ΤΟΥ “ΕΤΡΕΞΑΝ ΤΑ ΣΑΛΙΑ” ΜΟΛΙΣ ΕΙΔΕ ΤΟΝ ΣΟΥΛΤΑΝΟ! ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΟΥΛΗ – ΕΡΝΤΟΓΑΝ: “ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΣΑΣ ΣΥΝΑΝΤΩ…” (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

    Κοινοποίηση:
    mitsotakiserdogan3-1200x800

    Συνάντηση περίπου 45 λεπτών της ώρας είχαν ο Ελληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, στη Νέα Υόρκη.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνάντηση συζητήθηκαν όλα τα μεγάλα θέματα, από το προσφυγικό/μεταναστευτικό, μέχρι το Κυπριακό αλλά και τα αμιγώς διμερή ζητήματα με έμφαση στην ενίσχυση των οικονομικών και εμπορικών σχέσεων Ελλάδας – Τουρκίας.

    Αποφασίστηκε να προχωρήσει σύντομα η ενεργοποίηση του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας και επιφορτίστηκαν οι Υπουργοί Εξωτερικών κ.κ. Δένδιας και Τσαβούσογλου να κάνουν την απαραίτητη προετοιμασία.
    Η Ελλάδα εξέφρασε τη στήριξη στην Κυπριακή Δημοκρατία στο Κυπριακό, καθώς και στην πρόταση του Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη για εξασφάλιση δίκαιου μέρους και για τις δύο κοινότητες του νησιού, από την εκμετάλλευση του φυσικού πλούτου της Κύπρου.

    Αναφορικά με τις ροές, συμφωνήθηκε να καταβληθεί κάθε προσπάθεια να περιοριστούν οι ροές τόσο στις ακτές της Τουρκίας, όσο και στη θάλασσα.

    Ο Πρωθυπουργός έθεσε το θέμα της επαναλειτουργίας της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, θέμα που εξετάζεται θετικά από την Τουρκική πλευρά.

    Η πλευρά της Τουρκίας έθεσε τα γνωστά ζητήματα που την απασχολούν αναφορικά με τη μουσουλμανική μειονότητα στη Δυτική Θράκη και αναφέρθηκε στα δύο μνημεία οθωμανικής πολιτιστικής κληρονομιάς (Αθήνα – Θεσσαλονίκη).

    Μητσοτάκης και Ερντογάν στην σημερινή συνάντηση τους

    Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με τη συμφωνία για στενή συνεργασία των δύο κυβερνήσεων για την οικοδόμηση καλύτερου κλίματος προς όφελος των λαών των δύο χωρών και της σταθερότητας στην περιοχή.

    Στη συνάντηση συμμετείχαν από ελληνικής πλευράς ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ο Υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Φραγκογιάννης, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, η διπλωματική σύμβουλος του πρωθυπουργού Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, ο Προϊστάμενος γραφείου θεμάτων Έυρωπαϊκής Ένωσης Δημήτρης Μητρόπουλος και η Μόνιμη Αντιπρόσωπος της Ελλάδας στα Ηνωμένα Έθνη Μαρία Θεοφίλη.
    Η συνάντηση ξεκίνησε στις 9:45 τοπική ώρα (16:45 ώρα Ελλάδος) και ολοκληρώθηκε περίπου στις 17:30. Ο «καθαρός» χρόνος της συνάντησης ήταν λιγότερος, καθώς μεσολαβούσαν και οι διερμηνείς.

    Αυτή ήταν η πρώτη τετ α τετ επαφή των δύο ηγετών, από τη στιγμή που ο Έλληνας Πρωθυπουργός ανέλαβε τα καθήκοντά του. “Χαίρομαι που σας συναντώ με τη νέα μου ιδιότητα, αυτή του Πρωθυπουργού”, είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθυνόμενος στον Τούρκο πρόεδρο, όταν αντάλλαξαν χειραψία στον προθάλαμο.

    Στη συνάντηση μετείχαν από ελληνικής πλευράς ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ο υφυπουργός Εξωτερικών, Κώστας Φραγκογιάννης, η Πρέσβης, Αλεξάνδρα Παπαδόπουλου (διπλωματική σύμβουλος) και ο Δημήτρης Μητρόπουλος.

    Τον Τούρκο πρόεδρο συνόδευαν ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου και ο υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ.

    Δείτε εικόνες:

    Η ελληνική πλευρά προσήλθε στη σημερινή συνάντηση με την προσδοκία για την επίτευξη μίας “θετικής επανεκκίνησης” των σχέσεων Αθήνας και Άγκυρας, αλλά και την συνολικότερη αποκλιμάκωση της έντασης σε Αιγαίο και ανατολική Μεσόγειο.

    Δείτε και:  Η ΩΡΑ ΤΗΣ «ΣΚΟΤΩΜΕΝΗΣ» ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ-ΕΡΝΤΟΓΑΝ. Ο «ΛΥΚΟΣ» ΣΦΙΓΓΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΤΟ «ΠΡΟΒΑΤΟ». ΝΑ ΤΟΥ ΠΕΙΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΧΘΕΣ ΚΟΥΛΗ, ΠΟΥ ΕΙΔΑΜΕ ΠΑΛΙ «ΤΣΟΝΤΑ» ΠΑΝΩ ΑΠ’ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ.ΤΕΤΟΙΕΣ ΩΡΕΣ ΝΟΣΤΑΛΓΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΙΩΑΝΝΗ ΜΕΤΑΞΑ

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    10 Σχόλια

    1. Μιλώντας από το βήμα της συνέλευσης ο Ερντογάν σε όσα μύρια είπε για το Αιγαίο και τους υδρογονάθρακες κανείς από τους λεγόμενους Ευρωπαίους εταίρους δεν ήρθε σε αντιπαράθεση μαζί του, να είναι υπέρ της Ελλάδας…Αυτό λέει πολλά…..

    2. Ο Τσαβουσογλου γλυκοκυτταει τον Πετσα η μου φανηκε;

    3. Παει ο Ερτοκλανος,σε λιγο καιρο θα τον κλαινε οι ρεγγες,τον αγγιξε το αρχικαντεμικο,δεν τον σωζουν ουτε σαμανοι τωρα,πουτινκα πουσαι ρε γιατι κρυβεσαι απτον Κουλη.

    4. Αντε να δω ποτε θα μπειτε στο νοημα.
      Πιστευετε πραγματικα οτι αλληλομισιουνται?Πιστευετε οτι προστατευουν τα συμφεροντα των χωρων τους?
      Οσοι τα πιστευουν αυτα ειναι πιο σχιζοφρενεις κι απο εμενα.
      Οι “ποδιτσες”παιζουν θεατρο μπροστα στα ΜΜΕ.Αποκαλουν ο ενας τον αλλον “αδελφε”οταν ειναι μονοι τους και λενε τα οικογενειακα τους.

    5. Κάτω από τις συνθήκες που επικρατούν στο Αιγαίο, δεν θα έπρεπε να συναντήσει το γενίτσαρο. Αλλά πού το σθένος ! Ο υπαλληλίσκος υπακούει και αυτός εντολές, όπως όλοι οι προηγούμενοι.

    6. Aυτα ολα μη τα λετε στο Μακελειο….αυτα να τα πειτε στους ραγιαδες γνωστους συγγενεις και φιλους σας που ψηφιζουν Κουλη Αλεξη και Φωφη. Αλλα στους συγγενεις γνωστους και φιλους μουγκα κιχ δεν βγαζετε γιατι φοβαστε μη σας πουν φασιστες.

    7. Το δικαίωμα να έχει αυτό το ύφος της υπεροχης δεν το πηρε μόνος του,του το εδωσαν οι δικοί μας πολιτικοί με την παθητική και άβουλη συμπεριφορά τους,και γω στην θέση του θα έδειχνα αλαζονικός και υπεροπτης σε κσποιον που προτεραιότητα του δεν είναι το συμφερον της χώρας του αλλά η αποδοχή του από τους ισχυρούς φίλους μας

    8. Δεν είμαι ούτε αναγνώστης του μακελειού ούτε έχω καμμια σχέση με την ιδεολογία σας . Ωστόσο παιδιά το ύφος του ερντογάν , το βλέμμα του , αυτή η παγωμάρα τα λέει όλα ., Είναι ύφος νικητή πολέμου που διαπραγματεύεται με τον ηττημένο ή ύφος ανθρώπου αποφασισμένου για όλα . Ο θεός να δώσει .

    9. Ο Ερντογάν το ξέρει ότι είναι πουλημένες κυβερνήσεις, Που έχουν χρεοκοπήσει και ξεπουλήσει την Ελλάδα, Των οποίων την καρέκλα στηρίζει η Μέρκελ και οι Αμερικανοι. Με λίγα λόγια το ξέρει ότι είναι διακοσμητικές μαριονέτες, Οπότε Δεν τους παίρνει στα σοβαρά και τους γράφει στα απίδια του. Αν είχε απέναντί του μία κυβέρνηση η οποία υπηρετεί τα συμφέροντα της Ελλάδος, Θα προσαρμοζόταν.

    10. Αν προσέξατε ο Μογγόλος του υποδεικνύει να καθίσει σε κάποιο σημείο. Σημειώστε ότι βρισκόμεθα εις τη Νέα Υόρκη στα κτήρια των Ηνωμένων Εθνών και όχι στο σπίτι του ΜογγΕρτογάν. Και του υποδεικνύει να καθίσει ωσάν να ήταν φιλοξενούμενος ο Κούλης. Και κάθετε με ένα υφάκι Mr. Bean ενώ ο μογγόλος με το ύφος αρρωστημένης Τίγρης που δεν ξέρει πότε σταματά η πείνα της. Σωστά τα λέει το Μακελειό. Ένας Μεταξάς χρειάζεται.

    Comments are closed.