ΤΟ ΝΕΟ ΜΠΑΙΡΑΚΙ ΠΟΥ ΣΗΚΩΣΕ Ο ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΡΑΦΗΝΑΣ – “Η ΑΛΛΗ ΓΝΩΜΗ ΔΕΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΑ ΜΕΤΡΑ” ΔΗΛΩΣΕ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ – ΘΑ ΤΟΝ ΔΙΑΓΡΑΨΕΙΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΝ ΚΥΡΙΕ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ;

Κοινοποίηση:
karamanlis

Ο Κώστας Καραμανλής βρέθηκε σε παρουσίαση βιβλίου στην Πάτρα και δεν δίστασε να ασκήσει κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη, εκφράζοντας την αντίθετη θέση του στη διαγραφή του Αντώνη Σαμαρά, ενώ δήλωσε ότι δεν τον αφορούν, ούτε τον ενδιαφέρουν τα περί Προεδρίας της Δημοκρατίας.

«Θέλω να επαναλάβω ότι η άλλη γνώμη, η διαφορετική ανάγνωση ακόμα και η έντονη κριτική δεν πρέπει να δαιμονοποιούνται. Και πάντως δεν αντιμετωπίζονται με πειθαρχικά μέτρα, καθιστώντας μάλιστα δυσχερέστερη την απαραίτητη εθνική ομοψυχία για την στήριξη της εθνικής γραμμής», υπογράμμισε ο Κώστας Καραμανλής.

Σε ότι αφορά στην πρόταση του Αντώνη Σαμαρά για την Προεδρία της Δημοκρατίας, ο κ. Καραμανλής είπε: «Με τιμά η σκέψη ειδικά μάλιστα όταν προέρχεται από έναν πρώην πρωθυπουργό. Θέλω όμως να ξεκαθαρίσω ότι το θέμα ούτε με αφορά, ούτε με ενδιαφέρει».

Για τα ελληνοτουρκικά, ο πρώην πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι η Ελλάδα πρέπει να «αντιμετωπίσει αποτελεσματικά» την επιθετικότητα και τον αναθεωρητισμό της Τουρκίας.

«Με ξεκάθαρες θέσεις για τη μία και μόνη διαφορά που έχουμε με την Τουρκία, την οριοθέτηση δηλαδή της ΑΟΖ και της υφαλοκρηπίδας. Τα θέματα που εκ του πονηρού και αυθαίρετα επιχειρεί η Τουρκία να βάλει στην ημερησία διάταξη είναι ανυπόστατα. Είτε πρόκειται για εθνική κυριαρχία, είτε για κυριαρχικά δικαιώματα στερεά θεμελιωμένα στο Διεθνές Δίκαιο, είτε για την αποστρατιωτικοποίηση των νήσων», συνέχισε.

«Αυτά ας τα ξεχάσουν και η Τουρκία αλλά και όσοι διεθνείς παράγοντες τα ενθαρρύνουν ή τα ανέχονται. Να συνεχίσει η Ελλάδα να στηρίζει την πολύπαθη Κύπρο, επί μισό αιώνα θύμα παράνομης εισβολής και κατοχής, στον αγώνα για μια δίκαιη και βιώσιμη λύση, στον αγώνα για την επιβίωση του Κυπριακού ελληνισμού. Η ιδιαίτερα απαιτητική αυτή ατζέντα επιβάλλει ισχυρές ένοπλες δυνάμεις, αξιόπιστη αποτρεπτική ικανότητα, ενεργό πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική, καθαρά μηνύματα προς όλους, πάνω από όλα εθνική ενότητα και συνεννόηση», συμπλήρωσε ο πρώην πρωθυπουργός.

«Η κρίση είναι ήδη εδώ»
Για τις γερμανικές αποζημιώσεις, ο Κώστας Καραμανλής υπογράμμισε ότι πρόκειται για ζήτημα διεθνούς και ευρωπαϊκής νομιμότητας. «Η αποπληρωμή του κατοχικού δανείου, το οποίο συνήφθη αναγκαστικώς, δεν παραγράφηκε ποτέ και η Ελλάδα δεν παραιτήθηκε ποτέ από αυτήν», υπογράμμισε και τόνισε ότι η Γερμανία πρέπει να προσφύγει από κοινού με την Ελλάδα στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, για τη διευθέτηση του ζητήματος.

Στην ομιλία του, ο Κώστας Καραμανλής αναφέρθηκε εκτενώς στην Ευρώπη, υπογραμμίζοντας ότι δεν επιτεύχθηκε η πραγματική σύγκλιση μεταξύ των κρατών ελών και η κοινή οικονομική πορεία, ενώ τόνισε ότι οι οικονομικές ανισότητες διευρύνθηκαν και μεγάλα τμήματα των λαών περιθωριοποιήθηκαν.

«Οι πολλοί βλέπουν το κοινωνικό κράτος να συρρικνώνεται, τις ευκαιρίες για τους νέους ειδικά να ελαχιστοποιούνται, το βιοτικό τους επίπεδο να υποβαθμίζεται. Αποτέλεσμα είναι να υπονομεύεται η κοινωνική συνοχή αλλά και η πολιτική ομαλότητα και σταθερότητα», υπογράμμισε.

«Όλο και περισσότεροι Ευρωπαίοι πολίτες αμφισβητούν το ισχύον οικονομικό και πολιτικό σύστημα. Αν σε αυτά προστεθεί και ο άκρατος δικαιωματισμός που θίγει πατροπαράδοτες αξίες, τις ίδιες τις ρίζες της Ευρωπαϊκής ταυτότητας, το μείγμα τείνει να καταστεί εκρηκτικό», συμπλήρωσε.

«Η ενόχληση, η δυσαρέσκεια γίνονται αγανάκτηση και θυμός. Και ρίχνουν λάδι στη φωτιά όσοι από καθ΄ έδρας κουνούν περιφρονητικά το δάχτυλο στους πολίτες. Η αποστροφή προς τις αλαζονικές ελίτ κινδυνεύει να μετασχηματιστεί σε απονομιμοποίηση του δημοκρατικού πολιτεύματος στα μάτια των πολιτών, με τους μεγάλους κινδύνους που αυτό συνεπάγεται. Δεν πρόκειται για σενάρια του απώτερου μέλλοντος. Η κρίση είναι ήδη εδώ. Το πιστοποιούν τα εκλογικά αποτελέσματα στις περισσότερες Ευρωπαϊκές χώρες, το επιβεβαίωσε με τρόπο εκκωφαντικό η πρόσφατη εκλογική αναμέτρηση στις ΗΠΑ», προειδοποίησε.

Μιλώντας για το μεταναστευτικό, έκανε λόγο για ένα πρόβλημα με μεγάλο αντίκτυπο στην κοινωνική συνοχή, την πολιτική σταθερότητα, την ίδια την ταυτότητα της Ευρώπης. «Η φυσιογνωμία των ευρωπαϊκών πόλεων έχει πλέον μεταβληθεί δραματικά. Το ζήτημα της αδυναμίας ενσωμάτωσης τόσο μεγάλων και ετερόκλητων πληθυσμών, και εν πολλοίς ξένων προς την ευρωπαϊκή κουλτούρα, εμφανίζει πλέον ολοένα και περισσότερο τις διαστάσεις του. Η ανασφάλεια και η ανησυχία των Ευρωπαίων πολιτών αντικατοπτρίζεται στις πολιτικές τους αναζητήσεις», συνέχισε, υπογραμμίζοντας ότι η ΕΕ άργησε πολύ να δώσει την απαιτούμενη έμφαση στην προστασία των κοινών ευρωπαϊκών συνόρων, «που ακόμα και σήμερα παραμένει σε μεγάλο βαθμό προσχηματική».

Ορατή η πιθανότητα διάχυσης του πολέμου στην Ουκρανία
Υπογράμμισε ότι το παγκόσμιο γεωπολιτικό περιβάλλον έχει μεταβληθεί ραγδαία και παρατήρησε ότι η Ευρώπη μοιάζει ανήμπορη να παρακολουθήσει τις εξελίξεις, πόσο μάλλον να τις επηρεάσει αποφασιστικά. «Περιορίζεται σε ρόλο κομπάρσου ακόμα και σε διενέξεις που την αφορούν άμεσα. Το άγραφο αλλά για δεκαετίες ισχύσαν δόγμα, προμηθεύομαι φθηνή ενέργεια από την Ρωσία, ενισχύω διαρκώς τις εμπορικές συναλλαγές με την Κίνα και εκχωρώ εν πολλοίς την άμυνα και την ασφάλεια στις ΗΠΑ, έχει καταφανώς ξεπεραστεί από τα γεγονότα», τόνισε.

Για τον πόλεμο στην Ουκρανία, προειδοποίησε ότι η παράτασή του μόνο κινδύνους ενέχει. «Η πιθανότητα διάχυσής της σε γειτονικές περιοχές, κυρίως μάλιστα της κλιμάκωσής της σε όλο και πιο απειλητικά επίπεδα είναι ορατή», συμπλήρωσε και πρόσθεσε: «Παρ’ όλα αυτά βλέπουμε και εδώ κάποιους να επιμένουν στην περαιτέρω κλιμάκωση της σύγκρουσης, χωρίς να συνειδητοποιούν ότι τα πράγματα αργότερα πιθανότατα να είναι πολύ χειρότερα και για την Ουκρανία, και για την ειρήνη αλλά και για την Δύση που κινδυνεύει πλέον να χρεωθεί μια πολιτική ήττα μεγάλων διαστάσεων».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

13 Σχόλια

  1. Εθνικη κυριαρχια υπαρχει; Μηπως υπαρχει ορος μνημονιακος για παραιτηση εθνικης κυριαρχιας;…. Μην μας δουλευετε. βγειτε και πειτε το. Η κανω λαθος;…

  2. Ο τελευταίος της παλιάς καλής Νέας Δημοκρατίας πριν την αναλάβει το ξένο μανατζμεντ με τα απάνθρωπα έι άη προσκοπάκια

  3. Οι πούστηδες Καραμαναλήτες που έβαλε η χούντα… Ποτέ δεν έπεσε η χούντα, απλά παρέδωσε την εξουσία στους γαμημένους…

  4. Η κυβέρνηση Κώστα Καραμανλή εισήγαγε την ιστορία της κομμουνίστριας Ρεπούση στην εκπαίδευση μέσω της υπουργού Εθνικής Παιδείας Μαριέττας Γιαννάκου.
    Ο λαός την τιμώρησε μη εκλέγοντας την στις εκλογές του 2007, αυτός την τίμησε διορίζοντας την ευρωβουλευτή το 2009.

  5. ΑΝΤΕ ΡΕ ΧΤΥΠΑ ΚΑΝΕΝΑ ΤΑΨΙ ΣΟΚΟΛΑΤΗΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥ ΜΙΚΕ ΣΤΙΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΑΒΙΛΗ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΛΑ ΑΛΛΟΣΤΕ ΚΑΛΗΤΕΡΑ ΝΑ ΜΑΣΣΑΣ ΠΑΡΑ ΝΑ ΜΙΛΑΣ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΟΡΤΗΣ……….

  6. Μιλάει κιόλας;Δεν το ξερα,νόμιζα είναι μουγκός.Παίζει ακόμα playstation;

  7. Δεν θελει κιολας δλδ να τον κανουν προεδρο?
    Ε μα πως ; ν αφησει το playstation? Τωρα που ανεβασε πιστες;
    Ρε δε πατε ολοι στο γεροδιαολο κι ακομα παραπερα
    ΚΗΦΗΝΕΣ

  8. εγω σαν ελληνας ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ να εχω για πρωθυπουργό τον κούλη και για πρόεδρο την αχρηστη και ανύπαρκτη κατίγκω …εσύ βούδα ? μίλησε και τι ειπε ο βούδας ….παπαρολογίε@ στο τετράγωνο

  9. Μπρε! Μπρε! Το παιδοβουβαλο, μιλησε! Και τι ειπε; Ωραια πραμματα! Αχ! Χαιδεψαν τ’ αυτακια μου! Μονον που ειναι αργα, για δακρυα Κωστακη! Και ακαιρες οι αληθειες, που αποφασισες κατοπιν εορτης να ξεστομισεις, Κωστακη! Φοβαμαι πως την εποχη της αφωνιας σου και της απραξιας σου, εσυ επαιζες play station και ειχες κλεισει ματια και αυτια, Κωστακη!
    Τωρα θυμηθηκες την “αποστρατιωτικοποιηση των νησων”; Τωρα που σχεδον και κατα μεγαλο μερος, εχει υλοποιηθει; Και σταματω εδω Κωστακη, μην και εκτραπω! Τα χαμπερια μου, στον κουμπαρο Ερντο! Κωστακη! Και ασε τις π@υστιες! Κωστακη! Σε ξερουμε σαν καλπικη δεκαρα! Κωστακη! Αιντε τωρα να συνεχισεις, τα παιχνιδακια σου! Κωστακη! Διαμαρτυρεται το play station!

  10. Αυτοί έκλεισαν κόσμο στη φυλακή για τις απόψεις τους.

  11. Καλά του είπε του αχαΐρευτου Μητσοτάκη

  12. Ο κουρασμένος τοποθέτησε τον Κούλη υποψήφιο της Ν.Δ το 2004, ο δε Σαμαράς υπουργό.

Comments are closed.