ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΖΩΗΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ- ΕΡΧΕΤΑΙ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΓΚΕΙ ΓΑΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΕΚΝΟΘΕΣΙΑ

    Κοινοποίηση:
    gay

    Έπειτα από χρόνια αναμονής, τα ομόφυλα ζευγάρια φαίνεται πως είναι τόσο κοντά όσο ποτέ να τους ενώσουν τα δεσμά του γάμου, με την κυβέρνηση να έχει, σύμφωνα με πληροφορίες, στα σκαριά νομοσχέδιο για την ισότητα στο γάμο και για τα ομόφυλα ζευγάρια.

    Το νομοσχέδιο σε περίπτωση που περάσει από τη Βουλή θα επιτρέπει στα ομόφυλα ζευγάρια θα έχουν τη δυνατότητα να παντρεύονται στην Ελλάδα με πολιτικό γάμο και να υιοθετήσουν παιδί.

    Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε άλλωστε αναφερθεί στο ζήτημα κατά τη συνέντευξή του στο Bloomberg, τονίζοντας δε ότι «η ελληνική κοινωνία είναι πολύ πιο έτοιμη και ώριμη».

    Σύμφωνα με πληροφορίες, το νομοσχέδιο είναι σύντομο με το βασικό άρθρο να ορίζει πως γάμος νοείται ανάμεσα σε άτομα του ίδιου ή διαφορετικού φύλου. Όλα τα υπόλοιπα δικαιώματα που απορρέουν από τη βασική σχέση, θα ισχύουν σιωπηρά για τα ομόφυλα ζευγάρια μόνο με τη διεύρυνσή του ορισμού του γάμου.

    Εκτός από τη βασική προσθήκη στο άρθρο περί γάμου, το νομοσχέδιο θα περιλαμβάνει και μεταβατικές διατάξεις για τους γάμους που έχουν τελεστεί στο εξωτερικό, για τα ζευγάρια που έχουν ήδη σύμφωνο συμβίωσης και θέλουν να μετατραπεί σε γάμο.

    Η Ελλάδα δεν έχει αναγνωρίσει το δικαίωμα του γάμου στα ομόφυλα ζευγάρια, αλλά η χώρα έχει κάνει άλμα σε σχετική κατάταξη των χωρών και των δικαιωμάτων των μελών της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας.

    Σύμφωνα με το International Lesbian, Gay, Bisexual, Trans and Intersex Association, η Ελλάδα ξεπέρασε χώρες όπως το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γερμανία σε σχέση με τη νομική και πολιτική στήριξη της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας.

    Τι ισχύει στην Ευρώπη για τους γκέι γάμους
    Σε μια περίοδο με αφετηρία το 2000 και έως σήμερα, συνολικά 35 χώρες σε όλο τον κόσμο, και στις πέντε ηπείρους, έχουν νομοθετήσει την ισότητα στον γάμο. Τα 20 από αυτά τα 35 κράτη βρίσκονται στην Ευρώπη, και τα 15 αποτελούν μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η πρώτη χώρα που ψήφισε τον πολιτικό γάμο στην Ευρώπη -και στον κόσμο- ήταν η Ολλανδία το 2000.

    Ακολούθησαν το Βέλγιο (2003), η Ισπανία (2005), η Σουηδία και η Νορβηγία το 2009, η Πορτογαλία (2010), η Δανία (2012), η Γαλλία (2013), η Μεγάλη Βρετανία (2014), η Φινλανδία, το Λουξεμβούργο και η Ιρλανδία το 2015, η Γερμανία και η Μάλτα το 2017, η Αυστρία (2019), η Ελβετία (2020), η Σλοβενία (2022) και φέτος η Εσθονία.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    43 Σχόλια

    1. ΜΑ ΓΙΑΤΙ ? ΜΑ ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΣΜΟΙ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΑΥΤΟΙ … ΟΛΟΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΣΚΑΤΑ ΕΙΣΤΕ
      ΑΝ ΗΤΑΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Η ΝΔ ΤΟΤΕ ΜΕ ΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΙΚΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΑ ΕΚΑΝΑΝ

    2. Μητσοτάκη θέλανε οι νεοελληνες, Μητσοτάκη έχουνε.

    3. οι απογονοι της πουστρας ελευθεριου βενιζελου

    4. Μωρή πουσταρα μητσοτάκη πρέπει να μισείς την ΕΛΛΑΔΑ πιο πολύ κι από τους τουρκαλαδες τους ίδιους ρε.

    5. Με τέτοιο γαμο θα δει ο Μιζοτακης τον γιο του γκει και τις κόρες του λεσβιες…

    6. Κούλη,κάνε νόμιμη και την παιδεραστία να καλυφθείς κι εσύ και οι υπουργάρες σου που είστε μια ανήθικη παρέα ανωμάλων και παιδόφιλων

    7. Ας παρει την νεα κασελινα λουγκρα κ.να πανε για Ενωση στην.Ολλανδία

    8. Aυτή η οντότητα που(όπως θέλετε πέστε τη)Θεό,Φύση, Ιαχβέ έπλασε τον Κόσμο με Σοφία,Σύνεση και Αρμονία. Εάν εσείς θέλετε να τον αναποδογυρίσετε θυμηθείτε τα Σόδομα και Γόμμορα.

    9. οι παρανο’ι’οι οι ανικανοι οι ανωμαλοι εχουν τωρα ην δυναμη να φροντισουν για το συναφι τους !!

    10. κίνηση-ματ για την αντιμετώπιση την ακροδεξιάς απειλής,πλέον όλοι αυτοί οι τάχα άντρακλες,σφίχτες,θρησκόληπτοι,πουτινικοί και όλο το κακό συναπάντημα θα απελευθερωθούν και θα πετάξουν το προσωπείο του μάτσο άντρα και σύντομα θα έιμαστε όλοι μαζί στις πλατείες να υποστηρίζουμε τον Πρωθυπουργό μας Κυριάκο Μητσοτάκη,τον Αναμορφωτή της Σύγχρονης Ελλάδας!

      1. Κάτσε στην Β εθνική,καλά είσαι εκεί,νουδούλη γκέουλα,πάρτον πέουλα

      2. Ο ανανορφωτης της κάθε πουσταρας εννοείς.

    11. Ρε σεις αν μας επιτεθούν οι Τούρκοι, ποιοι θα πολεμησουν; Και οι δύο από το ομοφυλόφιλο ζευγάρι θα παη στο πόλεμο η ο ένας & ο άλλος θα τον περίμενη; Οι Τούρκοι θα έχουν απέναντι τους ομοφυλόφιλους& θα φοβούνται; Δηλ. θα πηγαίνουν στο πόλεμο κουνιστοι & λιγιστοί με τα όπλα μας, να υπερασπιστουν την Ελλάδα; Τι λέτε ρε ξεφτίλες; Σήκω Στρατηγέ Κολοκοτρώνη να δης για ποιους πόλεμησες.Ξεφτιλες την ιστορία μας δεν τη σέβεσται; Για τον κ… Ο. σας έδωσαν το αίμα τους & τη ζωή τους οι πρόγονοι μας ΕΛΛΗΝΕΣ; Φτου σας!!!!??

    12. Τα λουστρακια του ανωμάλου αντιχρίστου δλδ ότι ξέρουμε από το Χριστό το ανάποδο.Οταν επικρατήσουν όλα τα ανώμαλα και τα αλαλα μπαλαλα ρομποτακια θα βγει η αρχη ανωμαλαρα της τεχνητής παραφροσύνης να κυβερνήσει τα άρρωστα μουσλιμια που φέρνουν σε κάθε χώρα.Ειναι όλα κανονισμένα.

    13. Είναι προφανές ότι ο Κούλης συμπεριφέρεται στην Ελλάδα σαν τον γιο του διαβόλου με την στήριξη της γαλάζιας συμμορίας του και τις πλάτες των άλλων δύο συμμοριών. Και στα δεξιά… τρώγονται μεταξύ τους!!!! Δεν υπάρχει σωτηρία!

    14. Ρε μοσχάρια τα βλέπετε; νδ και σύριζα το ίδιο μαγαζί τι δεν καταλαβαίνετε χαιβάνια του κερατά

    15. Απανωτές ηθικές σφαλιάρες στην παραπαίουσα κοινωνία μας.Αφού ξεφτίλισαν,κατέστρεψαν και καταχρέωσαν την Ελλάδα και τους Έλληνες, τώρα χτυπάνε αλύπητα το πιο σημαντικό θεμέλιο της χώρας
      μας : την οικογένεια!Εάν τους το επιτρέψουμε, τίποτε δεν θ’ αφήσουν όρθιο (με το πρόσχημα του” δικαιωματισμού”).Η Ελλάδα θα σβήσει σιγά σιγά…

    16. Ρε μοσχάρια τα βλέπετε; νδ και σύριζα το ίδιο μαγαζί τι δεν καταλαβαίνετε χαιβάνια του κερατά

    17. κουλαρε κουλαρα!!!!!! στη βιλαρα!!!!!
      πισωγλεντη ανωμαλε!!!!! προδοτη!!!!

    18. Εδώ κύριοι ανακύπτουν σοβαρά προβλήματα. Το αίμα αγνότητας στο σεντόνι την πρώτη βραδιά του γάμου πώς θα μαθαίνουμε σε ποιον από τους νεόνυμφους ανήκει, Με test DNA; Είναι ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα. Κι αν καταχωρούνται στις νέες ταυτότητες μαζί με τη διατομή της πρωκτοθυρίδας; Τα προικιά θα πηγαίνουν με φορτηγό απλωμένα ή αν η νύφη είναι ντροπαλή θα έχει τις κυλότες κλειδωμένες στο μπαούλο; Ρε δεν πάτε στο διάολο!!!

    19. Άντε και στον γιόκα σου ρε αληταρά κούλη. Να τον δεις με το αγόρι του! Παλιοπουσταριά όλοι σας. Δώσε ανήλικα σε πουστοζεύγαρα και θα δεις τι θα γίνει, αληταρά από το σκατόνησο.

    20. Πουστηδες και παλικάρια θα γίνουμε μαλια κουβάρια….

    21. Από όλα τα νομοθετήματα, η κάβλα σας ήταν εάν θα παντρεύονται οι γκέι και θα έχουν δικαίωμα τεκνοθεσίας, όλα τ’ άλλα τα έχετε λύσει. Φοβερές προτεραιότητες στη χώρα που καίγεται και αύριο θα απωλέσει και την εδαφική της ακεραιότητα…Πολλά μπράβο…!!!

      1. Δεν χρειάζεται να προσθέτουμε και άλλα προβλήματα ήδη έχουμε αρκετά να λύσουμε….

    22. Η Ελληνική κοινωνία δεν θα είναι ποτέ βρε αλητήριοι έτοιμη για τέτοιες αισχρές ανωμαλίες, ότι και να λέτε εσείς!!!!!

    23. Άντε με το καλό να καθιερωθεί και ο γάμος μεταξύ ανθρώπων και ζώων. Και ο γάμος μεταξύ τριών ανθρώπων.

    24. Για δείτε κάτι προτεραιότητες που έχει ο ανέστητο πανίβλακας. O πιο άχρηστος πολιτικός της μεταπολίτευσης μαζί με Σημίτη, Γ.Παπανδρέου, Τσίπρα.

    25. λεσια της δεξιας στηθηκατε στις υιοθεσιες οταν ζευγαρια νορμαλ δεν τα επιτρεπουν οι νομοθετες

    26. Οι μεγαλόσχημοι παπάδες πώς θα το επιτρέψουν; Δεν μας λένε ότι ο γάμος είναι θείος θεσμός, η θεία ένωση μεταξύ αντρός και γυναικός που γίνονται ένα ενώπιον του Θεού; Για τους γκέι γάμους θα λένε τα ίδια; Άπαξ και αυτοί θα μπορούν να παντρεύονται όπως τα κανονικά ζευγάρια άρα ο γάμος είναι ένα πανηγυράκι και τόσα χρόνια δουλεύουν με τον θρησκευτικό γάμο τον λαό.

      1. ε ε ε ε για πολιτικό γάμο λέει το άρθρο όχι θρησκευτικό .

        1. Μερικές εκκλησίες επιτρέπουν και το θρησκευτικό γάμο μεταξύ ομοφυλοφίλων.

    27. Ας πάει ο Επιτελικός κ. Μητσοτάκης, μια βόλτα στα προάστεια της Αθήνας να δει πόσο “έτοιμοι και ώριμοι” είναι οι Πολίτες, ειδικά για το θέμα της υιοθεσίας των παιδιών.
      Ας εξηγήσει όμως σε όλους μας, που και πως θα βρεθούν τα παιδιά για υιοθεσία, εφόσον δεν υπάρχουν πολλά διαθέσιμα παιδιά, διότι οι μητέρες κρατάνε τα παιδιά τους πλέον! Δεν είμαστε όλοι τούβλα, όπως “λανθασμένα” πιστεύει ο Κούλης.
      Μα τόσο αλήτης, που πιστεύει ότι μπορεί να μας κοροιδεύει όλους για πάντα?
      Διαβάστε και ξυπνάτε. https://kvmhtera.gr/index.php?detail_id=81&pid=8
      Ούτε καν 35 υιοθεσίες τον χρόνο.

    28. Σιχασιά, εμετός, αηδία, ξερατά… TA ΠANTA, OΛA, ΓIA TA ΠOYΣTAPIA!!!
      KOYΛAΛHTH, αγαπιέσε;;;

    29. Εμ πως; Τα πουστρ@κι@ στο ράφι να μείνουν; Να μη χορεψουν ”ωραίος που ειναι ο Νυφος μας”;

    30. Νομοι του κωλου. Ολες οι κουνιστρες ενωμενες, για μια μεγαλυτερη πουστροκοινωνια.

    31. ΑΝΤΕ ΚΟΥΛΑ ΜΕ ΤΟ ΚΑΚΟ ΝΑ ΣΕ ΔΩ ΚΑΙ ΝΥΦΗ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΕ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

    Comments are closed.