Για “αποτροπιασμό και φρίκη” μίλησε ο Μητσοτάκης μετά την δολοφονία του 36χρονου Αντώνη στο λιμάνι του Πειραιά όταν οι υπάνθρωποι του πλοίου της Attica Group τον πέταξαν στην θάλασσα και πνίγηκε. Μια υπόθεση που είχε σοκάρει το Πανελλήνιο με την απανθρωπιά του πληρώματος.
Ποιο αποτροπιασμό και νέες κοροϊδίες προσπαθεί να σερβίρει πάλι ο υποκριτής και αδίστακτος Κούλης; Και για να αποδείξουμε πόσο ψεύτης είναι για άλλη μια φορά, αποκαλύπτουμε σήμερα ότι με ξένο fund το οποίο “διαχειρίζεται” και ελέγχει την Attica Group κάνει μπίζνες τα τελευταία χρόνια, αφότου έγινε πρωθυπουργός, ενώ έχει στα σκαριά μαζί τους …κι άλλες.
Πρόκειται για το Blantyre Capital Limited μέσω του οποίου η Τραπεζα Πειραιώς ελέγχει, άμεσα και άμεσα, το μεγαλύτερο ποσοστό την Attica Group. Το fund αυτό κάνει τρελές δουλειες τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα με ιδιαίτερη έμφαση στα κόκκινα δάνεια και πλειστηριασμούς που αποτελούν την “αδυναμία” της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Όπως επίσης κάνουν δυνατό παιχνίδι στον χώρο της υγείας -παράλληλα και σε …αρμονία με την CVC της …κόρης του Κούλη- όπου τα αμέσως επόμενα χρόνια σχεδιάζεται να γίνει το νέο μεγάλο πλιάτσικο πάνω στα ερείπια της σκόπιμα διαλυμένης δημόσιας υγείας .
Επίσης, το Blantyre Capital συνδέεται άμεσα και με την διαπλοκή στο χώρο των μέσων ενημέρωσης στην Ελλάδα. Μέσω του fund έγινε η μεταβίβαση των σκανδαλωδώς και προνομιακά κουρεμένων δανείων του “Πρώτου Θέματος”, που στηρίζει εμετικά και μέχρι αηδίας, τον Κούλη στην Μαριάννα Λάτση. Αυτούς θα …τιμωρήσει λοιπόν για την δολοφονία του άτυχου 36χρονου; Και γι αυτούς νιώθει “φρίκη και αποτροπιασμό” ο ψεύτης;
—————————— —
Όπως η ίδια η Attica Group -που δεν περιορίζεται μόνο στην ναυτιλία- αναφέρει στην ιστοσελίδα της, η STRIX Holdings L.P. είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος της κατέχοντας άμεσα το 28,3% και έμμεσα το 69,1% μέσω της θυγατρικής της MIG Shipping S.A., και ελέγχεται μέσω αλυσίδας επιχειρήσεων, από την BLANTYRE CAPITAL (CAYMAN) LTD.
Η «STRIX Holdings L.P.» με τη σειρά της ελέγχεται, μέσω αλυσίδας επιχειρήσεων, από την «BLANTYRE CAPITAL (CAYMAN) LTD» που είναι εταιρία με έδρα στις Νήσους Κέιμαν και ελέγχεται από τον MUBASHIR MUKADAM. Δηλαδή ο Mubashir Mukadam είναι ο ιδρυτής και μάνατζερ του fund Blantyre Capital απ’ το Λονδίνο το οποίο είναι ο μεγαλομέτοχος της Attica Group με ποσοστό 91.22% .
—————————— –
Πριν ιδρύσει το Blantyre το 2016, ο Mubashir ήταν επικεφαλής της επιχειρηματικής δραστηριότητας της KKR. Ίδρυσε επίσης την Pillarstone, μια ευρωπαϊκή πλατφόρμα δανείων που κυκλοφόρησε με περίπου 1 δισεκατομμύριο ευρώ το 2015. Πριν από την KKR, ήταν Διευθύνων Σύμβουλος στην York Capital. Πριν από το York, ο ιδιος μυστηριώδης τύπους εργάστηκε για την γερμανική Deutsche Bank που αποτελεί άλλη μια αδυναμία του Κούλη και της Μαρέβας…
Το fund Blantyre Capital Limited ειδικά την τελευταία τριετία επί Μητσοτάκη έκτισε δεσπόζουσα θέση στην ελληνική αγορά «κόκκινων δανείων» και παράλληλα απέκτησε σημαντικές συμμετοχές που ανήκαν στην Τράπεζα Πειραιώς. Αυτό προκύπτει από ενημέρωση που παρείχε το ίδιο προ εβδομάδων προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ το ίδιο το fund. Συγκεκριμένα, σε σχετικό report αναφέρεται πως η Blantyre Capital Limited ενεργεί αποκλειστικά ως σύμβουλος ιδιωτικών κεφαλαίων και έχει περιουσιακά στοιχεία υπό διαχείριση μικρότερα σε αξία από 150 εκατ. δολάρια. Το μικρό μέγεθος της προκύπτει άλλωστε από τις εργασίες που αναθέτει σε εξωτερικούς συμβούλους. Ακόμη, η Blantyre Capital Limited και οι συνδεόμενες με αυτή εταιρείες λαμβάνουν υπηρεσίες από τo κατάστημα Λονδίνου της JP Morgan Chase Bank και από την JP Μorgan Hedge Fund Services με έδρα την Ιρλανδία.
Η Blantyre Capital Limited το 2021 είχε κύκλο εργασιών 9,1 εκατ. λιρών και το 2020 κύκλο εργασιών 4 εκατ. λιρών. Τα καθαρά της κέρδη το 2021 ανήλθαν σε 2,7 εκατ. λίρες, έναντι ζημιών 760 χιλ. λιρών το 2020. Ωστόσο, το 2022 η Blantyre Capital Limited απογειώθηκε λόγω των συναλλαγών που πραγματοποίησε επί ελληνικού εδάφους. Επί Μητσοτάκη δηλαδή…
——————–
Στον τομέα της υγείας, υπό τη διαχείριση της Blantyre πέρασε από την Πειραιώς το 2022 επίσης το Ερρίκος Ντυνάν (Ημιθέα), αφού προηγουμένως η τράπεζα κεφαλαιοποίησε το σύνολο των απαιτήσεών της από δάνεια, μέσω αύξησης κεφαλαίου, ύψους 145,2 εκατ. ευρώ. Τώρα ετοιμάζεται και για άλλες “επενδύσεις”…
—————————— —–
Η συναλλαγή διαχείρισης των μη κύριων συμμετοχών της Πειραιώς από το Blantyre Capital συνεχίστηκε την ίδια χρονιά με εισφορά σε είδος (11,87% της Αtiica Holdings) πρός την Strix Holdings. Blantyre Capital , μέσω της Strix Asset management, έχει αναλάβει την διαχείριση των μη κύριων συμμετοχών, ωστόσο δημιουργούνται ερωτηματικά πως η Πειραιώς εμφανίζει ακόμα στις οικονομικές καταστάσεις να έλεγχει το 100% της Strix holdings, μια ιρλανδικής εταιρείας ειδικού σκοπού για την οποία πραγματοποιήθηκε συμφωνία μετόχων στις 14 Ιουλίου 2022.
H Πειραιώς ξεκίνησε τότε πάντως να “αδειάζει” από τις συμμετοχές που κατευθύνονται σε ιρλανδική εταιρεία ειδικού σκοπού την οποία διαχειρίζεται το Blantyre Capital, το Fund δηλαδή στα νησιά Cayman. Και για την μεταφορά εταιρειών, ενεργητικών κλπ χρησιμοποιούνται τρείς Έλληνες, ένας Bρετανός ινδικής καταγωγής και οκτώ Aμερικανοί δικηγόροι του Blantyre .
Συγκεκριμένα, οι τρεις Έλληνες είναι οι Γ. Βογιατζής, Η Τρίγκας. Χ. Βλάχος, ο Βρετανός ινδικής καταγωγής είναι ο Μ. Mukadam του Blantyre, ενω υπάρχει μια εταιρεία ειδικού σκοπού στην Ιρλανδία, μια εταιρεία διαχείρισης στην Ιρλανδία, και ένα fund στα νησιά cayman, το Blantyre Capital και 8 Αμερικανοί ; δικηγόροι της Proskauer, (Κ. Μoll, J. Vervwey, R. Gaut, C. Greenspan, E. Baltay, J. Greenhouse, R. Wells- Scott. J. Schisperrs ως εκπρόσωποι του Blantyre. Ακόμη όμως δεν έχει απαντηθεί το ερώτημα γιατί, μια τράπεζα μεταφέρει για δέκα χρόνια την διαχείριση των συμμετοχών στα νησιά Cayman και την Ιρλανδια και δεν πουλά τις συμμετοχές η ίδια όταν διαθέτει στελέχη τα οποίαμεταφέρθηκαν στο Blantyre ή στην Strix management…
—————————— —
Το Βlantyre capital, επίσης ήταν εκείνο που απέκτησε το κουρεμένο γερά κόκκινο δάνειο της εφημερίδας “Πρώτο θέμα” έναντι 4 εκατ. ευρώ μέσω του πακέτου Trinity I. Τo πακέτο δανείων Trinity I περιλάμβανε δάνεια σε βαθιά καθυστέρηση των Μονών Βατοπεδίου και Σίμωνος Πέτρας καθώς και απαιτήσεις από το «Πρώτο Θέμα». Η μεικτή λογιστική αξία των τριών δανείων ανερχόταν σε 128,5 εκατ. ευρώ, ενώ η αξία των υποθηκευμένων ακινήτων ανερχόταν σε 18,3 εκατ. ευρώ. Και από εκεί οι απαιτήσεις για την εφημερίδα πουλήθηκαν σε εταιρεία της Μαριάννας Λάτση…
Πηγή: εφημερίδα ΜΑΚΕΛΕΙΟ
Η Τράπεζα Πειραιώς το 1990 κατείχε το 0,1% της τραπεζικής αγοράς. Ο Μητσοτάκης στην ζέση του να εκπονήσει την δημοσία περιουσία ιδιωτικοποιεί την τράπεζα διορίζοντας πρόεδρο το ιδρυτικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Σάλλα και αντιπρόεδρο τον Εβραίο βιομήχανο Σολομών Καπέτα.
Ο Μιχάλης Σάλλας ως στέλεχος του ΠΑΣΟΚ είχε διοριστεί διοικητής της ΕΤΒΑ την οποία κατέστρεψε.
Σήμερα η εν λόγω Τράπεζα ανήκει εξ ολοκλήρου σε ξένους. Μέλος του ΔΣ έχει διοριστεί ο Εβραίος Σολομών Μπεράχα. Είχε διατελέσει γενικός διευθυντής της Eurobank επί Λάτση.
Μπουρλότο μήπως;;;
Ο έρως ού μισητός, το εταιρειν θανάτω ζημιούσθω
εδώ μέσα γίνονται σόδομα και γόμορρα