ΤΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΚΟΥΛΗ; “Η ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΘΑ “ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ” ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΑ EUROFIGHTER” ΔΗΛΩΝΕΙ Ο ΓΚΙΟΥΛΕΡ ΠΟΥ ΤΡΙΒΕΙ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ – ΙΣΠΑΝΙΑ ΚΑΙ ΒΡΕΤΑΝΙΑ “ΨΗΝΟΥΝ” ΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΧΑΤΙΡΙ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ!

    Κοινοποίηση:
    Eurofighter_Typhoon

    Σε ενέργειες για την απόκτηση 40 Eurofighter Typhoon προχώρησε η τουρκική πλευρά, με τον υπουργό Άμυνας Γιασάρ Γκουλέρ. Μετά τα προβλήματα στις διαβουλεύσεις με την Ουάσινγκτον, η Τουρκία, αναζητά εναλλακτικές για την προμήθεια μαχητικών. Ο Γιασάρ Γκιουλέρ, απαντώντας σε ερωτήσεις βουλευτών, ανέφερε ότι γίνονται εργασίες για την προμήθεια Eurofighter Typhoon.

    Τα Eurofighter σχετίζονται με τη Βρετανία, την Ισπανία και τη Γερμανία. Ήδη, σύμφωνα με τον Γκιουλέρ, η Βρετανία και η Ισπανία είναι θετικές στην πώληση και προσπαθούν να πείσουν τη Γερμανία.

    «Μας λένε πως “το πρόβλημα θα το λύσουμε εμείς”. Αν το θέμα προχωρήσει, σχεδιάζουμε να προμηθευτούμε 40 Eurofighter. Οι Ισπανοί και οι Βρετανοί έχουν την επιθυμία της πώλησης των Εurofighter στην Τουρκία», είπε.

    Ο Γκιουλέρ ανέφερε ότι τα συγκεκριμένα μαχητικά είναι ισάξια με τα Rafale και έχουν καλύτερες επιδόσεις στους ελιγμούς και την ταχύτητα.

    «Η Ελλάδα με τα 20 Rafale που απέκτησε έχει αποκτήσει αεροπορική υπεροχή στους αιθέρες του Αιγαίου απέναντι στα τουρκικά. F-16. Έτσι θεωρείται πως η Τουρκία για να απαντήσει στα ελληνικά Rafale κάνει αυτή την κίνηση και επιχειρεί να αγοράσει τα ευρωπαϊκά Eurofighter», αναφέρουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης. Την ίδια ώρα, η Άγκυρα συνεχίζει να διεκδικεί 40 νέα F-16 και να εκσυγχρονίσει των υπαρχόντων F-16 της. Όμως, αντιλαμβάνεται ότι κάτι τέτοιο είναι δύσκολο να γίνει.

    Τούρκοι αναλυτές επανέφεραν στη συζήτηση τους πυραύλους Tayfun. O Μεσού Χακί Τσασίν, στρατιωτικός αναλυτής ανέφερε χαρακτηριστικά ότι οι Tayfun «θα αλλάξουν τη μοίρα των πολεμικών συγκρούσεων. Έχουν εμβέλεια 250 και 500 χιλιομέτρων Όταν εκτοξευθεί πλήττει στόχους στα μετόπισθεν της Ελλάδας. Φτάνει μέχρι και την Αδριατική. Αν τα τοποθετήσεις στη Σμύρνη και τα εκτοξεύσεις, πάει τελείωσε και πλήττει τους στόχους και δεν μπορούν να ξεφύγουν. Ξέρετε τι είναι αυτό; Είναι πως γλιτώνουμε από το σύστημα που μας έλεγε “πάρε αυτό, αν δεν κάνεις το άλλο, δεν σου δίνω αυτό”. Κάποτε οι Αμερικανοί μας έδιναν οπλικά συστήματα έναντι 2 δισ. δολαρίων. Τώρα τους δώσαμε 2,5 δισ. δολάρια και δεν μας δίνουν μαχητικά».

    Σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, τις δηλώσεις του Τούρκου πρέσβη στο Λονδίνο αλλά και την τουρκική έκδοση του πρακτορείου Bloomberg, Τουρκία και Βρετανία είναι στα πρόθυρα μιας πολύ μεγάλης συμφωνίας ελεύθερου εμπορίου, ουσιαστικά την επικαιροποίησή της με στόχο να επεκταθεί σε τέτοιο βαθμό που να βοηθήσει στην ανάπτυξη και των δυο χωρών.

    Η συμφωνία αναμένεται ότι θα καλύπτει εισαγωγές και εξαγωγές αγαθών, εμπόριο υπηρεσιών, επενδύσεις, ηλεκτρονικό εμπόριο, σύμφωνα με τον Τούρκο πρέσβη. Άρα Λονδίνο και Άγκυρα αναπτύσσουν αμυντική συμμαχία, αλλά και εμπορική συμμαχία, ως δύο μεγάλα κράτη εκτός ΕΕ.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    9 Σχόλια

    1. οταν εχουν τον ΤΟΥΡΚΟ για συμμαχο ,που εισεβαλε σε ολες τις γειτονικες χωρες, τι περιμενουμε απο ΑΥΤΑ τα καθαρματα!?!?

    2. οταν εχουν τον ΤΟΥΡΚΟ για συμμαχο ,που εισεβαλε σε ολες τις γειτονικες χωρες, τι περιμενουμε απο ΑΥΤΑ τα καθαρματα!?!?

    3. Tα F-35 δεν ειναι τοσο καλα οσο μας λενε….πριν δυο μηνες χαθηκε ενα στης ΗΠΑ και το ψαχνανε μονο αγγελια δεν βαλανε..προβληματικα ρανταρ,σκουριαζουνε και χανουνε της δυνατοτητες stealth και αλλα πολλα.

    4. Αν πιάσει την φοροδιαφυγή (που εννοείται ότι δεν θέλει να την πιάσει για κομματικούς λόγους) η Ελλάδα μπορούσε να πάει για 40 f4 rafale και 40 f35, αλλά δεν θέλει… Το E.W. του spectra στην f4 και την νελλοντική f5 έκδοση και τo aggressive jamming του f35 δεν παίζονται. Καλά τα νέας έκδοσης eurofighter και με επικίνδυνες δυνατότητες, αλλά στο χέρι μας είναι να τις ακυρώσουμε. Επίσης, η Γαλλία δεν θα ανεχτεί meteor (δική της τεχνολογία) να απειλούν γαλλικά μαχητικά, υπόψη. Αν πάρουμε και SAMP-T τα eurofighter δεν μπορούν να πετάξουν. Αν μαζέψουμε λεφτά όμως, όχι όπως τώρα που όλοι δηλώνουν 800 ε / μήνα και έχουν 10 σπίτια και 3 αμάξια και καταθέσεις τεράστιες.

    5. Ανέκαθεν η Ελλάδα γνώριζε τους φίλους της. Καλό είναι να ξέρεις τους «φίλους σου» και πως αντιδρούν στα δύσκολα έτσι προετοιμάζεσαι αναλόγως για αυτό έχουμε και την παροιμία που λέει: «τους φίλους μου τους ξέρω τους εχθρούς μου δεν ξέρω» και η άλλη που πρέπει να εμπεδώσουμε «αν δεν έχεις νύχια να ξυστείς μην περιμένεις να σε ξύσουν οι άλλοι».

    6. Δεν υπάρχουν φιλέλληνες. Αυτό πρέπει να το πάρουμε χαμπάρι και να το χωνέψουμε. Επίσης πρέπει να χωνέψουμε πως η Τουρκία είναι μια μεγάλη οικονομία και δεν θέλουν να την χάσουν για χάρη μας, οπότε θα μας πιέσουν με οποιοδήποτε τρόπο να κάνουμε υποχωρήσεις, ακόμα και με απειλή ή και πρόκληση πολέμου. Αυτό που σίγουρα μπορούμε να κάνουμε είναι, επιτέλους, ανεξάρτητη πολιτική, αν όχι στο εξωτερικό, τουλάχιστον στο εσωτερικό. Πχ για αρχή θα μπορούσαμε να απελάσουμε τους λαθρομετανάστες και τους δήθεν πρόσφυγες, ακόμα και αν φωνάζουν οι “σύμμαχοι” και η ΕΕ. Μια μικρή χώρα όπως εμείς, έχουμε ένα 20% πληθυσμού να αποτελείται από αλλοεθνείς, που στις περισσότερες των περιπτώσεων είναι και από χώρες εχθρικές προς την δική μας (πχ Αφγανιστάν, Μπαγκλαντές, Πακιστάν, αραβικές και αφρικανικές χώρες). Το ίδιο θα μπορούσαμε να κάνουμε και σε “κοινοτικούς” που δρουν όμως κατά των συμφερόντων της χώρας μας, πχ σε Βούλγαρους, Ούγγρους (φιλότουρκοι αφού μοιράζονται πολιτισμό, γλώσσα και εν μέρει γενετική καταγωγή) κτλ. Θα μπορούσαμε να τους απελαύνουμε αφού δίνεται το δικαίωμα ακόμα και εντός της ΕΕ. Πχ πριν κάποιους μήνες ένας βουλγαρόγυφτος μπήκε στην Ελλάδα, κατέβασε την Ελληνική σημαία από Ελληνικό μνημείο και έφυγε ανενόχλητος. Αν υπήρχε πρόνοια, αυτός με το που θα πατούσε την χώρα μας θα έπρεπε να μπει στην φυλακή. Το ίδιο βέβαια σε τουρκοπρακτόρια, αλλά όπως είπαμε, ας είμαστε έτοιμοι για τα χειρότερα με την Τουρκία γιατί φαίνεται πως Άγγλοι, Ισπανοί, Γερμανοί, Ρώσοι κλπ παίζουν με το δικό μας κεφάλι ενώ και οι ΗΠΑ θα μας τον φορέσουν στο τέλος αν πάρουν από την Τουρκία αυτό που θέλουν.

    7. Mετά τους Τούρκους οι μεγαλύτεροι ανθέλληνες είναι οι Άγγλοι.Στην εισβολή στην Κύπρο οι Αγγλοι από τις βάσεις τους στην Κύπρο και το ρανταρ τους στο Τροόδος έδιδαν πληροφορίες στρατιωτικές στους Τούρκους. Οσο για τον Σούνακ είναι ένας γύφτικος κλόουν και όπως φαίνεται με πολύ χαμηλό IQ. Οι Ισπανοί μια ζωή πουλημένοι. Η Γερμανία όσο είναι ο Σόλτς δεν πρόκειται να κάνει το χατήρι των Τούρκων.

    8. Πέρα από το γεγονότος ότι ο Αδόλφος, αντί να πάει ανατολικά έπρεπε να τους εξαφανίσει, να ξέρουμε πως αν δεν δώσει το ΟΚ ο θείος Σαμ, δεν κουνιέται καμιά ευρωπέα κοπελιά.

    9. ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΤΟΥΡΚΟΥΣ ΒΡΕΤΑΝΟΥΣ.ΑΥΤΟ ΘΑ ΕΚΑΝΑΝ ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ.

    Comments are closed.