ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ; ΤΣΟΥΝΑΜΙ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΑΝΩΤΑΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ – ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΕΦΥΓΑΝ 194! ΚΑΛΕΣ ΟΙ BELHARA ΑΛΛΑ ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ – ΑΚΟΥΕΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ; Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΣΤΟΛΟΥ; Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ;

Κοινοποίηση:
Καταγραφή

Εξαιρετικά ανησυχητικά στοιχεία -ειδικά σε αυτή την κρίσιμη, σχετικά με την αμυντική ετοιμότητα και θωράκιση της χώρας, συγκυρία- για τις παραιτήσεις των στελεχών του Πολεμικού Ναυτικού (ΠΝ) αναφέρονται σε έγγραφο της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Νήσων Περιφέρειας Αττικής (ΕΣΠΕΕΝΠΑ), μέλους της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του εγγράφου, από 1 Ιανουαρίου έως 30 Σεπτεμβρίου 2024 έχουν παραιτηθεί συνολικά 194 στελέχη του ΠΝ, καταγράφοντας αύξηση 76,3% σε σχέση με τις παραιτήσεις που είχαν υποβληθεί την ίδια περίοδο του 2023. Ας σημειωθεί ότι το 2023 ο αριθμός των παραιτήσεων ανήλθε σε 179, ενώ φέτος οι παραιτήσεις για το πρώτο εννεάμηνο είναι αυξημένες σε σχέση με τις περυσινές συνολικές ετήσιες κατά 8,37%.

Σύμφωνα με τα στοιχεία (που δημοσιεύει και το militaire.gr), για το πρώτο εννεάμηνο του τρέχοντος έτους, ανά κατηγορία υπέβαλαν παραίτηση:

>68 αξιωματικοί απόφοιτοι Ανώτατων Στρατιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (ΑΣΕΙ), έναντι 33 το αντίστοιχο διάστημα του 2023, δηλαδή αύξηση 106%.

>18 αξιωματικοί απόφοιτοι Ανώτατων Στρατιωτικών Σχολών Υπαξιωματικών (ΑΣΣΥ), έναντι του ίδιου αριθμού το αντίστοιχο διάστημα του 2023, δηλαδή μηδενική μεταβολή.

>31 αξιωματικοί κατατάξεων, έναντι 20 το αντίστοιχο διάστημα του 2023, δηλαδή αύξηση 55%.

>16 ανθυπασπιστές, έναντι πέντε για το αντίστοιχο διάστημα του 2023, δηλαδή αύξηση 220%.

>26 υπαξιωματικοί, έναντι 11 το αντίστοιχο διάστημα του 2023, δηλαδή αύξηση 136%.

>35 επαγγελματίες οπλίτες (ΕΠΟΠ), έναντι 23 το αντίστοιχο διάστημα του 2023, δηλαδή αύξηση 52%.

Ακόμα πιο δυσοίωνη είναι η πρόβλεψη της ένωσης για το τέλος του τρέχοντος έτους. «Υπενθυμίζουμε ότι η πρόβλεψή μας για το τέλος του έτους είναι περί τις 300 παραιτήσεις, στόχος που, καταπώς δείχνει η πορεία των δεδομένων, μοιάζει… εφικτός» αναφέρεται χαρακτηριστικά στο έγγραφο.

«Με βάση τα παραπάνω, θεωρούμε ότι αποδεικνύεται πέραν πάσης αμφιβολίας η πλήρης αποτυχία και των νέων μέτρων που έχουν ληφθεί για να αναχαιτιστεί το τσουνάμι των παραιτήσεων» αναφέρει η ένωση, που εκφράζει τη βεβαιότητα ότι οι παραιτήσεις έχουν επεκταθεί στο σύνολο των Ενόπλων Δυνάμεων.

«Απευθύνουμε, δε, για μια ακόμα φορά έκκληση προς την ηγεσία του ΠΝ να προβεί σε γενναίες αποφάσεις στήριξης του προσωπικού, ανεξαρτήτως κατευθύνσεων» σημειώνεται στο έγγραφο, στο οποίο δηλώνεται δημόσια ότι θα στηριχθεί με σθένος κάθε τέτοια ενέργεια. «Το ερώτημα είναι εάν υπάρχουν ευήκωα ώτα» καταλήγει.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

6 Σχόλια

    1. Ελεύθεροι να φύγουν, no prob, δημοκρατία έχουμε. Yπάρχουν πολλοί που θα έρθουν. Το κράτος δεν εκβιάζεται.

  1. δειτε τους μισθους τους και δεν υα απορρειται…….. μεσα σε υποβρυχιο για μερες στριμωγμενος σε κρεβατι αστα να πανε……και 1.200 ευρω μισθο με ολα τα επιδοματα……. και οι βολευτες και οι δικαστικοι,,8.000 ευρω τον μηνα…….χωρια μιζες και τυχερα !!!!!!!!!!!!!!!!.. αντε πνιγητε ολοι σας οι πολιτικοι..

  2. Και τι θέλετε; Να παρακαλέσουμε τον κάθε δημόσιο υπάλληλο να μην φύγει; Δικαίωμά τους είναι να φύγουν.

  3. Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω τι σκατά κάνει ο Αρχηγός τής Αεροπορίας κ οι πιλότοι “της Ελληνικής Πολεμικής Σουπερ-Ντούπερ Αεροπορίας”!!?
    Σε ένα ταξίδι μου στην Χώρα σας, μια φίλη μου έδειξε τον Ουρανό γεμάτο από chemtrails κ είδα επιτόπου μεγάλο αεροσκάφος να αφήνει το ίχνος διέλευσης. ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΚΑΥΣΑΕΡΙΟ! ΚΑΤΙ ΨΕΚΑΖΕ πιο ψηλα από τά συνήθη δρομολόγια..
    Κι απορώ πως ένας από τούς “ήρωες” πιλότους σας,δεν κάνει μια βόλτα μεχρι εκεί να πάρει φωτογραφίες!! Τέλος πάντων to see what the Fuck is that that plane?? Μα τόσο μπούληδες πιά??🤔
    Αυτό,δεν είναι καυσαέριο. Με βεβαιότητα.😠
    Κ σεις τρέχετε σάν ξόανα να τους θαυμάσετε!!
    Don’t worry: You deserve this fucking dick!!🤬

    1. Τα αεροπλανα ειναι αμερικανικα ιδιωτικης εταιρειας και αλλες φορες της πα αμερικης. Το υπουργειιο μεταφορων φυαιει που τους επιτρεπει διελευση. Οι πιλιτοι φταινε που δεν τα καταρριπτουν. Οι ενοπλες δυναμεις ελλαδος στοχο εχουν τον πολιτη τον ντοπιο. Δεν εχει ηθος . Ανηθικο επιορκο σωμα μισθοφορων ανθελληνων ειναι. Οτι πει το ισραηλ η ηπα η γερμανια αγγλια αυτο μονο θα κανει ο στρατος. Αναξιοι ολοι τους επιορκοι διοτι τον ορκο στην πατριδα τον καταπατουν καθημερινα. Τσογλανια κολοκαραβαναδες

Leave a Response