ΤΑΧΕΙΑ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ! – ΝΕΑ ΤΟΥΡΚΙΚΗ NAVTEX ΓΙΑ ΓΕΩΤΡΗΣΗ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ – ΣΗΜΑ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ASSOCIATED PRESS (ΦΩΤΟ)

    Κοινοποίηση:
    yavuz

    Νέα ΝAVTEX της Τουρκίας από 18 Αυγούστου έως 15 Σεπτέμβρη για την αναζήτηση πετρελαίου και φυσικού αερίου στα νοτιοδυτικά της Κύπρου! Το Yavuz θα κάνει τη γεώτρηση στην ανατολική Μεσόγειο.

    Σύμφωνα με το dimpenews.com τα πλοία Ertuğrul Bey, Osman Bey και Orhan Bey θα είναι επίσης στο πεδίο για υποστήριξη. Η δραστηριότητα γεώτρησης θα ολοκληρωθεί στις 15 Σεπτεμβρίου.

    yav

    Στο μεταξύ το αμερικανικό Associated Press αναφερόμενο στην ελληνοτουρκική κρίση των τελευταίων ημερών αναφέρει ότι το ΠΝ και το τουρκικό Ναυτικό επί πέντε ημέρες έχουν εμπλακεί σε μία «ακροσφαλή διπλωματία», ύστερα από την έξοδο του τουρκικού ερευνητικού σκάφους Ορούτς Ρέις.

    Το διεθνές πρακτορείο σημειώνει ότι οι σχέσεις ιστορικής αντιπαλότητας των δύο κατ όνομα συμμάχων στο ΝΑΤΟ, έχουν βρεθεί σε «χαμηλό» δύο δεκαετιών και αναφερόμενο στην αντίδραση της Ελλάδας σημειώνει: «Η Ελλάδα τοποθέτησε τις ένοπλες δυνάμεις σε ύψιστο συναγερμό και έστειλε πολεμικά πλοία επί τόπου απαιτώντας την αποχώρηση των τουρκικών σκαφών. «Με τα πολεμικά πλοία να χορεύουν το ένα γύρω από το άλλο σε μια σχετικά μικρή θαλάσσια περιοχή, υπάρχει πραγματικός κίνδυνος για ταχεία κλιμάκωση, στην περίπτωση μιας τυχαίας σύγκρουσης ή εχθρικής ενέργειας», προσθέτει.

    Το δημοσίευμα κάνει αναφορά και στον Γερμανό υπουργό Εξωτερικών Χάικο Μάας, σημειώνοντας ότι η χώρα του ασκεί την προεδρία της ΕΕ για το τρέχον εξάμηνο, και τις δηλώσεις του ότι «οι προκλήσεις» στην ανατολική Μεσόγειο «δεν γίνεται να συνεχιστούν». «Εργαζόμαστε για την έναρξη απευθείας διαλόγου μεταξύ των εμπλεκόμενων πλευρών» ώστε να βρεθεί μια λύση, συνέχισε, τονίζοντας ωστόσο ότι δεν θα πρέπει να γίνονται έρευνες κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων αυτών.

    Στο δημοσίευμα επισημαίνεται ότι εκτός από τη στήριξη των Ευρωπαίων εταίρων, η Αθήνα επιδιώκει επίσης να δεσμευτούν για την επιβολή κυρώσεων σε βάρος της Τουρκίας. «Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών είπε ότι συντάσσεται ένας κατάλογος πιθανών κυρώσεων, ο οποίος θα συζητηθεί στο επόμενο συμβούλιο των υπουργών στο Βερολίνο, αργότερα αυτόν τον μήνα» αναφέρει χαρακτηριστικά.

    Τέλος, τονίζει και το ότι ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος δεσμεύτηκε να στηρίξει την Ελλάδα ενισχύοντας τη στρατιωτική παρουσία της χώρας του στην περιοχή, έκανε γνωστό ότι συνομίλησε τηλεφωνικά με τον Αμερικανό ομόλογό του, Ντόναλντ Τραμπ, για την κατάσταση στην ανατολική Μεσόγειο, τη Λιβύη και τον Λίβανο και ότι «μοιράζονται τις ίδιες απόψεις».

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    12 Σχόλια

    1. Ο/Η Τουρκία: η εν ισχυ κυβερνηση της επαρχιας της ελλαδας. λέει:

      Τουρκία: η εν ισχυ κυβερνηση της επαρχιας της ελλαδας.
      Ευτυχως που εχουμε γεμισει με τουρκικα νεα και ειδησεις για να γνωριζουμε και τις εντολες των χαλιφιδων μας
      Για την ελλαδα αλλωστε (πλην κοβιντοαπατη) τα νεα ειναι γενικως, αστεια κζι μηδενικα 0.

    2. Δεν καταλαβαίνω γιατί φοβόμαστε τόσο πολύ την δήθεν Ευρωπαϊκή Ένωση μη τυχόν και τους κακοκαρδισουμε.
      Δειτε τόσα χρόνια οι Ούγγροι αρνούνται να υποδεχθούν μετανάστες και κάνεις δεν τους πείραξε μόνο εμείς δεχόμαστε ένα σωρό γυφταρια .
      Η να πω για το περίφημο ΝΑΤΟ που μας εχει κλάσει άπειρες φορες.
      Δήθεν υποστήριξη στα δύσκολα όλοι τους μας αγνοούν

    3. Φίλοι. Η Κύπρος για την Ελλάδα κείται μακράν. Προδόθηκε ουκ ολίγες φορές, αλλά ρε μάγκες δεν καταλάβατε ποτέ ότι η Κύπρος είναι για εσάς και για όλους, μια χαμένη πατρίδα. Όταν στην ιστορία της πολεμούσε, πολεμούσε για την Ένωση. Τότε που όλοι ήταν ορθόδοξοι σχεδόν 100% με λίγους γύφτους που τους ξέμειναν απο την Τουρκοκρατία, που όμως μιλούσαν Ελληνικά και όχι τούρκικα, και τα σχολεία ήταν όλα ελληνικά, μας προδόσατε. Κείται μακράν το νησί που σήμερα θα ήταν Ελλάς ρε μάγκες. Ποιός καραμανλής και μαλακίες ? Όλα τελείωσαν. Η Κύπρος Τούρκεψε πλέον.

    4. Φλώρε είσαι και πολύ φλώρος…προδότης και Εσύ όπως ο Αποστολάκης

    5. δεν προκειται να το κανουν, αλλα χρησιμοποιουν καθε τι, για να μας αναγκασουν γερμανοι και αμερικανοι σε διαλογο και διαμοιρασμο στο αιγαιο, φυσικα αν τους επιτεθουμε δεν αποκλειεται να ζητησουν βοηθεια απο το ΝΑΤΟ εναντιον μας

    6. η κυπρος κειται μακραν προδοτακια …

    7. Γιατί επαναλαμβανεται τό παραμύθι περί γεωτρήσεων ; Βολτίτσες κάνουν γιά νά ρίξουν σημαδουρες διεκδικήσεων οικοπέδων !

    8. Επιτέλους συνεργαστείτε Ελλάδα Κύπρος
      Μεταφέρετε τα s300 στην Κύπρο Παραγγείλετε 4 φρεγάτες γαλλικές μαζί ,και 15 υπερσύγχρονα Rafale που να εδρεύουν στην Κύπρο
      Κλείσιμο συνόρων ελλαδασ με Τουρκία και αποχώρηση από το ΝΑΤΟ τώρα Βέτο εναντίον της τουρκιασ Εκ του άλλου αν πιέζονται οι πολιτικοί από Γερμανία και ΗΠΑ να το πουν γιατί προσβάλουν τις ένοπλες δυνάμεις και την Ελλάδα διεθνώς από τον φόβο της Τουρκίας έχετε γίνει ρεζίλι

    9. Αυτοί τα κάνουν όλα , που είναι από πίσω από τους μογγόλους και έχουν μεγάλα συμφέροντα μαζί τους.
      Μόνοι τους τίποτε και ποτέ, δεν κάνουν . Είναι θρασύδειλοι.
      Ακόμη και στις εισβολές που τους έχουν βάλει και κάνουν , βάζουν τους κατσαπλιάδες τους υπάνθρωπους της αδελφότητας μπροστά .

      Έτσι δεν γλεντάς …στο τέλος στο διάολο θα πας

    10. Ένας πόλεμος στο εγγύς μέλλον με τον προαιώνιο εχθρό …. Είναι αναπόφευκτος..

    11. Εάν είναι εύκολο μια ενημέρωση. Οι βλακες οι μογγολοι που πιστεύουν σε κάποιον λέει Αλλάχ η κάπως έτσι, έφυγαν από την Ελληνικη υφαλοκρυπιδα με μείον ένα πλοίο και αρκετά ψυχολογικά. Τώρα βρίσκονται εντός κυπριακής αοζ. Τα δικά μας πλοία συνεχίζουν να τους έχουν σε κλοιό ή μόλις μπήκαν στην κυπριακή αοζ σταμάτησε και ο κλοιός? Αυτό μπορούμε να το μάθουμε γιατί τα καθεστωτικα δεν γράφουν σχετικά. Ευχαριστώ.

    12. Μου αρέσει πως δηλώνουν αν η Ελλάδα τους επιτεθεί θα φύγουν από το ΝΑΤΟ.

    Comments are closed.