Πρόκειται πρακτικά για ένα λεπτομερές σχέδιο εθνοκάθαρσης…
Όπως σημειώνεται, το σχέδιο περιγράφει πώς θα εκδιωχθεί ο πληθυσμός της Γάζας από τα πατρογονικά εδάφη του και περιλαμβάνει συγκεκριμένα βήματα:
- Εντολή στους Παλαιστίνιους αμάχους να εγκαταλείψουν τη βόρεια Γάζα πριν από τις χερσαίες επιχειρήσεις.
- Διαδοχικές χερσαίες επιχειρήσεις από τον Βορρά προς τον Νότο της Γάζας.
- Οι δρόμοι διαφυγής στη Ράφα να παραμείνουν καθαροί.
- Ίδρυση καταυλισμών με σκηνές στο βόρειο Σινά και ίδρυση πόλεων για την επανεγκατάσταση Παλαιστινίων στην Αίγυπτο
Πέρα, όμως, τα παραπάνω, υπάρχει και ειδική αναφορά στην Ελλάδα ως χώρα εκτοπισμού, γεγονός ιδιαίτερα ανησυχητικό, λόγω των πρόσφατων γεγονότων και των εξελίξεων στο Μεταναστευτικό.
Το σχέδιο υπογραμμίζει ζητήματα διεθνούς νομιμότητας, αλλά δικαιολογεί την κίνηση αυτή με την έννοια της λύσης για τον προσφυγικό πληθυσμό που αναζητά καταφύγιο από τον πόλεμο.
Παράλληλα, το έγγραφο απορρίπτει τις δύο άλλες επιλογές: την αποκατάσταση της Παλαιστινιακής Αρχής με έδρα τη Δυτική Όχθη ως κυρίαρχη στη Γάζα ή την υποστήριξη ενός τοπικού καθεστώτος.
Μεταξύ άλλων λόγων, τις απορρίπτει ως ανίκανες να αποτρέψουν επιθέσεις κατά του Ισραήλ.
Η Αίγυπτος έχει αρνηθεί να εξετάσει το ενδεχόμενο να δεχθεί Παλαιστίνιους που διαφεύγουν από την επίθεση του Ισραήλ στη Γάζα.
Αξιωματούχοι του υπουργείου
Σύμφωνα με πηγή του υπουργείου Πληροφοριών του Ισραήλ, πίσω από αυτές τις συστάσεις είναι αξιωματούχοι του υπουργείου.
Ωστόσο, η πηγή τόνισε πως η έρευνα του υπουργείου «δεν βασίζεται σε στρατιωτικές πληροφορίες» και χρησιμεύει μόνο ως βάση για συζητήσεις με την κυβέρνηση.
Το διαβαθμισμένο έγγραφο προτείνει την προώθηση μιας επικοινωνιακής εκστρατείας για τους αμάχους στη Γάζα που θα τους «παρακινήσει να συμφωνήσουν με το σχέδιο» και θα τους αναγκάσει να εγκαταλείψουν τη γη τους.
«Τα μηνύματα θα πρέπει να περιστρέφονται γύρω από την απώλεια της γης, δηλαδή να καταστεί σαφές ότι δεν υπάρχει καμία ελπίδα επιστροφής στα εδάφη που θα καταλάβει το Ισραήλ στο εγγύς μέλλον, είτε αυτό είναι αλήθεια είτε όχι.
Η εικόνα που θα παρουσιαστεί θα έχει ως εξής: “Ο Αλλάχ φρόντισε να χάσετε αυτή τη γη λόγω της ηγεσίας της Hamas – μπορείτε να μετακινηθείτε αλλού μόνο με τη βοήθεια των μουσουλμάνων αδελφών σας”» αναφέρει το έγγραφο.
Επιπλέον, ανέφερε ότι η ισραηλινή κυβέρνηση θα πρέπει να ηγηθεί μιας επικοινωνιακής εκστρατείας για την προώθηση του σχεδίου μεταφοράς στον δυτικό κόσμο «με τρόπο που δεν υποκινεί και δεν αμαυρώνει το Ισραήλ».
Με άλλα λόγια, θα προσπαθήσουν να παρουσιάσουν την εκδίωξη του παλαιστινιακού πληθυσμού από τη Γάζα θα παρουσιαστεί ως ανθρωπιστική αναγκαιότητα και θα κερδίσει διεθνή υποστήριξη επειδή θα οδηγήσει σε «λιγότερες απώλειες μεταξύ των αμάχων από ό, τι θα αναμενόταν εάν ο πληθυσμός παρέμενε».
Το έγγραφο αναφέρει επίσης ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα πρέπει να συμμετέχουν στη διαδικασία, ώστε να ασκήσουν πίεση στην Αίγυπτο να απορροφήσει τους κατοίκους της Γάζας, αλλά και να «στρατολογήσουν» άλλες ευρωπαϊκές χώρες, ιδιαίτερα την Ελλάδα, την Ισπανία και τον Καναδά, για να βοηθήσουν στην απορρόφηση και εγκατάσταση των προσφύγων από τη Γάζα.
Το υπουργείο Πληροφοριών δήλωσε ότι το έγγραφο δεν διανεμήθηκε μέσω του υπουργείου σε αξιωματούχους των ΗΠΑ, αλλά μόνο στην ισραηλινή κυβέρνηση και τις υπηρεσίες ασφαλείας.
Σημειώνεται πως την περασμένη εβδομάδα, το Ινστιτούτο Misgav, μια δεξιά δεξαμενή σκέψης με επικεφαλής τον Meir Ben-Shabbat, στενό συνεργάτη του Netanyahu και πρώην επικεφαλής του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας, δημοσίευσε ένα έγγραφο που ζητούσε και αυτό την αναγκαστική μεταφορά του πληθυσμού της Γάζας στο Σινά.
Αξιωματούχοι του ινστιτούτου διέγραψαν πρόσφατα την ανάρτηση από το Twitter αφού προκάλεσε έντονες διεθνείς αντιδράσεις.
Είναι ενδιαφέρον ότι η διαγραμμένη μελέτη γράφτηκε από τον Amir Whiteman, ακτιβιστή του Λικούντ και, σύμφωνα με μαρτυρίες, επίσης στενό συνεργάτη του υπουργού Gila Gamliel στο Υπουργείο Πληροφοριών.
Πιθανότητες
Πάντως, σύμφωνα με ισραηλινή εφημερίδα, οι πιθανότητες εφαρμογής ενός τέτοιου σχεδίου, το οποίο ισοδυναμεί με εθνοκάθαρση, είναι αμελητέες από πολλές απόψεις.
Ο Αιγύπτιος πρόεδρος Abdel Fattah el-Sisi δήλωσε πρόσφατα ότι αντιτίθεται σθεναρά στο άνοιγμα του περάσματος της Ράφα για την απορρόφηση του άμαχου πληθυσμού της Γάζας.
Είπε επίσης ότι ο εκτοπισμός των Παλαιστινίων από τη Γάζα στο Σινά θα απειλήσει την ειρήνη μεταξύ Αιγύπτου – Ισραήλ και προειδοποίησε ότι θα οδηγήσει σε ισραηλινές επιθέσεις στο αιγυπτιακό έδαφος.
Πριν από μερικά χρόνια, ωστόσο, ο ίδιος ο el Sisi την επέκταση της Λωρίδας της Γάζας στο Σινά και την ίδρυση ενός ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους, μια πρόταση που απορρίφθηκε ασυζητητί από τον παλαιστίνιο πρόεδρο Mahmoud Abbas.
Παρόμοιο σχέδιο έχει παρουσιαστεί στο παρελθόν από άλλους ισραηλινούς αξιωματούχους, αλλά δεν έχει ωριμάσει σε πραγματική συζήτηση.
Το έγγραφο αναφέρει ότι η Αίγυπτος θα έχει «υποχρέωση βάσει του διεθνούς δικαίου να επιτρέψει τη διέλευση του πληθυσμού» και ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες μπορούν να συμβάλουν στη διαδικασία, ασκώντας «πίεση στην Αίγυπτο, την Τουρκία, το Κατάρ, τη Σαουδική Αραβία και τα ΗΑΕ να συμβάλουν στην πρωτοβουλία ή με πόρους ή απορρόφηση εκτοπισμένων».
Το έγγραφο προτείνει τη διεξαγωγή μιας ειδικής δημόσιας εκστρατείας με στόχο τον αραβικό κόσμο, χώρες όπως η Σαουδική Αραβία, το Μαρόκο, η Λιβύη και η Τυνησία, «εστιάζοντας στο μήνυμα της βοήθειας προς την Παλαιστινιακή Αδελφότητα και την αποκατάστασή τους, ακόμη και με τίμημα έναν τόνο που επιπλήττει ή βλάπτει το Ισραήλ».
Τέλος, ανέφερε ότι η «μαζική μετανάστευση» του πληθυσμού από τις εμπόλεμες ζώνες είναι μια «φυσική και προφανής συνέπεια», που έχει επίσης συμβεί στη Συρία, το Αφγανιστάν και την Ουκρανία και ότι μόνο η απέλαση του πληθυσμού θα αποτελέσει «κατάλληλη απάντηση που θα επιτρέψει τη δημιουργία σημαντικής αποτροπής σε ολόκληρη την περιοχή».
«Η πιο επικίνδυνη εναλλακτική λύση»: ένα παλαιστινιακό κράτος
Το έγγραφο παρουσιάζει δύο εναλλακτικές λύσεις σχετικά με τους αμάχους της Γάζας την επομένη του πολέμου.
Η πρώτη είναι η καθιέρωση ενός νέους καθεστώτος με επικεφαλής την Παλαιστινιακής Αρχή και η δεύτερη είναι η δημιουργία μιας άλλης τοπικής αραβικής κυβέρνησης ως εναλλακτική λύση της Hamas.
Και οι δύο εναλλακτικές λύσεις, υποστηρίζεται, είναι ανεπιθύμητες από στρατηγική άποψη και άποψη ασφάλειας για το κράτος του Ισραήλ, και δεν θα παράσχουν επαρκές αποτρεπτικό μήνυμα, ειδικά στη Hezbollah στο Λίβανο, ως απάντηση στη σφαγή της Hamas κοντά στη Λωρίδα της Γάζας.
Οι συντάκτες της μελέτης ισχυρίστηκαν ότι η είσοδος της Παλαιστινιακής Αρχής στη Γάζα ήταν η «πιο επικίνδυνη εναλλακτική λύση» από τις τρεις, επειδή θα μπορούσε να «οδηγήσει στην ίδρυση ενός παλαιστινιακού κράτους».
Το έγγραφο υποστηρίζει ότι ένα μοντέλο ισραηλινής στρατιωτικής κυριαρχίας και πολιτικής διακυβέρνησης της Παλαιστινιακής Αρχής, όπως υπάρχει στη Δυτική Όχθη, είναι πιθανό να αποτύχει στη Γάζα.
«Δεν υπάρχει τρόπος να διατηρηθεί μια αποτελεσματική στρατιωτική κατοχή της Γάζας αποκλειστικά στη βάση μιας στρατιωτικής παρουσίας και χωρίς εποικισμό.
Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, θα υπάρξει μια εσωτερική ισραηλινή και διεθνής απαίτηση για απόσυρση».
Οι συντάκτες του εγγράφου πρόσθεσαν ότι, σε μια τέτοια περίπτωση, το κράτος του Ισραήλ «θα θεωρείται αποικιοκρατική δύναμη με στρατό κατοχής … Παρόμοια με την κατάσταση στην Ιουδαία και τη Σαμάρεια σήμερα, μόνο χειρότερη».
Σημείωσαν δε ότι η Παλαιστινιακή Αρχή τυγχάνει «χαμηλής νομιμοποίησης» μεταξύ των Παλαιστινίων και ότι στο παρελθόν δεν μπόρεσε να διατηρήσει την εξουσία στη Γάζα, οπότε δεν υπάρχει λόγος να πιστεύουμε ότι θα είναι σε θέση να κυβερνήσει εκεί σήμερα.
Η τελευταία εναλλακτική λύση, ο σχηματισμός μιας τοπικής αραβικής κυβέρνσης που θα αντικαταστήσει τη Hamas, είναι ανεπιθύμητη, σύμφωνα με το έγγραφο, επειδή δεν υπάρχουν τοπικά κινήματα αντιπολίτευσης στη Hamas και η νέα ηγεσία είναι πιθανό να είναι πιο ριζοσπαστική.
«Το πιθανό σενάριο δεν είναι μια αλλαγή στην ιδεολογική αντίληψη, αλλά η δημιουργία νέων ισλαμικών κινημάτων, ενδεχομένως ακόμη πιο ακραίων», ανέφερε.
Τέλος, υποστηρίχθηκε ότι, εάν οι Παλαιστίνιοι παρέμεναν στη Γάζα, θα υπήρχαν «πολλοί θάνατοι Αράβων» κατά τη διάρκεια της αναμενόμενης κατοχής, γεγονός που θα έβλαπτε τη διεθνή εικόνα του Ισραήλ ακόμη περισσότερο από την εκδίωξη του πληθυσμού.
Για όλους αυτούς τους λόγους, η σύσταση του Υπουργείου Πληροφοριών είναι να προωθηθεί η μόνιμη μεταφορά όλων των αμάχων από τη Γάζα στο Σινά.
O ξεπουλημένος Σε ΗΠΑ-ΕΕ-Εβραίους Μητσοτάκης να ζητήσει Κράτος για την Παλαιστίνη και κατάπαυση του πυρός στη Γάζα…που πήγε σαν χαζοχαρούμενος στον Μπιμπι και αποδέχτηκε ότι του ζήτησε ο Φαιστοναζί Νετανιάχου…
ΠΟΛΛΑ ΣΥΝΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟ ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΗΤΑΝ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΕΣΟ ΣΤΟ ΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟΥ ΠΟΥ ΕΒΓΑΛΕ ΚΑΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ ΕΒΡΑΙΟΥ ΚΟΥΛΗ ΣΤΙΝ ΦΟΡΑ
ΓΙ ΑΥΤΟ ΠΗΓΕ Η ΚΟΥΛΑ ΤΡΕΧΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΙΣΡΑΙΛ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΕΝΤΟΛΕΣ ΓΙΑ ΠΕΡΕΤΑΙΡΟ ΑΦΑΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΦΥΛΗΣ ΜΕ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΠΛΕΟΝ ΕΚΤΟΠΙΣΜΕΝΑ ΜΕΜΕΤΙΑ
Δεν φταιω! 😊! Και αυτο το θεμα μου ειναι γνωστο, τουλαχιστον απο το 2011! Και ηταν στα υπ’ οψιν, για δημοσιοποιηση εντος των ημερων! Καθυστερησα, γιατι ψαχνω να βρω το παλιο αυτο αρθρο! Ωστε να αναδειξω, το απο ποτε σχεδιαζεται!
Για να βολέψουν εσένα έρχονται. Βλέπω τους περιμένεις με αγωνία.
ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΚΟΥΛΗ ΘΑ ΤΟ ΔΕΧΤΕΙ ΚΙ ΑΥΤΟ??? ΤΣΙΜΠΟΥΚΟΓΛΕΙΦΤΕΣ ΤΟΥ ΝΑΤΟ
Δηλαδή για να καταλάβω, εμείς ως οι ΦΑΝΑΤΙΚΟΤΕΡΟΙ σύμμαχοι του ισραηλ , μία χώρα ΕΝΕΡΓΟ σύμμαχο και βοηθο στην ΓΕΝΝΟΚΤΟΝΙΑ που υφίστανται στην γάζα, θα πάρουμε τους εκτοπισμένους και σπίτι μας…. Και αυτοί θα θέλουν να έρθουν σε μία χώρα ΦΑΝΑΤΙΚΗ σύμμαχο αυτών που τους δολοφονησαν και τους εκτόπισαν; Και αν τελικά έρθουν, θα μας εκφράσουν και την ανάλογη “ευγνωμοσύνη τους” φαντάζομαι….
Μόνον εγώ το βλέπω ως ΝΤΕΛΗΡΙΟ ΠΑΡΑΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΔΙΑΣΤΡΟΦΗΣ;
Αυτό που φοβάμαι είναι ότι στη πράξη θα ζήσουμε 2ο επεισόδιο “πρόσφυγες απο την συρία”, όπου με αφορμή τον τότε πόλεμο στην συρία, μπουκάραν και εποικίσαν την Ελλάδα ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΙΣΛΑΜΟ-ΔΙΠΟΔΑ απο πακισταν, αφγανισταν, σομαλία, μπαγλαντες, νηγηρία και τα 40 ισλαμοΣΙΧΤΙΡΙΑ….
Τώρα, θα έχουμε τους “προσφυγες απο την γάζα”, για ένα 2ο ΜΑΖΙΚΟ κύμα “ανθρωπιστικής” ΕΙΣΒΟΒΟΛΗΣ ισλαμο-εποικισμού , μόνο που τώρα είμαστε ΗΔΗ ΠΝΗΓΜΕΝΟΙ στο ισλαμο-γυφταριο…. Και ας μην ξεχνάμε ότι ακόμα και αν όντως κουβαλήσουν πρόσφυγες απο την γάζα, το 99,9% αυτών θαείναι ισλαμο-αγαρινοί άραβες…
Τελικά αυτός ο κούλης πρέπει να αγάπαι ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΑ τους Έλληνες, συγχαρητήρια σε όσους τον ΞΑΝΑ ψήφισαν, τους εύχομαι ολοψυχα σύντομα η 7/10 του ισραηλ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΓΕΙΤΟΝΙΑ ΤΟΥΣ….
Και αν είσαι στην ίδια γειτονιά με αυτούς που τους εύχεσαι 7/10 τι θα κάνεις;Στα υπόλοιπα συμφωνώ.
Γιατί να μην τους πάρουν το Ιράν, η Τουρκία, το Κατάρ, η Ιορδανία, ο Λίβανος, η Αίγυπτος; Ας δείξουν στην πράξη την στήριξη τους στους Παλαιστινίους, όχι μόνο παχειά λόγια. ΕΜΕΙΣ ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΧΟΥΜΕ;
Αντε προδοτες , που υποστηριζετε τους βομβαρδισμους του Ισραηλ , δηθεν αυτοαμυνα , ενω κατεδαφιζονται ολοκληρα τετραγωνα με αμαχους , φερτε τους εδω , διοτι εχουμε……λιγους λαθρο , φερτε κι’ αλλους να εξισλαμιστουμε!! Ποιον ρωτησατε και ασκητε Ανθελληνικη πολιτικη , αλλοιωνοντας τον πληθυσμο της χωρας με χιλιαδες ισλαμιστες;;;;
ολα και ολοι στο ισλαμ περιστρεφονται γυρω απο τον ιερο πολεμο τζιχαντ και τον εξισλαμισμο-υποδουλωση νταουα…. βεβαια οι μουσουλμανοι δεν ειναι ολοι τζιχαντιστες…. υποστηριζουν τον τζιχαντισμο ομως ως ιερο, και βοηθουν και εξυμνουν τους τζιχαντιστες ως αγιους τους. και φυσικα ποτε κανενας μουσουλμανος δεν καταδικαζει τον τζιχαντισμο….
ακομη και σαν ανθρωπινη ασπιδα αλλα και σε πολλους αλλους ρολους απαντες στο ισλαμ εχουν πανω απο ολα την υποστηριξη της τζιχαντ…. ειναι αναποσπαστο κομματι της θρησκειας τους…..
το ισλαμ ειναι η θρησκεια του σκοτους και του πολεμου….
ο μωαμεθ ο ιδιος ξεκινησε απο κλεφτης, εγινε ληστης, μετα λησταρχος, μετα επιδρομεας, μετα φυλαρχος, μετα αποκτησε ολοκληρο στρατο και σφαγιαζοντας με μογγολικη μανια και εμφαση στα γυναικοπαιδα και στην αποκτηση σκλαβων, μιλιουνια αλλοθρησκους και αλλοφυλλους… εκανε ως στρατηλατης 272 πολεμους σφαγιαζοντας ολοκληρους αρχαιους πολιτισμους εφοσον δεν εξισλαμιζοταν να τον ακολουθησουν….
παντρευοταν με γυναικες εως και εξι χρονων και εζησε την ιστορικοτερα πιο ανηθικη υπουλη και γεματη απανθρωπια ζωη απο οποιονδηποτε μπορει να περιγραφοταν σε σχεση με μια θρησκεια….
συγχρονοι μελετητες του κορανιου το αποκαλεσαν βιβλιο του σατανα καθως υποχρεωνει τους μουσουλμανους σε απιστευτες φρικες εναντια σε οσους δεν εξισλαμιζονται…..
οπως και τους εβραιους οι μουσουλμανοι δεν ειναι παρα οι ακολουθοι του αντιχριστου που προετοιμαζουν αιωνες την ελευση του….
Τι την περασατε την Ελλαδα και μας στελνετε συνεχως Μουσουλμανους και Ισλαμιστες;
Πατε καλα;
Και γιατι περικαλώ δεν τους θελουν στην αίγυπτο?
Αφου ειναι αδερφια τους.
Η στην αραβια η στην τουρκία;
Γιατι πρεπει παλι εμεις να περισυλλεξουμε ολη αυτη τη σαβουρα που δεν θελουν οι ομοθρησκοι τους?
Μακαρι να ερθουν εδω μπας και πηδηξουμε τους ντοπιους Εβραιολαγνους…..
Για να βολέψουν εσένα έρχονται. Βλέπω τους περιμένεις με αγωνία.
Η Hamas δεν πρόκειται να επιτρέψει να φύγει ούτε ένας Παλαιστήνιος, διότι αυτοί οι άνθρωποι + οι Όμηροι, είναι η ασπίδα τους.
Όλα αυτά που λέγονται και ακούγονται, είναι παραμύθια γαι μικρά παιδιά.
Φέρτε τους όλους εδώ να γίνουμε μουσουλμανική αποικία…αλλά να ξέρουν όλοι οι Ισλαμολάγνοι ότι άμα έρθει η Xαμάς εδώ θα τρέχουν να κρυφτούν κάποιοι στα υπόγεια των σπιτιών τους, γιατί αυτοί δεν χωρατεύουν όπως φαίνεται στα video.!!!
Αφού έχουν το αδερφό κράτος της Τουρκίας γιατί δεν τούς μαζεύει εκεί? π@ύστ@ Μητσοτάκη έχεις ήδη υπογράψει το χαρτί για να έρθουν το ξέρω από πρώτο χέρι μόνο τα κανάλια στην Ελλάδα δεν το λένε