ΣΦΥΡΟΚΟΠΗΜΑ, ΡΟΥΚΕΤΕΣ, ΝΕΚΡΟΙ ΚΑΙ ΑΙΜΑ: ΜΕ ΑΜΕΙΩΤΗ ΕΝΤΑΣΗ ΟΙ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ – Ο IDF ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΚΑΤΕΔΑΦΙΖΕΙ ΤΗΝ ΒΗΡΥΤΟ, ΛΥΣΣΑΣΜΕΝΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΕΖΜΠΟΛΑΧ – ΒΡΟΧΗ ΑΠΟ DRONES ΣΤΟ ΒΟΡΕΙΟ ΙΣΡΑΗΛ ΑΠΟ ΤΟ ΙΡΑΚ, ΕΞΑΦΑΝΙΖΕΤΑΙ Η ΓΑΖΑ

    Κοινοποίηση:
    221_1

    Οι εχθροπραξίες στη Μέση Ανατολή κλιμακώνονται εκ νέου. Ο IDF συνεχίζει τα πλήγματα στον Λίβανο, τόσο στα προάστια της Βηρυτού όσο και σε άλλες σημαντικές πόλεις. Νωρίτερα, οι ισραηλινές δυνάμεις είχαν εκδώσει προειδοποίηση ότι θα στόχευαν κτήριο το οποίο βρισκόταν κοντά στις εγκαταστάσεις της Χεζμπολάχ.

    Επιπλέον, το Ισραήλ συνεχίζει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις και στη Συρία, ενώ προσπαθεί να «θωρακίσει» την άμυνα στη Δυτική Όχθη.

    Η Ισλαμική Αντίσταση του Ιράκ ανακοίνωσε ότι «εξαπέλυσε» νέα επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος κατά «ζωτικού» στόχου στο βόρειο Ισραήλ (έπειτα από εκείνη στο Εϊλάτ), προκειμένου να υποστηρίξει τους λαούς της Παλαιστίνης και του Λιβάνου.

    Όλα αυτά συνέβησαν μερικές ώρες μετά την τηλεφωνική επικοινωνία Μπάιντεν – Νετανιάχου. Η συζήτηση ήταν «παραγωγική», όπως ανέφερε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, αναγνωρίζοντας τις διαφωνίες μεταξύ των δύο ηγετών σε ορισμένα ζητήματα.

    Γερμανία: Η Κύπρος στρατηγικός κόμβος για την απομάκρυνση πολιτών από την Μέση Ανατολή
    Στον σημαντικό ρόλο που έχει αναλάβει η Κύπρος, υποδεχόμενη ανθρώπους που εγκαταλείπουν τον Λίβανο, ειδικά μετά την έναρξη των χερσαίων επιχειρήσεων από τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις, ανέφερε το πρώτο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD.

    Χώρες όπως η Γερμανία, η Γαλλία και η Ισπανία έχουν οργανώσει απευθείας πτήσεις από τον Λίβανο, προκειμένου να επαναπατρίσουν τους πολίτες τους, αλλά πολλές χώρες που βρίσκονται πιο μακριά, χρησιμοποιούν την Κύπρο ως ενδιάμεσο, ασφαλή, σταθμό.

    Ενδεικτικά, αναφέρεται στο ρεπορτάζ, τις τελευταίες ημέρες έχουν φθάσει στην Λάρνακα εκατοντάδες Αυστραλοί προερχόμενοι από τον Λίβανο.

    Iσραηλινά πλήγματα στην επαρχία Χομς της Συρίας
    Το Ισραήλ εξαπέλυσε αεροπορικές επιδρομές εναντίον βιομηχανικής ζώνης στην επαρχία Χομς της κεντρικής Συρίας, μεταδίδει το συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA.

    Στόχος της επίθεσης ήταν «εργοστάσιο αυτοκινήτων» στην πόλη Χασία, σύμφωνα με το SANA, που κάνει λόγο για «μεγάλη πυρκαγιά» και σημαντικές υλικές ζημιές. Μεταξύ άλλων, αναφέρει ότι καταστράφηκαν «οχήματα με ιατρικές προμήθειες».

    Ισραηλινά τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού στη Δυτική Όχθη
    Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι τοποθετεί τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού (APC) στη Δυτική Όχθη καθώς το Ισραήλ «προετοιμάζεται για πιθανά σενάρια απειλής».

    Τα τεθωρακισμένα είναι σταθμευμένα «σε πολλά σημεία» στις περιοχές της Ιουδαίας, της Σαμάρειας και της κοιλάδας του Ιορδάνη και θα «χρησιμοποιηθούν από τις δυνάμεις ασφαλείας εάν χρειαστεί», ανέφερε ο IDF.

    Ισραηλινή επίθεση στην πόλη Χασίγια της Συρίας
    Ισραηλινή επίθεση βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή στη βιομηχανική πόλη Χασίγια στην επαρχία Χομς της Συρίας, όπως μετέδωσε η συριακή κρατική τηλεόραση.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    Leave a Response