ΤΟ ΨΩΜΙ… ΧΡΥΣΑΦΙ: ΑΥΞΗΣΗ 66% ΜΕΣΑ ΣΕ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ – ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ! ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΡΑΛΙ ΑΥΞΗΣΗΣ ΤΗΣ ΤΙΜΗΣ ΤΟΥ

    Κοινοποίηση:
    ΨΩΜΙ

    Καλπάζει ανεξέλεγκτη η ακρίβεια καθώς βασικά καταναλωτικά είδη έχουν πάρει για τα καλά την ανιούσα με την αποκλιμάκωση να φαντάζει όνειρο… θερινής νυκτός, προμηνύοντας έναν ακόμα δυσκολότερο χειμώνα…

    Συγκεκριμένα, μία από τις μεγαλύτερες ανόδους στην τιμή του καταγράφει το ψωμί το οποίο έχει σημειώσει αύξηση 66% μέσα σε τρία χρόνια.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ το ψωμί και τα δημητριακά δεν παρουσίασαν κάποια αύξηση τον Ιούλιο του 2020-2021. Ωστόσο τον ίδιο μήνα το 2021-2022 κατέγραψαν αύξηση 16,7% στην τιμή τους, ενώ τον Ιούλιο του 2022-2023 αυξήθηκαν κατά 8,6%.

    Η συνολική αύξηση στην τιμή μιας φρατζόλας 350 γραμμαρίων είναι 66% από το 2020 έως το 2023, καθώς από τα 0,60 λεπτά του ευρώ έχει φτάσει να πωλείται στο 1 ευρώ.

    Μεγάλη αύξηση καταγράφεται και στο κουλούρι Θεσσαλονίκης το οποίο σήμερα πωλείται από 60 έως και 80 λεπτά με τις εκτιμήσεις να δείχνουν ότι και αυτό θα φτάσει το ένα ευρώ.

    Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN αναμένονται και νέοι τιμοκατάλογοι από τις βιομηχανίες που θα αφορούν μία σειρά από προϊόντα. Οι εκτιμήσεις δείχνουν ότι μέχρι τον Οκτώβριο του 2023 θα αυξηθεί το ελαιόλαδο κατά 45%, τη μαργαρίνη κατά 10%, το αλεύρι κατά 10% και τις κατεψυγμένες ζύμες από 3% έως 12%.

    ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

    15 Σχόλια

    1. ΕΝΤΑΞΕΙ!… ΚΙ ΟΙ ΒΡΩΜΟΦΟΥΡΝΟΙ ΌΛΟΙ ΣΥΝΝΕΝΟΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΝΕΒΑΖΟΥΝ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ, ΠΡΙΝ ΚΑΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΙ ΑΥΞΗΣΗ!…
      ΌΠΩΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΣΥΝΤΕΧΝΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ, ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ ΚΤΛ!…
      ΑΥΤΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΌΤΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΡΑΤΟΣ
      ΚΑΙ ΌΤΑΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΜΠΟΫΚΟΤΑΖ ΠΟΥΘΕΝΑ!…
      ΑΓΟΡΑΣΤΕ ΠΧ ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΟ ΑΠΟ ΣΟΥΠΕΡΜΑΡΚΕΤ! ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΕΙΝΑΙ!…
      ΛΕΣ ΚΑΙ ΣΙΓΑ ΤΟ ΚΩΛΟΨΩΜΟ ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΟΙ ΦΟΥΡΝΟΙ, ΕΝΩ ΠΟΥΛΑΝΕ 300 gr ΚΑΡΒΕΛΑΚΙ ΔΗΘΕΝ ΓΙΑ ΜΙΣΟ ΚΙΛΟ!…

    2. Κούλη δεν θέλατε φάτε τώρα κούλη και ας προσέχατε

    3. Εγώ βάζω στοίχημα ότι αύριο αν γινόντουσαν εκλογές θα είχαμε πάλι την ίδια κυβέρνηση..

    4. Η χειροτερη νεοταξιτικη κυβερνηση σκουπιδι.

    5. τα αρτοποιεια γιατι δεν καταλαβαινετε αλλιως βλακες του 41% , πεινα και ψοφο , τιποτα αλλο τιποτα λιγοτερο

    6. Εχουμε συνεχεια αυξησεις παντου και το μαρκετ pass που δινει ειναι σταγονα στον ωκεανο….δωσε αποζημιωσεις για της φωτιες…δωσε μαρκετ pass για την ακριβεια δεν λυνονται ετσι τα προβληματα με προσωρινες λυσεις.
      Παντος και η φουρνοι φτιαχνουνε ψωμι που σε μια μερα γινεται μπετον;;;; ελεος τι βαζουνε μεσα.

    7. Διαιτα διαιτα παντου και τα μυαλα στα καγκελα του ορατου εχθρου! Ετσι θα λεγε κι ο μακαριστος Πανουσης! Και τι ποιοτητα ψωμιου σαν τις βενζινες με το ξυλολιο!

    8. Φταίει άραγε μόνο ο Μητσοτάκης για αυτό; Δεν φταίει ο βλάκας νεοέλληνας που αγοράζει όσο όσο και τροφοδοτεί την αισχροκέρδεια των φουρνάρηδων ;; Ισως ο χειρότερος κλάδος στην αισχροκέρδεια. Μετά γιατί διαμαρτύρεται για την ακρίβεια που ο ίδιος προκαλεί; Απλά μην αγοράζετε. Σπάστε τους το τσαμπουκά. Ετσι και αλλιώς τα άλευρα είναι εισαγόμενα, αγοράστε μηχάνημα παρασκευής ψωμιού, αλεύρι , μαγιά και φτιάχτε το μόνοι σας. Το κόστος για αυτά συμφέρει

    9. Όλα γίνονται για να πουλήσουμε το Αιγαίο στους Τούρκους και να πάρουμε 50 δισ.!!!!

    10. να μην αγοράζουν καθολου..τα αλευρια ειναι κακης ποιοτητος και επικινδυνα για την υγεια
      Υπαρχουν απειρες μελετες για αυτο

    11. Είστε και μπιπ οι νεοέλληνες… Μην τρώτε ψωμί έτσι κι αλλιώς βλαβερό είναι…. Κόψτε ψωμί κόψτε υπερβολικά ψώνια στο σουπερ μάρκετ και να δείτε πως σε 2 μήνες πέφτουν οι τιμές..

    12. Το βαρος του ψωμιου γιατι δεν το αναφερει κανεις??? Εκει ειναι οι μεγαλη απατη…. προσωπικη μου αποψη ο κλαδος των φουρνων ειναι ο χειροτερος κλαδος απο αποψη κλεψιας προς τον καταναλωτη… το ιδιο και οι ζαχαροπλαστες οι οποιοι τα παντα εχουν ογκο χωρις ομως βαρος….

    13. καλώς ήλθατε στην…ΕΟΚ. ΣΩΘΗΚΑΜΕ!
      ΤΣΡΛΤΑΝΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ. ΜΙΖΟ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΚΑΙ ΡΟΥΣΦΕΤΟ ΜΑΓΑΖΟ Η ΕΛΛΑΣ.

    14. Ο γειτονικός μου φούρνος όλα για το ψωμί 0 60 λεπτά και τώρα το πουλάει 1,30 τι άλλο να πω με τον Μητσοτάκη πρωθυπουργό έχει ξεφύγει η κατάσταση ο Θεός να μας φυλάει

    Comments are closed.