ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΑΛΑΔΕΣ: «ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ Η ΝΟΤΙΑ ΚΥΠΡΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ»

    Κοινοποίηση:
    Numan-Kurtulmus

    Σε μια άνευ προηγουμένου δήλωση προέβη ο πρόεδρος της εθνοσυνέλευσης της τουρκίας. Πρόκληση η οποία από ελληνικής πλευράς έχει μείνει αναπάντητη. Ξανά και ξανά. Το θέμα έπαιξε στα κεντρικά θέματα των μέσω ενημέρωσης της τουρκίας χθες. Ακολουθεί το ρεπορτάζ:

    Διάσκεψη Προέδρων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου… Σκληρή αντίδραση του Προέδρου της Τουρκικής Μεγάλης Εθνοσυνέλευσης, Kurtulmuş, στον Έλληνα εκπρόσωπο

    Ο Πρόεδρος της Μεγάλης Εθνοσυνέλευσης της Τουρκίας Numan Kurtulmuş, στη Διάσκεψη των Προέδρων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που πραγματοποιήθηκε στο Δουβλίνο, την πρωτεύουσα της Ιρλανδίας, δήλωσε η Αννίτα Δημητρίου, Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων της Ελληνοκυπριακής Διοίκησης της Κύπρου, η οποία ισχυρίστηκε ότι «η Τουρκία είναι κατακτητής στην Κύπρο και το Αζερμπαϊτζάν κατακτητής στο Καραμπάχ». Ο Kurtulmuş είπε, «Ο εισβολέας στην Κύπρο δεν είναι η Τουρκία, αλλά η κατοχή της ελληνικής πλευράς, η οποία κατήργησε τη νόμιμη Κυπριακή Δημοκρατία που ιδρύθηκε το 1960 και κατέλαβε τη Δημοκρατία».

    Ο Πρόεδρος Της Μεγάλης Εθνοσυνέλευσης Της Τουρκίας , Numan Kurtulmuş , σχετικά με τις μη ρεαλιστικές δηλώσεις της Αννίτας Δημητρίου, Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων της Ελληνοκυπριακής Διοίκησης της Νότιας Κύπρου, που ανέβηκε στο βήμα μπροστά του, υποστηρίζοντας ότι «Οι Τούρκοι είναι εισβολείς», είπε: «Αν φτάσουμε στο Κυπριακό. Υπάρχει κατοχή στην Κύπρο, είναι αλήθεια. Ο εισβολέας στην Κύπρο δεν είναι η Τουρκία, αλλά η κατοχή της ελληνικής πλευράς, η οποία κατήργησε τη νόμιμη Κυπριακή Δημοκρατία που ιδρύθηκε το 1960 και κατέλαβε τη Δημοκρατία. «Βεβαίως, η Τουρκία ως εγγυήτρια χώρα δεν μπορούσε και δεν έμεινε θεατής καθώς ομάδες υπέρ της Ένωσης εξάλειψαν την Κυπριακή Δημοκρατία», είπε ο Τούρκος.

    Σχετικά με τη Νίκη του Αζερμπαϊτζάν στο Καραμπάχ, ο Kurtulmuş είπε: «Κατανοούμε, εκτιμούμε και υποστηρίζουμε πλήρως την ευαισθησία του Αζερμπαϊτζάν να σώσει τα εδάφη του ενόψει της 33χρονης κατοχής του Καραμπάχ από την Αρμενία», προσθέτοντας ότι όλες οι διεθνείς πρωτοβουλίες κατά της 33χρονης κατοχής ήταν αβοήθητες. Δήλωσε ότι ως αποτέλεσμα, το Αζερμπαϊτζάν δεν έμεινε χωρίς άλλη επιλογή και το Καραμπάχ σώθηκε με έναν πόλεμο που κράτησε 44 ημέρες.

    Δηλώνοντας ότι «το Καραμπάχ θα είναι γη του Αζερμπαϊτζάν και στα χέρια του λαού του Αζερμπαϊτζάν μέχρι το τέλος του χρόνου», ο Κουρτουλμούς υπογράμμισε ότι δεν πρόκειται για κατοχή, αλλά για μια λαϊκή απελευθέρωση της δικής του γης.

    Επισημαίνοντας ότι η ειρήνη που η εξαμερής συμμαχία, συμπεριλαμβανομένου του Αζερμπαϊτζάν, της Τουρκίας, της Ρωσίας, του Ιράν, της Αρμενίας και της Γεωργίας, προσπαθεί να δημιουργήσει στον Καύκασο, επιχειρείται να καταστραφεί και να εξαλειφθεί από κάποιους, ο Kurtulmuş είπε: «Η ειρήνη, η επίτευξη εκεχειρίας μεταξύ του Αζερμπαϊτζάν και της Αρμενίας στο Καραμπάχ θα εξαρτηθεί πρωτίστως από αυτές τις δύο χώρες». Είναι υπέρ όλων των ανθρώπων της περιοχής. «Το άνοιγμα του διαδρόμου του Zangezur δεν γίνεται ποτέ με πρωτοβουλία μιας χώρας, αλλά προς όφελος όλων των ανθρώπων της περιοχής, και ελπίζουμε ότι θα είναι έτσι», είπε.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    10 Σχόλια

    1. Η κεφαλα σου η κλουβια Μογγολε κι αι σιχτιρ εγκαταλειψτε το “θερετρο” σας στη Μικρα Ασια αρουραιοι και….καλη επιστροφη στη Πατριδα σας!

    2. ΜΕΓΑΛΗ ΝΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΝΑ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΤΕΤΟΙΑ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΑ σε ευρωπαικους θεσμους να προσβαλουν την ιστορια,ΚΑΙ πρακτικα να ανακοινωνει ΤΡΙΤΟ ΑΤΤΙΛΑ στην μαρτυρικη ΚΥΠΡΟ.

    3. ευρωπαικος θεσμος ακουει τις ασυναρτησιες του τουρκου κιοππεκκη της κατοχικης τουρκιας στην κυπρο.!!! εχει τον λογο σε τετοιο θεσμο ο τουρκος.!!!! ΝΤΡΟΠΗ, SHAME.!!!!! αλλα στα υποψιν. νατο θυμαστε. εχει ο καιρος γυρισματα ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΟΜΩΤΕΣ.

    4. Τα μαγαζιά σε όλες της κεντρικές οδούς αρτηρίες γεμάτα με της καλύτερες φίρμες ρούχων παπουτσιών τσαντών κλπ υπήρχαν είδη που άγγιζαν και της 15 Χιλ ευρώ και όμως ψωνίζοντας εβγεναν από μέσα με γεμάτες τσάντες η τουρίστες αυτό που κάποτε ήταν η Ερμού η δικιά μας και το κολονακι κλπ αναρωτητηθητε δημοσιογραφικα τη εφτεξε και φτάσαμε εδώ γιατί σε πολλά έχετε βάλει όλοι εσείς το χεράκι σας

    5. Δεν φταίει ο Τουρκογυφτος, φταίνε οι προδότες οι δικοι μας που τους αφήνουν και πουλάνε μαγκιά οι Μογγολοι.

    6. ΕΛΛΑΣ Α.Ε., πλεον ειμαστε το απολυτο μηδέν!

    7. χα χα χα Κυπριοπουλια την πατησατε. Με ρωσικα λεφτα μιλουσατε μεχρι τωρα. Για να σας δω τωρα που οι Ρωσοι την κανανε και ανοιγουν προξενεια στο βορει τμημα .Πουλανε και φευγουν οπως και στο Ελλαδισταν. Αλλωστε δεν τους χρειαζομαστε εμεις οπως και εσεις. Εχουμε τους λαθρο να τους αντικαταστησουμε. χα χα χα

    8. Η Τουρκία σήμερα κάνει ότι ο Χίτλερ στο παρελθόν. Είναι ο ισλαμιστης Χίτλερ. Γιατί τον ανέχονται τα υπόλοιπα έθνη;

      1. Γιατί οι εβραιοσιων τα βρήκαν με τα μουσλιμ για να ελέγχουν χρήμα κυβερνήσεις και να φέρουν μαζί τον Αντίχριστο μέσα από την ψηφιακή δικτατορία του αντιχρίστου

    Comments are closed.