ΤΙ ΞΕΥΤΙΛΑ! ΒΑΛΑΝΕ ΤΟΥΣ ΚΛΑΚΑΔΟΡΟΥΣ ΤΗΣ ΜΑΣΟΝΟΔΕΞΙΑΣ ΝΑ ΦΩΝΑΖΟΥΝ: “ΚΟΥΛΗ ΜΑΣ ΣΩΣΑΤΕ” – ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΚΛΑΙΝΕ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ

    Κοινοποίηση:
    Επίσκεψη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στα Ναυπηγεία Ελευσίνας. Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2022  (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI)

    Τα Ναυπηγεία Ελευσίνας επισκέφθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έπειτα από την ψήφιση την Τετάρτη στη Βουλή του νομοσχεδίου για την εξυγίανσή τους. Εκεί όπου τον περίμεναν οι κλακαδόροι της Δεξιάς για να αποθεώσουν τον Κούλη που “έσωσε τη δουλειά τους”. Αύριο που θα κλαίνε γιατί θα τους απολύσουν, να δούμε ποιόν θα χειροκροτάνε!

    «Είναι πράγματι σήμερα μία πολύ σημαντική, μία σπουδαία στιγμή για τα Ναυπηγεία της Ελευσίνος και θέλω να ξεκινήσω, ευχαριστώντας όλους όσοι εργάστηκαν για να μπορέσει να ψηφιστεί αυτός ο πολύ σημαντικός νόμος, έτσι ώστε σήμερα το μέλλον των Ναυπηγείων Ελευσίνος, το μέλλον όλων των εργαζόμενων στα Ναυπηγεία Ελευσίνος, το μέλλον όσων θα βρουν δουλειά στα Ναυπηγεία Ελευσίνος να είναι πολύ πιο αισιόδοξο», σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στους εργαζόμενους στα ναυπηγεία, οι οποίοι του απάντησαν χαρακτηριστικά «600 οικογένειες σώσατε».

    «Είμαστε σήμερα εδώ, πολιτεία, επενδυτής και εργαζόμενοι, να γιορτάσουμε μια σπουδαία μέρα για τα Ναυπηγεία Ελευσίνος. Αυτό το οποίο πετύχαμε είναι να εξασφαλίσουμε όλες τις θέσεις εργασίας, να λάβετε πίσω όλα τα δεδουλευμένα, να φέρουμε σχεδόν 200 εκατομμύρια σε επενδύσεις στο Ναυπηγείο. Και να μπορέσουμε να επαναλάβουμε εδώ, σε πολύ μεγαλύτερη κλίμακα, αυτό το οποίο είχα την ευκαιρία να δω να γίνεται στη Σύρο. Όπου πριν από τέσσερα χρόνια το Ναυπηγείο είχε την εικόνα ενός βομβαρδισμένου τοπίου, σήμερα όμως, αν το επισκεφθείτε, είναι ένα ζωντανό Ναυπηγείο, με πλοία τα οποία περιμένουν να επισκευαστούν, με ικανοποιημένους εργαζόμενους και κυρίως ικανοποιημένους πελάτες. Γιατί κάποιοι στέλνουν τα πλοία τους στη Σύρο για επισκευή και είναι αδιανόητο, ήταν πάντα αδιανόητο για μένα, πως είναι δυνατόν μια χώρα η οποία έχει τον μεγαλύτερο στόλο στην εμπορική ναυτιλία παγκοσμίως να μην μπορεί να επισκευάζει τα πλοία της στην Ελλάδα. Αυτό αλλάζει και θα αλλάξει και εδώ στην Ελευσίνα», πρόσθεσε ο κ. πρωθυπουργός.

    «Εγώ προσωπικά και η κυβέρνηση θα συνεχίσουμε να είμαστε κοντά σας»

    «Θα έρθουν πολλοί καινούργιοι πελάτες, μην έχετε καμία αμφιβολία γι΄ αυτό. Πιστεύω ότι θα υπάρχουν και πολύ σημαντικές συνεργασίες με μεγάλα ξένα ναυπηγεία. Και ναι βεβαίως, υπάρχουν και προγράμματα του Πολεμικού Ναυτικού τα οποία δρομολογούνται και τα οποία θέλουμε, τα πλοία αυτά να μπορούν να χτιστούν στην Ελλάδα, όπως χτίστηκαν άλλα πλοία του Πολεμικού Ναυτικού, για τα οποία το Ναυτικό μας σήμερα είναι εξαιρετικά υπερήφανο. Κι εγώ χαίρομαι ιδιαίτερα κάθε φορά που μιλάω με τους Ναυάρχους μας και μας λένε «να αυτό το πλοίο χτίστηκε στην Ελλάδα», τα αρματαγωγά μας παραδείγματος χάρη και είναι τόσο αξιόπλοα, που αποτελούν και σήμερα σημείο θαυμασμού από άλλα πολεμικά ναυτικά. Το ίδιο θα μπορέσουμε, φίλες και φίλοι, να ξανακάνουμε και εδώ στην Ελευσίνα. Το νερό μπήκε στο αυλάκι. Θέλω να γνωρίζετε ότι εγώ προσωπικά αλλά και η κυβέρνηση θα είμαστε κοντά σε αυτήν την συνεχιζόμενη προσπάθεια. Σας θέλω κι εσάς κοντά στο Ναυπηγείο. Γιατί ξέρω ότι πρώτα και πάνω απ΄ όλα αγαπάτε τη δουλειά σας και ξέρω ότι εδώ δεν είναι μόνο ένας μισθός, αλλά και μία αξιοπρέπεια, μία αίσθηση ότι συμμετέχετε σε μία μεγάλη προσπάθεια η οποία είναι ταυτισμένη με εσάς, ταυτισμένη με τη ζωή σας, ταυτισμένη με αυτόν τον τόπο, ταυτισμένη με την προκοπή των οικογένειών σας», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

    Πρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων: «Μας χαρίσατε το μέλλον και τις ζωές μας»

    «Απαλλαχτήκαμε από το χθες και τα δεινά πριν δύο μέρες. Εσείς μας χαρίσατε το μέλλον και τις ζωές μας. Κύριε πρωθυπουργέ, έχουμε όρεξη και πάθος να φτιάξουμε το Ναυπηγείο μας από την αρχή. Να επισκευάζουμε εκατοντάδες πλοία το χρόνο που ο νέος ιδιοκτήτης θα μας φέρνει. Να χτίσουμε τα νέα πλοία του Ελληνικού Ναυτικού στην ώρα τους, στον προϋπολογισμό που θα συμφωνήσουμε, στην αξεπέραστη ποιότητα και τεχνογνωσία που έχουμε ως εργαζόμενοι. Να τους κάνουμε να μας εμπιστευτούν ξανά. Να χτίσουμε πλοία άλλων χωρών, να αναδειχθούμε ως ναυπηγικός και τεχνολογικός κόμβος, με κεντρικό ρόλο στην ευρύτερη περιοχή προς όφελος της πατρίδας μας. Σας ευχαριστούμε για όλα. Μας πιστέψατε, αυτό για εμάς τα λέει όλα. Κάνατε πράξη την δέσμευσή σας», ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Νίκος Παπανικολάου.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    19 Σχόλια

    1. Εκει ηρθε και χαιρεστε ; Πω πω γκαντεμια !!! Στο δρομο θα μεινετε

    2. Στα ναυπηγεια πηγε ο γκαντεμης…??? καποιο ναυτικο ατυχημα θα συμβει….η ναυαγειο….ΘΕΕ ΜΟΥ ΦΥΛΑΞΕ ΜΑΣ

    3. Ο ΚΟΥΛΗΣ ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙ ΞΕΡΕΙ ΤΟ ΤΡΟΠΑΡΙΟ ΑΥΤΟΣ . ΟΙ Μ@ΛΑΚΕΣ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΕΙΝΑΝΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΘΥΜΙΘΗΚΕ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΠΟΣΟ ΓΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ??????ΤΟ ΚΑΚΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ

    4. ΨΕΜΜΑΤΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!!!!!!
      ΜΑΛΑΚΟΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ!!!!!!!!

    5. 650.000 θέσεις εργασίας στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη που ξεκινά από το Πέραμα και έφτανε μέχρι την Ελευσίνα.

      Μετά ήρθανε τα κομματόσκυλα Οι συνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ με τους κομμουνιστές του πάμε και αρχίσανε τις απεργίες απεργίες απεργίες στάσεις εργασίας στάσεις εργασίας.

      Εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ λεφτά του ελληνικού λαού τα πετάξανε στα καρνάγια και στις δεξαμενές μέχρι που σάπισαν τα πάντα.

      Στα μαρτολα ναυπηγεία Ελευσίνος δώσανε να φτιάξουμε μέχρι και τρένα και τα κοπρόσκυλα αντί να φτιάχνουνε τρένα παίζανε μπάλα και δεν κατάφεραν μετά από εκατομμύρια ευρώ επένδυση ούτε ένα τρένο να φτιάξουνε σιχαμένα πιράνχας πίνουν και τρώνε το αίμα του ελληνικού λαού

      Εάν σας πω για τα ναυπηγεία του Σκαραμαγκά θα κλαίτε με μαύρο δάκρυ την κεντρική δεξαμενή τη μοναδική σε όλα τα Βαλκάνια την πούλησαν για παλιοσίδερα στους Τούρκους οι Τούρκοι την επισκεύασαν και πάνε εκεί Όλα τα καράβια πλέον.

      Σιχαμένα τερατόμορφα τέρατα με ψέματα και ωραία λόγια καταστρέφουν την Ελλάδα

    6. Δείτε τη φάτσα ενός καραγκιόζη που δεν γουσταρε κριτική από κανέναν. Όποιος τολμούσε τον έκοβε
      Ας τολμήσει τώρα να το κάνει στους ξένους.
      Αγόρι! Κάτσε στα τέσσερα κι άρπαζε σφαλιάρες
      Όλοι όσοι έστειλες στο τάφο με όλους τους τρόπους σε εκδικουνται. Η ΠΤΩΣΗ ΘΑ ΑΚΟΥΣΤΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΚΟΛΑΣΗ.

    7. Σκέτη καταστροφή 3.5 χρόνια σιχαμένε , διέλυσες το σύμπαν

    8. Για τα αυτονόητα! Λες σας κάνουν χάρη…

    9. Ποιό λαμόγιο (μετά βεβαιότητος) είναι ή θα είναι ο νέος ιδιοκτήτης;;; Πόσο βαθιά έβαλε το χέρι στην τσέπη για την “αμοιβή” των προσπαθειών του αεριτζή (μιζοκούλη) που το παίζει τώρα στα γεράματα και εργατοπατέρας, ο συνειδητός (λέμε τώρα) σφαγέας των πάσης φύσεως εργαζομένων;;;

    10. Στο ναυπηγείο της Σύρου που ανήκει στην ίδια εταιρεία, οι εργαζόμενοι είναι κυρίως ξένοι, Πακιστανοί, Ρουμανοι, κ. α. Εργάζονται με εργολάβο οι Έλληνες χωρίς μόνιμη εργασία. ΠΡΟΟΔΟΣ ΣΤΟΝ Μεσαίωνα!!!

    11. Κρατικοδίαιτη επιχειρηματικότητα. Απλώς τα χρεώνουν στο λαό. Φιλελεύθεροι δήθεν.

    12. Γεια σου ρε Κουλαρα! Οικονομικα σπουδασες τρομαρα σου? Τη λεξη ανταγωνισμο στη διδαξανε η ελειπες απο το μαθημα? Ρωτα τους…. Κινεζους και τα ναυπηγεια της Μαυρης Θαλασσας για να περασεις τις εξετασεις! Δεν κοβεις το δουλεμα, δεν βαρεθηκες πια το ψεμα και τη μιζα? Ανιατος ο “κυριος”!

      1. Παπάρια σπούδασε, ούτω πως αστειότητες. Μάρκετινγκ “σπούδασε” στο πεζοδρόμιο και το εφαρμόζει (με τη σχετική μνημειώδη αποτυχία) σε διάφορες περιστάσεις, κατ’ ευθείαν από το εγχειρίδιο…

    13. μονο δεν λενε οτι για την καταντια ολης της ναυπιγοεπισκευαστικης ζωνης της ελλαδος η νδ με πασοκ την φερανε στα χαλια που ειναι οταν υπεγραψαν συνφωνιες και πηγαινανε τα καραβια τουρκια βαλανε και το χερακι τους τα κουμμουνια με απεργιες πχ για ενα εξτρα γαλα και τσουπ κατσανε ολοι στον αξωνα μετα τους εφταιγαν οι εφοπλιστες

    Comments are closed.