ΣΥΝΕΠΕΣΤΑΤΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ, ΧΩΡΙΣ ΙΧΝΟΣ ΤΣΙΠΑΣ: Η ΦΩΤΙΑ ΕΚΑΨΕ ΤΗ ΜΙΣΗ ΑΘΗΝΑ, ΑΛΛΑ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΕΙΔΕ ΒΕΛΤΙΩΜΕΝΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΣΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ – ΠΟΙΑ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΡΕ ΛΑΜΟΓΙΟ; ΤΗΝ ΒΡΟΧΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΣΑΣ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΙΔΕΣ;

Κοινοποίηση:
Καταγραφή

Η φωτιά μπήκε στην Αθήνα αλλά ο Μητσοτάκης δήλωσε… ικανοποιημένος για τον συντονισμό!

Όλα καλά τα είδε ο Μητσοτάκης στην διυπουργική σύσκεψη!

Τεράστιες καταστροφές έχει αφήσει πίσω της η πύρινη λαίλαπα που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής 11/8 στον Βαρνάβα και κατέληξε ύστερα από περίπου 40 με 50 χιλιόμετρα και περίπου 24 ώρες να καίει σπίτια και επιχειρήσεις σε Πεντέλη, Πάτημα Βριλησσίων και Χαλανδρίου.
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, πάνω από 100.000 στρέμματα και δεκάδες σπίτια και επιχειρήσεις έχουν γίνει στάχτη, ενώ τη βιβλική καταστροφή συμπληρώνει ο θάνατος μιας γυναίκας άνω των 60 ετών, η οποία απανθρακώθηκε πιθανότατα επειδή δεν πρόλαβε να φύγει από το κτήριο όπου στεγαζόταν η βιοτεχνία όπου εργαζόταν.
Eνεργό μέτωπο στην Αττική δεν υπάρχει, αλλά υπάρχουν διάσπαρτες εστίες σε Βαρνάβα, Μαραθώνα, Άνω Σούλι, Πεντέλη και Νέα Μάκρη, όπου μάλιστα νωρίς σήμερα , Τρίτη 13/8 , το πρωί ήχησε και πάλι το 112.
Ο κίνδυνος των αναζωπυρώσεων λόγω της ενίσχυσης των ανέμων αποτελεί τη μεγαλύτερη ανησυχία της Πυροσβεστικής και των κατοίκων.
Άλλωστε, η τεράστια καταστροφή σε Νέα Πεντέλη, Παλιά Πεντέλη, Πάτημα Βριλησσίων και Πάτημα Χαλανδρίου προκλήθηκε όταν μια αναζωπύρωση πίσω από το 414 Στρατιωτικό Νοσοκομείο δεν αντιμετωπίστηκε, καθώς είχαν αποσυρθεί τα εναέρια μέσα που επιχειρούσαν, με συνέπεια οι φλόγες να ξεφύγουν και να καταλήξουν να μπαίνουν… ακόμα και μέσα στην πόλη.
Στο μεταξύ, αναλυτικά τον αριθμό των εναέριων μέσων που επιχειρούσαν στην κατάσβεση έδωσε η Πυροσβεστική.

 Για πρώτη φορά στα χρονικά το πύρινο μέτωπο της φωτιάς ξέφυγε και μπήκε στον αστικό ιστό της Αθήνας, με τους κατοίκους σε Βριλήσσια και Χαλάνδρι να εγκαταλείπουν τα σπίτια τους. Κάηκαν σπίτια, σχολεία, μια γυναίκα έχασε τη ζωή της, κινδύνευσε το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, και αποδείχτηκε για μια ακόμα φορά ότι δεν υπήρχε καμία οργάνωση του κρατικού μηχανισμού ούτε μέτρα πρόληψης σε περιοχές που έχουν καεί ξανά και ξανά στο παρελθόν. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης όμως δήλωσε ικανοποιημένος στην διυπουργική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

«Προσπαθούμε κάθε χρόνο να γίνουμε καλύτεροι, με τις συνθήκες δυστυχώς να γίνονται όλο και δυσκολότερες» δήλωσε ο πρωθυπουργός, την ώρα που η κυβέρνηση έχει ήδη χτίσει το αφήγημα των… κηλιδώσεων αφού ποτέ δεν έδειξε πρόθυμος να θα παραδεχτεί την ανικανότητα του κρατικού μηχανισμού.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ, αφού πραγματοποιήθηκε ενημέρωση για το πώς εξελίχθηκε η πρόσφατη πυρκαγιά στην Αττική, ο Κυριάκος Μητσοτάκης φέρεται να εξέφρασε την ικανοποίησή του για την προσπάθεια που έγινε στο πεδίο από τις δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας, ενώ μίλησε για… βελτιωμένο συντονισμό μεταξύ των συναρμόδιων φορέων και υπηρεσιών, κάτι που, όπως είπε, αποτελεί κατάκτηση για τη λειτουργία του κράτους και των δομών του. Προσέθεσε, δε, ότι «δεν θα επιτρέψουμε να αποδομηθεί η σημαντική προσπάθεια που έχει γίνει φέτος στην Πολιτική Προστασία».

Χωρίς ίχνος αυτοκριτικής κι ενώ οι κάτοικοι των περιοχών που είχαν τυλιχθεί στις φλόγες κατήγγειλαν ότι δεν υπήρχαν εναέρια μέσα, ο Μητσοτάκης δήλωσε ότι «έχουμε πλήρη εμπιστοσύνη σε όσους χειρίζονται την επιχειρησιακή δραστηριότητα των εναέριων μέσων», και ότι «η κατανομή των εναέριων μέσων γίνεται πλέον από τους υπηρεσιακούς που έχουν γνώση του αντικειμένου και με βάση συγκεκριμένα επιχειρησιακά κριτήρια».

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της διυπουργικής σύσκεψης, έγινε από τους αρμόδιους παράγοντες εκτίμηση της έκτασης που έχει υποστεί ζημιά, ενώ όπως καταγράφηκε, κάτω από το 10% των καμένων είναι δασικές εκτάσεις. Σχετικά με τα κτίρια, η πρώτη εκτίμηση είναι πως έχουν υποστεί καταστροφές (με χαρακτηρισμό «πράσινο», «κίτρινο», ή «κόκκινο») λιγότερα από 100, με τα περισσότερα από αυτά να μην είναι οικίες.

Επιπλέον, συζητήθηκαν εκτενώς και συνολικά τα ζητήματα αποκατάστασης της περιοχής, με επίκεντρο την κρατική αρωγή των πληγέντων, την ενίσχυση και στήριξη των δήμων (τα σχετικά μέτρα έχουν ανακοινωθεί ήδη), η κατάσταση των υποδομών στις οποίες έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος και οι αποζημιώσεις σε φυτικό και ζωικό κεφάλαιο που ξεκινούν άμεσα.

Μάλιστα, ειδική αναφορά έγινε στις εκκενώσεις που πραγματοποιήθηκαν και στην κατάσταση των Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων που εκκενώθηκαν και τα οποία θα επαναλειτουργήσουν στα επόμενα εικοσιτετράωρα.

Στη σύσκεψη εκτός του Πρωθυπουργού, και του αρμόδιου υπουργού Βασίλη Κικίλια, συμμετείχαν, επίσης, οι υπουργοί, ‘Αμυνας Νίκος Δένδιας, Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης, Εσωτερικών Θοδωρής Λιβάνιος, Υποδομών Χρήστος Σταϊκούρας, Ενέργειας Θόδωρος Σκυλακάκης, οι υπουργοί Επικρατείας Μάκης Βορίδης και ‘Ακης Σκέρτσος, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Γιώργος Μυλωνάκης, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, οι υφυπουργοί Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελος Τουρνάς και Χρήστος Τριαντόπουλος, ο περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς, ο διοικητής του ΕΛΓΑ Ανδρέας Λυκουρέντζος, ο Αρχηγός της ΕΛΑΣ Δημήτρης Μάλλιος, ο Αρχηγός της Πυροσβεστικής Θοδωρής Βαγιάς, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Δημήτρης Χούπης και ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ, Αναστάσιος Μάνος. Στην σύσκεψη συνδέθηκαν επίσης οι κ. Στυλιανίδης, Παπαθανάσης Σταμπουλίδης, Πετραλιάς και Κοντογεώργης.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

26 Σχόλια

  1. 50 χρόνια μεταπολίτευσης όλα τα κόμματα μέσα στην βουλή είναι μπουρδέλο έχουν δυαλισει την Ελλάδα την έχουν κατακαψη την έχουν κατακλεψη πίσω από την λέξη δημοκρατία είναι όλοι ίδιοι δεν είναι Έλληνες είναι Εβραίοι που θέλουν να μας εξαφανίσουν τα υπαληλαμια τους παμε στο σήμερα ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ Γ@ΜΙΕΣΑΙ ΕΣΥ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟ 41%ΣΟΥ ΜΠΑΣΤΑΡΔΟΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΕΙΣΑΣΤΕ ΓΝΩΣΤΟΙ ΡΑΓΙΑΔΕΣ ΚΟΜΑΤΟΣΚΥΛΑ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΣΤΑ ΤΕΜΟΗ ΣΤΗΝ ΜΑΝΔΡΑ ΣΤΟ ΜΑΤΙ ΕΣΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΑΜΗΣ#ΝΕ

  2. “””……αρμόδιου υπουργού Βασίλη Κικίλια,””” ειναι τραυματισμενο το παλικάρι και ακομα τρεχει για την σωτηρια της ««πατριδας»» ;;;;; quelle αυτοθυσια!!!!

  3. Στο τσεπάκι έχει τις δικαιολογίες ο ανόητος. Δεν ξυρίστηκε σε ένδειξη πένθους για την κυρία που κάηκε ζωντανή στο εργοστάσιο ή για τα σπίτια που κάηκαν ολοσχερώς στα κοντινά προάστια της Αθήνας; Με τι κουράγιο θα “προχωρήσουν μπροστά” αυτοί οι άνθρωποι για να ξαναφτιάξουν τις ζωές τους; Το σύνθημα “προχωράμε μπροστά, we move forward” είναι μέρος της woke agenda, για να ξεχνάμε γρήγορα τις βρωμοδουλίτσες των πολιτικάντηδων. Βλέπετε οι ειδήσεις τρέχουν 24/7 και πριν προλάβουμε να κατανοήσουμε σε βάθος μία είδηση, έρχεται και την καταπλακώνει η επόμενη. Τα Social Media φταίνε για αυτή την κατάντια. Ήξερε ο Jack τι έκανε όταν έφτιαξε το Twitter. Και βέβαια η λογοκρισία ήταν the name of the game. Ευτυχώς που το αγόρασε ο Elon Musk και το έβγαλε από το Χρηματιστήριο. Ο Καλός Θεούλης να δίνει κουράγιο στους πληγέντες της φωτιάς, διότι αν περιμένουν από τον Μητσοτάκη να τους σώσει… κλαύτα Χαράλαμπε που έλεγε η Γιαγιάκα μου.

  4. Εχουμε σαν λαος χαζεψει γιαυτο ανεχομαστε εναν πνηλιθιο.Δεν εξηγειτε αλλιως !!! Αν δεν ημασταν ηλιθιοι ολοι μαζι θα ειχαμε καταφερει τα παντα.Αλλα που ;;; Υπαρχει μυαλο ;;;;

  5. “”” «Προσπαθούμε 🥳🥳🥳🥳 κάθε χρόνο να γίνουμε καλύτεροι,🤪🤪🤪 με τις συνθήκες δυστυχώς να γίνονται όλο και δυσκολότερες🥺🥺🥺🥺» δήλωσε ο πρωθυπουργός, την ώρα που η κυβέρνηση έχει ήδη χτίσει το αφήγημα των… κηλιδώσεων αφού ποτέ δεν έδειξε πρόθυμος να θα παραδεχτεί την ανικανότητα ´💪💪💪´ του κρατικού μηχανισμού.””” ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΣΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΙ…ΑΦΟΥ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ…………. Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΑΔΙΣΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΗ ΤΟ ΕΤΟΣ 2 0 2 4!!! Με τις υγιες σας.

  6. Η Σχολή της Σηψης, της διαφθοράς και της ψευδολογιας του Μητσοτακεικου έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο….και υπεύθυνο είναι το καλπονοθευτικο πολιτικό σύστημα που επιτρέπει στο 14% να κυβερνάει την Ελλάδα….

  7. Να συνεννοηθούμε να ρίξουμε την ίδια ώρα μια ομαδική καταρα να ψοφήσει αυτό το έκτρωμα μπας και πιάσει.Ιχνος συνείδησης, άνθρωπος χωρίς συνείδηση δεν είναι άνθρωπος είναι τέρας. Η προσωποποίηση του εμετού.

  8. Χρόνια απορούσα τι σήμαινε ο πυρσός στο σύμβολο της ΝΔ. Τώρα το κατάλαβαν όλοι. Νερωνας 2.0

  9. Οποια κυβερνηση και να ηταν το ιδιο αποτελεσμα θα ειχε,αφου ειμαστε υποτακτικοι
    του Κλαους Σβαμπε και της βρωμοπαρεας τους.
    Πολλες πατεντες εχουν εφευρεθει για τις δασικες πυρκαγιες αλλα απλα δεν ενδιαφερθηκε
    το κρατος αφου εκει δεν υπαρχουν μιζες

  10. Ας είναι καλά η σιγκουλαρ που το 10% το κάνει 41, τους Έλληνες τους έχει χεσμένους,έχει πάρει το φτυάρι και θαβει την χώρα.

  11. Συνεπέστατος ναι, απατεώνας όχι. Είπε θα πατάξει το νατιβισμό. Το έκανε. Επί των ημερών του έχουν μπει εκατομμύρια λαθροταλιμπάν. Είπε θα κλείσει τα εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με λιγνίτη της Ελλάδας ώστε να δουλέψουν τα εργοστάσια της Γερμανίας. Το έκανε. Είπε θα μας κάνει μπαταρία της Ευρώπης. Το κάνει. Καίει το σύμπαν για να βάλουν οι ολιγάρχες φίλοι του φωτοβολταϊκα και ανεμογεννήτριες. Αυτός λοιπόν είναι συνεπής και λέει την αλήθεια. Τώρα ο τσιφτετέλληνας που δεν καταλαβαίνει ότι δε μας τρολάρει αλλά μας λέει τι θα μας κάνει και άλλοι τον ψηφίζουν ενώ άλλοι τον στηρίζουν δια της αποχής, καλά μας κάνει. Ανήθικος είναι και δεν είναι Έλληνας ούτε χριστιανός. Του βγάζω το καπέλο διότι η νέα τάξη έχει στείλει τον πιο ηλίθιο που είχαν στην Ελλάδα και μας έχει κάνει ξεφτίλα. Βγάλε λοιπό συμπεράσματα ποιος στην τελική είναι ο πιο ηλίθιος, αυτός ή εμείς οι ελληνάρες;

    1. Chapeau & 🎯!!!! “”….. ποιος στην τελική είναι ο πιο ηλίθιος, αυτός ή εμείς οι ελληνάρες””

  12. ….ΤΙ ΨΗΦΙΣΑΤΕ ΡΕ ΠΑΡΑΠΛΗΓΙΚΟΙ ΝΕΟΡΑΓΙΑΔΕΣ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ!!!…..

  13. Παιδια τον ανθρωπο τον εχει χτυπησει ο αφορισμος στο κεφαλι και εχει χασει την επαφη με την πραγματικοτητα.ηταν που ηταν απο μονος του νουμερο,ηρθε κι ο αφορισμος και τον αποτελειωσε στον εγκεφαλο.δεν εχει καμια ενσυναισθηση του τι συμβαινει,σαν να εχει παρει χαπια.εχει γινει χυλος το μυαλο του.εχουμε μπλεξει με δαυτον!!!!!σε λιγο καιρο θα αρχισει να κρεμεται πανω απο δεντρα.το παει για δαφνι οπως φαινεται.

  14. Εγώ ήθελα να ήξερα σε ποια χώρα του κόσμου γίνονται όλα αυτά? Μόνο η Ελλάδα έχει δάση? Κάθε καλοκαίρι εδώ έχουμε πυρκαγιές!

    1. Σωστά τα λες αλλά μπορντελο εφάμιλλο της χώρας μας δεν υπάρχει εντός Ευρώπης..

  15. Κάποιοι άνθρωποι δεν προκειται ποτε να παραδεχτουν τα λαθη τους , βλέπουν το άσπρο μαυρο λαι το μαυρο ασπρο

  16. Μια χαρα τα πήγανε όντως… Συντονισανε άψογα τις φωτιές και πέτυχαν το στόχο τους, κάψανε αυτά που θέλανε.

  17. Λιγότερο σπο 100 σπίτια..δλδ επιτυχία εννοεί..το 10% μόνο είναι δασική έκταση που κάηκε..αρα όλα πήγαν πρίμα..κλειστε τον στο Δαφνί ο τύπος είναι ψυχοπαθής επικίνδυνος δεν το καταλαβαίνετε..χαμογελούσε ρε το καταλαβαίνετε??? Τι ψηφίσατε ρε νουμερα της κοινωνίας?? Δεν τον βλέπετε πως είναι?? Τόσο αρρωστημένη είναι η βοθροκοινωνια που ζούμε πια?? Τόσο??? Μόνο που βλέπω στο το ανδρεικελο τρελαίνομαι!!!

  18. Ο κρατικός μισθός τρέχει… Η εξουσία δεν κυνδυνεύει να χαθεί, τα πρόβατα δε δαγκώνουν. Σε μια εβδομάδα με τη βοήθεα των μίντια όλοι θα έχουν ξεχάσει (εκτός από τους καμμένους που θα πάρουν… υποσχέσεις) άρα, όλα καλά. Τώρα τι μαγιό να βάλω? Το μαύρο με τους αστερίες ή το φούξια με τα λουλούδια σαν του Μανωλάκη? Αυτά είναι προβλήματα…

  19. Εχει μαθει να βαφτίζει τα πραγματα οπως τον βολευει εκεινον μιλαμε για μεγαλο πολιτικο παρταλι τι οχι;
    χιλιάδες οι ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ αλλα λενε

Comments are closed.