ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΣΤΡΑΜΜΕΝΟ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ: ΑΔΙΑΚΟΠΟ ΣΦΥΡΟΚΟΠΗΜΑ ΤΩΝ ΑΜΑΧΩΝ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ – ΔΕΝ ΓΛΥΤΩΝΟΥΝ ΟΥΤΕ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ, 21 ΝΕΚΡΟΙ ΣΕ ΚΩΜΟΠΟΛΗ ΤΟΥ ΛΙΒΑΝΟΥ ΜΕ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ – ΕΠΑΝΕΜΦΑΝΙΣΗ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΚΑΑΝΙ ΣΤΟ ΙΡΑΝ

    Κοινοποίηση:
    76b1c63a-livanos-(ap)

    Τα βλέμματα στραμμένα στη Μέση Ανατολή εξακολουθεί να έχει η παγκόσμια κοινότητα καθώς αναμένονται τα αντίποινα του Ισραήλ στο Ιράν, έπειτα το αιματοκύλισμα που προκάλεσε η Χεζμπολάχ σε ισραηλινή στρατιωτική βάση.

     Χθες το βράδυ, Δεύτερα 14 Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκαν διαβουλεύσεις ασφαλείας στο υπουργείο Άμυνας της χώρας προκειμένου να σχεδιαστούν οι επόμενες κινήσεις, αγνοώντας παράλληλα, τα «έμμεσα αιτήματα» που έχει λάβει το Ισραήλ τόσο από τη Χεζμπολάχ όσο και από το Ιράν για κατάπαυση του πυρός.
     Το γραφείο του ισραηλινού πρωθυπουργού εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία υπογραμμίζει πως τα αντίποινα σε βάρος του Ιράν για την πυραυλική επίθεση της 1ης Οκτωβρίου θα καθοριστούν βάσει των συμφερόντων του Ισραήλ.
     Σύμφωνα με αξιωματούχο που επικαλείται η Washington Post, τα αντίποινα του Ισραήλ δεν θα στοχεύουν σε πυρηνικές ή πετρελαϊκές εγκαταστάσεις του Ιράν.

    Συνεχίζονται οι επιθέσεις στον βόρειο Λίβανο

    Ενδεικτικό της κλιμακούμενης έντασης είναι πως τη Δευτέρα, για πρώτη φορά από την έναρξη των εχθροπραξιών ισραηλινοί βομβάρδισαν τον βόρειο Λίβανο, χτυπώντας μάλιστα χριστιανικό οικισμό με απολογισμό 18 νεκρούς.

     Τα ξημερώματα της Τρίτης, πραγματοποιήθηκαν ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στο Μπάαλμπεκ και την περιοχή της Κοιλάδα Μπεκάα στο βορειοανατολικό Λίβανο.

    21 νεκροί από ισραηλινή επίθεση σε χριστιανική κοινότητα στο βορρά

    Tο Ισραήλ επέκτεινε τους στόχους του στον πόλεμο με τους μαχητές της Χεζμπολάχ στον Λίβανο, σκοτώνοντας τουλάχιστον 21 ανθρώπους σε αεροπορική επιδρομή στο βορρά, δήλωσαν αξιωματούχοι υγείας, ενώ εκατομμύρια Ισραηλινοί βρήκαν καταφύγιο από βλήματα που εκτοξεύτηκαν πέρα από τα σύνορα.

    Μέχρι στιγμής, το κύριο επίκεντρο των στρατιωτικών επιχειρήσεων του Ισραήλ στον Λίβανο ήταν στην κοιλάδα Μπεκάα στα ανατολικά, στα προάστια της Βηρυτού και στο νότο, όπου επεισόδια με ισραηλινά στρατεύματα και ειρηνευτικές δυνάμεις του ΟΗΕ έχουν δημιουργήσει ένταση.

    «Επανεμφανίστηκε» ο Ισμαήλ Καανί

    Η κρατική τηλεόραση του Ιράν παρουσίασε νωρίς την Τρίτη, ένα άτομο που δείχνει να είναι ο υψηλόβαθμος διοικητής της Δύναμης Κουντς του Ιράν, Ισμαήλ Καανί, σε μία τελετή για έναν υψηλόβαθμο διοικητή των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν που σκοτώθηκε στο Λίβανο.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    2 Σχόλια

    Leave a Response