ΤΟ ΑΓΑΘΟΝΗΣΙ ΕΚΠΕΜΠΕΙ SOS – ΑΠΟΒΑΣΗ Λ@ΘΡΑΙΩΝ – 70 ΟΙ ΜΟΝΙΜΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΚΑΙ 68 ΟΙ Λ@ΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ – ΤΟ ΝΗΣΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ;

Κοινοποίηση:
exo

Ρεπορτάζ Γιώργος Γαρυφάλλου

«Επίθεση» δέχεται από νωρίς το πρωί το ακριτικό Αγαθονήσι, με τους κατοίκους να βρίσκονται σε απελπιστική κατάσταση, καθώς δεκάδες μετανάστες κάνουν απόβαση στο νησί χωρίς σταματημό και με τις ελληνικές να σηκώνουν ουσιαστικά τα χέρια ψηλά!

Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων του νησιού οι συνθήκες και η κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στο νησί είναι άθλιες, αφού δεν υπάρχουν υποδομές και οι μόλις δυο αστυνομικοί και 2 – 3 λιμενικοί υπερβάλουν εαυτό για να ανταπεξέλθουν!

Από χθες το βράδυ μέχρι και αυτή την ώρα δεκάδες μετανάστες έρχονται από τα απέναντι τουρκικά παράλια και μέχρι πριν λίγη ώρα έχουν καταγραφεί να βρίσκονται εκεί 68 άτομα…όταν ο μόνιμος πληθυσμός του νησιού είναι 70 άνθρωποι!!!

Και ακόμη συνεχίζουν να έρχονται!

Οι λαθρομετανάστες μαζεύονται στον αστυνομικό σταθμό που βρίσκεται εκεί, που είναι στελεχωμένος με μόλις 2 αστυνομικούς ( ο ένας αστυνομικός γυναίκα πολύ μικρής ηλικίας) χωρίς τροφή παρά μόνο με κάποια λίγα που τους δίνουν οι κάτοικοι, χωρίς τουαλέτα (μόνο μια τουαλέτα υπάρχει στον αστυνομικό σταθμό που την χρησιμοποιεί το προσωπικό) με αποτέλεσμα να κάνουν την ανάγκη τους στην ύπαιθρο και να αφοδεύουν όπου βρίσκουν, χωρίς στέγη και να κοιμούνται μαζί με παιδιά και να ξεκουράζονται, κάτω από δέντρα και στα τσιμέντα του λιμανιού!

mesa

Το λιμενικό, δυστυχώς ουσιαστικά έχει καταστεί “παρατηρητής” των παράνομων διελεύσεων (παρά λίγων περιπτώσεων) και αρκείται στην καταγραφή και τη… διάσωση όπως αναφέρει στα δελτία τύπου που εκδίδει. Ελάχιστες αποτρεπτικές ενέργειες, καμιά ουσιαστική παρουσία, παρά μόνο καταγραφή. Την ίδια στιγμή το κέντρο φιλοξενίας στην Σάμο όπου μεταφέρονται έχει γεμίσει ασφυκτικά και κοντεύει να φτάσει κοντά στους 4000!

Περίεργη είναι και η στάση του Δήμου Αγαθονησίου όπου εκτός της μηδενικής του αρωγής και σύμφωνα με τα παράπονα κατοίκων (που φοβούνται να μιλήσουν ανοιχτά), ενώ υπάρχει από το 2015 κοντέινερ (που διαθέτει και τουαλέτες ) 3 περίπου χιλιόμετρα μακριά από τον Αστυνομικό Σταθμό δεν τους πηγαίνουν εκεί για τις μέρες που βρίσκονται στο νησί!

Το κοντέινερ αυτό σύμφωνα με πληροφορίες είχε παραχωρηθεί από την Ύπατη Αρμοστεία αλλά όπως θα δείτε και από την φωτογραφία ο χώρος όπου βρίσκεται έχει περιφραχθεί και είναι κλειδωμένος!

Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο και πολλοί από τους κατοίκους που έχουν απομείνει να σκέφτονται μαζί με άλλους δυσμενείς παράγοντες, να εγκαταλείψουν το νησί!

Η κυβέρνηση αν δεν λάβει άμεσα μέτρα, η κατάσταση θα γίνει εφιαλτική και θα είναι κάτι που η ίδια θα έχει προκαλέσει. Δυστυχώς η πραγματικότητα στο μεταναστευτικό, είναι πολύ σοβαρή και χρειάζεται πράξεις.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

4 Σχόλια

  1. ζαχαχαχ αντι νΑ διωξουν τους μετανατεσ φευγουν οι ΙΔΙΟΙ !!! Ο ΓΝΩΣΤΟΣ ΜΟΥΛΟΡΑΓΙΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ. ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟ.
    ΧΑΑΧΧΑΧΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΑΧΑΧΧΑΧ ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΠΟΛΕΜΑΓΑΝ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ..ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΠΟΛΕΜΑ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ !!! ΧΑΧΑΧ
    ΔΕ ΒΛΕΠΕΤΕ ΡΕ ΟΤΙ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΑ ΜΟΥΛΩΝ… ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΤΗΣ 3Η ΕΛΛΗΝ. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ… ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΦΑΝΙΣΤΟΥΝ.

  2. Την έκαναν την Ελλάδα μας σαν τα μούτρα τους οι πολιτικοί των ΝΔ Συριζα Κιναλ Πασοκ όπου τους βρείτε λιθοβολησται τους

  3. κοντά στα άλλα χάνουμε και αυτό εκεί μάς φέραν τα σκατοκαθαρματα δυστυχώς γίναμε μουσουλμανικη χώρα με το έτσι θέλω του σκατομητσ@τακι και σκατοτσ@πρα

  4. “σκέφτονται μαζί με άλλους δυσμενείς παράγοντες, να εγκαταλείψουν το νησί”!

    Υ.γ. Προς Θεου! Μην το κανετε αυτο! Απαιτειστε!

Leave a Response