέσα να μας πει τι μπορούμε να κάνουμε στην περίπτωση που μας επιβληθεί πρόστιμο.Ειμαι άνεργος κ δεν μπορώ να πληρώσω αυτά τα 300.Βεβαια αυτό δεν θα με πτοήσει από το να μην πάω.Οι πρώτοι Χριστιανοί πήγαιναν στις κατακόμβες με κίνδυνο την ίδια τους ζωή,ε εμείς δεν θα πάμε για ένα πρόστιμο;

    8. Δημόσιος υπάλληλος είναι αυτός και τα σκατα με τα ράσα που τον συνοδεύουν ….αν κουνηθουν τέλος ο μισθουλακος τους….Όλα για τα φράγκα….

    9. Εδώ στο χωριό μου ο ιερέας αφόρισε μια κοπέλα ανύπαντρη που έκανε εξωσωματική και έμεινε έγκυος και απαγόρευσε την είσοδο στην εκκλησία ,λες και είναι ιδιοκτησία του,για τέτοια μυαλά μιλάμε.

    10. υπερσυχρονο ταμπλετ τον εδωσαν για να μπαινει στο pornhub

    11. Κανένα αντάλλαγμα δεν πήρε, μάλλον έχουν κάποια στοιχεία και τον κρατάνε. Δεν φέρεται σαν ηγέτης της εκκλησίας ο συγκεκριμένος κύριος, καθημερινά νοσταλγούμε τον μακαριστό Χριστόδουλο.

    12. Να το γνωρίζουν οι Έλληνες ότι όποιος με εμποδίσει να ασκήσω το δικαιώμά προς την θρησκεία μου διαπράττει παραβίαση του Συντάγματος και θα μηνυθεί γι’αυτό τέλος τα ψέματα

    13. O Παππά στρινγκ έτοιμος για όλα ! Κακό ψόφο να έχεις σκατόπαπα τελειωμένε μασώνε !Μόνο για γκέι μασονοπάρτι κάνεις ! Γελάνε και οι πέτρεςς!

    14. Γτον τραγοπαπα τον κρατανε απο τα γένια.
      Εχει κανει ατασθαλίες στην Θήβα και το ξερουν.
      Αλλωστε και ο Εθναρχης Χριστόδουλος δεν ειχε κοντρα μαζι του για αυτο το θεμα?

    15. Όταν πάει να κουνηθεί η εκκλησία οι κυβερνώντες την απειλούν ότι θα τη πετάξουν έξω από τη μισθοδοσία του δημοσίου γιατί μη ξεχνούμε ότι οι παπάδες είναι δημόσιοι υπάλληλοι και πληρώνονται από τη τσέπη του Έλληνα φορολογούμενου.
      Για να μη χάσουν το προνόμιο του δημόσιου μισθού συνθηκολογούν με τις κυβερνήσεις και… άσε τη μάζα να κουρεύεται.

    16. ……επεσε υπερ πιστεως….και αυτος.

    17. γουρλοματη η φραση ο νομος δεν μπορει να εφαρμοζετε κατα το δοκουν ξερεις τι σημαινει ? η κανεις τον βλακα η εισαι βλακας που ηταν ο νομος στο εφετειο στην ομονοια στο συνταγμα στο πολυτεχνειο στους λαθροεισβολεις η δεν τα ξερεις αυτα? νομιζεις εσυ ο ανεπαγγελτος οτι μπορεις να μας δουλευεις ψιλο γαζι ξεχασα το κυριοτερο που ηταν ο νομος στην παρνηθα στην καλαματα στα χανια??????????????????????????????????????????????

    18. το αποτέλεσμα που βγαίνει είναι ότι όσοι στην μασονία είναι ενωμένη. Η υπόλοιπη φοβούνται και βάζουν την ουρά στα σκέλια. Περαστικά μας. Καλά να πάθουμε. Καλά μας κάνουν και μας πηδάνε

    19. ..ΚΑΝΑ ΤΕΚΝΟ ΠΑΛΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ‘’ΕΥΛΟΓΗΣΕΙ’’ ΠΑΡΑ ΦΥΣΗ.

    20. Πόσο ΜΠΕΣΑ μπορεί να περιμένει κανείς σε αυτά που λέει ο Ιερώνυμος που σε απλά Ελληνικά ονομάζετε και Αρχιεπίσκοπος της Νέας Τάξης Πραγμάτων, της Παγκοσμιοποίησης και των λαθρομεταναστών αφού το 2015 σίτιζε και στέγαζε τους Ισλαμιστές εισβολείς, όταν οι Έλληνες πεινούσαν και κοιμόντουσαν στα παγκάκια με την βροχή και το κρύο και που δέχτηκε να ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΟΙ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΟΥΣ και να γίνετε Η ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ, ΦΟΡΩΝΤΑΣ ΜΑΣΚΕΣ ΟΙ ΙΕΡΕΙΣ, ΜΕ ΑΝΤΙΣΗΠΤΙΚΟ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ ΕΙΣΟΔΟ ΣΑΝ ΝΑ ΗΤΑΝ ΔΕΚΟ ! ! !
      Για αυτό λεβέντες μου με τα μαύρα ρούχα και τις κουρσάρες, τραγουδήστε όλοι μαζί την γνωστή επιτυχία του φίλου Κώστα Βενετσάνου «ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ ΓΙΑ ΔΑΚΡΥΑ ΣΤΕΛΛΑ» και μετά πιασμένοι χέρι-χέρι χορέψτε τον ΧΟΡΟ ΤΟΥ ΖΑΛΟΓΓΟΥ μέχρι την στιγμή, που θα πάρουν τον δρόμο για την ΜΠΟΥΖΟΥ όσοι παραβιάζουν ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και όχι ΣΕ ΟΣΟΥΣ παραβιάζουν τις ΓΑΛΑΖΙΕΣ ΛΑΘΡΟΛΑΓΝΕΣ ΕΛΛΗΝΟΦΟΒΙΚΕΣ ΥΠΟΥΡΓΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ…..
      β. τεζαρης
      ϶ϵλληνας ψηφοφόρος, βαναύσως φορολογούμενος και 365 ημέρες τον χρόνο, όμηρος των καθεστώτων των Αθηνών ! ! !

    21. ΤΕΚΤΟΝΑΣ ΤΟΥ ΣΙΩΝΙΣΜΟΥ ΜΕ ΤΙΣ ΕΛΙΕΣ ΣΤΟ ΜΑΤΙ
      ΣΑΝ ΤΗΝ ΠΟΥΤΑΝΑ ΤΟΝ ΣΙΜΙΤΗ

    22. Μας δουλεύουν όλοι. Καταλάβατε. Η Μασονία δίνει εντολές τα όργανα εκτελούν. Όποιος δεν εκτελεί του κόβουν σύριζα τα πόδια.

    Comments are closed.