ΤΙ ΑΛΛΟ ΜΕΝΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΖΗΤΗΣΟΥΝ; ΝΑ ΠΑΜΕ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΜΟΝΑΧΟΙ ΣΕ ΣΠΗΛΙΕΣ; ΣΠΕΡΝΟΥΝ ΤΟΝ ΠΑΝΙΚΟ “ΧΩΡΟΦΥΛΑΞ” ΧΑΡΔΑΛΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ..36ΧΡΟΝΟΣ ΔΙΑΚΟΝΟΣ ΤΟ ΚΡΟΥΣΜΑ ΤΗΣ ΝΟΤΙΟΑΦΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΜΕΤΑΛΛΑΞΗΣ – ΕΙΧΕ ΝΟΣΗΣΕΙ ΚΑΙ ΠΡΙΝ 2 ΜΗΝΕΣ – ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ “ΕΚΡΗΞΗ” ΚΡΟΥΣΜΑΤΩΝ

    Κοινοποίηση:
    xardalias-thessaloniki

     

    Θετικός στη νοτιοαφρικανική μετάλλαξη κορωνοϊού στη Θεσσαλονίκη είναι ένας διάκονος.

    Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival, θετικός στη νοτιοαφρικανική μετάλλαξη βρέθηκε 36χρονος κληρικός, ο οποίος είναι προσωπικός διάκονος του Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα.

    Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΟΡΕΝ, ο ιερέας είχε νοσήσει και πριν από δύο μήνες, από το βασικό στέλεχος του ιού. Τώρα, βρέθηκε θετικός στην νοτιοαφρικανική μετάλλαξη και βρίσκεται σε απομόνωση, ενώ η κατάσταση της υγείας του είναι καλή.

    Το κρούσμα της νοτιοαφρικανικής μετάλλαξης έχει σημάνει συναγερμό στις υγειονομικές αρχές. Το μεσημέρι της Κυριακής εσπευσμένα στη Θεσσαλονίκη έφτασαν ο υφ. Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, και ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας.

    Χαρδαλιάς: Προχωράμε σε σαρωτικούς ελέγχους
    Μετά από σύσκεψη, όπως αναφέρει το GRTimes, ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε ότι «αφορά σε στέλεχος της εκκλησίας, δεν αφορά σε ενδοεκκλησιαστική διασπορά. Σε κάθε περίπτωση και με την εξαίρετη συνεργασία και της μητρόπολης και των ενοριών που εμπλέκονται από την ιχνηλασία προχωράμε σε σαρωτικούς ελέγχους με μοριακός ελέγχους και rapid test στην ευρύτερη περιοχή», ενώ τόνισε ότι» δεν χρειάζεται κανένας λόγος πανικού, ψυχραιμία χρειάζεται και νηφαλιότητα».

    «Ακολουθούμε το μονοπάτι των στενών επαφών high και low risk και νομίζω όλα τα πάνε καλά», πρόσθεσε απευθύνοντας έκκληση σε όλους τους κατοίκους για προσοχή, για τήρηση των μέτρων. «Εχει κάνει μια τεράστια προσπάθεια η Θεσσαλονίκη και θα πρέπει να παραμείνουν τα δεδομένα όπως τα γνωρίζουμε αυτή τη στιγμή» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Χαρδαλιάς.

    Όπως είπε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας, θα γίνουν μια σειρά από ενέργειες το επόμενο διάστημα έτσι ώστε να μπορέσει να εντοπιστεί και αν υπάρχει αν υπάρχει και άλλο στέλεχος. Ερωτηθείς σχετικά με την κατάσταση της υγείας του ιερέα, είπε ότι αναμένονται επίσημες ανακοινώσεις.

    «Πρέπει να ανταποκριθούμε και σε αυτήν την πρόκληση. Για μια ακόμη φορά πρέπει να αντιληφθούμε την κρισιμότητα των καταστάσεων», ανέφερε και απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί το επόμενο διάστημα. Κάνουμε όλοι μια προσπάθεια να πάρει μπρος η οικονομία μας. Αυτό όμως δεν μπορεί να μας οδηγήσει στο αντίθετο αποτέλεσμα. Γιατί αν τα πράγματα δεν πάνε καλά, θα πρέπει πάλι να ληφθούν μέτρα», τόνισε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία του Eθνικού Δικτύου Γονιδιωματικής Επιτήρησης για τις μεταλλάξεις του SARS-CoV-2 ολοκληρώθηκε η γονιδιωματική ανάλυση 200 δειγμάτων που αφορούν στην περίοδο 12-27 Ιανουαρίου 2021 και προέρχονται από τις Πύλες Εισόδου, την Αττική, τη Θεσσαλονίκη, τη Χαλκιδική, την Πιερία και την Πάτρα.
    Στο σύνολο των 200 δειγμάτων που αναλύθηκαν, 177 πληρούσαν τα αυστηρά κριτήρια ποιότητας που απαιτούνται για την ανάλυση και ο τελικός έλεγχος ολοκληρώθηκε επιτυχώς.

    Από τον έλεγχο αναδείχθηκαν συνολικά 108 στελέχη με μεταλλάξεις
    ειδικού ενδιαφέροντος (variants of concern). Από αυτά, 107 δείγματα ήταν θετικά για το νέο στέλεχος VOC 202012/01 (Lineage Β.1.1.7/UK) και ένα δείγμα ήταν θετικό για το νέο στέλεχος 20H/501Y.V2 (Lineage B.1.351/South Africa).

    Συγκεκριμένα, το νέο στέλεχος VOC 202012/01 (Lineage Β.1.1.7/UK lineage) ανιχνεύθηκε σε:

    80 δείγματα από την Αττική (50 από συρροή σε Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων, 21 από την κοινότητα και 9 από νοσοκομεία)
    14 δείγματα από τη Χαλκιδική (όλα από την κοινότητα)
    11 δείγματα από την Πάτρα (όλα νοσοκομειακά)
    1 από τη Θεσσαλονίκη (από την κοινότητα)
    1 από την Πιερία (από την κοινότητα)
    Σε ό,τι αφορά το νέο στέλεχος 20H/501Y.V2 (Lineage B.1.351/South Africa), αυτό ανιχνεύθηκε από την κοινότητα στη Θεσσαλονίκη.

    Συνολικά στη χώρα μας έχουν ταυτοποιηθεί 173 δείγματα θετικά για το μεταλλαγμένο στέλεχος Β.1.1.7/UK lineage και ένα μεταλλαγμένο στέλεχος Lineage B.1.351/South Africa του ιού SARS-CoV-2.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    18 Σχόλια

    1. Να βάλει τάπες μάσκες σε όλες τις τρύπες.
      Ζεχνει

    2. Αυτά συμβαίνουν μόνο σε ΣΑΝΟΦΑΓΗΚΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ….
      Και επειδή κανείς στο κράτος των αποχαυνωμένων και φοβισμένων υπηκόων, δεν ξέρει αν όλα αυτά που του λένε είναι παραμύθια ή όχι, τότε βρισκόμαστε μπροστά σε αντιφατικές απόψεις και μέτρα.
      Αν δεχτούμε πως αν αυτά αληθεύουν, δηλαδή πως υπάρχει “ΕΚΡΗΞΗ” ΚΡΟΥΣΜΑΤΩΝ και ΝΟΤΙΟΑΦΡΙΚΑΝΙΚΗ ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ με 36ΧΡΟΝΟ ΚΡΟΥΣΜΑ…. τότε, σε αυτό τον αχταρμά των ΣΩΤΗΡΩΝ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ (γαλάζιων επιστημόνων και κυβέρνησης) ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.
      Γιατί ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ από την μια μεριά ΝΑ ΣΠΕΡΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΠΑΝΙΚΟ με τον σερίφη ΧΑΡΔΑΛΙΑ και από την άλλη ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ με τα πίσματα της μαντάμ…
      ΡΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΘΕΛΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ! ! !
      β. τεζαρης
      ϶ϵλληνας ψηφοφόρος, όμηρος των καθεστώτων των Αθηνών ! ! !

    3. Καποιος να του πει οτι μετα την μασκα Ν95 ειναι αχρηστη η υφασματινη.
      Οσο για της μεταλλαξεις απο την στιγμη που τα αεροδρομια ειναι ανοιχτα ειναι θεμα χρονου να περασει.

      1. Αφού η Ληνού είπε ότι στα αεροδρόμια δέν κάνουν σε όλους τέστ…..

    4. Ρε καρτουν φορα και κουβα στη μαπα σου,μου φορατε και δυο μασκες και καλα.Εσυ ρε καρτουν αφου εβαλες (και καλα) το βελονι και ειπες θα σωθει ο κοσμος με αυτο,τι καραγκιοζιλίκια ειναι αυτα με 8 σχοινια στη μαπα,φορα ολη την συσκευασια..προσεχε μην πνιγεις ομως.

    5. λετε να τρομε προστιμο πια και οταν δε φοραμε διπλη μασκα ????????????

    6. ΠΟΙΟΣ ΜΙΛΑΕΙ Ο ΑΡΧΙΔΑΣ ΛΕΧΡΙΤΗΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΧΡΑΣΤΗΚΕ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΒΥΡΩΝΑ .
      ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΣΑΣ ΑΞΙΖΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΜΑΡΩΝΕΤΕ ΓΑΜΩ ΤΗΝ ΝΕΑ ΣΑΣ ΦΑΣΙΣΤΟΚΡΑΤΙΑ .

    7. Αν το προσέξατε το μήνυμα για την διπλή μάσκα που έρχεται το πέρασαν

    8. Μην πανικοβάλεστε είπε ο μακάκας και τις μάσκες τις φοράει δυο δυο το σούργελο…

    9. Μακρυα απο τους εμβολιασμενους μην κολλήσετε κορονοιους ή τπτ άλλο.A! και να φοράτε πάντα μασκα κοβει και την πείνα…

    10. ενώ τόνισε ότι» δεν χρειάζεται κανένας λόγος πανικού,
      ΤΙ ΕΙΠΕ ΤΟ ΑΤΟΜΟ;
      ΠΟΙΟΣ ΣΠΕΡΝΕΙ ΠΑΝΙΚΟ ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΔΩ ΚΑΙ 1 ΧΡΟΝΟ ΠΕΡΙΠΟΥ;

    11. Ειναι ξεκαθαρο πια, τι μαλ@κας γινεται ο ανθρωπος που δε παραγει εργο στη ζωη του. Κατι, οτιδηποτε στη τελικη..μια φιλανθρωπια, να ταισεις εναν γερο, να κανεις λατζα..κατι.
      Και αυτη η καταντια που περπαταει, τρωει και μιλαει, ΣΟΥ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΝΑ ΖΗΣΕΙΣ – ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΟΘΟΝΗ ΡΕ ΒΛ@ΚΑ

    12. απ τους εμβολιασμους θα ελθει η πραγματικη πανδιμια

      1. Η μετάλλαξη από κει προέρχεται

    13. Μην τον αποπαίρνετε παιδιά, πρωκτικό τεστ ήθελε να κάνει ο άνθρωπος.

    14. η καταρα του θεου και του κοσμου να πεσει πανω σας προδωτες πολιτικοι δημισιογραφοι χρηματισμενοι ολοι σας γιατρουδακια του μπουτσου αει στο χιλιο διαολο

    15. Είπαμε το τέλειο επιδημιολογικό μοντέλο είναι όλοι στα φέρετρα και στους τάφους. Έτσι δεν κολλάει κανείς κανένα. Η σε πιο light έκδοση όπως είχε τους μη απελευθερωμένους ανθρώπους στο Matrix.

    16. Αν δεν πέσει μάπα τελειωμό δεν έχει. Και μάπα συνεχόμενη…επί μέρες…μέχρι εκλογές και βάλε

    Comments are closed.