ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΚΟΤΩΣΑΝ ΤΟΝ ΜΑΧΙΜΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗ ΓΙΩΡΓΟ ΚΟΥΤΣΟΚΩΣΤΑ! ΥΠΟΣΤΕΛΕΧΩΣΗ, ΣΥΝΕΧΗ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ ΣΤΑ ΓΥΦΤΙΚΑ, ΧΩΡΙΣ ΦΑΓΗΤΟ ΚΑΙ ΝΕΡΟ ΓΙΑ ΩΡΕΣ ΣΤΟ ΣΩΜΑ – «ΓΥΡΝΑΜΕ ΤΗ ΝΥΧΤΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 20 ΚΑΙ 30 ΣΥΜΒΑΝΤΑ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΟΣΜΟΣ», ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΤΟΥ

    Κοινοποίηση:
    Καταγραφή

    Στο πένθος έχουν βυθιστεί τα ορεινά Άγραφα στην Ευρυτανία, τόπος καταγωγής του εκλιπόντος (χωριό Βαλαώρα) με την είδηση του θανάτου του 45χρονου Υπαρχιπυροσβέστη Γιώργου Κουτσοκώστα, ο οποίος σκοτώθηκε σε τροχαίο το βράδυ της Παρασκευής (11.10) στον Ασπρόπυργο.

    Το τροχαίο σημειώθηκε λίγο πριν τις 22.00 στη λεωφόρο Δημοκρατίας στο ύψος του ΙΚΑ Ασπρόπυργου, με το μεγάλο όχημα της πυροσβεστικής να τουμπάρει εγκλωβίζοντας μέσα τον άτυχο οδηγό του οχήματος.

    Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, το πυροσβεστικό όχημα στο οποίο επέβαινε εξετράπη της πορείας του. Εντός του οχήματος βρίσκονταν ακόμα δύο πυροσβέστες οι οποίοι τραυματίστηκαν και νοσηλεύονται στο νοσοκομείο.

    Θρήνος στην Πυροσβεστική Οικογένεια

    Στο πένθος βυθίστηκε η πυροσβεστική οικογένεια με τον άδικο χαμό του Υπαρχιπυροσβέστη Γιώργου Κουτσοκώστα. Ο άτυχος πυροσβέστης γεννήθηκε το 1979 και κατατάχθηκε στο Πυροσβεστικό Σώμα το 2012.

    Όλοι οι συνάδελφοί του δηλώνουν συντετριμμένοι από τον ξαφνικό χαμό του και κάνουν λόγο για έναν ιδιαίτερα αγαπητό άνθρωπο με πολλά όνειρα για τη δουλειά, πολύ πάθος για την Πυροσβεστική και την βοήθεια στον συνάνθρωπό του..

    Ήταν άγαμος και το τελευταίο διάστημα υπηρετούσε στην ΠΥ Ελευσίνας.

    Εν τω μεταξύ, Προανάκριση και Ένορκη Διοικητική Εξέταση θα διεξαχθεί, για τις συνθήκες και τα αίτια του δυστυχήματος που προκάλεσαν χθες τον θάνατο του πυροσβέστη και τον τραυματισμό ακόμη δύο πυροσβεστικών υπαλλήλων, όπως ανακοίνωσε η Πυροσβεστική.

    Κρατική δολοφονία

    «Τρέχουμε όλη την ημέρα σε περιστατικά στους καταυλισμούς και με ένα drone να μας στέλνει σε συμβάντα που πριν λίγο με αποτέλεσμα να καταγράφουμε 20-30 συμβάντα την ημέρα. Και στην ουσία κουραζόμαστε, τα βλέπουμε όλα γκρι και δεν καταλαβαίνουμε με πόσα πάμε. Βγαίνουμε για περιπολίες χωρίς να έχουμε βάλει μια μπουκιά στο στόμα μας, ούτε νερό να έχουμε πιει», αναφέρει ο συνάδελφος του 45χρονου ενώ τονίζει πως ο Γιώργος δεν έπρεπε να έχει μετατεθεί στην Ελευσίνα καθώς ο συγκεκριμένος σταθμός «δεν είναι για μεγάλες ηλικίες».

    Ο ίδιος μιλά και για τις δραματικές στιγμές στο Νοσοκομείο όπου κανείς από την Υπηρεσία δεν ενημέρωσε την οικογένεια του. Αργά τη νύχτα οι συνάδελφοί του τηλεφώνησαν στον αδελφό του και του μετέφεραν τα τραγικά νέα. «Δεν είχε πάει ο φάκελος του μετά από τόσους μήνες μετάθεση και δεν ήξεραν ούτε το ΑΜΚΑ του για να τον πάνε στα ψυγεία. Τον αδελφό του εμείς οι Πυροσβέστες τον βρήκαμε και του είπαμε ότι έχει καταλήξει», προσθέτει ο ίδιος.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    Leave a Response