ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΠΟΣΟΣΤΩΝ ΤΗΣ ΝΔ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΣΥΣΤΗΜΙΚΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ – Ο ΛΑΟΣ ΓΥΡΝΑΕΙ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ, ΓΚΡΕΜΙΖΕΤΑΙ Ο ΚΟΥΛΗΣ ΑΠΟ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΕΡΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ – ΜΟΥΝΤΖΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΗΣ ΔΕΘ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ

    Κοινοποίηση:
    mitsotakis-no-13786-art

    Κανέναν δεν φάνηκε να πείθουν οι εξαγγελίες του Κυριάκου Μητσοτάκη από τη ΔΕΘ, όπως αποτυπώνεται στα αποτελέσματα της δημοσκόπησης της GPO που παρουσίασε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

    Ότι και να μηχανεύεται το Μαξίμου, τα ποσοστά της ΝΔ έχουν πάρει την κατηφόρα.

    Στην πρόθεση ψήφου η κυβέρνηση παίρνει 15,4%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί στην τρίτη θέση. Με αναγωγή τα ποσοστά είναι: Νέα Δημοκρατία 27,2%, ΠΑΣΟΚ 11,8%, ΣΥΡΙΖΑ 9,3%, ΚΚΕ 8,3%, Ελληνική Λύση 8,1%, Φωνή Λογικής 4,1%, Πλεύση Ελευθερίας 3,5%, ΝΙΚΗ 2,7% και Νέα Αριστερά 2%.

    Για πρώτη φορά ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν είναι ο δημοφιλέστερος πολιτικός αρχηγός και τον ξεπέρασε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

    Στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ το 40% διαφωνεί και μάλλον διαφωνεί με την πρόταση μομφής στον Στέφανο Κασσελάκη, που οδήγησε σε νέες εσωκομματικές εκλογές, ενώ συμφωνεί και μάλλον συμφωνεί το 57,4%.

    Οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ θεωρούν καταλληλότερο για αρχηγό του κόμματος τον Αλέξη Τσίπρα με 42,8% και μετά ο Στέφανος Κασσελάκης με 17,9%. Τρίτος ο Σωκράτης Φάμελλος με 17,9% και ακολουθούν ο Παύλος Πολάκης 7,4%, η Όλγα Γεροβασίλη 4,7%, ο Νικόλας Φαραντούρης 2,3% και ο Απόστολος Γκλέτσος 1,2%.

    Οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ σε ποσοστό 35,2% πιστεύουν ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης πρέπει να επανεκλεγεί Πρόεδρος, ενώ το 59% προτιμά άλλο πρόσωπο.

    Η συντριπτική πλειοψηφία των ερωτηθέντων, με ποσοστό 78,7%, θέλουν να αυστηροποιηθεί η μεταναστευτική πολιτική. Υπέρ του μέτρου της απαγόρευσης των κινητών στα σχολεία τάσσεται το 83,6%.

    Τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ θετικά αποτιμά το 39,2% ενώ το 57,4% τις αποτιμά αρνητικά.

    Σε ποσοστό 61,7% οι πολίτες θεωρούν πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης την αντιμετώπιση της ακρίβειας και ακολουθεί η βελτίωση του συστήματος υγείας με 43,2%.

    Το στοιχείο που έχει ιδιαίτερη σημασία είναι πως το 65,7% κρίνει αρνητικά τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, ενώ το 33,3% τiς κρίνει θετικά.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    5 Σχόλια

    1. Πες τα Χίο χίλια χρόνια να ζήσεις να μας τα λες. Φρύνη Η γνήσια. Έγραφα και παλιά. Μετά μπήκα σε νοσοκομείο αλλά είμαι καλά τώρα.

    2. Μούφα οι εξαγγελίες της ΝΔ στην ΔΕΘ
      Επιασε πολλά μέτρα έδωσε κάτι σεντς στον καθένα και νομίζουν όλα εντάξει. Να το θυμάστε ότι η Ν.Δ θα πάθει πατατράκ στις εκλογές όταν γίνουν , χειρότερο από αυτό που έπαθε ο ΣΥΡΙΖΑ. Πρώτα από όλα έχασε τις ψήφους χιλιάδων συνταξιούχων λόγω της κορο’ι’δίας που τους έκανε επί σειρά τουλάχιστον 2 ετών για την εισφορά αλληλεγγύης συνταξιούχων, αυτή την ανήθικη κλεψιά. Επίσης ας βρεθεί μία ομάδα να αναφέρει ότι είναι ευχαριστημένη από τα μέτρα που εξήγγειλαν.

    3. Πάνε τα επιδόματακια πλέον και άρχισε να ξυπνάει ο κοσμακης…ο καφές ο Λουμίδης δείτε που έχει φτάσει…επίσης ούτε για Μαρατα δε θα είναι….α και πάτε και ένα φαρμακείο για βασικά φαρμακακια ντεπον αλγκοφρεν….και μετά να πάτε να σκεφτείτε που οδηγούμαστε…και ακόμα έχουμε 2024….όχι ότι θα αλλάξει κάτι το 2027….ακόμα θα σφάζονται οι άλλοι μεταξύ τους….

    Leave a Response